Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 5x07 - Rekviem

2009. február 10. 17:00 - Bedrock

Kezdünk, egyből bele a dolgok közepébe: DiNozzo puccos öltönyében egy szutyok kikötőépületben rohan, közben lövöldöz. Potyognak a hullák jobbra-balra. De ez még nem elég, Tony ugyanazon lendülettel a vízbe veti magát. Egy elsüllyedt kocsihoz úszik. A kocsi ajtaja nem nyílik, az utasok az ablakon dörömbölnek. Tonynak nagy nehezen sikerül kitörnie a szélvédőt, és egy ájult huszonéves lányt tesz ki a partra. Elsősegélyre viszont most nincs idő, mivel még egy utas vár az életmentésre. Hurrá, ő is partra kerül. Ő pedig nem más, mint Gibbs. Ő sem ad sok életjelet, itt nincs mese, már csak a mesterséges lélegeztetés segíthet. DiNozzo hirtelen azt se tudja, melyiküket mentse előbb, főcím.

A központban vagyunk, 24 órával korábban. Abby a szokásos kergeségével Gibbset üldözi. Csak egy fotót szeretne a mobiljára, hívóazonosítónak. Gibbshez közben látogató érkezik, aki Timnek csak a nevét árulta el. Ő Maddie Tyler, és személyes okból keresi a főnököt. Aztán megtudjuk az igazságot: Jethro rég elvesztett lányának, Kellynek volt a legjobb barátnője. Volt barátja, Rudi Haas, az Irakból hazatért tengerészgyalogos gyökeret eresztett a lakása előtt és folyamatosan zaklatja őt. Amikor Maddie és Gibbs elhagyja az irodát, McGee azonnal nyomozásba kezd, és a MySpace-en meg is találja a hölgyet, rejtély megoldva.

A zaklató épp Maddie lépcsőjén jön lefelé. Gibbs ellentmondást nem tűrő stílusban közbelép, és instrukciókat ad neki a Maddie-től való távolság betartására vonatkozólag.

Gibbs jutalma egy borzalmasan rossz kávé, és Maddie közös fotója Kellyvel, amely fájó emlékeket idéz fel benne. Maddie túlságosan is emlékezteti a lányára, innentől személyes ügyként kezeli az esetet. Ha visszajön, hívj csak, búcsúzik Jethro, és az ajtót tartsd zárva.

Jenny meghallja, hogy a csapat Haas őrmester adatait ellenőrzi Gibbs utasítására. Pár szót váltva Jethro-val, engedélyezi a fusimunka folytatását. Kedvenceink kicsit filozofálnak a női megérzés rejtelmeiről.

Jethro otthon van, kertjéből előásta a Maddie által említett titkos dobozkát, amelyet Kellyvel közösen rejtettek el sok évvel ezelőtt, benne féltett kincseikkel. Telefon: Jethro, visszajött! Indulás Maddie lakásához. A bezárt ajtó felfeszítve, a lakás feldúlva, Maddie-t épp egy kocsiba tuszkolják az utcán. Az események felgyorsulnak, központ. Azonnali körözés Haas őrmester ellen, mindent tudni akarok róla. Haas Bagdadban a sereg egyik legkiválóbb logisztikusa volt, minden személyi mozgásról tudott. Washingtonban nincs lakcíme. Telefonlistáján szerepel egy biztonsági cég, amely valószínűleg a napokban állásajánlattal kereste őt. Jenny és Gibbs máris a főnökkel, Bordais ex-őrnaggyal társalog. Megtudjuk tőle, hogy Haas visszautasított egy napi ezer dolláros állást, nem igazán van szüksége pénzre... Időközben McGeek ügyesen behatárolja Haas mozgásterét egy négy háztömbből álló területre, ott kell keresni őt. Már keresik is.

Meg is találják egy elhagyott gyártelepen, a lift padlójához szögezve, holtan. Doki érdekfeszítő kiselőadásba kezd a keresztrefeszítések történelméből, de Jethro erre most nem igazán vevő. Doki Haas karján a halál  beálltát megelőzően keletkezett zúzódást talál, ez én voltam, mondja Gibbs. McGee diplomatikusan átballag a csapat másik feléhez. Újabb adalék: Haas már órák óta halott volt, amikor Maddie-t elrabolták... Haas kocsijában találnak egy működő jeladót, ezek szerint őt is figyelte valaki.

Doki, immár a boncasztalnál, megállapítja, hogy Haas halálát allergia miatti fulladás okozta. Igen erős allergiája volt mindenféle tengeri herkentyűkre, amelyeknek már a puszta érintése is kiválthatta a halálos reakciókat. Doki komolyan aggódik Jethro közeli érintettsége miatt. McGee rátalál a jeladó tulajdonosára: a Bordais-féle cég... Az őrnagy azonnal gyanúsítottá lép elő, Jenny be is hozatja őt kihallgatásra. Bordais segítséget hív: az iraki újjáépítés felügyelőjét. Ő elmondja, hogy az újjáépítésre szánt pénzből 4 millió dollár eltűnt, és ezt keresték. A lopással a biztonsági cég két alkalmazottját gyanúsították, Coyle és Judd személyében. Ők maguktól nem tudták volna Irakból kijuttatni a pénzt, ehhez kérték Haas segítségét. Haas viszont időközben túlságosan kapzsi lett.

Gibbs zsebre vágja a fegyverét és magánakcióba lendül. Maddie lakására megy, ahol türelmesen várja a postást. Ő pedig hamarosan meg is érkezik, és ajánlott levelet hoz - Haas nevére. Jethro átveszi, és máris mehet a pénzt rejtő csomagokért, amelyek egy halott tengerészgyalogos csomagjaiként érkeznek a városba. Ez volt tehát Haas ötlete a pénz kicsempészésére... Vagyis Haasnak csak egy postacímre volt szüksége a városban, ezért legyeskedett Maddie körül. Jethro pedig rájött, ugyanúgy, mint a többiek is a központban - csak ők egy lépéssel Jethro mögött járnak...

Abby megtalálja Haas halálának okozóját: a szögeket, amelyekkel az őrmestert a padlóhoz szögezték, halolajjal kenték be. Ezt a fajta halat pedig a délkeleti kikötőnél lehet fellelni. Tony, indulás! Gibbs közben átvette a csomagokat, találkozót beszélt meg Coyle-lal, és ő is a kikötő felé tart. Hamarosan találkozik is a két jófiúval, akiknek a társaságában van a túszul ejtett Maddie is. Gibbs üzletet ajánl: egy zsákot megkaptok, de a másikat csak a lányért cserébe, megtaláljátok egy belvárosi parkolóban. Nincs üzlet. Gibbs rövid bunyó után az ott álló kocsiba pattan a lánnyal, és hátramenetben kihajtanak a raktárból. Megfordulni nincs idő, mert közben tüzelnek rájuk. Nincs mese, bele kell farolni a kikötő vizébe. A kocsi pillanatok alatt elsüllyed.

Elérkeztünk az epizód nyitójelenetéhez: Tony is ideért, és lerendezi a túszejtőket, majd kimenti az elsüllyedt kocsi utasait. A sikeresen újraélesztett Gibbs és Maddie egymás kezét fogják. Zárókép: Gibbs újra otthon, Kelly és Maddie fotóját nézi, boldogság látszik az arcán, vége.

Címkék: ncis
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2009.02.10. 17:30:57

Jethro, azaz Mark Harmon ebben a részben is nagyot játszott. Jó ez a sorozat, tényleg jó!

SANNA 2009.02.10. 18:36:06

Bijony 101. epizódnak nem is volt rossz! Tony mint a Terminátor, futás közben leszed 2 fickót, akik közben természetesen viszonozzák a golyócskákat, és beveti magát a habok közé, hogy életet mentsen. Ilyet legutóbb a Baywatch-ban láttam Mics Bjukenentől :-D
Monnyuk Ziva is nagy volt, ahogy a moszados ninja ösztöneit felhasználva meghallotta a country-zene mögött a legyeket! Jó rész volt ez! :-D

Llew 2009.02.11. 09:05:02

Én inkább ezt raktam volna 100.-nak, mint a múltkorit. Mondjuk azt nem vágtam miért nem lehetett volna elkanyarodni a vízbe hajtás helyett? Tudom, kellett a drámához. Tony klassz kis futó lövészetet mutatott be. Kár, hogy a szögeket kivágták a magyarból, legalább is én nem emlékszem rá. Ziva tán még sose nézett ki ilyen jól, mint ebben a részben. A végén a kézfogás, meg a fénykép össze illesztés kicsit elvitte a giccs irányba.

Pepe0419 2009.02.11. 13:22:46

Nekem nem tetszett ez a rész (bele is aludtam a reklám alatt/után), túl sok volt a drámai rész (nem csípem, mikor a gyermekével foglalkoznak, főleg ilyen emlékképekkel fűszerezve), nekem ez nem illik egy ilyen sorozatba. Az előző rész jobban tetszett.
Azt én sem értettem, miért nem fordult el a kocsival Jethro a végén, de talán így lett hatásos.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.11. 13:56:54

@Llew:

"Én inkább ezt raktam volna 100.-nak, mint a múltkorit."

Csatlakozom.

"Kár, hogy a szögeket kivágták a magyarból, legalább is én nem emlékszem rá."

Attól még ott volt :-) Szóval nem vágták ki.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.11. 13:58:32

Pepe,

Az ilyen kérdésekre mindig az a válasz, hogy: 'mert akkor nem lett volna film' :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.11. 14:00:52

Bár nekem más bajom volt:

Pl. Tony kihalássza a lányt, kihajítja a deszkákra, otthagyja, megy vissza Jethro-ért. Kihalássza a főnököt, aki nem ad életjelet, erre nekilát a lányt menteni, sikeresen.
Jethro tüdeje meg csak úgy meggondolta magát, hogy mégsincs ő tele vízzel, vagy hogyan indult be a légzése?

Llew 2009.02.11. 14:12:20

@missparker:
A főnökét is lélegeztette egy kicsit. Szerintem azért vacillált, hogy egy fiatal lány életét mentse meg vagy egy középkorú emberét? Aztán elméletileg felül kerekedett a személyes érzésein és a csajt kezdte újra éleszteni.
@Fedor:
ez a fenti átszögelt bokás kép benne volt a tv-ben? Lehet pont akkor pislogtam.:)
süti beállítások módosítása