Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Tűzvonalban 3x03 - Kiválasztottak

2009. január 26. 13:03 - kiricsiz

A plutóniumgirl végre fölhívja Pindrochot, közben a technikus fószer megpróbálja bemérni a csajt. Pindrochnak húznia kell az időt, hogy be lehessen mérni a csempész mobilját, de nem sikerül elég hosszan beszélni. A csajszi búcsúzóul utasít, hogy utalják át a pénz felét, aztán majd ő jelentkezik, ha itt az idő. Lerakja.

A főcím után Bordásék megérkeznek Tiszafüredre, Bordás kiszáll a kisbuszból és elindul a kapitányság felé. Odabent Kolonics a helyi rendőrkapitánnyal egyeztet, plusz dühöng, amiért nem akartak neki egyből helikoptert adni ("Fél éve vásároltunk hármat. Én magam írtam alá."). Ilcsik még nem jött le Tiszafüredre, majd valamikor jön, de az nem ebben a részben lesz, ezt már tudjuk. A rendőrkapitánytól megkapják az elmúlt fél évben megfigyelés alá vont tiszafüredi személyek aktáit, ez így egyelőre soványnak látszik.

Aztán odakint Bordás és Kolonics a titokzatos csetelőről beszélgetnek, aki talán a mi Violánk. És hát persze szóba kerül Herceg is, Kolonics először tagadja, hogy Herceg benne lenne az ügyben, de aztán beismerő vallomást tesz. Egyébként ez vicces hagyomány ebben a sorozatban, hogy Kolonics minden szériában össze-vissza kamuzik. A probléma persze az, hogy Bordás egyáltalán nem akar Herceggel együtt dolgozni, Kolonics azt persze nem böki ki, hogy kénytelen lesz. Bordás rövid idő alatt kiszúrja az akták közt a tiszafüredi kemping tulaját, aki ukrán. Ők meg ugye pont egy ukránra vadásznak.

Bordás visszamegy a kisbuszban várakozó rendőrökhöz (KMCS), és kiosztja a feladataikat. Először is át kell vedleni civilbe, be kell vásárolni pár civil ruhát. Aztán be kell jelentkezni a kempingbe, és végül elkapni valahogy a tulaját. Egyszerű feladat. És végül is, ha nincs a kempingnek tulaja, akkor lehet ingyen is kempingezni.

Miközben Johnny felszabadultan vásárolgat és új kertésznadrágjában feszít, Sanyi épp Anitát veri. A legdurvább jelenet ebben a részben. Nem mintha sok vér folyna, csak szerencsétlen csajszi miatt. Anita volt pasija felbukkan és péppé veri a csajt a saját lakásában. Mármint Anitáéban. És az sem igazán hatja meg, hogy az új pasi egy zsaru. Mondjuk az azért kemény, hogy Anita előző pasija is sittes, meg Anita maga is sittes. Itt mindenki sittes? Egyébként ez a Sanyi szerencsére eléggé tenyérbemászó figura, kellenek ilyenek a sorozatba, remélem, Johnny majd elbeszélget vele. A csajt Kálmán bá találja meg, ugyanis a KMB-t riasztották a szomszédok. Anitát beviszik az őrsre, előtte orvos is megvizsgálja, és erős a gyanú, hogy a csávó meg is erőszakolta, nem csak megverte. Anita persze erről nem beszél, mert szégyelli.

További esemény, hogy Móricz életében először megdicséri Pircsit.

A Szekeres-csoport viszont elég rosszul lett összerakva annak idején, mert kezdik egymást kinyírni. Először Soltész bolondul meg, pénzt követel Arankától egy pisztolyt lóbálva. Egyébként azt mondja: én ennyiért nem csinálom tovább. Ez azt jelentené, hogy eddig is a sötét oldalnak dolgozott?

