Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 1x03 - Engedd el!

2009. február 06. 11:00 - missparker

Charlie kolléganőjével egy gyilkosság helyszíne felé tart, közben űrutazásról ábrándozik. Reese otthonhagyta a diplomáciai érzékét, 'hülye vagy te, 12 évre bezártak, most pedig fizetnél ugyanezért?' Nem megy ez a társalgás, nézzük inkább az ügyet. Szakadékba csúszott autó, benne egy lelőtt nő, a sofőr sehol. Elsőnek Charlie ér oda, megszemléli a roncsot, továbbindul lefelé az erdőben. Furán fest, ahogy a hibátlan öltönyében túrázik, de Charlie-nál valójában semmi sem furcsa. Megtalálja a teljes emlékezetkiesésben szenvedő, csupa vér férjet. Hadovál Charlie-nak parkolóinasról, meg hogy a felesége szereti a helyet, nem egy használható tanú.

Később, az autót vizsgálva Charlie villog vele, hogy mennyire megtanulta a jövőt, amiben él: tudja mi a GPS, nézi a Discovery-t. A rákászos részt is látta, az milyen veszélyes egy szakma! A nyomok alapján a golyó hátulról fúródott az ülésbe, ellenben a bemeneti seb a nő gyomrán volt, ez hogy lehet? A férj, Peter sztorija kissé hézagos, vacsorázni voltak a feleségével, majd megkapta az inastól a kocsit, aztán itt tért magához. Megdöbbenti, hogy sokat kalandtúrázott a feleségével, minden veszélyes dolgot kipróbáltak, és pont autóbalesetben halt meg. Charlie most mondja el, hogy a feleségét lelőtték. Próbálkozik mély szembenézéssel, hipnotikus hangszínben feltett kérdésekkel, hiába, Peter nem emlékszik.

Kicsit elszakadunk az ügytől, Ted mesél, Charlie előtt két évvel szabadult. A felmentésekor Charlie megkereste őt, hogy a kártérítési pénzét kezelje, ezzel a nyomortól mentette meg. Ted jelenlegi munkája mellett úszkálhat Charlie hatalmas medencéjében, de izgalmakban azért nincs hiány, most egy prérifarkas várja a parton.

Charlie eközben a rezgő hívásjelzést tanulmányozza, nahát, milyen helyes ez a kicsi telefon, ahogy végigkúszik az asztalon!

Ted hívja, úristen, farkas járt a teraszon! Aztán megetetted-e? Az ügy is halad, Reese-zel előadják Davisnek, hogy Peter dolgozott, majd felvette az asszonyt, vacsoráztak, elindultak haza, betértek egy benzinkútra, de nem tankoltak. Akkor mit csináltak? Az IQ-mentes benzinkutas a gyilkosságis jelvényre azt kérdezi, hogy valaki meghalt-e. Charlie pihent válasza megdöbbenti, ja, sokan meghalnak, egyszer mindenki. Folytatódik a magasröptű csevej, Charlie egy idő után a Zenhez nyúl. Tiszteli azt, aki kérdéssel felel a kérdésre, elvégre válaszok nem léteznek. Ennek ellenére értésére adják a benzinkutasnak, hogy ha most beviszik, akkor be kell zárnia a boltot, lévén egyedül van. Erre az nekilát emlékezni. Peterék egy latinó pasival beszélgettek, ő nem akart belekeveredni, veszélyesnek tűnt. Próbálna rákászni! Charlie, ne tedd ezt velünk.

Most Carl Ames mesél, nem találkozott Charlie-val a felmentése óta, de nem is akar. Azért Charlie ráakad egy bárban, sörözzünk. A csaposnál épp most fogyott el a sör. Legyen üdítő. Az is kifogyott. Jól van. Carl háborog, Charlie-nak nincs joga itt lenni, nyugodtan akar inni. Charlie meglepi: megköszöni az egészet, mert mielőtt bement volna, nem értékelte így az életét, a munkáját, a feleségét. Carl kitartóan paraszt, miért nem nyuvadtál ki odabent? Az túl könnyű lett volna.

Na akkor alázzuk még a vénembert, átadja a bizonyítékot, miszerint Tomék kislánya, Rachel a házban volt, majd kivág két huszast a pultra a következő körre. Peternek elmondják a benzinkutat, hasogat a feje, ha emlékezni kell. Megint Charlie lendíti túl az ügyet a holtpontot, a fejedben még ott haldoklik a feleséged, engedd el. A latinó odalépett hozzájuk egy pisztollyal, beültette őket a kocsiba! Dulakodni kezdett a fickóval, a pisztoly elsült. A latino kiugrott, ő továbbhajtott, a feleség már haldoklott, a kocsi megcsúszott, így kerültek a szakadékba. Az ujjlenyomatok alapján azonosítják a latinót. Ideiglenesen van szabadlábon, ismerik a társait. A társak egy autószerelő-műhelyben dolgoznak, Charlie ki is néz egy tuningolt verdát. Eközben Reese megmutogatja jelvényét, pisztolyát, így komolyan veszik a majd' 160 centi magas lényét. Elmondják, merre van a keresett arc, név szerint Umaga. Rohamosztagosokkal rátörik az ajtót, de Umaga készült, a kommandósokat egy füstgránát, a talpon maradt Charlie-t egy hanggránát hátráltatja. Csengő füllel, de utoléri a ránézésre alig negyedtonnás egyént, aki ezzel kiérdemelte a Melák nevet. Melák falhoz vágja, kést szegez a torkának.

