Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Friday Night Lights 2x01 - A nyár utolsó napjai

2009. február 06. 16:00 - Sigismundus

Dillon, uszoda, lubickolnak a népek. Medence szélén Matt és Landry, mintha az 1x01 két lúzer verebét látnánk újra. 7-es igazán szedhetett volna össze némi magabiztosságot a győztes idényben, de nem. Csak a parton dohog, Smashre, aki mostanában a csapat egyetlen sztárjaként viselkedik. Juliera, aki nyári munkaként uszómesterkedik, és alig néz szerelmére, de annál többet egy úszómestersrácra. Landry haver kész megint a jó tanáccsal, verje arcon a ’Svédet’, ezt tenné Tim Riggins.

Matt azonban nem Tim, csak ül. Végiglejt a parton Tyra Colette is, lélegzetek akadnak el láttára, legjobban Landryé. Matt megnyugtatja, ez soha nem jön össze, de pulykatojás kitartó, ezt ugyebár már tudjuk. Már ott tart, hogy beállt újoncnak a csapatba, hátha ez megérinti belül Tyrát. Igaz Nagyszőke utálja a focit és megfogadta, játékossal nem jár többet.  Matt szerint sem jó ötlet, Landry a pályán meg fog sérülni.

Egy másik szőke jónő jelenik meg domborodó hassal, Tammy Taylor az, kilencedik hónapban. Láttára Julie ideges lesz, és hülyén kezd viselkedni. Milyen ciki ez már, az anyja is idejár, ráadásul terhesen? Tammy nem akarja érteni, mi ebben a probléma, bemászik a vízbe, majd rémülten néz vissza, most folyt el a magzatvíz….Kórház, szülészet, Julie van anyja mellet, aki szenved. Befut Eric is, épp időben, még csak ketten vannak a lányok, de hamarosan megérkezik a harmadik is, Gracey….Sammy Meade sporthíreivel folytatjuk, örül nagyon hogy véget ért ez az átkozott nyár, amelyen nem volt futball. Egész Dillon kíváncsi a bajnokcsapat idei teljesítményére, új edzőjük Bill McGregor, becenevén a Tennesse-i Zsarnok. Van neki is pár győztes idénye. Nagy kérdés hogy a Smash-Matt-Tim nyerőhármas mellet új tehetségek is jelennek meg? Nos Landry a 85-számot kapta, pozíciója Tight End (TE). (ez egy látványos támadóposzt, blokkolhat is, elkaphat is, gyakran sérülhet is.)

Taylor ház, érkezik haza a legkisebb. Otthon nagy rumli, Julie nem rakodott össze, és már rohan is dolgozni, húga első napján. Szokatlan dolog ez, Eric meg is említi, Tammy erre kiegészíti ismereteit hogy Mattel randizgat, a Svéddel flörtölget, isten hozott itthon honey ! Uszodába vissza, Landry és Tyra dumálnak a fociról, majd, Nagyszőke csak úgy megkéri, kenje be hátát napolajjal. Landry nem riad vissza, csak körülnéz alaposan, sokan látják-e majd?...Julie a Svéddel beszélget, a srác persze benn van egy zenekarban, gitározik, meg is hívja a lányt csütörtökre. Kisszőke nagyon próbálkozik hogy idősebbnek látszódjon 16 événél, hazudja hogy már sokszor volt abban a bárban, és nem gond a hét közben este 11.

Folyópart, fehér leples társaság gyülekezik. Nem Ku-Klux-Klan, hanem Újrakeresztelkedők, Lyla Garrity merül alá elsőként majd felbukkan boldogan. (egyes protestáns újkeresztény kisegyházak nem fogadják el a csecsemőkori megkeresztelést, meggyőződésük hogy csak akkor lehet szerződést kötni az Úrral ha már tudja az ember mit vállal.) Később egy parkolóban osztogatja a Keresztény Tinédzserek Hírlevelét. Úgy tűnik, egyháza nem valami vaskalapos, bigott irányzat, Lyla olyan szexin öltözött mintha a csábító Jezabelt, vagy a Babiloni Nagy Paráznát alakítana egyháza valamelyik vallási színházában. Tim érkezik két karjában két rekesz sör, és két csaj. Köszöni a hírlevelet, és közli Lylával hogy ő a legjobb neki még ma is. Lyla szívesen venné ha Tim is megtérne, de a srácot egyenlőre csak a szex érdekelné, hát maradnak ennyiben.

