Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A hatalom hálójában 1x02 - Jézus, Mária és Joe Cocker

2009. február 09. 09:07 - Boogie66

Gyors memória frissítés, a jelenben vagyunk, a gyilkosság helyszíne - az áldozat, a gyilkos tárgy és egy berepülő galamb. Ugrás hat hónappal korábbra, Ellen születésnapi partija ahol Katie-től megkapja a születésnapi ajándékot – ami a későbbi gyilkos tárgy – ha tudta volna – egy szabadságszobrot ábrázoló könyvtámasz - kifejezetten giccses. Főcím!

Patty lakásában járunk a múltban, ahol megjelenik "titokban alkalmazott" Tom. Átveszi a következő két hétre a fizetését és az instrukciókat, hogyan lépjen kapcsolatba Ellen-el újra, hiszen Ellen bízik benne. Váltás, Frobisher háza kerttel, medencével, kertibútorral, inassal, mi is szívesen laknánk itt. Ja és Frobisherrel valamint Frobishernéval. Az asszony unja már, hogy ők az első számú közellenség és erőteljesen presszionálja a férjét, hogy tegyen ellene, mivel a gyerekeiket kiközösítik és paparazzik loholnak utánuk.

Hewes ügyvédi iroda. Patty szemközt dicséri Ellent (túl direkt - kezeljük enyhe gyanakvással, de Ellen örül neki), majd meghívja az ügyféltalálkozóra a munkásokkal. Itt Patty időt nyer, egy hetet arra hogy az új tanútól megtudja amit lehet. Közben váltunk Frobisher ügyvédjének irodájába, ahol kiderül, ha Frobisher felesége válni akar, az bizony egy fele királyságába vagyonába kerül plusz a gyerekekbe. Ez fokozza a nyomást rajta. Az is kiderül, hogy a titoktartási szerződés Katie szavahihetősége miatt fontos, ez nélkül a papír nélkül nem tudják megtámadni a vallomását.

Patty irodája - Katie megérkezik tanúvallomást tenni, találkozik Ellennel is. Azonban Patty nagyon ügyesen elküldi Ellent és kettesben találkoznak. Rövid bájcsevej után Patty kirúgja, azzal hogy amíg hazudik és nem őszinte, nem lehet a tanúja, így nem is az Ő gondja, hogy mi lesz vele. Mi van? Most nem azért küzdött idáig, hogy behozza Katie-t? Katie ki van borulva, jogosan, azt sem tudja mit csináljon.

Közben Ellent felvilágosítják, hogy hiába Ő Patty kedvence, azért legyen szerény, mivel a többiek kiközösíthetik – Ellen nem is érti, mi a dörgés, "Welcome int he Real World" - egy kis karrier tanácsadás ingyen és bérmentve...

Visszatérünk a jelenbe, ahol már helyszínelnek Ellen lakásában. Nem rablás, mivel az ajtó belülről lánccal volt bezárva – ugye megmondtam :-). A Hifi és a TV a helyén, egyelőre rejtély, mi történhetett.

Újra hat hónappal ezelőtt vagyunk, Katie és Ellen beszélgetnek, Katie nem tudja mire vélni a kirugását, nem tudja feldolgozni. Miközben az utcán beszél, Katie-t megfigyelés alatt tartják. A magánnyomozóval személyesen beszél Frobisher is. A magánnyomozó javasolja a végleges megoldást is – Frobishernek még vannak erkölcsi aggályai ezzel kapcsolatban. Patty találkozik titokban alkalmazott Tommal. Itt kiderül, hogy Katie tényleg hazudott, mert elkésett azon a napon. Patty fél, hogy van valami a lány múltjában, ami aláássa a szavahihetőségét a lánynak – ezen szokott az ügyvédes filmekben múlni az ítélet - ezért megbízza Tomot, hogy derítsen ki mindent és át ad valamilyen infot Ellenről - rejtélyes.

Ellen megy Pattyhoz ramazurizni Katie miatt – persze csak kulturáltan. Patty lepattintja (Patty – lepattint, érted ugye ??) Ellen Mr. Nye-hez szalad segítségért, aki felvilágosítja, hogy Patty kihasználja és csak egy dolgot tehet, megtanul tőle mindent, amit lehet, majd lelép, ne hagyja hogy bedarálja.

Frobisher félrelép a kocsijában - de persze nem a bokája megy ki - egy nővel aki nem a felesége és mivel egy kokain csíkkal erősre szívja magát, kiadja a parancsot a végleges megoldásra. Jön is a bérgyilkos, aki késsel akar végezni az utcán a lánnyal – mint a Nyom nélkül (1982)  című magyar filmben. Azonban a csajszi kiszúrja és legjobb védekezés a támadás, szembefordul vele. Így aztán meghiúsul a terv – ami azonban nem is baj, mert közben kiderül, Katie aláírja a titoktartási nyilatkozatot. Frobisher izgul hogy mégse öljék meg a lányt (van szíve, hát ez egy jó ember, csak nem értik meg) és visszavonja a parancsot – bár már átlépte azt az erkölcsi határt, amit maga szabott.

Elmegy Katie-hez jó pofizni az étterembe, amivel a saját lelkiismeretét akarja megnyugtatni. Katie gyanakodva fogadja, amit nem csodálok és nem nagyon érti, miért jön most. Úgy tűnik, mivel azt kérte hogy hagyják békében és ez nem teljesült, ezért elmegy Pattyhez. Ott bevallja, hogy valóban hazudott. Előtte való nap egy sráccal (Greg) volt egyéjszakás kalandja és emiatt késett a partiról. Ezen az éjszakán teherbe esett és elvetette a gyereket ezért titkolta mindenki előtt. Greggel azóta sem találkozott, sem a telefonszámát nem tudja.

Kiderült az is, hogy Fiske, Frobisher ügyvédje berakott egy bekezdést a titoktartási nyilatkozatba, ami arról szól, hogy hozzáférhetnek Katie egészségügyi nyilvántartásához. Itt még valami titok lappang. Patti ad egy lakáskulcsot Ellen-nek ami egy nagyon szép lakás Manhatten-ben. Azt gondolom, hogy ez is teljesen normális egy kezdő ügyvédnél.

És hoppá!! Katie találkozik egy sráccal aki nem más mint... Greg. Na egy kis meglepetés, főképp hogy Katie hívta fel és kérte a találkozót. Ezek szerint Katie mégiscsak valamit titkol – zűrös ez a csaj. Azonban a slussz poén, hogy mindezt titokban alkalmazott Tom is látja és persze tájékoztatja erről Patty. Patty ad egy kiskutyát Saffron helyett Katie-nek, elnyerendő a bizalmát. Szóval lesz konfliktus a jövő héten is.

Még egy snitt erejéig visszatérünk a közeli múltba, ahol Ellen a fürdőszobában kezében tartja a könyvtámaszt véresen, szembeállva a halott barátjával.

Nyitott kérdések a jövő hétre – Mit titkol még Katie? Ki ölte meg Ellen barátját? (szerintem a galamb – elvégre a helyszínen volt, tettenérés). Hogy találkozott a brókerével Frobisher Kaliforniában? Aki tudja ne mondja meg, várjuk a következő heti „A hatalom hálójában” dózist.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kixx 2009.02.09. 10:35:12

Eros kezdes utan (pilot) kis visszaeses.

Anni* 2009.02.09. 11:28:42

persze, mert a pilotnál kapkodod a fejed, ki ez, mi van, hol van, akkor kezded keresni a saját támpontjaidat is, a második résznél már azért nagyobb fokú az ismerősség érzés
és hát kellenek is az olyan részek, amelyek látszólag lagymatagabbak, de fontosak abban, hogy aztán megint kapkodhasd a fejed, mikor szükségszerűen minden felborul
hm, amúgy szerintem Frobisher karaktere érdekes lesz, meg egyáltalán ez a megkavarása a dolgoknak itt a hagyományos jó vs rossz harcban, ami alapvetően ugye cselekmény vázát adja
süti beállítások módosítása