Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos Elmék 3x16 - Mint az elefánt...

2009. február 09. 15:00 - kockaspingvin

Elég erős képpel kezdünk, az egész rész nagyon pörgős, aláfestésnek pedig megkapjuk Johnny Cashtől a „When the man comes around” c. számot. Ez alatt egy pasas (feltehetőleg már nem szomjas...) hazahajt, eldobja a csikket, majd mielőtt bemegy a házba, rágyújt a következőre. És akkor bumm. Ha ezt hittük ez a lényeg, tévedünk, ugyanis a 2 helyszínre érkező rendőrt lelövi egy mátrixruhás valaki, de szerencsére az egyik még felvett pár dolgot a telefonjával amit később majd jól meg lehet nézni. Reid eközben egy drogos rendőrök anonim csoportfoglalkozáson van, most először. Épp meséli hogy már 10 hónapja leállt, de amióta az orra előtt lelőttek egy kölyköt, viszket a tenyere az anyag után. Amikor már másodszor szakítja félbe a vallomását egy hívás, lelép.

Elfelé még összefut egy nagyon fontos pasassal, akiről nem hitte volna hogy ide jár. A fontos pasas előveszi az „1 éve tiszta” medálját, és elmondja, hogy 6 évbe telt megszerezni, azóta nála van. De most kölcsön adja Reidnek amíg ő nem szerez sajátot. Reid nem érti, de nincs idő megvitatni, újabb hívás. Reid az irodában bocsánatot kér a késésért, Rossi beszól hogy reméli Ő megérte, Morgan rátesz egy lapáttal hogy reméli egy lányról van szó (I hope it's a she!) Reid meg csak annyit bír kitalálni, hogy moziban volt és nem, nem tudja elmondani miről szólt, mert már az elejéről eljött amikor hívták. Megtudjuk, hogy a dohányos bácsin kívül még egy test van, valószínűleg a 16 éves lánya, Jordan. Tipikus terrorista taktikának tűnik civilekkel végezni, majd a kiérkező erőkkel is, de Morgan nem hiszi hogy a semmi közepén terroristák dolgoznának. De mindegy is, az ügy az övék, főcím.

A helyszínen annyit tudunk meg, hogy Jordan „lassú”, és hogy a konyhát műanyafóliával elválasztották a a lakás többi részétől, tehát az volt a célpont, és Jordannak is ott kellett lennie hogy olyan súlyosan megégjen. Találnak még vagy egy tonnányi puskaporra utaló nyomot, és persze a gáz is szivárgott, szóval a nagy bumm meg van magyarázva de mi volt a gyújtószerkezet? Találnak 1 karton cigit, szóval rájönnek hogy a tettes ismerte az áldozatot, tudta hogy dohányozni fog amikor belép, és hogy a konyhába fog belépni. A lövés pontossága arra utal, hogy az elkövető ki volt képezve, de a tény hogy az egyiket arcon lőtte pedig ő volt az aki elsőre meghalt kettejük közül, dühre utal, valamint személyes indíttatásra. Terroristák kizárva. Mi a kapcsolat az arcon lőtt rendőr és a dohányos között? Hát, a rendőr fia, Owen, Jordannal járt.

Owen házában elmeséli a seriff, hogy az anyja meghalt egy ittas vezető miatti balesetben amíg az apja Afganisztánban harcolt, Reid nem túl együttérzően megkérdezi hogy ezért utálta őket? Ezért nincs róluk egy fénykép sem az egész házban? Persze kiderül, hogy az anya volt a részeg, és az apának emiatt kellet leszerelnie, hogy nevelje a fiát. A fegyveres széf üres, ami rossz hír mert a srác ezek szerint egy rakat automata fegyverrel rohangál és az apja megtanította rendesen lőni, de legalább a seriff komolyan veszi őket ezen túl amiért Hotch megtippelte a számkombinációt (valami hadsereges dátum volt az). A srác szobájában kb minden fekete, beleértve a ruháit és a tükrét is, ráadásul a másik halott rendőr felesége is megjelenik és bosszúért kiállt, nem túl rózsás a helyzet. Főleg amikor a srác kocsiját egy másik államba vezető út mellett találják meg.