Szupermarket Nagyi és Matt tologatnak kocsit és ütköznek Eric Taylorral. Nagyi örül, Eric örül, Matt kevésbé. A kérdésekre, miért nem jött még babanézőbe, meg hogy vannak Julievel, csak annyi, hogy sok meló, meg sok edzés. Aztán hívás az edző mobiljára a TMU-ról…Tyra távozóban a strandról, a parkolóban felfigyel egy kocsira amiből mintha őt néznék. Az autó hírtelen megindul, Tyra alig tud félreugrani....Taylor ház, éjszaka. Eric beszélgetne lányával, de csak egyszavas válaszokat kap, hogy van, hogy van Mattel, ki ez a svéd. Aztán Julie nagyon hülyepicsaként kezd viselkedni, kikéri magának hogy 8 hónap távollét után apja hirtelen érdeklődni kezd ? Eric nem jut szóhoz a döbbenettől, nem mintha úgy lett volna hogy kislánya miatt maradtak Dillonban?. Julie elviharzik.

Edzés, komoly gondok vannak. Timből sokat kivett a nyárhossznyi piálás, mindenki fellöki, igen vacak. McGregor edző üvölt is vele rendesen, szerinte nincs szíve, Tim megsértődik, és elmegy. Jason segédedző próbálna magyarázni, de McGregor figyelmét Buddy köti le. Az új edző zárt edzést akar tartani, MacGillt küldi Garrityhez az üzenettel, hogy távozzon. Buddy rendesen kiakad, mégis kinek a pénzéből fizetik ezt az edzőt? …Tyra autózik, figyelmes lesz egy őt követő kocsira. Nagyon hasonlít a parkolóbelihez, a lány tesz pár kanyarpróbát, őt követi-e ? Nos igen és a követés csak akkor szakad meg, mikor Tyra a Dilloni Rendőrséghez kanyarodik.

Landry és Matt, boltban, az újságos polcokon csupa Brain Smash Williamst éltető kiadvány, 7-es nem boldog. Nem örül akkor sem mikor Julievel fut össze. Mintha nem is járnának, úgy váltanak pár szót. Irányító akadozva kérdi, jön-e csütörtök este valami tóparti koncertre? Julie megy, csak éppen másikra, egy bárba, így azt mondja, otthon fog olvasni….Vacsora a Garrity háznál. Pam összejött egy fickóval, aki most az asztalfőn ül, és kiosztja az ételt. Tofu, szusi, bab, meg barnarizs a menü, mert vega az új apuka. Pamnek nagyon tetszik az új módi, de a két kisebb Garrity-gyereknek látványosan nem, ők eddig marhahúson nőttek. Lyla is hozzáteszi a maga nemtetszését, étel előtti imájában kifejezi reményét hogy nem tart sokáig egy elhagyott de el nem vált háromgyerekes anya érzelmeinek kihasználása. Néma csend a végén, jó étvágyat.

Taylorék, Gracie jó baba, hagyja pihenni a mamát. Akit amúgy is kiszolgál Eric, de közli a rossz hírt. Nincs két hete, mennie kell vissza Austinba, most pénteken. Megegyeztek ugyebár, és nincs más választása. Tammy bólint, nagy hallgatások, Eric elmegy valahová majd az edzőné elsírja magát….Buddy az irodájában lakik mostanában, hozzá kopogtat be Eric, hogy mi újság? Főszurkoló panaszkodik hogy mit művelt vele az új edző, s közben legurít pár pohárral. Megjelenik Pam az irodában, Eric így fültanúja lehet veszekedésüknek, Buddy miért követte Pamet annak valami új meditációs gyűlésére? Az atya válasza, hát nem szeretné ugyanis ha gyermekei valami szektába kerülnének. Komolyabbra akkor fordul a vita mikor kiderül hogy az új pasi is itt van ráadásul Buddy autójában. Főszurkolónk, kirángatja a kocsiból a vega hippit. A fickó tényleg egy nyámnyila pöcs, semmi önvédelem, igazi texasi módra, csak szánalmas ’beszéljük meg békésen’ bégetés. Eric menti a helyzetet, lefogja Buddyt, így Pamék végre elhúzhatnak. Hát bedilizett ez a város, az hétszentség…

