Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Cobra 11 10x1 Egy barát halála 1/2

2009. február 09. 18:52 - Sylba

Az évad első és egyben legszomorúbb része egy hangárban kezdődik. Piros F-360-as Ferrarival gurul be a sorozatba egy magas és valahonnan nagyon ismerős, jóképű pasi, Mark Jager. Herr Jager üzleti ügyben jött, kiváló útlevél-hamisító hírében áll, és egy új üzleti partnerével találkozik a lelakott hangárban. Közben az Örsön egy kibontakozott szerelmet látunk. A történelem ismétli önmagát, Tom is a titkárnővel jött össze. Egymásnak is esnek az irodában, de hát 12-es karikánál ne várjunk semmi extrát, egy-két csókon kívül. Tom és Petra végre boldog, és a bujkálásnak is vége lesz ma este, mert Semir baklava partiján bejelentik kapcsolatukat. A szerelmesek idilljét Semir (új magyar hangja: Seszták Szabolcs) töri meg, aki már totál ki van akadva az esti parti miatt, hiszen borzasztó nehéz egy partit megszervezni. Tom még lopva csókot ad, majd a BMW-be pattanak, de Semir éles szeme rögtön észreveszi Tomon a rúzsnyomokat. El is kezd találgatni, hogy ki lehet a szerencsés, de Tom rövidre zárja a beszélgetést, és közli, hogy már meghívta az esti buliba, tehát várjon egy kicsit, és mindent megtud.

Jager kiváló munkát végzett, az útlevelek sem hamisak, hiszen ennek a macsónak van ismerőse az okmányirodában, így még lakcímkártyát is kapnak a lányok. Az üzlet megköttetni látszik, ám befutnak a kommandósok, és Simon Zehmann aki üldözi Mark új üzletfelét. Irány a rendőrség, ráadásul szegény Marknak meg nincsen személyigazolványa, így őt is beviszik egy kis csevegésre.

Közben egy fekete áruszállító feltűnően menekülőre fogja a dolgot, így egy kis munkát Semiréknek is ad végre. Semirék mögött a lovasság is megérkezik, és mivel sem a fényorgona sem Tom nyalókás piros tányérkája sem hatotta meg a furgon vezetőit, folytatódik az üldözés. Végül, hogy követni tudják a furgont még egy nagy homokdűnén is átugratnak. A száguldást végül a fekete kocsi egy ütközés után fejezi be, Semirék meg szokásukhoz híven káoszt okoznak az autópályán főleg a repkedő rendőrautók miatt. A fekete furgon vezetője természetesen felszívódott, és Tomék csak egy riadt kínai lányt találnak a furgonban.

A lányt az Örsre veszik, ahol Tom próbálja több nyelven faggatni, ám nem jár sikerrel, főleg hogy Simon Zehmann a szervezett bünőzéssel foglalkozó osztály vezetője elviszi a lányt, hiszen az ügy bizalmas. Semirék először nem tudnak infomációt kicsikarni, hogy miért titkos ez a helyzet, Semir meg is jegyzi velősen, hogy a fél autópálya romokban és mit ihatnak a jegyzőkönyvbe: bizalmas jelentés? A jég megtörik és megtudjuk, hogy Roman Gehlen ténykedését próbálják fülöncsípni a titkosszolgák. A lányt is biztonságba próbálják helyezni egy otthonban. Semir elrohan az esti vacsit szervezni, Tom meg felajánlja, hogy megoldja a papírmunkát, ám a kis kínai lány otthagyta a pulcsiját és egy családi képet, így Tom jó fej akar lenni, és az otthonba viszi a lány után.

A különleges ügyosztályon próbálják a nagykutya Gehlent faggatni, de Gehlen tagad mindent, és ki tudja magyarázni, hogy honnan kéne neki tudnia, hogy a több tucat furgonja éppen merre tart. " Mindenki másképp szereti a dolgokat", ezzel mentegetőzik, amikor Zehmann a kínai lány kilétét firtatja. Sajnos el kell engedniük Gehlent, így Mark Jagert próbálja szóra bírni az eléggé ideges Zehmann.

Semiréknél elkezdődött a Torkos Csütörtok török módra, bár Hotte inkább a sült kolbászt részesíti előnyben a Sarmja Dormja Baklava triónál. Susanne is befut. Ő a meglepetésvendég, Semir meg annyira meglepődik, hogy ő lenne Tom barátnője, hogy megöleli, megcsókolja. Andrea szegény meg magyarázkodtat, hogy itt bizony félreértés történt. Susanne Andrea volt kiképzőtársa, és nem Tom barátosnéja. Andrea heccelődik Semirrel, hogy miért nem veszi észre az egyértelmű dolgokat. Semir meg kontrázik, hogy ő a részletekben is meglátja a lényeget, aztán lefagy a mosoly az arcáról, amikor Andrea levezeti neki, hogy rossz nyomon járt. Aki hiányzik, az a személy egyben Tom barátnője is, tehát Petra.