Bordásék eközben a kempingben múlatják az időt. Kriszta és Juli röplabdáznak, Johhny meg Bordás nyugágyban fetreng. Mármint külön-külön nyugágyban. És persze fölbukkan az ukrán tulaj, aki szintén igen visszataszító fejű figura. Mögötte a gorillája. Juli labdája meg pont odagurul az ukrán fickó lábához, Juli erre "kapcsolatba lép" a megfigyelt személlyel. Vagyis megkéri az ukránt, hogy adja oda neki a labdát. Csakhogy Bordás emiatt jól lecseszi a csajt, mert senki nem adott rá parancsot, hogy magánakciókba kezdjen. Pedig sietni kell, ugyanis az ukrán este elutazik, még azelőtt kell elkapni. Az azért jó húzás, hogy a forgatókönyvírók beraktak egy ilyen tóparti fejmosást, amikor Bordás kifejti, hogy a kémkedés egy szakma, évekig tanulják mások, nem csak úgy megy, ahogy Juli elképzeli. Így legalább egy kicsit felmentődnek a jelenet sutasága, meg közhelyessége alól (ügynökcsaj behálózza a célszemélyt a csöcse segítségével, satöbbi).

Pesten meg Ilcsik gyűjti maga köré az őrs állományát. Úgy látszik, emberhiány van az NBH-nál, minden fontos akciót a Mosoly utca rendőrei csinálnak. Ilcsiket közben hívja is a plutóniumos csajszi, meg is beszélnek egy találkát az autótelepen.

A KMCS első vesztesége Kovalik kiesése. Anita ugyanis felhívja Johnnyt, és Johnny pedig egyből otthagyja a tiszafüredi akciót és gyorsan följön Pestre. Bordás figyelmezteti, hogy így örökre kizárja magát a KMCS-ből, de Johnny ezt leszarja. Mondjuk érthető is.

Bordás viszont megint üzenetet kap a titokzatos Violától, aki azt is tudja, hogy most épp Tiszafüreden dekkolnak. Szóval ez egy izgalmas szál.

Akció indul. Mondjuk azzal, hogy Otyó ügynök lángost eszik. Kriszta meg körülszaglászik abban az épületben, ahol Severov tanyázik, úgy tesz, mintha valakit keresne. És persze "véletlenül" benyit az ukránokhoz. A fickó egyből gyanút fog és a rendőrcsaj után küldi a gorilláját. De pont azért lángosozik Otyó a padon, hogy figyelje, követik-e Krisztát. A fickó egészen a szobájáig követi a rendőrlányt, be is megy utána, a szállodai szobában zuhany hangjai, mintha Kriszta fürödne, de a zuhany alatt nincs senki, sőt az egész szobában sincs senki. Aztán a vágás után látjuk, ahogy Kriszta megérkezik a többiehez és megtárgyalják a dolgokat. Azért azt nem ártott volna elárulni, hogy hová tűnt Kriszta, miután megnyitotta a csapot a fürdőszobában, hogyan tudott kisurranni a szobából. De végül is, ha megnyitja a csapot, akkor az ukrán először a fürdőszobába megy, és közben ki tud osonni, ha elbújt valahol.

Közben Kálmán báék is akcióznak Pesten, az autótelepen. Mindenki elbújik az autók között golyóálló mellényben. Megérkezik a csaj, már alig él, négykézláb mászik a kocsik között, viszont nem jó hír, hogy pisztolyt szorongat. Megtalálja a neki kikészített lóvét egy kocsiban, tovább akar állni, és ekkor rohannak rá Pircsiék. Azt nem értem, hogy a csaj süti el a fegyverét, vagy a Pindroch lövi ki a kezéből. Mindenestre Pircsi majdnem lelövi Ágit, pedig élve kell. Mondjuk, ha a csaj tényleg rálőtt Pircsiékre, akkor érthető, hogy viszonozná a tüzet. Az meg nem érthető, hogy Pindroch ettől miért ideges. Pindroch kihúzza a csajból, hogy hol van a plutónium, az egyik autóroncsban rejtette el. Miklós meg is találja a ketyerével.

Herceg és Pindroch a plutóniumgirl ágyánál beszélgetnek. Pindroch szerint halva született ötlet Lákiból csalit csinálni. Ezzel a meglátással Pindroch nincs egyedül. Kifejti még Kolonics is, és nem csodálkoznék, ha Bordás is hozzátenné a magáét majd valamelyik következő részben. Viszont Herceg annyit elárul, hogy Láki plutóniumot fog eladni. Később Herceg elmondja Lákinak is a nagy tervet. Láki persze nem igazi plutóniummal fog kereskedni, legalábbis Herceg azt mondja, hogy egy gramm plutóniumot nem fog látni. A lényeg, hogy az alvilágban elterjedjen, hogy Láki szabadlábon van, amire Viola is mindenképpen lépni fog. Mint Malek. Habár az nem nagy veszteség, ha Lákit kinyirja véletlenül. Aztán még egy vicces beszélgetés Koloniccsal közvetlenül ezután. Kolonics szerint is hülye ötlet fegyvert adni Láki kezébe, mert Hercegre fog támadni. A hülye Herceg meg abban bízik, hogy majd Bordásék emberei megvédik. Az rohadt jó, amilyen fejet erre Jordán Tamás vág.

Johnny beszél a csajával, aztán jelzi Móricznak, hogy felveszi a szolgálatot, Tiszafüredre már nem mehet vissza. "Ti mit csináltatok Tiszafüreden? Hát főleg röplabdáztunk."

Akció Füreden. Juli a kemping sörözőjének teraszán várja, hogy Severov arra járjon, és spontán egymásba gabalyodjanak. Juli úgy tesz, mintha el lenne kenődve, mert a barátja épp faképnél hagyta, Severov meg persze, hogy kihasználja az alkalmat. Meg is beszélik a randit Juli szállodai szobájában. A fickót dugás közben éri utol a végzete. Na jó, még nem dugnak, de már majdnem. Juli a fejéhez nyomja a pisztolyt, a csávó nem is nagyon védekezik. Közben előkerül Kriszta és Otyó, megbilincselik, leragasztják a száját, Bordás pedig hatástalanítja odakint a testőrt. Az ukránt gyorsan kiviszik a kempingből, csónakba rakják és elhúznak. Jó példája az egész annak, hogy akciót lehet olcsón is rakni a filmbe, nem kell díszletvárosokat robbantgatni.

Kolonics és Herceg a hogyantovábbot beszélik át. Bordáséknak kell majd őrizniük Lákit, de azt még nem is sejti Bordás, hogy Herceggel kell együtt dolgoznia. És hát Pircsi és Kálmán is szövetkeznek. A Papa elfogására.

A zárójelenetben Aranka meg az YYYYYY nevezetű illető csetelnek. Arról folyik az eszmecsere, hogy Soltész is ugyanúgy jár, mint Szekeres. Gondolom, kinyírják. "Megkapja a magáét", mint Szekeres.

Úgy néz ki egyébként, hogy kezdenek tartalmasabbak lenni az epizódok. Kopogjuk le, de úgy tűnik, hogy minden részre jut két-három esemény, nincsenek epizódokon keresztül húzódó üresjáratok. Reméljük, így is marad.

Címkék: tűzvonalban
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dezs2 2009.01.26. 14:14:05

Nekem van egy kis hiányérzetem az akció jelenettel kapcsolatban. (Ukrán elfogására gondolok.) 1értelmű, hogy nem kell fölrobbantani a fél várost, vagy összevissza lőni a drága vaktölténnyel, de verekedni lehetne kicsit részletgazdagabban. Az nem kerülhet olyan sokba. Kaszkadőr + vágás.

dezs2 2009.01.26. 14:17:00

Jut eszembe: a tiszafüredi rendőrkapitányt színész játszotta, vagy maga a tfüredi kapitány alakította saját magát? Esetleg beugrott valaki a tfüredi amatőr színjátszó körből?

Ronald 2009.01.26. 14:35:54

Most azontúl, hogy messzemenően ez az utóbbi idők legjobb kincstári-produkciója...meg kell jegyezni, hogy egy megye-székhely státuszú, egyetemi városban - ahol élek - a kutyafasza se nézi.

Pontosabban: nem hogy nem nézi - de még életében nem hallotta, hogy egyáltalán létezik egy ilyen magyar sorozat.

