Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x15 - Veritas

2009. február 05. 15:27 - Tipca

Kara éppen a házkörüli teendőket végzi, mikor egy sólyom repül be a pajtába, mire a család kutyája azonnal vad csaholásba kezd. A lány odabent Brainiac-kel fut össze, de hogy ez most amolyan véletlen, vagy esetleg a szuperszámítógép érkezett sólyomalakban, mint valami alakváltó (ha már annyira erőltetik ezt a Brainiac=higanyember vonalat), az nem derül ki. Brainiac felajánlja Karának, hogy ha vele megy, visszacsinálhatják az egészet, és mindenkit megmenthetnek a Kriptonon. Karának nem tetszik az ötlet, de mielőtt Brainy durvább eszközökhöz folyamodna, odahussan Clark, és kihajítja a pajtából az MI-t, aki fogja magát, és elröppen.

A házban Clark és Kara eltöprengenek, hogy vajon miért kell a lány Brainiacnak, de nem sokra jutnak. Clark felveti, hogy talán Kara apja is Zodot támogatta, de Kara szerint ha valamiben egyetértettek az El bratyók, az Zod be-nem-számíthatósága volt. Mindenesetre Kara úgy dönt, sokkal egyszerűbben legyőznék Brainiacot, ha mind egy közegben mozognának, így megkezdődnek a repülésórák.

Lois éppen valami jó kis cikket próbál összehozni, de az „ez itt az ütős szalagcím helye” címnél nem nagyon jut tovább. Jimmy sem dőzsöl a jobbnál jobb megbízatásokban, mióta az ifjabb Luthor rátette a kezét az újságra, ezért a két fiatal összefog, és elhatározzák, hogy akkor ők most megmutatják a tutit. Már csak valami anyag kéne, mondogatják, és kapóra jön, hogy a rendőrségi informátora ebben a pillanatban küld Loisnak egy e-mailt az előző rész végén megpusztult Patricia Swannról. Az eddigi hírek szerint vízbe fulladt, ami akár igaz is lehet, talán a fején lévő golyó ütötte lyukon fojt be a testébe a víz, ezért süllyedt el.

Lex megint az ablak előtt álldogál, és valószínűleg még mindig azon töpreng, hogy vajon hogy a fenébe került a Luthor-címerbe az a V-betű, mikor jön az asszisztense, vagy kije, és közli, hogy mindent elsimított, senki nem vonhat párhuzamot a Swann lány halála és Lex között. Azt azonban még mindig nem érti, hogy mégis honnan ez a régi-új megszállottság a Veritasszal kapcsolatban. Lex elárulja neki, hogy az első meteoreső során kiesett pár év az emlékezetéből, azonban mióta pár résszel ezelőtt meglőtték, folyton bevillannak bizonyos részletek, és az ablakon is felbukkant egy titokzatos V.

Flashback. A kis Patty Swann, Jason Teague, Oliver Queen és Lex Luthor bújócskáznak, Patty a hunyó. Lex egy gardróbban rejtőzik el, ahonnan azonban egy szellőztetőrácson keresztül kihallgatja a Teague, Queen és Luthor családfők beszélgetését, akik azon vitatkoznak, hogy hogyan irányítsák majd az utazót, aki bármelyik pillanatban megérkezhet. A beszélgetést követően, miközben Lionel és Teague a megérkező Swannal vannak elfoglalva, Queen kinyit egy medált, amiben egy kulcs rejtőzik. Lex visszatér a jelenbe, majd kinyitja a Patricia Swanntól zsákmányolt hattyús medált, amiben szintén ott egy kulcs. A kopasz utasítja az asszisztensét, hogy derítse ki, melyik zürichi bank trezorját nyitja.

Lois és Jimmy kertésznek vagy minek álcázva bejutnak a Luthor művekbe, és kérdőre vonják Lionelt Patty Swann halálával kapcsolatban, ugyanis kiderítették, hogy élete utolsó napján Miss Swann feltűnően sokat beszélt telefonon Lionellel. Felhívják a férfi figyelmét arra is, hogy Patricia nyakából eltűnt a hattyús medál is, méghozzá a nyomok arra mutatnak, hogy valaki erőszakkal tépte le. Lionel nem nyilatkozik, ám miután az őrség kivezeti a két lelkes firkászt, inge alól előhalássza a saját medálját, benne a saját kulcsával.

Clark próbálgatja a szárnyait, de gyorsan feladja, úgy látszik, Superman ebben az epizódban sem fog repülni. Sebaj, ő és Kara összedugják a buksijukat, és rájönnek, hogy bizonyára Brainiacnek is kell valami energia, s mivel alapjában véve ő egy gép, feltehetően az áram lesz az. Így már könnyebb dolga lesz Chloénak lenyomozni az útját. Mondtam én, hogy nagyon rámentek erre a higanyemberes szálra, Brainiac meglátogatja Lanát az Ízisznél, és az ujjával belebököd a fejébe meg a szemébe.

