Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 2x04 – Rosemary's Baby

2009. február 03. 11:30 - wayout

Liz díjat kap! Nem akármilyen díj ez, hanem a GE éves kitüntetése a Legjobb Követőnek. A mi szabadszellemű Lizünk sikeresen adaptálta magát a nagyvállalati struktúrába és behódolt a termék elhelyezés bálványának. Liz ez ellen tiltakozna, de amikor kiderül, hogy az elismerés mellé jár tíz ezer dollár, ismét a követés útjára lép. Jenna mostanra gyorsan pontot tett az étkezési zavara végére, hanem nem lehet Monique kövér, akkor olyan botsáska lesz, mint Teri Hatcher, elvégre mindkettő egyformán vicces nem? Kenneth szerencsétlenségére Jenna az egyik elbénázott szexi csajos evőmozdulatával jól összepiszkolja a page zakóját, amikor pedig segíteni akar, és véletlenül a rezsóra teszi, ki is gyullad és szabályszerűen fizikai fájdalmat okozva Kennynek.

Liz elcipeli Petet régi gyermekkori idolja, Rosemary Howard(Carrie Fisher) könyv dedikálására. Rosemary fénykorában maga is olyan szkeccs show író volt, mint most Liz. Liz annyira le van nyűgözve a jelenlététől, hogy ideges szófosásba kezd, ami végül abba fullad, hogy az őrültekre láthatólag fogékony Rosemary elhívja legnagyobb rajongóját ebédre. Tracy beront Jack irodájába és elpanaszolja neki, hogy elrontotta a nemzeti himnuszt a nagy nyilvánosság előtt,(ki gondolta volna, hogy ennyi szóból áll) és most attól tart valami baj lesz belőle. Jack azonban megnyugtatja, hogy bármit csinálhat, hisz ő egy híresség neki így mindent megbocsátanak. Ja egy dolgot kivéve, kutyaviadalt.

Ez persze azonnal szöget üt Tracy fejében, hiszen ő csak a tiltott gyümölcsre izgul, így kiadja Grizznek és Dotcomnak a parancsot, kutyaviadal! Liznek jól alakul az ebéd Rosemaryvel, még egy vendégírói munkát is felajánl neki, ha van kedve hozzá. Eközben Jenna lemerészkedik a Rockefeller Plaza 30 legmélyebb bugyraiba, egyenesen a pagek főnökéhez. A fogszabályzási deficienciával küzdő Donny Lawsonnak Kenneth már régóta az ősellensége és jó ideje keresi a módot, hogy eltávolítsa az útból, csak eddig Kenneth túl tökéletes volt, ahhoz hogy bármit is tegyen. Most azonban, hogy Jenna tönkre tette kedvenc pageünk uniformisát, végre eljött számára az alkalom.

Jenna némi cici villantással próbálja elrendezni a helyzetet, azt feltételezve, hogy Donny még sosem látott női mellet, csakhogy őt tizenegy éves koráig szoptatták, így Jenna dekoltázsa nem fogja Kenneth Parcel tönkretételre szőtt ördögi tervétől eltántorítani. Fent az írók gyülekeznek brainstromingra az új adáshoz, amin Rosemary is részt vesz. Remek ötletei vannak, csak épp egyik sem elég pc, hogy lemenjen adásban. Liz ismét védekezik, hogy már pedig ő nem egy fogaskerék a nagyvállalati gépezetben, csakhogy a mögötte lévő kövér Legjobb Követői díj mást mond… Tracy már nekilátna a kutyaviadalnak a saját öltözőjében, csakhogy Grizz és Dotcom szándékosan két kis pincsit hoztak neki, hogy szabotálják, plusz Jack is beront hozzá és kérdőre vonja. Némi visszaemlékezés után kiderül, hogy Tracy engedetlenségének mélyén az apjával kapcsolatos megoldatlan gyerekkori trauma áll.

Később Rosemary elszabadul és Liznek azonnal abba kell hagynia a mű kutya péniszek válogatását, hogy eltávolítsa idolját Jack irodájából. Jack látszólag kedveli Rosemaryt és mindenben egyetért vele, de amint kimegy a szobából közli Lizzel, hogy rúgja ki és soha többé nem kényszerítheti, hogy egy ilyen öreg nővel beszéljen. Lizből előbújik a fiatal, idealista értelmiségi, aki lázad pénzéhes, lelketlen kapitalizmus ellen és kikel Jackkel szemben, megvédi Rosemaryt, majd közli ha neki mennie kell, akkor őt is ki kell rúgnia. Liz ezek után eufórikusan rohan Rosemaryvhez, hogy közölje vele győzelmének hírét, és azt hogy nélküle nem tudott volna ilyen bátor lenni. Egy pillanat múlva azonban megjelenik Jonathan, aki közli, hogy mindketten ki vannak rúgva.

Rosemary örömittas felkiált, hogy ez az jól megmutatták a lelketlen pénzembereknek, csak hogy Liz már korántsem annyira víg friss munkanélkülisége miatt. Tracy gondterhelten üldögél egy magában a reflektorfényben, amikor megjelenik Jack, hogy rábírja, hogy bocsásson meg az apjának. Tracy szeretne, de mivel még sosem beszélt az apjával, így nehezen tudja ezt végrehajtani. Jack a kezdeti ellenállását fondorlatos csellel letörve ráveszi Tracyt, hogy vesse alá magát terápiának. Donny félelmetes terve Kenneth eliminálására nem más, mint kihívni őt egy page-offra (NBC trivia plusz némi fizikai állóképesség), amit Kenneth tisztességgel el is fogad, bár mikor Jennát lemajmozza Donny és az erre bedobja a mindent vagy semmit ribancot, mi a tisztaszívű és oroszlán bátorságú Kennynk is megijed.

 

Liz elmegy Rosemaryhez, aki ujjongva közli vele, hogy most kezdődik az élete hátra levő része, hogy kiszabadult a nagyvállalati cápák karmai közül. Amúgy is Rosemary olyan környéken lakik, ahol több embert ölnek meg, mint Detroitban, hát lehet egy ilyen stimuláló helyen nem írni? Tracy terápiáját az NBC saját pszichológusa fogja vezetni, aki azonnal bele is vágna sűrűjébe, rögtön szerepjátékra kéri Tracyt. Ami ezután jön az szinte már történelem, mert Alec Baldwin élete alakítását nyújtja három percben. Eskü ki nem néztem volna anno a matiné szépfiú Baldwinból, hogy ilyen tehetséges komikus. Jack ugyanis beugrik eljátszani Tracy apját, majd az anyját, a fehér fickót akiért az anyja elhagyta az apját és a lenti latina szomszéd nénit. Tracy őrületét csak még nagyobb őrülettel lehetetett gyógyítani, ami Jacknek végül sikerül és kiűzi Trayből a kutyaviadal utáni vágy gonosz démonát.

Rosemary lakása természetesen egy lyuk, amiben patkányok laknak és közvetlen mellette megy a metró. Liz hamar rájön, hogy nem akar olyan lenni, mint Rosemary, nem a világmegváltásért és a határok ledöntésért dolgozik, ha nem csak mert szereti a pénzt és vicces, azért gyorsan otthagyja a részegen ordibáló Rosemaryt, aki őt a saját hálátlan lányának titulálja, hogy visszaszerezze a munkáját és sötétedés előtt kijusson a környékről. Az NBC pincéjében eközben már kezdődnek a page off, amit valamiféle sötét page rituálék kísérnek, amikor beront Pete és mindent helyre tesz. Mindenkit visszazavar dolgozni, Donny bosszút esküszik, Kenneth pedig még mindig a megégett zakóját siratja, habár kapni fog újat, Jenna buborék fejéből pedig kiszáll az egész ügy. Liz tehát visszamegy büszkén könyörögni az állásáért, amit Jack kézséggel vissza is ad, hiszen ő Liz mentora. Liz rájött tehát, hogy inkább lesz tökéletes követő némi pénzért, sem hogy öregen ő legyen az őrült nő Gloden Globe díjakkal, aki olyan lakásban él, ahol nincs vécé.

Címkék: 30 rock
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geri415 2011.04.11. 23:54:10

"Help me Liz Lemon, you're my only hope!" Na ez klasszikus! :)
süti beállítások módosítása