Hej-hej...ha ebbe is betette volna valaki a saját, valódi kis lóvéját - garantálom, hogy még a kóborkutyák is erről csaholnának.

Na de így, a közösből - ki nem szarja le, hogy nézik-e, vagy sem? Nem igaz?
.

Ronald 2009.01.26. 14:38:22

@dezs2: Hát az a "kapitány" az tényleg über-gáz volt. Brrrrr.....

n0b4d11 2009.01.26. 14:43:50

sztem nagyon jó kis sorozat.

ebből a részből a kedvenc jelenetem, amikor Bordás mondja Julinak h:
-Na fürgyé' le!

Szakadtam a röhögéstől...

mizrolist 2009.01.26. 14:54:18

Szvsz érthető, hogy Ilcsik ideges volt Pircsi lövése miatt; én már akkor felröhögtem, amikor azt mondta Miklós rendőrnek, hogy a plutóniumgirl amatőr és ők a profik :D A két járőr és Kálmán bá leginkább arra kellett szvsz, hogy szemmel tartsák a környéket, nehogy meglépjen a nő, ha mégsem menne simán a csere.

bontókalapács...... http:/ /sportblog.blog.hu 2009.01.26. 15:21:29

Néhány kereskedelmi tv szuperprodukciójánál nézhetőbb. Van ennél sokkal szarabb műsor is.

Lapos Elemér 2009.01.26. 15:39:40

@dezs2: Az tényleg a tiszafüredi rendőrkapitány.

kamarti 2009.01.26. 17:34:27

@Ronald: ugye nem Szegedről beszélsz? Mert akkor rossz volt a mintavétel. Illetve csak annyira nem nézik az egyetemisták + város krémje, amennyire semmi mást sem... (pedig ez ingyé' van és inni is lehet közben...)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.01.26. 19:18:08

@Ronald: "Hej-hej...ha ebbe is betette volna valaki a saját, valódi kis lóvéját - garantálom, hogy még a kóborkutyák is erről csaholnának."

1. Ez a tudatlanság sajnos nem a sorozatról szól, mert hisz promózzák azért rendesen, meg cikkek is jelennek meg róla, csak épp a jónép nagy része úgy 10 éve annyira leszokott a köztévé nézéséről, hogy még csak nem is érdekli, hogy mi megy rajta, lehet az akár a világ legjobb műsora is, akkor se. Reggel bekapcsolja a zertéelklubbot, este meg kikapcsolja, és kész. Sajnos ez van.

2. Ugyanez a jónép Stohl Andrásról csak annyit tud, hogy az egy bohóckodó műsorvezető, mert azt lássa a zertéelen. Arról, hogy ezt ő csak a pénz miatt csinálja, de amúgy színész (méghozzá egész jó), akit érdemes lenne mondjuk egyszer a Nemzeti Színházban is megnézni (egyáltalán: színházba is járni), meg hogy játszott filmekben is, talán nem is tud. Ha meghallja, hogy ő a főszereplő, akkor rögtön elkezd fanyalogni, hogy mit keres az ott, na ezt biztos nem fogom megnézni.

Welcome to magyar rögvalóság...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.01.26. 19:20:14

Ja igen: A régebbi hogyvoltokhoz jártak képek is, ez az évad miért ilyen mostohagyerek? :-)

GJ1 2009.01.26. 21:45:32

amikor a néni gmailezik a végén, a háttérben található e-mailek között ott van egy "tűzvonalban"-os felirat is! :D

egyébként nem értem miért jelentett különbséget az ukrán elfogása előjáték közben, mintha csakúgy simán lecsaptak volna rá-vmi indoklást tehettek volna hogy 'tiltott fehyverviselés' vagy ilyesmi

altero 2009.01.26. 22:29:30

szerintem ez volt az eddigi egyik leggyengébb rész, minden évadot beleértve. szóval ez a KMCS (ahogy kiricsi korábban helyesen utalt rá) tiszta úttörőcsapat fíling meg szünidei matiné meg utánam srácok. Nem lehet komolyan venni, és erre az a tiszafüredi kapitány még rá is tett egy lapáttal ("-tulajdonképpen kicsodák maguk?" "különleges műveleti csoport" hahaha)
Az meg, hogy mindenhol a KMCS akciózik, a Szomszédokra emlékeztetm, ahol az egész városban egyedül Mágenheim rohamkocsija volt bevethető, bármi is történt.
Aztán a megyünk keszeget eszegetni már elsőre is fájt, de harmadszorra iszonat kínos volt, ez komolyan vicces 2009-ben?
A "na fürgyé le" még elfért itt, bár az sem éppen aktuális ma már, de azon én is röhögtem.
A sztori meg nulla, azért a Demsa vonal kicsit érdekesebben és hihetőbben alakult a 3. rész tájékán...
no ennyi

dezs2 2009.01.27. 06:51:51

Az első 2 széria egyik erőssége volt a sok kis vicces párbeszéd.

Ebben az évadban ez még valahogy nem indult be.

Persze van azért aranyköpés: "Profik mi vagyunk", "Én már évekkel ezelőtt letettem a poharat", "Mi az, hogy nincs helikopter? 10 perc múlva legyen!"

báró Csekonics 2009.01.27. 09:16:00

Lassanként kezd beindulni végre - az első strandos jelenetnél már azt hittem ezt a részt is Kéri Kitty dekoltázsára építik.
Az 'agent Otyó' jelenet mondjuk ott volt, tud a kis csapat, ha akar.
Az ukrán elütése mondjuk kicsit tényleg lehetett volna verekedősebb, vagy legalább a testőrt megagyalhatták volna.
Mondjuk az gáz, hogy trikóval a fején 'diszkréten' végigrángatták a fél kempingen utána a manust.

'plutóniumgirl' - ez nagyon ütött :-D

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.01.27. 09:38:05

Pár kérdés:
- a quados csávó volt Viola az első részben? (szerintem nem, csak megbízta. van egy tippem Violára, de nem mondom el)

- szerintem a helyi rendőrkapitány teljesen autentikus volt (főleg, ha tényleg ő az)

- honnan került Otyó és Julcsi a szobába? Elbújtak a szekrényben?? Mivel az őrt Bordás utánuk intézte el.

- a roncstelepes rész gáz volt, a rejtőzködés egyenesen röhejes

- a motorcsónakos jelenetnél a Tüskevárhoz is forgattak az alkotók? Abszolút kilógtak a természetképek.

báró Csekonics 2009.01.27. 09:41:37

Motorcsónakos rész tényleg eléggé kilógott - olyan, mintha eredetileg az lett volna, hogy Viola lepuffantja az ukránt (már vártam is), de aztán valamiért mégis megváltoztatták volna a forgatókönyvet.

hottentotta 2009.01.27. 14:25:00

Na. Jó volt az. Ez a felvetés az elején, hogy nézik, nem nézik,... Nekem sok ismerősöm nézi. És én is nézem :D És megyei jogú városban élek ;)

A tfüredi kapitány tényleg elég gáz volt:D
Azt viszont senki nem említette meg, hogy a plutóniumgirl akivel beszélt telefonon, az ugyanaz a csávó volt, akié a kemping? Ez a sevarov, vagy ki a picsa.

Más. KMCS. Közrendőrökből. Ez kurvára nevetséges. Kéri Kitty viszont merész tangát hord, és így, bőven túl a harmincon is remek csaj :D

Kolonics-Herceg-Láki... Lesz még itt nagy szarkeverés :)

A természetképekkel szerintem csak egy kis de szép vagy Magyarország reklámot akartak csinálni, lehet kaptak egy kis pénzt a turisztikai hivataltól (tiszafüred, kemping, természet stb) :D

Kb ennyi, de még volt, amit mondani akartam, csak most nem jut eszembe... :/ :)

kiricsizoltan · http://comment.blog.hu/ 2009.01.27. 16:12:12

ha az a tényleg a tiszafüredi rendőrkapitány volt a maga valójában, akkor sztem poén. oké, nem egy színészfejedelem, de poén, hogy beraktak egy igazi rendőrkapitányt.