A parkolóban egy újabb arcon lőtt srác, a seriff szerint Kyle egy suliba járt Owennel, tehát ismerte, de mi tudjuk hogy ennél több is volt: utálta. A boltban körülnéznek, mi hiányzik: fagyasztott pizza és tej, de víz nem, trükkös a srác, mégsem megy ő a szomszéd államba csak szeretné ha azt hinnénk. Ja, és most jön a telefon hogy Jordan farmerjában malachusi volt, tehát ő is él. A kérdés már csak az, hogy fogoly vagy tettestárs? Tekintve, hogy attól fél, hogy az apja megöli őket ha rájuk talál, egyik se, nem tud ő semmiről.

Közben többet tudunk meg Owenről (mellesleg szegény színész srác csak őrülteket játszik? Ő volt Zach a Született Feleségekben): tavaly kezdtek járni amikor átkerült a „különleges” osztályba, ami Hotch szerint kicsit késői ebben a korban, de kiderül hogy nem tanulmányi, hanem magatartásbeli okok miatt. Reid azonban a srác eredményeiből azt olvassa ki, hogy zseni a srác, csak az olvasással vannak nehézségei, és nincs térlátása (akkor hogy tud célozni? Na mindegy.). Az igazgató szerint nem erre mutat a teszt eredménye, de Reid szerint a teszt kitöltéséhez is térlátás kéne, így persze hogy nem sikerült jól. Ahogy a sportban sem lehet jó. Kiderül, hogy az apja kedvéért megpróbált bekerülni a csapatba, de ez nem volt túl hosszúéletű.

Reid teljesen kiakad, szegény srác zseni csak senki sem veszi észre, ez mindent megmagyaráz. Hotch szerint ilyen mértékű agresszió kiváltásához lelkileg kellett volna bántalmazniuk őt, és Morgan hívja is őket: feltörte a srác gépét és talált rajta egy filmet. A sportcsapat tagjai felvették ahogy a srác ööö...maszturbál, és láthatólag nincs tisztában avval, hogy felveszik. A film persze felkerült az iskola honlapjára, és a srácok megúszták a dolgot, mert ha megpróbáltak volna lépni, csak még több ember látta volna a filmet, legalábbis az igazgató szerint. Még azt is mondta a srácnak hogy nagyfiú, tegye túl magát rajta, erre Reid kiviharzik a szobából, Hotch pedig közli hogy az iskolai lövöldözőknek is mindig ezt mondják. Jó lenne beszélni a fiúkkal, akik benne voltak a dologban, csakhogy ma egyik sem jött suliba. Hoppá. Közben egy Eileen nevű lány elmeséli, hogy az apja verte Jordant, és amikor megtudta, hogy járnak Owennel, elvette a telefonját. Owen ezért vett neki egy PDAt, de megbuherálta, hogy csak ő és Eileen hívhassa fel, és amúgy is megvédte Jordant ha csúnyákat mondtak róla. Például hogy Kyle miket csinált vele amikor elsős volt...

Garcia közben új filmet talált a suli honlapján: Johnny Cash szól, és Owen szépen kivégzi a fiúkat. A filmet Jordan PDAjáról küldték, de persze meg van buherálva, hogy ne lehessen bemérni. Itt az ideje, hogy a profilt megosszák a helyi erőkkel, akik szerint persze inkább ajtókon kopogva kéne keresni a srácot. Hotch szerint ez rossz ötlet, most azt hiszi, hogy félrevezette a rendőröket, de ha megtudja hogy nem, bepánikol és akkor ő is, Jordan is, és a rendőrök is veszélyben vannak, mert ő az iskolai lövöldözők mintapéldánya. Kivéve hogy nem lövöldözött az iskolában, de Jordan az egyetlen, aki ettől visszatartja. Reid közli hogy megakadályozhatták volna az egészet, mármint a helyik erők, mire Hotch félrevonja: tudod hogy nem láthatták előre, minden tinédzserről az derül ki az analízis során hogy szociopata, ezért nem lehet 18 alatt hatékonyan analizálni valakit, inkább húzz a szobájába nyomokat keresni ha annyira jól megérted. 

A párocskánk idilli vacsoráját fogyasztja borral meg gyertyafénnyel meg minden, de sajnos egy kcsoi érkezik. Jordan bepánikol, de Owen kimegy és hidegvérrel leszúrja a visszatérő tulajt, bár nem állítom hogy nem sajnálja, azt mondja, hogy nem így kellet volna történnie, a tulajnak még egy ideig távol kellett volna lennie. Jordan ebből nem vesz észre semmit, egy asztal alatt kuporog, mert azt hiszi, hogy az apja jött. Közben Morgan elmondja Reidnek hogy azért lett ő menő atléta, mert elsős korában alacsony volt és szekálták, ezért kigyúrta magát, és szerencséjére megnőtt, de ő is együtt érez a sráccal. Erre Reid elmeséli a szomorú történetet aminek a végén pucéron lóg a kapufáról és az egész iskola röhög rajta, majd éjfélkor hazaérve az anyja észre sem veszi hogy elkésett, mert épp rohama van. Na és itt nyer értelmet a cím: Morgan szerint ha szekálásokról van szó, mindenkinek olyan a memóriája mint egy elefántnak, nem kell ehhez zseninek lenni.

Rájönnek, hogy a srác retteg az elhagyatástól, mert az anyjától sem tudott elköszönni, és ha elcsalogatják Jordant, akkor végezni fog magával és nem sérülnek meg többen. Jordan nem tudja hogy mit tett, talán ha megtudja feladja magát, ezért Eileen, vonakodva bár, de ír neki hogy beszéljen az F.B.I.-osokkal. Elküldik a híreket és filmet a kivégzéséről a PDA-ra, de persze Jordan nem hiszi el hogy Owen bántaná őt. Amikor meglátja hogy a kedvese épp egy hullát próbál elásni, meggondolja magát, úgyhogy megszökik a kocsival és az őrsön elárulja Owen rejtekhelyét, de ott már csak egy cetlit találnak: Visszaadom neki a nyakláncot. Mivel az az anyja nyaklánca volt, Hotch kiadja az utasítást: irány a temető, ahol nyugszik. Reid leveszi a golyóálló mellényt, amit avval indokol, hogy nem akar ott lenni, amikor rákényszeríti őket, hogy lelőjék, ezért Hotch visszaküldi az őrsre.

Reid tudja, hogy nem a sírhoz tart, hanem az őrsre, és mire erre Hotchék is rájönnek és megérkeznek, Reid ott áll a srác előtt mellény nélkül, megakadályozva hogy rálőhessenek. Reid Owen lelkére beszél, és megkéri, hogy tegye le a fegyvert. Ha nem teszi le és le kell lőniük, nem tud elköszönni Jordantől, de ha leteszi, senki sem fogja bántani, elköszönhet, és a nyakláncot is visszaadhatja. Owen végül a második verzió mellett dönt. A repülőúton Hotch leteremti Reidet, hogy mindenkit veszélyeztetett, és ezért ki kéne rúgnia, és legközelebb ha ilyen lesz, meg is teszi. Reid megköszöni, és avval indoklja, hogy nem akarta, hogy másodszor is végig kelljen néznie egy kölyök halálát. És felteszi a kérdést: ha a rosszfiúkkal azonosulok mi vagyok én? Jó a munkádban, mondja Hotch. Ja, és, tudom hogy semmi közöm hozzá, de szerintem fejezd be azt a filmet.

Címkék: gyilkos elmék
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomas Dantes 2009.02.09. 19:06:27

Jó-jó, de kevesebb helyesírási hibával jobb lenne. Nem szokott feltűnni, de ez elég sok hiba.

fancs 2009.02.10. 10:54:52

Szegény Reid. Magát látja minden sérült gyerekben.
süti beállítások módosítása