Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Életfogytig zsaru 1x02 - Kettétépve

2009. január 30. 11:00 - missparker

Charlie és Ted reggeliznek a hangárméretű konyhában. Charlie kávékortyolgatás közben is a börtönélményeire gondol, Ted zökkenti ki: vegyen egy kocsit, ne ő fuvarozza munkába. Charlie finoman emlékezteti, hogy már vett egyet, de Ted kilapította a traktorral. Oké, megy busszal, de ahhoz is ki kell vinni. Az aktuális cica is előkerül Charlie ágyából, firtatja a bútorok hiányát, felajánlja a motorját, csak magára kap valamit. Valóban, Charlie fehér inge ugyan jól mutat a feketebőrű lánykán, de kevés lesz motorozáshoz. Ted beszól, hozzá sem kötődsz? Nem bizony. Munka van, egy fiatal lányt holtan találtak egy szállodában. Charlie még a liftben cukkolja Reese-t, ő is volt kislány, biztosan álmodott nagy lagziról, oltárról. Hagyd már abba. Az áldozat - Ana - tegnap ment férjhez, itt a hotelben, a takarítók találtak rá. Szépen le van takarva, valaki törődött vele hogyan néz ki holtában. Ismerték egymást. A nászajándékba kapott pénz ottmaradt, nem rablás. Charlie a vőlegény cipőjében rátalál annak tárcájára, kocsikulcsára, tehát nem ment messzire.

 

A helyzet más miatt is érdekes: Charlie nyomozóként, Bobby járőrként van jelen. Charlie figyel arra, hogy minden utasítást Reese adjon ki, kerüli a közvetlen kommunikációt Bobbyval. Kis keresés után megtalálják a nyakig véres, síró vőlegényt, Jake-et a teraszon, tequilásüveggel a kezében. Pár mondatnyi lelkizés után elfutna, Charlie-val a medencében kötnek ki. Egyenlőek az erőviszonyok, még ha Jake-nek nem is úgy tűnt. Lőni nem lehet, Reese egy sokkolóbotot küld utánuk a vízbe, a sokezer volt kiüti mindkettejüket. Kollegiális hozzáállás.

Még Reese a medence partján szólongatja Charlie-t (hozzá nem érne), megint egy interjút kapunk, most Carl Ames nyugalmazott nyomozótól. Ő vezette a Charlie elleni nyomozást, nem hisz abban, hogy tévedtek volna. Megtudjuk, hogy az egyik áldozat, Tom Seabold, Charlie gyerekkori barátja, közös tulajdonú kocsmájuk volt. Tom sikkasztott, Charlie biztos ezért ölte meg őt is, a feleségét is. Volt két gyerekük is, ismerték Charlie-t, még nem tudjuk velük mi lett.

Charlie magához tért, száraz ruhát is kapott, Jake-et elviszik, a násznép majd' szétszedi. A szobában folytatják a nyomelemzést, Ana-t nagy erővel a falhoz vágták, beverte a fejét, így halt meg. Az egyik koszorúslány, Tiffany összegyűjtötte az eldobható fényképezőket, elhozta a helyszínre. Charlie veszi át, el is nyeri a lány bizalmát. A lány bátyja Jake haverja, Anán kívül mindenki lekezelte szegényt. Itt bele is ájul Charlie karjaiba.

Jön a bátyja, ő mondta, hogy ne igyon töményet. Nem róla fogják mintázni az empátia szobrát.

Jake kihallgatása következik, magas a véralkoholszintje, csak az érdekli, milyen név lesz Ana sírkövén. Charlie megnyugtatja, a férjezett neve. A történet tipikus, ájultra itta magát a lagziban, mikor felébredt, már csak Ana holttestét találta, ő takarta be. Jake múltjából kiderül, ha iszik, erőszakossá válik, Charlie-nak is nekiment. Ő maga is bizonytalan az ártatlanságában. Most fut be az ügyvéd, Eddie, ő is ott volt a lagzin, a haveri körhöz tartozik.

Ted intézi a Bentley és a traktor biztosítási ügyét, mikor befut egy vörös hajú nő, Olivia, még nem ismeri Charlie-t, de a barátja szeretne lenni, jaj.Reese az irodában magát győzködi, hogy Jake a gyilkos, Charlie egy tüskés dinnyét nézeget, majd kiselőadást tart róla.

A medencés kalandon gondolkodik, az vajon halálközeli élmény volt, mert nem emlékszik fényes alagútra. Davis is kérdezősködik, na hogy áll a gyilkossági ügy? Reese szerint Jake a gyilkos, Charlie szerint nem, az érve egyszerű: ismer pár feleséggyilkost, tudja, hogy Jake nem az. Nem győzte meg a két nőszemélyt, Reese duzzog az asztalánál, majd elviharzik. Bobbyt viszont odaeszi a fene, keresi a kapcsolatot Charlie-val. Persze most is beletipor: nem irigyellek, nő a főnököd, és a társad is, tiszta kotlóstanya. Elmakogja, hogy az asszony küldte, meg kell hívnia Charlie-t a hétvégi kertipartyjukra, jöjjön már el, ne kelljen egy nemmel hazamennie. Ez ám a szívélyes invitálás.

Újra a hotelben, liftben Reese most azt vágja Charlie fejéhez, hogy minden gyilkosban hamisan vádolt ártatlant fog látni. El kéne fogadni az ártatlanság vélelmét. Jake haverjai kissé részegek, de elvannak, Ana többükkel is járt. Jön Eddie, az ügyvéd, kivágja a balhét, nem így szokás gyászolni. Ana barátnői is megerősítik, ez egy jó kis kommuna, mindenki mindenkivel. Itt csak Tiffany érdekes, ő azt kérdezi, mi lesz Jake-kel.

Reese-t este hívja Davis, mi a helyzet a társával? Reese kikéri magának, ő nem spicli. Davis süketel, Charlie is jobban járna, ha felfüggesztenék, Reese ezzel csak jót tenne vele. Hát persze. A beszélgetés végeztével be is fordul az első bárba, hasig kigombolt ingben, felszedni egy nős pasit.

Charlie álnéven egy bizonyos Andrews házaspárt látogat meg, az ingatlanosán keresztül ajánlatott tett a házra. Az öregek nem gondolták eladni, de végülis miért ne (jó sokat kínálhatott érte). Ez Tomék háza. Charlie végigjárja, hozzájutott a gyilkosság helyszínén készített képekhez, most végignézi élőben is. Carl tovább mesél, nem volt nyoma erőszakos behatolásnak, Tomék beengedték Charlie-t. Nem hajlandó róla nem gyilkosként beszélni. Tomék fiát is megölték, a kislány, Rachel nem volt otthon, azért maradt életben. Charlie közben észreveszi a képeken, hogy a kislány ágya nem volt bevetve. Tehát otthon volt, újabb hazugság. Andrews néni utána jön, felismerte az újságokból, hisz az ártatlanságában. Ez már a harmadik jóindulatú ember, akivel szabadulása óta találkozott. Carlról is kiderül egy-két dolog. Közvetlenül Charlie ügye után nyugdíjazták, alkoholista lett. Ana szüleit is kihallgatják. Eddie-ről kiderül, hogy nem Jake haveri köréhez tartozik, hanem Anaéhoz, fülig szerelmes volt belé. Nyomás Eddie-hez. Reese újra kiakad, Charlie almát rágcsálva vonul kihallgatni, miért pont ezen idegeli magát?

Charlie Eddie ágymatracába rejtve talál egy mappát, tele pornóképekkel, amikre Ana arcképét ragasztotta. Jól van Eddie, irány a rendőrség. Van alibije, és tagad mindent. Az alibi egy utcalány, Eddie sokat fizetett neki, fehér ruhát kellett felvennie, és Anának szólította.

Constance mesél nekünk, mikor megkapta Charlie ügyét, már 8 éve börtönben volt, addigra már lemondott az életéről. Charlie közben buszozik haza, két csaj szólítja le, 'te vagy az a fickó'. Ted és Olivia a buszmegállóban várják autóval, igencsak megütköznek, mikor Charlie a két cicát ölelgetve száll le.

Charlie most látja meg Oliviát, ki is ő? Hát, őt akarja elvenni az apád. Csörög a mobil, Charlie már tudja használni, felveszi. Reese az, Jake öngyilkos akart lenni. Épp jön a következő busz, Charlie elmenekül a szituból.

Charlie taxival érkezett Bobbyékhoz a kertipartyra, sört is hozott. Bobby nyilatkozik, igen, Charlie most a főnöke, de ő ebbe bele sem gondolt. Charlie-nak jelvénye van, egy közülük. Ilyen barátoktól mentsen meg az Isten mindenkit! Charlie a partyn elkülönül mindenkitől, idegen itt.

Bobby felesége megy oda hozzá, kedves, mint egy vipera, miért jöttél el, Charlie? Hát nem te akartad? Hát nem, Bobby találta ki, de azt hittem van benned annyi tartás, hogy nem jössz. HP. Mikor Charlie-t lecsukták, azt hitték, Bobby is sáros, vagy négy évig senki nem akart a társa lenni. Ah, mily' szomorú, ehhez képest 12 év szigorított fegyház üdülés volt. Mielőtt még Charlie hazaindulna, Bobby lehívja a pincébe. Kulcsra zárja az ajtót, egy doboz mélyéről stukkert szed elő, ráfogja Charlie-ra.

Charlie áll nyugodtan, csak érdeklődés van a szemében, ebből mi lesz? Bobby elneveti magát, majd a csövénél fogja meg a fegyvert, ez a tiéd volt haver, vedd el. Ez humor volt? Bobby a régi jelvényét is odaadja, nehéz volt ám megszerezni. Charlie partyzik tovább, még mindig egyedül. A kertben srácok szórakoznak a fényképezőkkel, erről beugrik neki valami, futás az irodába. Kiteszi Ana esküvőjének összes fotóját az asztalra, a padlóra, az egész iroda tele lesz velük. 'minden itt van, kivéve azt az egyet, ami nincs itt'. A kollégák bambán nézik.

Tiffany a bátyjával utazna hazafelé, Charlie és Reese a buszon érik utol őket. Charlie bocsánatot kérni jött, Tiffany segítséget kért, de ő nem figyelt. Azért vitte fel a fényképezőket, Jake-nek akart segíteni. Mindvégig tudta az igazságot. A Tiffany által készített képek hiányoznak, lefényképezett valamit, amit nem lett volna szabad. Charlie leveszi róla a napszemüveget is, a lányka szép nagy pofont kapott valakitől. Tiffany fent volt Ana szobájában, rosszul lett a sok italtól, a mosdó kövén tért magához, a bátyja hangját hallotta. A bátyus szól, 'fogd be'. Charlie is megszólal: egy. Tiffany tovább vall, a bátyus szemétkedik, ha részeg, 'fogd be'. Kettő, és ne érd el a hármat. El akarta lopni a nászajándékpénzt, Ana észrevette, a fickó falhozcsapta. Tiffany lefotózta, mert mást nem tudott tenni. A bátyus nekiesne Tiffanynak, Charlie reflexei jobbak. Három. Leteperi a pasast.

Ügynek vége, Charlie lőgyakorlatra megy. Közben a Zen kazettát hallgatja, ez a fejezet a bosszúról szól. A gondtalan léleknek nincs rá szüksége.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barb_fr 2009.01.30. 23:00:07

jokis sorozat ez, kar h nem tudom nezni:(
de igy leirva is tetszik, jo a hogyvolt!:)

arathon 2009.01.31. 11:56:01

nagyon jó hogyvolt!!
süti beállítások módosítása