a tiszafüreddel, meg a természeti képekkel kapcsolatban én jóhiszemű vagyok. sztem csak ki akarták mozdítani angyalföldről a sorozatot. a kmcs is ilyen szükségmegoldás. valamit kellett kezdeni az alapkarakterekkel, viszont a mosoly őrs már unalmas, főleg, hogy oda futott be az összes világszerte üldözött gengszter :))

ja, igen. és láki biztos megkavarja a dolgokat. biztos le akarja lőni majd a végén herceget.

fedor! a korábbi hogyvoltokhoz Bruti szaktárs készítette a képeket. örök hála neki. sajnos egyéb irányú elfoglaltságai miatt már nem tud erre időt szakítani.

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2009.01.27. 20:42:46

azert az vicces, hogy a plutoniumot vedofelszereles nelkul keresik es mikor megvan csak akkor kerul elo valaki felszerelesben.

dezs2 2009.01.28. 10:52:41

A kapitány autentikus volt, ez igaz.

A természetképekkel nincs semmi baj, szerettem. De tényleg tüskeváros:)

Hogy Otyóék honnan jöttek a szobába, vagy Kriszta hova tűnt a másik szobából, amikor a gorilla kereste? Ez valami Tűzvonalas specialitás. Amikor a franciák lelőtték Zolikát, és eltűntek a panel lakásból, miközben Bordás blokkolta a kijáratot.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2009.01.28. 21:59:02

a szállodai szobák álltalában egybenyithatóak, így valószínű a szomszéd szobába várakoztak otyóék.

@dezs2: az később kiderült, hogy kriszta lakásának két bejárata van. bordás is ott lépett le később, mikor a titkosszolgálat emberei keresték...

Renáta_ 2009.01.31. 00:04:19

Halihó!
Lehet kritizálni a Hogyvoltot? ;)

1. Képet nem lehetne beszúrni?
2. Most nem olvastam vissza, de úgy rémlik a régi Hogyvoltok jobban tetszettek, mint a 3. évadosok. Nemtom, mi nem stimmt, de kicsit olyan érzésem van, mintha egy kötelezően megírt HF-et olvasnék. Túl objektív.
3. Bár még én se szoktam meg, hogy Pindroch neve itt Ilcsik (na, a Norbit meg pláne nem), de az olyan izé már, hogy az egyik szereplőnek a szerep-beli neve van kinn, a másiknak meg az IRL.

Abbafejeztem a kötözködést :)

kiricsiz 2009.01.31. 14:24:11

@Renáta_:

szia!

1. lehet kritizálni :)

2. a képekről fent nyilatkoztam

3. igen, mert hülyén jött ki, és nagyon siettem az uccsó két hogyvolttal. talán ezért tűnt olyannak. remélem. de lehet, hogy kiégtem :D

4. pindrochot poénból hívom pindrochnak :)) meg nem is illik hozzá az, hogy ilcsik NORBERT

Renáta_ 2009.01.31. 20:50:47

Ok, kidumáltad magad :DD

Nem gonoszkodni akartam, persze.

Képek ügyön szerintem lehet segíteni. Akár itt, vagy az Indexes fórumon megkérnéd a fanokat, valaki biztos segítene képügyben. Valakinek csak van már annyi ideje, hogy kiszedje az 5 legjobb képet az epizódokból.

Azt nagyon remélem, hogy nem égtél ki, kár lenne ezekért a Hogyvoltokért!! Legyen már olyan jó a hogyvolt is, mint a sorozat :))

Pindroch ügyben igazad van. Két hete még azon agyaltam, ki az az Ilcsik százados, aki végül nem ment le Tiszafüredre, a Norbi névvel meg az a gond, hogy előző évad végén megvillantották nekünk Kálid Artúrt, mint Norbi, és így nagy a kontraszt. De a hétre legalább már Pindroch Valamiamerikás depresszív rendezőjétől el tudtam vonatkoztatni :)
süti beállítások módosítása