Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 3x01 – Our Father

2009. február 04. 15:01 - Sangria

Dexter idegei az előző évad vége óta remek ütemben regenerálódnak. Hála kedves néhai Doakes őrmesternek, aki ugye elvitte helyette a Bay Harbour-i balhét, most már tökéletesen biztonságban érezheti magát. Életében úgy tűnik, végre minden flottul megy: Megbékélt önmagával, a családi élete is rendbejött, és végül, de nem utolsósorban a szexben is képes helytállni, ami viszont talán inkább kedves néhai Lila érdeme. Természetesen új emberekkel is megismerkedett a nyáron, ami fogdokija szerint jó dolog. Az új emberek valószínűleg vitába szállnának vele, de ugye ők már többé nem szállnak vitába senkivel. És ez így van jól. Telnek tehát Dexter dolgos hétköznapjai, meg is van az új hullajelölt: Freebo drogdíler, 2 lányt ölt meg, de megúszta a sittet. Dexet viszont remélhetőleg nem ússza meg, közeleg ugyanis Harry szülinapja és hát lehet-e szebb ajándék egy halott apának, mint egy halott Freebo?

Mindenekelőtt azonban összefoglalnám gyorsan az örsön végbement és épp folyamatban lévő eseményeket, hogy aztán teljes figyelmünket a Freebo-ügyre összpontosíthassuk: Quinn személyében új kolléga érkezett a kábszeresektől, Angelt 2 napon belül kinevezik őrmesternek és valszeg új nője is van, hiszen nyilvánvalóan nem otthonról jött be már megint dolgozni. Masuka komoly publikáción dolgozik, ami attól különleges, hogy nem egy pornólapnak, hanem a Helyszínelők Magazinnak készül, és átad egy példányt Dexnek, hogy véleményezze. Debra pedig ramadánt tart, hiszen nem iszik, nem dohányzik és nem szexel már 27 napja, sőt még a haját is lenyíratta, ami jól áll neki, csak Dex nem veszi észre. Később többször is megkörnyékezi egy idegesítő japán csaj a Belső Ellenőrzéstől, hogy figyelhetné Quinn-t, de Debra elküldi a fenébe.

Térjünk tehát vissza hősünkhöz, aki épp indul, hogy feltérképezze Freebot és rózsaszín kéróját. Átvedlik hát Debil Drogos Dexterré, bejut a házba és „ő hát, izé Freebo, figyelj csak...rohadtul kéne egy kis narkó...“. Közben megjelenik Freebo csaja is ugyanezen szöveggel, ám őt Freebo Dexterrel ellentétben elküldi a sunyiba. Dexter most már tényleg biztos benne, hogy a srác rászolgál különleges bánásmódjára, hiszen nem szép dolog a hölgyeket. a. sértegetni, b. rászoktatni drogokra, c. lekurvázni, d. kinyírni.

És lőn este, Dexter visszatér Freebo házához, ahonnan üvölt a zene. Tökéletes, gondolja Dexter, minthogy ez remekül elnyomja a gyilkolászás hangjait ugye, mint körünkben közismert. Ám öröme nem tart sokáig, Freebo ugyanis nincs egyedül és jól sem: egy fickó éppen kést szegez a torkának, és már nem sok híja van, hogy leszúrja. Dexter azonban megzavarja a konkurenciát, Freebo kereket old, az ismeretlen pedig a késével immáron Dexterre támad, akit ugye nem kell félteni: kicsavarja a fickó kezét és nem lévén más választása, leszúrja. A kést azért kihúzza a mellkasából és elrohan Ritához. Most úgy tűnik kissé kibillen nem olyan rég megszerzett lelki egyensúlyából: még sosem ölt meg senkit, akinek a bűnösségében nem volt 100 százalékig biztos. Vajon ki volt az első?

És lőn reggel, és kiderül és Dexter öröme sem felhőtlen: Az áldozat ugyanis az államügyész, Miguel Prado legfiatalabb öccse, Oscar, kinek másik bátyja, Ramon ráadásul a seriffi hivatalnál hadnagy, és nem egy irgalom atyja. S ha még mindez nem lenne elég, ott van LaGuerta, aki az egyetemen Miguellel kavart és Angel szerint azóta is eszi érte a fene. És hogy mit keresett Oscar Freebo-nál? Nos, edzőként dolgozott egy sportklubban és valószínűleg elege lett abból, hogy Freebo drogot árul ott a kölyköknek, tehát móresre akarta tanítani. Mondjuk Dexternek ez nem egy szimpla móresnek tűnt, dehát ő most nem nyilatkozhat. Az ügyet természetesen Debra kapja meg, aki ettől várja a nyomozói jelvényét, szurkolunk-e neki vagy sem?

Dexter persze aggódik. Ki ez az Oscar és mért támadt rá? Utánanéz a számítógépes rendszerben, de pár gyorshajtáson, másrészt kitüntetésen kívül semmit nem talál. Az első számú gyanúsított persze egyértelműen Freebo, és mivel eltűnt és ugye van vaj a füle mögött bőven, egyelőre nem is keresnek mást, igaz valószínűleg már rég valahol Kanadában pecázik. Miguel közben felhívja Dextert, és randevút kér tőle Freebo kecójában. Dex nyilvánvalóan nem repes a boldogságtól, miközben a vörös szálak közt Miguel kérdéseire elmagyarázza Oscar halálának körülményeit. A tettes személyét persze elsunnyogja, dehát Miguel ezt nem is kérdezi. Miguel azt kérdezi, hogy az is Dex melójának a része-e, hogy az áldozatok után szaglásszon a neten, merthogy ő erről is tud. Dexter természetesen csak azért tette mindezt, mert ő is ugyanúgy szeretné tudni, mi történt itt, mint Miguel, aki erre jól meghatódik. Végre egy lelkiismeretes munkaerő, gondolja, és hát ha Dex annyira kíváncsi rá, milyen ember volt Oscar, jöjjön el a búcsúztatójára, szeretettel.

Quinn eközben úgy tűnik, be akar vágódni Debránál, ugyanis megadja neki egy titkos informátora telefonszámát, aki tartozik neki egy szívességgel. Debra fel is keresi az Anton nevű feketezenészt, aki Freeboról nem tud semmit, kivéve hogy Oscar egy rahedli lóvéval lógott neki. Ebből pedig az következik, hogy Oscar nem hős gyermekvédelmezőként érkezett Freebóhoz, hanem egy rohadt narkós volt ugye, és Debra pechjére ezt épp akkor adja elő fennhangon a kollégáinak, amikor Miguel és LaGuerta belép. Miguel azzal a lendülettel fordul is ki, LaGuerta pedig behívja az irodájába leendő Angel őrmestert és finoman a tudomására hozza, hogy vegye el Debtől az ügyet, de sürgősen, mert igaz, hogy ügyes a kiscsaj, viszont kicsit túlbuzgó, a diplomáciai érzéke pedig egyenlő a nullával. Nem úgy, mint LaGuertáé, aki nem mondja ugyan ki azt, hogy ha Angel őrmester akar lenni, annak ez az ára, pedig de. Be kell nyalni Miguel Pradónak, nincs mese.

Este Deb áfonyalét szopogatva vár Dexterre egy bárban, hogy megünnepeljék Harry szülinapját, ám Dexter inkább legutóbbi áldozatának a búcsúztatóján vesz részt, mivel Harryvel nincsenek túl jóban Oscar halála óta amúgy sem. Vált néhány szót Miguellel, aki nem haragszik Debra kijelentése miatt, hiszen azzal azért ő is tisztában van, hogy Oscar nem volt tökéletes. Debra eközben vár és vár a kocsmában, de hiába csörgeti Dextert, ő a nagy kegyeletben nem veszi fel a telefont. Azért hogy ne várjon hiába, megérkezik Angel, bájcsevegnek kicsit Harryről, aki annyi idős volt, mint Debra mikor megkapta a nyomozói jelvényt, és ez Debrának is jól jönne most. Sajnos azonban most Debráén kívül Angel jelvénye is játékban van, úgyhogy az első feles után elveszi Debtől az ügyet. „Én hozom az egyetlen használható nyomot, te pedig elveszed az ügyet, csak mert nagy a szám?“- kérdezi Debra, és Angel nem tagadja, hogy ez a helyzet, és természetesen nem LaGuerta, hanem ő döntött így. Erre Debra hirtelen felindultságból véget vet a ramadánnak, és jól berúgnak Angel-lel Harry egészségére.

Másnap reggel Debra persze alaposan leteremti Dexet, hogy hol a fenében volt, ő viszont csak annyit mond, hogy Ritánál. Meg hogy mostanában nem felhőtlen a viszonyuk Harryvel, de ez személyes ügy. Dex egyébként azt nem vette jó néven Harrytől, hogy az nem készítette fel őt egy olyan esetre, mint amilyen Oscar halála volt, ehelyett jól öngyilkos lett, de ezt csak mi tudjuk.Végül azért mond néhány kedves szót Debnek, aki megbékél, különben is megérkezik a tök másnapos Angel, aki tömi magába a fejfájáscsillapítót, sőt még a szirénát is elhalkíttatja. Helyszínen vagyunk ugyanis, találtak egy halott lányt, ezen az ügyön dolgozhat most Debra Oscar Prado után. A lányt megfojtották, és Dexter már értetlenkedik, hogy mit keres ő itt, ha nem kaszabolás esete forog fenn, mire Masuka megfordítja a csajt, akinek csúnya négyzet alakú seb éktelenkedik a vállán, ahonnan kimetszették a bőrt. A seb felettébb megrázó, Dexter azonban még egy megrázó dolgot fedez fel a lányon: felismeri benne Teagant, Freebo csaját, akit Freebo akkor ejtett, amikor Dexter épp nála idétlenkedett. Lehet tehát, hogy Freebo még mindig Miamiban van, és gyilkolászik?

Az örsön ezután LaGuerta megdícséri Angelt, aki jó kutya volt, így most már hivatalosan is megkapja az aranyjelvényt. Debra persze nem megy oda gratulálni, hanem gyűlölködve néz, és jól leseggfejezi Angelt a liftben. Ő viszont, hogy valamelyest kiengesztelje Debrát, és mert ezt ígérte, elhívja őt és a srácokat piálni. LaGuerta kissé irigykedve nézi a jelenetet az ablak mögül, merthogy őt nem hívta sörözni senki. Ami azt illeti, én se hívnám.

A végső képsorokban Dexter épp elmélkedik, és úgy tűnik kezdi visszanyerni a lelki egyensúlyát. Oscar Prado halálát nem tudja meg nem történtté tenni, tehát tovább kell lépnie. Szüksége van Harry kódexére, ugyanakkor még jobban a sajátjává kell formálnia, de a változás jó dolog. Gondolja elégedetten, ahogy belép Ritához, aki éppen pudingot főz és nyálas zenét hallgat, mint ebben a részben szinte végig, mikor épp nem dexelt, bár ezen jelenetek leírását én felettébb mellőztem, mert csak. Dex rá is kérdez, hogy hogyhogy újra puding és újra ez a zene? Erre Rita hirtelen felébred téli álmából: „Basszus, voltam már így!“. „Mi?“-kérdi Dex értetlenül. „Terhes vagyok.“
 

Címkék: dexter
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bájtos mosolyú lány 2009.02.04. 15:30:17

Kíváncsi lennék, hogy hogy lett Bay Harbour-i mészárosból kikötői hentes...

csibra 2009.02.04. 15:58:21

Úgy, hogy a barom fordító, aki nem azonos az előző évad fordítójával, nem vette a fáradtságot sem arra, hogy belehallgasson az előző részekbe.

rattenfanger 2009.02.04. 17:06:26

@bájtos mosolyú lány: A következő évadban állítólag a "Dokkbéli szecskázó" vagy a "Csónakházi csontozó" nevet fogják használni.

Brokkoli 2009.02.04. 19:10:14

Kiváncsi vagyok milyen lesz Dex gyereke!!!XD

Dallas 2009.02.05. 09:47:46

Kérdésem, h Freebo nem látta Dextert, amikor "meglepte" őt és Oscart a dulakodás közben? Ez fontos momentum lenne, hiszen nem mindegy, hogy tudja e Freebo, hogy Dex volt ott és szúrta le Oscart. De olyan sötét volt és olyan gyorsan történtek az események, h ez nem világos teljesen. De mivel a Hogyvolt sem tér ki erre konkrétan, gondolom nem vette észre.. Mondjuk ez elég gáz, ha így van, forgatókönyvileg..

csibra 2009.02.05. 10:19:49

Szerintem Dexter számol azzal, hogy Freebo megláthatta, és záros határidőn belül meg akarja oldani ezt a problémát :)

Sangria 2009.02.05. 19:14:40

@Dallas: Megnéztem többször és Freebo örül, hogy menekülhet, nem nagyon néz ő sehova. Persze azért vethetett egy pillantást Dexre a vágás után, és Dexternek mindenképpen számolnia kell ezzel, de egyértelmű utalás nincs arra, hogy látta-e őt vagy sem.

Emanuelle 2009.02.05. 21:29:21

Gratula, jó kis hogyvót!

Szinkron: oké, hülye a fordító, de a szinkronhangok se tudnak szólni,hogy
egy teljes évadban bay harbour-i mészáros szerepelt a szövegben???


Quinn érdekes fazon, remélem lesz szerepe a történetben

Dallas 2009.02.06. 11:25:26

Sangria: Köszi, akkor jól emlékeztem, hogy nem emlékszem tisztán.. :) Azért ez furcsa, nem? Ez "igen" fontos momentum, a készítők, mintha átsiklottak volna felette.. Nem mindegy, Dex zsarolható e esetleg.. Illetve nehéz elképzelni, hogy Freebo egy ilyen szituban rá se nézett volna arra az emberre, aki gyakorlatilag megmenti. De mindegy is, nálam így is ez a legjobb sorozat jelenleg.

martiniorange 2009.02.07. 18:12:45

"LaGuerta kissé irigykedve nézi a jelenetet az ablak mögül, merthogy őt nem hívta sörözni senki. Ami azt illeti, én se hívnám."

:)))))))))))))))


Én erre a Quinnre vagyok nagyon kiváncsi, vajon miért akarják belsőellenőrízni...

efzsé 2009.02.07. 20:48:32

@Brokkoli:
Érzem, hogy az a gyerek nem fog megszületni...
süti beállítások módosítása