Charlie nem egy ijedős alkat, és az ő késének hegye Melák koronaékszereit veszélyezteti.

Erre muszáj elengedni, viccesen fest a két pasas a késekkel, de a látszat ellenére egyenlőek az erőviszonyok. Reese végre ideér egy stukkerrel, nem lesz további kakaskodás. Peternek azonosítania kell Melákot, de nem ismeri fel. Davis gyártja az elméletet, hogy Peter biztos ki akarta nyírni a feleségét, és így rendezte meg, kisanyám, nagyon hülye vagy. Reese meg Charlie kését kéri el, mert az nem szolgálati fegyver. Neki tudnia kell, hogy a társa zsaru, és nem bűnöző. Megkapja, ezen ne múljon. Most érkezik Constance dohogva, Charlie megszegte az egyezség egyik feltételét azzal, hogy megkereste Carlt. Carl simán lelőheti, ha a közelébe megy. Ugyanmár, sörözni szabad, ez a szabadság földje (aú). Constance tovább osztogatja az ingyen tanácsait, fogd a pénzedet, és menj el innen. Tényleg ezt akarod, Constance? Nem Charlie, de hazudd azt, hogy óvatos leszel. Erre egy díjnyertes tekintet a válasz.

A gardróbfalra Rachel fényképe is felkerül, 'vajon látta a gyilkost?' felirattal. Ted megint a prérifarkasok miatt nyavalyog, pedig Charlie-nak tetszenek. Túlélők, az egyetlen őshonos faj, amiből több van, mióta a telepesek megérkeztek a kontinensre.

Jennifer is mesél, a válás után újra férjhezment, van két gyereke, nekik nem beszélt Charlie-ról.

Charlie eközben megvette a tuningolt verdát, vidáman száguldozik a felhőkarcolók közt, majd éles fordulás, háhá, a mercis újférj megint közlekedni merészel, de most Jennifer is vele van. Charlie kiszállítja újférjet (továbbiakban Mark), beül Jennifer mellé. A gyerekekről érdeklődik, 'majdnem a mieink'. A nőci hiába reménykedik. Most találkoztak újra 12 év után, és mégsem ő kell Charlie-nak, hanem Rachel. Szóval hol van? Örökbe adták, más a neve. Charlie elégedett, az infóért cserébe lesmárolja az exnejt, így Markot is megalázhatta egy mozdulattal.

Vissza az irodába, Melák vall, el akarta lopni a kocsit, Peter lőtt. Hiába van az asztalhoz bilincselve, felugrik, üvöltözik Reese-zel, Charlie visszanyomja a székre. Melák erre lefejeli az asztalt, betöri az orrát, segítségért kiáltozik, jaj, de fél, mert a múltkor is kést rántott rá. A kihallgatás videóját Davis-szel együtt nézik vissza. Főnöknéni szerint az orrtörést Melák magának okozta, de a kést nehéz kimagyarázni. Reese megszólal, sosem volt kés. Charlie meg bevállalja, neki nem kell Reese védelme. Tehát Melákot el kell engedni. Ted drótkerítést húzat a ház köré farkasok ellen, ezt Charlie 'valamiért' nem értékeli. Lebontani!

Az ügy újfent megrekedt, Melák-Peter 1:1. Előremozdítandó az eseményeket irány a nő temetésére. Peter lemondott a gyerekeiről, elviszi őket az anyósa, így jobb lesz nekik. Valóban, mert Petert letartóztatják. Szóval a feleségedet védve nekiugrottál Meláknak, harcoltál érte, a gyerekekről meg simán lemondasz? Mit szégyellsz? Charlie taszigálja Petert, Reese hiába jelzi, hogy nem így kéne kihallgatni. Peter visszaüt. Hej, de bátor vagy! Erre megtörik, brühühü, nem verekedett Melákkal. Sőt, megmondta neki, hol tartják otthon a pénzt, hazavitte, a gyerekekre nem is gondolt. A nő védekezett, Melák lelőtte, majd elfutott. A kórházba rohanvást csúszott a kocsi a szakadékba. Peter ezzel túl sokszor változtatta meg a vallomását, nem szavahihető, Melák meg fogja úszni.

Később a haverok ünnepelni hívják Melákot, de hopp, tartozik nekik, szorít az idő, fenyegetőznek. Melák kérkedik a fiúknak, a nőt is simán kinyírta, nem fél tőlük. Ezt vette egy magnó, Charlie lepaktált a cimbikkel. Megvagy, Melák.

A záróképeken repeszt a verdával hazafelé, kiugrik elé egy farkas. Beleáll a fékbe, aztán szó szerint farkasszemet néznek. Az ordas adja fel hamarabb, eloldalog.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hati_x 2009.02.06. 13:25:32

és ez pontosan melyik nap volt?
és miért nem tudtam róla?
első e?? :)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.06. 18:55:10

Igen, első lettél :)

A tv2 adta még nyáron, most sehol nem adják. Nem tudom, megvették-e a második évadot, de jó lenne.
süti beállítások módosítása