Bár már egy teljes napja ettől hangos a sajtó, Clark és Chloe még csak most szereznek tudomást Patricia haláláról, akit mellesleg az újság a város kiemelkedő polgárának hív, holott alig pár napja költözött vissza, miután fél életét Európában töltötte. Chloe szerint, habár Lionel legutóbb próbálta Lexre terelni a gyanút, a kopasz kötődése a Veritas társasághoz csak és kizárólag az apja, szóval minden jel arra mutat, hogy most Lionel a rossz fiú, pedig. Közben Chloe, Kara és Clark ötletéből kiindulva, rákeresett, hol voltak az utóbbi időben nagyobb áramingadozások. Szépen meg is találja Brainiac útját Brazíliától egészen az Ízisz alapítványig.

Clark elhussan Lana irodájába, ami a változatosság kedvéért már megint tök üres, kivéve Lionelt, aki éppen valami levelet körmöl. Clark körberohan, közben Lionel ott lohol a nyomában, és próbálja átadni neki a kulcsot, ám Clark rá se bagózik, inkább hazahussan. Rátalál Lanára, de az tisztára bezombult, szürke a szeme, meg szénné égette a kezét a tűzhelyen. Befut Kara is, mire Lana átadja Brainy üzenetét: hozd Karát a Daily Planetbe! Clarknak még átgondolni sincs ideje a történteket, Kara már el is hussan.

Lois és Jimmy is betörnek az Íziszbe, mert miért is ne. Rátalálnak Lionel Lanának címzett levelére, melyben bizonyíték van arra, hogy nem ő bérelte fel Patricia Swann sofőrjét a gyilkosságra, hanem Lex. Rossz hírek Lexnek, megvan a trezor, amit a kulcs nyit, csakhogy a hozzáféréshez kell egy másik is. A kopasz ekkor elővesz egy tizenkét évvel korábbi újságot, ami véletlen benne volt az aktatáskájába (mellesleg ez ugyanaz az újság, amit a Pilot epizódban is láthattunk, és amely beszámol a Queen család haláláról), és beflash-sel. Az újabb emlékben azt látja, amint az apja Queenék haláláról beszélget egy emberével, majd rögtön utána átvesz tőle egy kulcsot, és telefonon értesít valakit, hogy megvan a cucc, már csak Swann kulcsa kell. Végül beszél a fiával, és felajánlja neki, hogy elutazhat vele a helikopterén Smallville-be.

Clark Kara után hussan a Daily Planet tetejére, ám mielőtt le tudná beszélné valami ostobaságról, megérkezik Brainiac, és közli, hogy Lana pokoli kínokat áll ki, egyedül ő tudja visszafordítani az állapotát, de csak akkor hajlandó rá, ha Kara vele megy. Clark ellenkezni próbál, de Kara Brainiac-kal tart, kirepülnek az űrbe, és tönkretéve egy arra szállingózó műholdat átrobbantják magukat valamiféle furcsa feketelyukon, vagy micsodán. Pár szinttel lejjebb a mostanra már tiszta elmeroggyanttá vált Lionel éppen Chloét győzködi, hogy nem ő a felelős Patricia haláláért, mióta Jor-El hordozója lett, megváltozott. Viszont Clark elfordult a vérszerinti apjától, és szörnyű veszély fenyegeti, mert valami rettenetes közeleg. Na ja, elvégre mindjárt vége az évadnak.

Clark beviszi egy kórházba Lanát, de az orvosok csak annyit tudnak vele kezdeni, hogy kombinéban odaültetik az ablak mellé, egy fura angyalszobor mellé, ami baromira nem passzol a szoba – egyébként nem kicsit minimalista – berendezéséhez. Jön a sírás-rívás, és végre a Brainiac irányította zombi-Lana is megszólal, habár nem sok öröme van benne Clarknak, ugyanis annyit mond: elkéstél Kal-El.

Címkék: smallville
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2009.02.06. 20:48:31

Ottvolt a rész nagyon! :D
Ami a legjobb: BYE-BYE LANA! XD (sajnos nem végleg :( )
Hátravan még a "trilógia" harmadik felvonása, legelső jelenetről TILOS lemaradni! :)

Egyébként, mikor korábban azt írtam, hogy Karát csak rángatják ide-oda, akkor a Veritasra is gondoltam. Megérkezik, megszökik, visszajön, amnéziás lesz, eltűnik, megtalálják, elköltözik, meggyógyul, visszatér, most meg elrepül... és még nincs vége, kuszaság a köbön, jobbat érdemelt volna... :(

A Veritas-kölykök vicces volt, Oliver a játék nyilakkal... XD

Tipca 2009.02.10. 13:14:43

Na igen, Karának így nem sok értelme van. :)
Olivert én is észrevettem. :D
Most már értettem, miért mondtad, hogy TILOS lemaradni a nyitójelenetről. Igazad volt, durva jelenet.
süti beállítások módosítása