Tom közben bejut a Jeruzsálem otthonba, ám ott leütve megtalálja a lányra vigyázó rendőrt. Nagy a baj, a lépcsőn egy férfi karjaiból szedi ki lányt, és elkezdődik a menekülés, még Semirt sikerül Tomnak értesítenie, de közben futnak a bünőzők elől. Egy kisebb csapat üldözi a riadt lányt és Tomot. Egy szobában sikerül elbújniuk, de sajnos Tom megsérül a kezénél és vérzik. Az udvaron keresztül akar Tom elszaladni az autóhoz. Kijutnak a kertbe, az eső szakad, és Tom és a lány csapdába kerülnek. Üldözőik élő láncot alkotnak körülöttük, innen nincsen menekvés. A lányt rögtön végzetes lövés éri, Tomot csak a lábán találják el, feláll és próbálja megvédeni magát. Semir és a buliból gyorsan távozó Chefin, Dieter és Hotte érkeznek az otthonhoz. Tomra közben egy fegyver szegeződik, és az eső csak esik kíméletlenül. Semir a folyosón rohan éppen, mikor lövéseket hall. De elkésett, mert az udvarra kiérve a lány holttestét és a nagyon rossz állapotban lévő Tomot találja. Elsuhanó árnyként Jager tűnik fel, de abban csak Semir biztos, hogy látta. Tom a földön haldoklik, Semir az ölébe veszi a fejét, nem jut idő hosszú búcsúzkodásra, Tom csak annyit kérdez társától, hogy „ Ki fog vigyázni rád ezen túl? Petra Andreától tudja meg a rossz hírt, és teljesen összeomlik.

Temetői jelenettel folytatódik a rész, Chefin Tomot méltatja, és hiányát próbálja kifejezni szavakban, de nem könnyű, hiszen Tom több volt, mint egy kolléga, egy jó rendőr, Tom családtag volt. Semir nem bírja az érzelmességet, és gyorsan távozik is a temetésről, de meg kell, hogy jegyezzem, hogy egy farmerban ment el a temetésre, és igazából faarccal állta végig a szertartást. Petra felmond, így Chefin többszörösen is el van keseredve.

Semir megtörten ül a szertartás után az irodában, amíkor Chefin beviharzik, hogy megvan a férfi, akit Semir Tom mellett látott. Mark Jagerről megtudjuk, hogy testi sértés miatt már itélték el és hát nagy nőfaló ez két méter magas macsó. Semir vendettát ígér Tom haláláért, és a hotelba hajt, ahol Mark lakik. Semir vezetésével rajtaütnek és viszik is Markot a vallató szobába, hogy Semir végre elégtételt vehessen. Semir Roman Gehlenhez fűződő viszonyáról kérdezi, de Mark nem szól egy árva szót sem, Semir annyira felpörgeti magát, hogy behúz két jobbost Marknak. Ám Semir téved, Marknak megtámadhatatlan alibije volt, ő éppen kihallgatás alatt állt Zehmannál. Semir teljesen kiborul, a rendőrpalotába megy és nekiesik az aulában Zehmannak, aki figyelmezteti az erőviszonyokra. Bizony Semir belenyúltál a tutiba. Semir hiába pattog, és próbál elégtételt venni, Markot elengedik, és sajnos már Chefin sem hisz nagyon Semirnek.

A következő jelenetben egy lovardában vagyunk Mark üzletfeleivel, megegyezik, hogy Marké a lehetőség, hogy több száz lánynak készítsen okmányokat. Bár végül kénytelen beérni 7 lánnyal a berlini barlangjába. A csajokat közben a Rotterdamban hajóra pakolják, és akik várják a Németországba kerülést boldog jövő reményében.

Semir kezébe veszi az ügyet. Elkezdi Markot követni, aki először egy percre beugrik egy sárga kis tömbbért és egy találkozót megbeszélni, utána indulna tovább, amikor felfedezi, hogy utánfutót is kapott Semir személyében. Így elkezdődik a hajsza Köln utcáin. Elől Mark a Porschéval, utána Semir a BMW-vel. Egy üzletközpontban aztán egy kis időre Mark lerázza a makacs Semirt. A száguldó üldözés Düsseldorf utcáin folytatódik, de közben Semiréket üldözi a rendőrség is. A színészház megnyitójának az ünnepsége állítja meg végül kis török nyomozónkat, aki beleugrat a színészeknek fenntartott medencébe. Semir kezén bilincs kattan. Mark meg elégedetten továbbhajt a Porschéval. Az Őrsön Semirt utált feletesse Strankmann főállamügyésznő várja, aki Semir kétnapos munkáját megköszöni, és elküldi kényszerszabadságra, mert nem beszámítható. Semir még jobban kiborul és elviharzik az irodából és az Őrsről.

Semir megtörten hazamegy, de Andrea sem tudja megnyugtatni, végig sem hallgatja, igazából Semir folyamatosan a bosszú hajtja észre sem veszi, hogy mit tesz maga körül a felelőtlen viselkedésével. Andrea hiába próbálja meggyőzni, hogy esztelen viselkedés semmire sem vezet, és hogy a sötétben talán nem látta jól, hogy ki is volt Tom teste mellett azon az éjszakán. Ez az utolsó csepp Semirnél: elkezd üvöltőzni, hogy az egyetlen felesége sem hisz neki. Andrea hiába aggódik érte, Semir elviharzik a Tommal közös kedvenc helyükre, a kölni nagy hídhoz, és emlékezik. Tommal közös képüket nézegeti, és végre utat enged érzelmeinek. A helyzethez képest lenyugszik és hazamegy, Andrea meg jó feleséghez méltóan várja, átölelik egymást, hiszen a bajban Andreára számíthat.

A rész folytatása jövő héten következik, amiből kiderül, hogy Semir ki tud-e jönni ebből a nehéz helyzetből, vagy végleg feladja. Megéri olvasni a folytatást is.

Címkék: cobra 11
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mándruc 2009.02.09. 20:41:54

Jó a HV, de ez nem a 11. évad pilotja?

mándruc 2009.02.09. 20:42:36

Ja és persze szegény Tom :(

Sylba 2009.02.09. 21:01:39

Köszi, igyekszem.
Igazából nem lehet tudni, hogy a magyar RTL Klub hogyan számolja, Németországban félévente számolják az évadokat, és 19. évadban volt ez a rész, és most a 22-nél tartanak. A magyar számítás szerint 10. vagy 11. évad. Igazából az össze-vissza vonások miatt adtam neki ezt az évadszámolást. Bár a lényeg, hogy már adásban vannak ezek a részek. :D

mándruc 2009.02.09. 21:09:38

Igaz, ez végülis nem oszt, nem szoroz :)
Csak így tovább a hogyvoltokkal, hajrá!

Lincsi11 2009.02.09. 22:43:21

"Jó" rész volt! Kár, hogy meghalt a Tom. Ő volt és persze mindig is marad a kedvencem.
Kíváncsi vagyok a folytatásra!
(csak az a baj,hogy azt már nagyjából ismerem)

mándruc 2009.02.09. 22:52:29

Nekem is Tom volt a kedvencem, bár André is jó arc volt.

Johnny336 2009.02.10. 13:00:51

Andrét írtam én is nagyon.
Mondjuk Semir mellől hullanak a társak.

Emélkszem a sorozat legelső részében kapásból meghal az egyik rendőr, és Semir lép a helyébe, majd az életben maradt srác is meghal pár résszel később.

Tényleg, volt egy fiatal srác, a Jan. Ővele mi történt? Vagy ő még nem volt?
Úgy rémlik, hogy Tom egyszer visszavonul (sunyiba lelép), helyette lesz a Jan, majd ő eltűnik (nemtom hogyan), és Semir megkeresi Tomot.

Lolalal 2009.02.10. 13:41:31

boccs, de az nem F360 hanem csak simán 360 vagy esetleg 360 modena

Sylba 2009.02.10. 20:52:13

@Lolalal: Bocsásd meg nekem, mert külső segitséget kértem az autó márkáját illetően. Az az F betü azért remélem az összeképet nem rontja el :D

Sylba 2009.02.10. 21:05:11

@Johnny336:
Jan eltünése semmilyen nem volt, egyik részben volt másikban nem. Nem volt neki búcsúrésze. Csak kivették a soriból, mert Tom visszajött a sorozatba.

Andrét szeressük mi is nagyon:D

lapgellert 2010.02.18. 20:04:12

Johny:Jan valahol a 16. évad végén tünik el, a 17es nyitó részében említik meg, hogy nincs Semirnek társa mióta elment.
Semirnek társa eddig André, Tom és Chris haltak meg.
A fickó, aki az első évadban volt, ő nem halt meg, csak neki a társa a 3. részben.
André meg szerintem elég furán hal meg, a rész vége felé, mikor már az ügy kezd elsimulni, meg ki is szabadították előtte.Chris halálát még nem láttam.
Tom meg Elena miatt vonul vissza, mert megölik, mielőtt meg akarná kérni a kezét, akkor mikor elindul az ultranhangos vizsgálatra
süti beállítások módosítása