Edzés, McGregor Timnek büntetésül 33 fel-lerohanást ír elő a nézőtérre. Tim nem bírja végig, elhányja magát, végül is 30 fok van nehéz ennyit rohanni. Jason próbál beszélni az edzővel, hogy megfélemlíti így Timet. McGregor válasza, hogy Jay döntse el hogy egy játékos barátja lesz, vagy pedig edző, mert a kettő együtt nem megy….Taylorék, Eric gyerekággyal küzd az IKEÁból, no meg Julie lányával, aki vagy hazajön 11-re vagy nem….Este, Landry fékez a Colette háznál, Tyra valami zajt hallott hátul és férfisegítségnek hívta. Nem más mint egy borz ricsajozott, de a bátorság jutalmat érdemel, videózhatnak közösen….Julie és Lois a bárbeli koncerten, barátnőnek nem tetszik a dolog, inkább a maguk társaságába menne a parti bulira, Kisszőke el is küldi. A Svéd és csapata nem nagy szám, garázszenekar, akik hét közben kapnak egy-egy estét max. …Matt a parti bulin van, egyedül és igen boldogtalanul. Csörren a mobilja és Landry az. Haver szokatlan szerepben, most ő kér tanácsot, nem oszt. Videóznak álmai nőjével, és ötlet kéne, hogyan ölelhetné közben át!. Matt ad pár tippet, de nincs nagy kedve még poénkodni sem. Tyra nem akarja venni a jelzéseket, párnát szorít magához, majd, egy újabb átkarolás-kísérlet kezdetekor úgy dönt, ideje kajálni, indulás valahová….Julie el van varázsolva Svéd sráctól, de rá kell ébrednie hogy nem ő az egyetlen csaj, idősebbek, jobbak is tolongnak körülötte, egyikük el is viszi a srácot. Hoppá van, Kisszőkének nincs így fuvarja haza. Apját hívja, aki kissé kiakad a 0.óra 30 percen. De mielőtt bárhová is indulnának, befejezik a múltkori beszélgetést, Eric, holnap elutazik, rendben szeretne maga mögött tudni mindent.

Első, mi van Mattel: Julie így előadja mi a probléma. Matt valóban a tökéletes, de kezd hasonlítani Ericre, Julie pedig Tammyre, és ez a lányt megrémíti. Többet vár az élettől. Edző vágja a helyzetet, lányának a kamaszkori félelmek az élettől kezdenek előjönni. Atyai tanácsa, hagyja menni Mattet, jobb lesz így mindkettőjüknek.

Préri közepén álló éjjel-nappali, ide megy be Landry, aki meghívta Tyrát, a lány kint vár a kocsinál. Hírtelen megszólítja egy jól ismert hang, az erőszakolós fickó. Vigyorogva közli, inkább vele kéne buliznia, majd újra elrángatja befejezni a múltkori erőszakot. Landry lép ki a boltból, dob is el mindet és rohan segíteni. A fickót sikerül lerántani Tyráról, ugyan Landryt is fellöki, de aztán bátran inkább távozik. Pulykatojás nem hagyja annyiba, felragad egy vascsövet és tarkón vágja majd kétszer amitől a fickó jól földre kerül.

Egy ócska tini-horrorból lophatták a következő jeleneteteket. Kórházba vinnék de félúton egy hídon járnak amikor meghal. Mit is lehet ilyenkor tenni? Landry apját hívná azonnal, aki zsaru, de meggondolja magát, mégse. Sírva lesik egymást majd le a hídról a folyót… Hazafelé már csak ketten ülnek a kocsiban, de elég szótlanul…

A dilloni stadionban a szezonnyitó nagy bulin adják át a Bajnokgyűrűket, kap mindenki, Jay is, Eric is, az új edző csak nehezen tudja mosolygásra húzni az arcát, de valahogy sikerül. Otthon még Eric gügyög boldogan Gracie-nek, de Julie sem vesz részt az idillben, tartja a távolságot.

Címkék: fnl
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása