Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x14 - Traveler

2009. január 28. 15:01 - Tipca

Lionel túlórázik az irodában, mikor levelet kap, melyet egy rejtélyes, „V”-t formázó pecsét zár le. Az öreg felbontja, majd furcsa arckifejezéssel kimered az ablakon. Ezalatt a Kent farmon nagy a csődület, Clark a pajtába megy, hogy a hatszögletű kriptoni kulcsot nézegesse, amit az erődbe viszi, ám látogatók érkeznek. Egy csapat kommandós reflektorokkal, katonai terepjáróval és pár kriptonitfejes hosszú, áramos izémizével szó szerint levadásszák Clarkot.

Chloe és Lana megtalálják a romokat a pajtában, így összeszedik, amit tudnak. Lana szerint Clark az erődbe akart menni, hogy Jor-El adja vissza Kara emlékeit, mert elég veszélyes lehet, hogy egy kriptoni beköltözött Lex Luthorhoz. A pajtába jött a kulcsért, de már nem vette magához, ahogy azt Chloe megállapítja, hiszen a kulcs ott maradt. Clarkie angyalai szagot fognak, a romok alatt rábukkannak az áramos izémizé nyílhegyére, rajta Clark piros pólójának egy darabkájával.

Clark egy kriptonitcellában ébred, és a Jack Blackre kísértetiesen hasonlító kommandósfőnök azzal szadizza, hogy hol megemeli, hol csökkenti a cella rácsaiban futó kriptonitot, kellemetlen perceket okozva Clark szervezetének. Kiderül, hogy a titokzatos üzenet, amit Lionel kapott, valójában egy meghívó egy találkozóra. Patricia Swann, Clark barátjának, a néhai Virgil Swann doktornak a lánya küldte Lionelnek, ugyanis, miközben az apja hagyatékát rendezgette, rájött, hogy a Luthor, a Queen, Teague és Swann családoknak volt egy közös titka, egy titkos társaság, a Veritas, mely arra tette fel az életét, hogy a Kriptonról érkező gyermek sorsát a kezébe vegye, és gondoskodjon róla. Patricia azt gyanítja, hogy Lionel a felelős a többi család haláláért, mivel a saját céljaira akarja felhasználni a kriptonit.

Lexnek végre sikerül rávennie Karát, hogy megkezdjék a kezelést, amivel talán visszahozhatják a lány emlékeit, de eközben folyamatosan figyeli is őt, hátha mutatkozik valami jele, hogy Kara más volna – eddig sikertelenül. Mindenesetre parancsot ad arra, hogy ha bármi is megváltozna, zárják le a kastélyt. Hoppá, Jack Black még mindig Clarkot kínozza, ám a szobába belépő Lionel leállítja, mondván, nem azért hozatta ide, hogy megkínozza, hanem hogy fogva tartsa.

Clarkie angyalainak következő állomása a Luthor művek, ugyanis rájöttek, hogy rajtuk kívül egyedül Lionel tudott Clark kriptonitallergiájáról, márpedig a sokkoló feje kriptonittal van töltve. Lionel persze ködösít, valószínűleg Karának térnek vissza apránként az emlékei, és kikotyogott valamit Lexnek. Mindenesetre utánanéz a sokkolónak, meg egy bizonyos Lx Dynamicsnak, amely a hadseregnek dolgozik. Lana azonban megelőzi, és kideríti, hogy az Lx valóban gyárt kísérleti sokkolókat, azonban Chloe megtudja, hogy épp amikor Lionel megtudta Clark titkát, építtetni kezdett egy szuperbiztos, kriptonittal megerősített bunkert, amelyben két napja kapcsolták fel először az áramot. A lányok nem látnak más megoldást, egy titkos járaton be kell lopózni a Luthor kastélyba, kicsenni Karát, elvinni az erődbe, hátha Jor-El vissza tudja adni a lány emlékeit, és ha tényleg, akkor talán Kara ki tudja hozni Clarkot egy kriptonittal dúsított falú erődítményből. Micsoda terv! Szerintem sokkal egyszerűbb volna átsétálni az utca túloldalára, és megkérni Olivert, hogy ugyan segítsen már a szupercsapatával, de ők tudják.

Patricia beugrik Lexhez, biztos úgy van vele, ha már keveri a szart, akkor keverje meg rendesen, mielőtt megy a ventillátorba. Lex és Patty elmerengenek a gyermekkorukon, a titkos társaságon, amelyet a szüleik alapítottak, meg azon, hogy Lex alig emlékszik ezekre a dolgokra a meteoreső miatt. Hogy felfrissítse az emlékeit Patricia egy rajzot ad neki ajándékba, amelyet maga Lex festett gyerekkén, és ami a Veritas társaság emblémáját ábrázolja. A kopasz rohan is apuhoz, és felteszi ugyanazokat a kérdéseket neki, amiket korábban Patricia is. Lionel jó Luthor-szokáshoz híven mindent tagad, de amint Lex távozik, felhívja Patriciát azzal, hogy hajlandó megegyezni.

Akció indul, az angyalok kiiktatják Lex rendszereit, aztán besétálnak Karához, és elhívják sétálni. A lány, ahhoz képest, hogy „nem bízom Lanában” meg „Lex a kopasz félisten”, könnyedén velük tart. Az erődben Chloe megtartja a fagyi beszédet, amitől Jor-El végül jobb belátásra tér, és visszaadja Karának az emlékeit és képességeit. Eközben Lionel körbevezeti Patriciát az új bunkerében, és a körút fináléjaként megmutatja neki Clarkot, cserébe viszont a bizonyítékokat követeli, hogy ő ölette meg a Veritas többi tagját. Patricia át is adná, de csak azzal a feltétellel, ha Clark vele megy. Jack Black leüti a nőt hátulról, azután Lionel gyorsan összeszedi a papírokat, majd utasítja Blacket, hogy Patriciát tegye fel egy Európába tartó gépre, Clarkot pedig vigye haza.

Jack azonban máshogy gondolja, fegyvert fog Lionelre, majd őt is leüti, végül maximális erőre állítja a Clark ketrecében futó kriptonitot. Clark haldoklik, de épp időben érkezik az új és tökéletesített Kara, hogy megmentse a napot, és kedvenc unokaöccsét. Jack Black azonban nem hagyja magát, le akarja lőni a két kriptonit, azonban Lionel, lebuktatva saját magát, leüti őt. Jack lezúg az emeletről, és ahogy az már lenni szokott, éppen egy kiálló éles fémdarabra zuhan. Kampec.

Patricia a Kent farmon átadja apja utolsó naplóját Clarknak, ami tele van az utazó jótetteiről szóló jóslatokkal, majd beszámol neki a Veritas társaságról, és hogy Lionel megölette a többi tagot. Clark – nem is ő lenne – kicsit kiakad, hogy miatta haltak meg azok az emberek, de Patricia az apját idézve azzal vigasztalja, hogy minden jónak van egy rossz oldala is, és ezt nem kerülheti el. Clark meglátogatja Lionelt, aki a bocsánatáért esedezik, és azt állítja, a fenyegető levelek miatt záratta be Clarkot, mert azt írták, hogy elrabolják őt. Clark nem igazán hiszi el, hogy az öreg csak meg akarta védeni, de azért megkérdezi, hogy mégis miért építette egyáltalán a kriptonitketrecet. Lionel azt feleli, hogy a többi, a bolygón levő kriptoni miatt, ő sosem bántaná Clarkot, már megváltozott. Clark szerint ez nem igaz.

Clarknak támad egy nyugis öt perce, úgyhogy úgy dönt, újjáépíti a pajta lerombolt részét. A munkában Kara zavarja meg, és az unokatestvérek elmerengenek azon, hogy a Luthorokban nem lehet bízni, csak akkor cselekszenek jól, ha előnyük származik belőle, meg még a szokott témákon. Zárójelenetként látjuk, amint Patriciát kivégzi a saját sofőrje, a következő snittben pedig Lex törölgeti a vért a nő hattyús medáljáról.

Címkék: smallville
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ChPh 2009.01.29. 08:28:38

Hmm, az utolsó jelenetre nem emlékszem, csak addig, hogy a sofőr lelőtte a nőt... én vagyok felületes, vagy más sem látta?

Tipca 2009.01.29. 10:09:01

Nem mondod! Lehet, hogy a teve2 lenyisszantotta a végét? (Most kivételesen nem láttam szinkronosan.) Aki tud erről valamit, az írja meg, mert engem is érdekelne. Köszi!

vorti 2009.01.29. 13:27:53

@ChPh: @Tipca: Láttam, benne volt. :) Elég gáz lett volna, ha levágják, elvégre ez volt a lényeg. :D Örül szegény lány, hogy legyőzte Lionelt, és akkor Lex, akit csak felhasznált, és akitől a legkevésbé sem tarott, megöleti... Ez már A Gonosz Lex! ;) És még korán sincs vége... :O

Mondjuk tény, hogy épp csak pár másodpercig látszik Lex a medállal, ha pislogtál egy hosszút, már lemaradhattál róla... :S :)

Az évad egyik legjobb része a Traveler! ;)

Tipca 2009.01.29. 17:26:38

DON GATTO: Azok után, mikor az egyik rész elejét levágták, mert az epizód hosszabb volt pár perccel a megszokottnál, így nem láttuk, mikor Lana legyilkolja Jason(?) Teague anyját, én már semmin nem csodálkoznék.

vorti 2009.01.29. 20:25:39

@Tipca: Jogos. :D Az még a szokásos nyirbálások közt is különös kegyetlenségnek számított. Azóta se adták le vágatlanul (a botrány után megígérték), csak a Viasat ismétlésében ment le az első jelenettel együtt, ami végülis az egész utána lévő sztorit megalapozza... XD

Ha levágták volna a Traveler végét, már Róna utcai mészárlásom menne a híradókban... :D
süti beállítások módosítása