Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 3x05 - Bill Sussman

2009. február 02. 12:00 - wayout

A múltkori részben tragikus hirtelenséggel ért véget Andy katonai karrierje, a harci haverját elcsapta egy kóbor rakéta, ő pedig angolosan távozott a helyszínről. Első útja Doughoz vezetett, aki némi kínai kajával és nadrággal segítette ki a menekülő Andyt, viszont amikor egy nagyon félelmetes hangú fickó telefonál és Mr. Botwint keresi, azonnal elzavarja dezertőr nagybácsit azzal az indokkal, hogy őt bizony nem fogják kicsinálni egy jó baráti szívesség miatt. Kiderül, hogy mégiscsak létezik olyan dolog, amihez Silas nem túl hülye, sőt kifejezetten tehetséges, ez pedig nem más, mint a marihuána dílerkedés. Nancy elsőszülött fiacskájának sikerült örökölnie anyukája remek üzleti érzékét és egy nap alatt eladott két ezer dollárnyi gandzsát, plusz az ingyen kaja.

 

Nancy persze nem örül neki, hogy csemetéje a bűn útjára lépett, de a zöldhasú az zöldhasú, így mit neki szülői felelősség, valahogy ki kell másznia a szarból. A lelkiismerete megnyugtatásaképp pedig beíratta Shanet a Majestic-i nyári suliba, csak hogy ne kallódjon el a drága. Sullivan Doughoz fordult, hogy segítsen megnyerni a városi tanács beleegyezését Agrestic vécécsészévé való alakításához, és ezért hajlandó elintézni neki a golf klubtagságot szolgálataiért cserébe. A nyári suliban Shanenek elvileg a kritikai gondolkodásról kéne tanulnia, de magát menőnek érző tanárnak, hívjatokcsakBobnakskacok, az a remek ötlete támad, hogy dobják ki az uncsi tankönyvet és oldjanak meg egy gyilkosságot!

Ehhez asszem később Shanenek is lesz ehhez pár szava, mivel neki csuklóból megy az idióta és demagóg tanárok megszívatása. Nancy kicsengeti a lóvét U-turnnek, aki kevesli a tíz rongyot, mert szerinte egy tégláért tizenkettő fél a bevett piaci ár, ekkora hiányért már simán lelőne egy tesót, micsoda szerencse, hogy Nancy fehér. Ha már meglőtt tesó, Marvin esik be, akit seggbe lőttek miközben kiment a postáért. U-turn aggódik Marvin egészségéért, de a bőrkanapéért még jobban, szóval mielőtt elvinné orvoshoz, megkéri, hogy ne vérezze már össze a bútort, tegyen valamit a szétlőtt segge, és a szófa közé. Sőt ilyen vérző seggel tuti nem fogja összedzsuvázni az ő kocsiját, így Nancyé lesz az a nemes feladat, hogy elvigye őket az orvoshoz.

A hangulatos kocsikázás közepette beigazolódik U-turn gyanúja azzal kapcsolatban, hogy Guillermo csapata a felelős Marvin seggbelövéséért, amit azon frissiben el is kezd megbosszulni és lekap két latino gengsztert Nancy hibridjéből. Nancy tekintete egyszerűen megfizethetetlen miközben U-turn lövöldözik, totálisan le van döbbenve, mintha arra számított volna, hogy U-turn majd terápiás beszélgetésen fogja megoldani a konfliktust az ellenséges bandával, aminek a végén sírva átölelik egymást. Ennél már csak a járókelők lehettek meglepettebbek, elvégre nem mindennapos dolog, hogy egy leszámolást egy Toyota Priusból hajtanak végre, hisz a gallerik nem éppen a környezettudatosságukról híresek…

Sullivan ezalatt ugyanazt a szöveget próbálja beadni Celiának, mint korábban Dougnak, csak ő egy kicsit elmésebb és nem veszi be a nyálas: „ha meggyőződ Celia Hodest, meggyőzöl mindenkit” szöveget, nem elégszik meg golf klub tagsággal, neki bizony egy ház kell.  Nancy eddigre megszabadult U-turntől és Marvintól, most minél gyorsabban próbálja hazavinni Shanet a suliból, mielőtt észrevenné valaki a vért a hátsó ülésen. Sajna a szuper kedves jesus freak iskolai koordinátor néni feltartja őket olyan remek ajánlatokkal, mint az „Ima Erő” programon való részvétel. Nancy elég módosult tudatállapotban van, és nem esik le a kérdés, hogy a férje elhalálozott-e, hanem az előtte lévő kérdésre utalva azt válaszolja, hogy igen zsidó volt, de mindenki olasznak nézte („Did he pass? Most people thought he was italian.”).

Eskü Nancynek kabaréban kéne fellépnie, nem drogot árulni, és akkor tuti nem kéne végig néznie egy leszámolást se a kocsijából. Az Agrestic városi tanács szavazásra készül, csak előbb még meghallgatják az agrestici öko harcosok szervezetének egyetlen tagját (a többi anyuka iszik, golfozik vagy esetleg drogot árul, de semmiképp sem környezetet véd), amint arról beszél, hogy a csatorna megépítése igazi egyet jelentene a san acitos-i piszkos cickányok holokausztjával (a gyönyörű teremtmények kb. úgy néznek ki mintha összepárosították volna Nosferatut egy aszott patkánnyal). Nem túl meglepő módon a vécécsésze projectet egyöntetűen megszavazzák, amire Sullivan elégedetten bólogat, Doug pedig a sok összekacsintás után rájön, hogy Celia valami sokkal értékesebb dolgot kapott, mint ő.

Nancy vadul próbálja kiszedni a kocsija hátsó üléséből a vért, ami nem igazán akar menni. Ekkor megjelenik egy titokzatos alak kapucniban. Ki más lehet, mint Andy egy fekete nőknek szánt vörös parókában? Bejelenti, hogy Andy halott, ő most már Bill Sussman. Arra a kérdésre, hogy jól van-e, Nancy azt válaszolja, hogy minden oké, és közben dühödten kiönti az egész üveg fehérítőt a hátsó ülésre. Andy remek megfigyelőként észreveszi, hogy sógornője egy kisebb idegösszeomlást él át és ezért csak némi pénzt próbál kisajtolni belőle. Nancy vagyontárgyai között azonban per pillanat sok minden szerepel, lásd véres hátsó ülés, szar meló, halálvágy csak éppen pénz nem, úgy hogy Bill máshol kell pénz után néznie.

Régen látott vidékre, Heylia titkos termelői bázisára is eljutott a bandaháború híre. Nekik egyébként jól megy a bolt, szépen növögetnek a pici marihuána palánták, és még Heylia sem baszogatja annyit Conradot, sőt meg is dicséri. Andy jobb híján Sanjayhez és kedves családjához ment bujkálni, akiknek vacsora közben regéli el harci haverjának halálát. A szülők azonban nem nagyon tudnak angolul, így lemaradnak Andy tragikus történetéről, különben is leginkább Sanjay melegségére vannak ráfixálva és Andy parókája miatt azt gyanítják, hogy ő is Sanjay egyik különleges barátja. Ezután a nagyon hosszú nap után némi jó hír is, Silasnek egyre jobban megy az üzlet, szeretik a vevők az új fiú „Judaht”.

Shane is odagyűlik, mert csak nem tudja megoldani a gyilkossági ügyet, amit kiadtak neki házinak, mivel az eltűnt lány, akinek a vérét megtalálták, előkerül élve, és köztudott, hogy áldozat nélkül nincs nagyon gyilkosság, így nehéz felderíteni rejtélyt. Andy végül, jobb ötlet nélkül, találkozót szervezett a hadseregből fejesekkel, hogy tisztázza magát valahogy. A két fickó közül az egyik egyfolytában a bazzeggel és mindenféle öszvéreket emleget, másik, az öltönyös, egy kisebb hidegháborúra elegendő titkos ügynököt és felszerelést hozott, hogy sarokba szorítsa Andyt és rákényszerítse a telefont átadására. Andy persze kézséggel aláír mindent, és úgy tesz mintha semmi sem történt volna.

Suliban Shane nagy büszkén jelentené ki, hogy megoldotta a rejtélyt mégpedig, úgy hogy valójában nem is volt gyilkosság. Nono, nem ilyen egyszerű, ez egy keresztény iskola, Jillnek, az egyik szereplőnek abortusza volt! Így kell ám próbára tenni a gyerekek kritikai gondolkodását. A gyerekek, Shane kivételével, mind vad imádkozásba kezdenek, miközben a tanár bácsi halott magzatokról mutogat neki képeket. Délután U-turn ugrik be egy villám családi látogatásra Botwinékhoz, néhány téglával és nagy ládával, aminek Nancy nem nagyon örül, mivel szeretné legalább az otthonától távol tartani az üzletet. Mivel minden csatornának meg kell élni valamiből, ezért jön némi Toyota Prius reklám, U-turnnek bejött a csendességük, ami jól a meglepetésszerű autós lövöldözéseknél és vett az összes bandatagnak egyet. Ja és hogy Nancynek ez a napja se legyen egyszerűbb, a láda, amit U-turn otthagyott telis-tele van heroinnal.

A mostani Little Boxes a Billy Bob Thorton féle verzió.

Címkék: weeds
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása