Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Moonlight 1x09 – Fleur de Lis

2009. február 09. 11:00 - Sonrisa

Visszatekintést látunk, s lényeg az, hogy képben legyünk azokkal az eseményekkel, amik Coralinehoz kapcsolódnak. Plusz Beth tud mindent Mick hajdani megfigyeléséről. Ennyi. Beth idegesen kopog Mick ajtaján (csengő esetleg?), Mick meglepetten nyit ajtót – viszont teljesen tisztában van azzal, hogy Morgan = Coraline. Ahogyan Beth is, így az elrablóját tisztelheti a nőben, s simán karót szúr a mellkasába, Mick ellenkezése ellenére is. Ekkor pedig ugorjunk vissza 24 órával korábbra (az alkotók részéről eléggé béna húzás volt ez az „időcsavar”, az egész rész érdektelenné vált ezáltal, hogy tudom mi a végkifejlete az epizódnak).

Egy nappal korábban: Beth az éjszaka közepén a kocsijában gubbaszt az utcán, Coraline ablakait figyeli árgus szemekkel. Titkosügynökösdit játszik a lelkem, az érkező Mick lelkesen asszisztál. A riporter az exfeleség előéletéről faggatja vámpírunkat, kiderül, hogy az 1700-as években vált vérszívóvá, s abban az időben épp kurtizánként kereste a kenyérrevalót. Mick nem túlságosan hisz a múltkori temetői kaland óta a Morgan-ex párhuzamban, Beth viszont mániákussá vált, hiszen ha igaz az azonosság, akkor itt a nő, aki kiskorában elrabolta. Mick feladata egyszerű, sármját bevetve csak le kell foglalnia a Morgant, addig Beth bizonyítékok után kutathat. Tudnia kell az igazságot, még akkor is, ha beláthatatlan következményekkel jár a napvilágra kerülése. Főcím.

Micket egy féltékeny multimilliomos öregúr béreli fel, nincs más dolga, mint követnie a feleségét. Jah, és diszkréció mindenek felett. St. John vállalja a munkát, talán az a csinos kötegnyi B. Franklin is hatással van rá – fotósnak Morgant kéri fel. Így két legyet üt egy csapásra: eltereli a nő figyelmét, ahogyan Beth kérte, s megdolgozik a pénzéért, ahogyan az üzletember kérte. Bocsánatkérő ebéddel folytatjuk, ez az első lépés, ha Mick azt akarja, hogy Morgan segítsen neki lebuktatni a hűtlen házastársat. MSJ kissé furán nézi, ahogyan Morgan kaját rendel (mi mást szokás egy étteremben), a pincér meg őt méregeti rosszallóan, amiért nem rendel semmit.

 

BW, Beth a neten lóg, s áskálódik egy kicsit Coraline múltjában, illetve utánanéz a kurtizánok tündöklésének és bukásának. Láthatunk egy jelenetet arról, ahogy a középkorban Coraline megszerezte a szégyenbélyegét. Mick és Morgan a parkban, előbbi hangfelvételt fog készíteni, utóbbi pedig a képanyagot fogja biztosítani. Vámpírunk követési szokásai hagynak 1-2 kívánnivalót maguk után, nem csoda, hogy a célszemélyek szinte rögtön kiszúrják. Az elcsattanó csókot a fotós megörökíti az utókornak, munka elvégezve, függetlenül attól, hogy a háttézaj miatt a mikrofon semmi értékelhetőt nem rögzített. Ám Mick a szuperhallásával tanúja volt annak, amint az alkalmi párocska arról beszél, hogy az iparmágnás gondolkodás nélkül elteszi őket láb alól, ha kiderül a viszonyuk.

 

Morgan értetlen képet vág, nem érti, hogy Mick honnan hallhatta mindezt, ő nem hiszi, hogy egy 70 éves öltönyös bácsika képes lenne gyilkolni. Vámpírunk szerint mindenki képes rá, csak a megfelelő körülmények kellenek hozzá. Beth közben beoson M/C lakására, bizonyítékot keres, de még maga sem tudja mit. Mick megpróbálja személyesen átadni a készült képeket az üzletembernek, ám az túl nagy ember ahhoz, hogy egy csóri magánnyomozóval személyesen foglalkozzon, így nem fogadja Micket – aki így nem adja át a képeket. Menet közben belebotlik Morgannal a titkos affér férfi tagjába a liftben, s a női tag is megérkezik.

Megtudják a következő találka helyét, egy hotelszoba, naná, hogy ott a helyük. Előtte még beugranak Morgan lakására valami hiperszuper teleobjektívért, arra azonban nem számítanak, hogy Beth még mindig ott szöszmötöl. Mick menti a meleg helyzetet, így a riporter tovább kutakodhat. A páros a szemközti motelszobából sassolja, ahogyan épp félrelép a feleség. De nemcsak ott forrósodik fel a hangulat, hanem a itt is, s elcsattan egy csók is, utána pedig mindketten zavartan nézik a másikat. Jah, egyébként kiderül, hogy az ismeretlen férfi nem is annyira ismeretlen, az öregúr fiáról van szó. (no comment, akkor is a mostohafia!)

Eközben Beth az egyik albumban talál néhány régi képet Mickről (1952-ből), abból az időből, mikor zenéléssel kereste a kenyerét, s nem tartozott a halhatatlanok táborába. Mi ez, ha nem bizonyíték. Ugrás, BW, Bethet kissé érzékenyen érinti a kezdődő, gyümölcsöző munkakapcsolat Mick és Morgan között. Rá se bír nézni a nőre, gyorsan le is lép. Morgan előad egy kis eszmefuttatást arról, hogy MSJ esete nem az ilyen Beth-féle csajok, hanem az olyan nők, mint ő. Hehe, mindenkinek maga felé hajlik a keze. Közben a pénzeszsák is leereszkedik a munkásosztályhoz, hajlandó személyesen találkozni Mickkel.

Beth tesz egy látogatást Logannél, s Coraline után érdeklődik. Megosztja Logannel a félelmét, miszerint C. nem halt meg, ahogyan mindenki hitte, hanem valahogyan sikerült újra emberré változnia, s most Morgan Vincent álnév alatt illeszkedik be a társadalomba, és férkőzik Mick bizalmába. MSJ a már ismert étteremben vár a megbízójára, majd a pincér gúnyos megjegyzése ébreszti rá, hogy felültették: az irodáját valaki módszeresen feltúrta távollétében, mintha keresett volna valamit.

Logan nem hisz benne, hogy Coraline megtalálta a gyógymódot, ám Beth hajthatatlan. Mondjuk az oldschool képet Logan sem tudja megmagyarázni. Az a kapcsolat különben is eléggé szenvedélyes volt ahhoz, hogy Mick homályosan lássa a világot. Amikor a nő elrabolta Bethet, mindezt azért tette, hogy Micket magához láncolja, s egy család lehessenek. Semmi személyes nem volt benne, Beth rosszkor volt rossz helyen. Ám Mick nem kért ebből... – a folytatást már ismerjük. Ha Morgan tényleg azonos Coralineval, akkor csak egyetlen oka lehetett a visszatérésre: Mick.

Beth ellenőrzi azt a házat, ahol hollywoodi fénykorában lakott C., s nem várt dologra bukkan: Morgan a megfigyelés során nemcsak a bűnös szerelmesekről készített fotósorozatot, jócskán készített képeket Mickről is. Már korábban is. Ó-ó. Mick nagy bajban van. Vámpírunk este elmegy a házasságtörő fiúhoz, hátha sikerül jobb belátásra bírnia, ám az ifjú feleség gondolkodás nélkül golyót ereszt bele, s páros halottnak hisz, a "tetem" eltüntetésének legjobb módja szerintük, ha a bejáró melletti sövény alá rejtik. Melyik agyhalott ötlete volt ez? Eközben Morgan a hangfelvételeket ellenőrzi, s rájön, hogy nem az öregúr a hunyó, hanem a párocska akarja eltenni láb alól.

Így ő is a házhoz siet, ahol az avar alatt fekvő, ám gyorsan regenerálódott Mickbe botlik. Ezalatt Beth a házban megtalálja a gyerekszobát, ahol őt régen az elrablója fogva tartotta. Megrohanják az emlékek, a bosszúálló ösztön úrrá lesz rajta. Mick és Morgan utolérik az üzletembert és a fiút, kis közjáték, s St. John megmenti a fotós életét, akit eléggé váratlanul ér az egész eseménysor. Vágás, Mick lakásán vagyunk, romantikus pillanatok The Fray – Look after you dallamaira, s végre MSJ előtt is bizonyossá válik, hogy a nő nem más, mint Coraline, akit a mai napig nem tudott kiverni a fejéből. A nő egész végig hagyott nyomokat maga után, hátha rájön Mick magától is a személyazonosságára.

Coralinenak sikerült újra halandóvá válnia, ám mielőtt megoszthatná a nagy titkot Mickkel, kopognak az ajtón – s a kezdő jelenetsor játszódik le. Beth büszke magára, ám Mick kétségbeesik, „Mit tettél te idióta!?”, ő már nem vámpír, hanem ember. Szegény Beth, honnan is tudhatta volna. Mégiscsak ez a nő rabolta el, megérdemli, amit kapott, ám ismeri a gyógymódot, s ezért Mick megtenne bármi. Folyt.köv.

Két bónuszkép a végére:
 

Címkék: moonlight
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása