Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x12 - Reménytelenül

2009. február 10. 15:00 - leeann

Angel és Buffy edzenek, ami majdnem lelkizésbe torkollik. Mielőtt nagyon belemelegednének Buffynak agytorna is kell, így a fizikai edzőt rövid időn belül Giles-ra cseréli. Miután edzett alaposan itt is ott is, nincs más hátra, mint a vadászat, amiből majdnem ő jön ki vesztesen, de azért a vadászt nem abból a fából faragták, úgyhogy megoldja a vámpír gondokat. Másnap gondolkodóba esik, mert nincs formában, és nem érti, hogy mi a baj vele. Giles azt javasolja, hogy néhány nap lazítás helyrehozhatja a vadász rossz formáját. Summers apuka is a lányához készül, hisz közeleg Buffy szülinapja (méghozzá a 18.), amit mindig apucival ünnepel a jégshow-t bámulva.

Mikor Buffy hazamegy, csak egy ajándék és egy levél érkezett apu helyett, úgyhogy a vadász egy kicsit elszontyolodik. Miközben Buffy és Giles tanulgatnak a könyvtárban, valaki a sötétben nagyon hegyezi a fogát a vadászra, ami sosem jó jel. Giles kristályokkal próbálja meg Buffy koncentráló képességét javítani, de a koncentrálás annyira jól sikerül, hogy Buffy delíriumba esik, és ekkor Giles egy dobozt vesz elő, abból egy fecskendőt, annak tartalmát pedig a vadászba juttatja. Oké, ez elég fura! Buffy a kristály hatására nem érzékelt ebből semmit, és nem tudja, mi történt vele, amíg el volt varázsolva.

Később a suliban Cordi egy erőszakos fickót próbál lekoptatni, de nem megy, így Buffy siet a lány segítségére. Meglepő módon nem tudja leszerelni a fickót, aki úgy ellöki a vadászt, hogy az zúgva száll, mint a győzelmi zászló. Na jó, ez sem jellemző a vadászra, úgyhogy itt tényleg valami baj van, Gilesnak pedig valami köze ehhez. Újra a könyvtároshoz fordul a bajjal, aki azt ígéri, hogy hamarosan megoldódik ez a helyzet. Giles elmegy a fickóhoz, aki pár perce nagyon fente a fogát Buffyra. Kiderül, hogy Buffyt direkt gyengítették le, mert valami próbát kell kiállnia, amin minden vadásznak át kell menni, amikor betölti a 18-at.

Giles hiába akarja betartani a tanács utasítását, csak aggódik a kis védencéért, és kegyetlenségnek titulálja ezt a próbát. Az öreg tag viszont szükségesnek tartja a próbát, és valami leláncolt dobozban tartott rémmel akarja majd megleckéztetni a vadászt, aki persze teljesen erőtlen lesz a próbán. Közben a csapat próbálja megkeresni Buffy gyengeségének okát, de a Superman kontra kriptonit párhuzamon kívül nem nagyon találnak semmit. Közben a leckéztető csapat valami nyugtató tablettával tömi a rémet, aki kijátssza őrzőit és kiszabadul.

Ezalatt Buffy Angellel van, aki ajándékot is ad a vadásznak, és együtt próbálják kitalálni, hogy mi lesz, ha nem tér vissza a vadászerő. Angel elmondja Buffynak, hogy már akkor megszerette őt, amikor még nem volt vadász, de Buffy nem nagyon tudja elképzelni az életét normál tinilányként. Közben a rém vámpírrá tette az egyik őrzőjét és készülnek a játékra, ami Buffynak nem is lesz annyira játék, ahogy így elnézem. Giles is megjelenik azon a helyen, ahol elvileg fogságban kéne lenni a rémnek, de nem talál ott senkit, csak vért és az egyik őrző maradványait.

Szóval baj van! Giles kitámolyog a házból, Buffy pedig még az emberi undormányok ellen is védtelen, nemhogy a vámpírok ellen. És ha már vámpírok, akkor meg is jelenik pont a rém és új barátja. Buffy képtelen velük harcolni, és csak szőke módjára segítségért kiabálva menekülni tud. Persze ilyenkor senki nem áll meg és senki nem segít, de Giles pont a legjobbkor érkezik, és megmenti Buffyt az üldözői elől. A páros a könyvtárban húzza meg magát, és Buffy mesélni kezdi, hogy mennyire borzasztó érzés az ereje nélkül harcolni.

Giles ismét előveszi a dobozkát, és Buffy felé fordítva megmutatja a fecskendőket, majd elmondja, hogy mi is történt Buffyval. A fecskendőben egyfajta szerves vegyület van, ami izomgyengeséget okoz és csökkenti az adrenalin szintet, de a hatása csak átmeneti gyengeséget okoz, és pár nap múlva Buffy visszanyeri az erejét. Miközben Buffy sír, Giles elmondja, hogy minden vadász átesik ezen a próbán, ahol a vadászt harcképtelenné teszik és egy vámpírral eresztik össze. Buffy halkan figyel, miközben Giles már ott tart, hogy a vámpír akivel Buffynak harcolnia kellett volna, megszökött, de Giles meséjét félbeszakítja Buffy kiborulása.

Buffy teljesen elveszítette a Giles-ba vetett bizalmát, sőt már végig sem akarja őt hallgatni. A nagy lelkizést Cordi szakítja félbe, de Buffy már nem is akar többet hallani, és az ajtó felé indulva közli figyelőjével, hogy nem ismeri őt többé. Buffy jobb híján Cordit kéri meg, hogy vigye haza. Otthon Joyce egyedül van, a rém vámpír le is csap rá, ahogy az várható volt, így mikor Buffy hazaér, csak egy harcra szóló meghívást talál a rémtől. Buffy azonnal pakolni kezdi a fegyveres táskát, miközben a vámpír anyucit ijeszti halálra a „mit teszek majd a lányoddal” monológgal.

Buffy elfogadta a kedves invitálást, és igyekszik halkan megjelenni a próba helyszínén, ami a jelenlegi állapotában elég nagy koncentrációt igényel. Az öreg mókus elmondja Gilesnak, hogy a próba már zajlik, mert a vadász már a pályán van, aminek Giles nagyon nem örül, és a tanács parancsával szembeszegülve elviharzik. Közben a vadász nyílpuskával a kezében lopakodik előre, de a figyelő segédből lett vámpír rátámad, amit kitartó munkával és némi leleményességgel sikerül kivédenie Buffynak. Egy már harcképtelen, de a neheze még hátravan.

Buffy harcmodornak a „menekül is, támad is” taktikát választja, ami kényszer taktika, és nem előre elhatározott tett. A vámpír persze üldözi őt a házban mindenfelé. A vámpírra időközben rájön az agybaj és a gyógyszeréért remeg, de azt a leleményes vadász lenyúlja, úgyhogy van némi gondja a rémnek. Miközben a rém majd megveszik a gyógyszerért, Buffy rátalál Joyce-ra, és próbálja kiszabadítani az anyját. A vámpír persze rájuk talál, és megszerzi a gyógyszereket, de mikor beveszi őket, sisteregni kezd belülről, Buffy ugyanis meglocsolta a bogyókat egy kis szentelt vízzel.

A vámpír elsistergett, így Buffy és Joyce kiszabadul. De lassan a testtel, ugyanis a segéd vámpír még él és támad, ha már kiszabadult a könyvespolc alól. Persze Giles érkezik nagy sebbel-lobbal, és port csinál a segédből, hogy megvédje a vadászt. Később a könyvtárban az öreg gratulál Buffynak, akit hidegen hagy, hogy mennyire tartják őt jónak vagy rossznak. Azzal a lendülettel, hogy Buffy kiállta a próbát, Giles el is bukott, így kirúgják, és egy új őrzőt irányítanak a helyére. Mikor az öreg elmegy, Giles és Buffy kibékülnek, és Giles is marad, de már csak könyvtárosként.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása