Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gyilkos Elmék 3x14 - Sérülések

2009. január 26. 09:00 - kockaspingvin

Egy rémálommal nyitunk, minden tiszta vér, beleértve egy kislányt is, Rossi ügynök felriad, majd a karkötőt szorongatja, amin a 3 fej és név van, tehát megtudjuk, hogy a szupertitkos múltbeli esetről van szó, ami miatt visszajött a B.A.U.-ba. Ezek után ráront az igen morcos és pongyolás Garciára, kizárt, hogy az minden adat az ügyről amit fel bírt hajtani! Amikor megjelenik a szintén tök vizes és tök pucér kocka srác, Kevin, akkor leesik neki, hogy lehet hogy az éjszaka közepén megzavart valamit, de nem nagyon izgatja. A végére még bedobja hogy itt az ideje, hogy az eset 20. évfordulóján megfizessen valaki érte, pár résszel ezelőtt még a 22. évforduló közeledett, de sebaj.

Közben egy sztriptíztáncos a parkolóban kést ránt egy erőszakos “rajongóra”, és az meg is ijed és el is menekül ahogy kell, főleg hogy egy kocsi reflektorozik rájuk. A csajt ez nem nagyon lepi meg, ahogy a randa lila plüssmajom sem a kocsijában, leesik egyáltalán neki, hogy ehhez valaki betört oda? Mindegy, elhajt, a kocsi követi. Közben J.J. megpróbálja lekoptatni a kiborult Garciát, de amint megtudja, hogy milyen szaftos pletykáról van szó csupa fül lesz, és megnyugtatja Garciát hogy Rossi miatt vezették be a munkatársi viszonyokat tiltó szabályzatot, biztos megérti. De mit keresett ott az éjszaka közepén? Garcia észbe kap, és nem mond semmit, meg is ússza, mert J.J.-t felhívja Mrs. Hotchner, akit viszont avval kell nyugtatni, hogy a börtönökben nem sűrűn van térerő, nem direkt nem veszi fel Mr. Hotchner.

Ezzel el is érünk a mellékszálhoz, amit leírok egyben, hogy kevésbé legyen zavaros: Reid és Hotch egy brutális sorozatgyilkossal akarnak beszélni mielőtt 1 hét múlva kivégzik, állítólag az elítélt kérésére, amin a börtönigazgató eléggé meglepődik, ugyanis az illető senkivel se beszél. Hotch szerint csak arról van szó, hogy a halál előtt mindenkinek megered a nyelve, hát majd meglátjuk. Reid és az igazgató egyébként nagyon egymásra találnak, elég mókás jelenet. Hotch kérésére leszedik a rabról a bilincset, végül is van egy gomb, amit ha megnyomnak, jönnek az őrök, de Reid elég nagy szemeket mereszt.

Amikor édes 3asban maradnak az elítélttel, az kéri, hogy nyissák ki az ablakot, hagy szívjon friss levegőt még utoljára, majd elmeséli hogy milyen tökéletes gyerekkora volt. Hotch közli, hogy ha szórakozol velünk, itt hagyunk, mindent tudunk ám rólad, loptál, leskelődtél, egyik otthonból a másikba küldtek, és vagy 100 tüzet gyújtottál, Reid meg közli, hogy mindenkivel beszéltünk aki ismer téged, még anyáddal is. Aha avval a ribanccal!, mondja a szimpatikus sorozat gyilkos, majd közli hogy akkor bizony tévedtek: sokkal több volt az mint 100 tűz. Najó, akkor mondja meg hogy miért pont Sheliát választotta? Á nem tudok én neveket, mutassanak egy képet…

Hotch azt hiszi, hogy a pasas azért hívta őket, hogy újra átélhesse az egészet a képek segítségével, de a pasas levág egy beszédet, hogy az áldozatok nem számítottak, és esélyük sem volt, és különben is ő csak friss levegőt akart. Elég hamar kibújik a szög a zsákból, amikor megnyomják a gombot, és közli a gyilkos, hogy még legalább 13 percig nem fog jönni senki, ehhez nekem 5 se kellett, ha kinyírok 2 FBI ügynököt nincs az az isten hogy a jövő héten kivégezzenek….féltek már? Hotch keménykedik, provokálja, hogy persze lányokkal könnyű elbánni stb, de Reid inkább bedobja az analizálós kártyát: tudod miért nyírtad ki őket? Anyád, apád elmebeteg volt, te is örökölted, az agressziót a kezdetektől mintának láttad, nem tudod elnyomni az ösztöneidet, de egy lány se adná meg neked amit akarsz, ezért elveszed erővel, nem nekik nem volt esélyük, hanem neked! És le is telt az idő, nyílik a zár, a pasas csak néz: tényleg nem volt esélyem? Reid elég keményen közli hogy nem tudja, egyértelmű hogy csak dumált hogy időt nyerjen.

Vissza a sztriptíz csajszihoz, ő is rémálmodik, de nem látjuk hogy mit, a bátyó felébreszti, majd közli hogy kirúgták a munkahelyéről, amúgy is milyen kevés pénzt hozott haza a csaj, de kedves, neked is jó reggelt vazze. Pénzek összegyűrve, a csaj panaszkodik, hogy a toplessel csak ennyit lehet keresni, többet meg nem vállal, különben is hol van hugi? Hát lelépett valami csávóval, szóval szar az életük, értjük. Még megbeszélik, hogy megkapták az éves ajándékot, és utálják azt aki küldte. Közben Garciából kiszedik hogy hova lett Rossi, akinek a következő jelenetét csak azért tették be, hogy lássuk hogy megvette a házat ahol a gyilkosság történt és mennyire szarik bele mindenki a 20 éves ügybe – milyen meglepő.

Kevin meglepi Garciát a munkahelyén, aki majdnem szívrohamot kap, és közli a lovagjával hogy szép hogy szeretne vele ott helyben szerelmi életet élni, de ez szabályellenes, és ha beszélni mer Rossival olyan vírust küld a gépére, hogy még commodor 64esnek is gyenge lesz utána. Közben a maradék csapat azon filózik hogy mi köze egyáltalán az F.B.I.-nak az ügyhöz, nincs semmi államközi tényező, még akkor se ha Morgan szerint egy ilyen brutális bűnténynek kell hogy legyen folytatása. Garcia felhívja Rossit, hogy megvan a többi adat amit kért, elküldi PDA átfaxolja, ja és bocsi, a többieknek is szólt, és már úton is vannak. Rossi közli, hogy neki nem kell segítség, na persze. Ezt lemeccseli a csapattal is, majd megtudjuk mi is történt: épp egy másik ügy végeztével vitték ki a reptérre, amikor riasztást kaptak, ő persze vállalta hogy kimegy a helyszínre a rendőrrel, ahol egy baltával kicsinálták a 2 szülőt. Persze a baltát az apa karácsonyra vette hogy kivágja a fát, azóta nem bírt fát felállítani, azóta is hallja a gyerekek sikítását, brühühű, szóval meg van összes klisé ami kell. A csapat végre gondolkozni kezd: a helyszínen talált fegyver és az életben hagyott tanúk szervezetlen gyilkosra utalnak, de a bizonyíték hiánya szervezettre most akkor mivan? Hát hiányzik egy darab a mozaikból, gratulálok a felismeréshez.

 

Connie (striptízcsaj) veszekszik egyet a hazatérő húgával, csak hogy lássuk, hogy mennyire szar nekik, majd az érkező Rossit is elküldi a fenébe, aki készségesen eleget is tenne a kérésnek, ha nem kiabálnák utána, hogy ne küldjön több ajándékot se. Milyen ajándékot? Miért nem szóltak róla hogy vannak ajándékok? Hát, mert azt hitték, hogy ő küldi, miért szóltak volna róla? Végre valami nyom. Morgan máris darálja, hogy ez vagy egy szadistára utal, ami jelen esetben kevéssé valószínű, vagy rettentő nagy bűntudatra. Olyan mintha egy gyerek küldené őket, tipikusan egy alacsony IQjú (milyen szépen mondják) nagydarab ember. De ha olyan alacsony az IQja miért nem maradt bizonyíték? Hát, mert az ilyenek mellett mindig van egy szülő, aki hiszi, hogy nem ártana a légynek sem az illető. Garciának mondják, hogy keressen apróbb kihágásokat, amik gyerekekkel kapcsolatban történtek, de nem ellenük irányultak, Garcia mondja hogy fura, mert ilyen minden évben van a környéken március utolsó és április leső hetében, aztán 2 hetente más városban bukkan fel ugyanez, Rossi végre összerakja ezt a játékok Tesco Gazdaságosnál is ótvarabb minőségével: vursli!! Connie meg benyögi hogy 1 nappal a gyilkosság előtt voltak vursliban, ahol a fura bohóc követte.

A vursli már pakol, Prentiss és Rossi a főnökkel próbálnak beszélni, de amint meghallja, hogy egy bohócról van szó, rögtön tagad. Rossinak leesik, hogy biztos a saját fia, különben rég kirúgta volna a sok panasz miatt, közben J.J. és Morgan meglátják, és üldözőbe veszik a szegény behemót bohócot. Az apa mindent elmond, amit Morgan megjósolt: hogy a fia csak játszani akart a kislánnyal, csak őt követte, sose ártana senkinek, csak hát véletlenül az apa szobájába ment be, aki jól megijedt és egy baltával próbálta elkergetni. Hát érthető hogy szegény mérges lett, és mire ő odaért, már nem tehetett semmit, meghaltak, de gondoskodik róla, hogy sose felejtse el, minden évben hagyat vele egy-egy játékot az elárvult gyerekeknek…

Elég szomorú, ahogy a bohóc sír az apjáért, aki mondja neki, hogy ne ellenkezzen, miközben megbilincselik. Rossi visszaadja a régi házat az árváknak, és a karkötőt is visszaadná, de Connie nem fogadja el, és megkérdi, hogy felhívhatja-e néha. Mindenkinek megnyugodhat a lelke, Quanticóban Kevin beszélni akar Rossival Peneloperól mint férfi a férfival, amit J.J.n kívül senki sem ért, amíg el nem kezd énekelni, hogy “Garcia and Kevin sitting in a tree…” Reid meg csak kapkodja a fejét, lemaradtam valamiről? Az a dal jelentett valamit? De senki sem világosítja fel. Végül Hotchner aláírja a válási papírokat, peren kívül megegyeztek. 

Címkék: gyilkos elmék
21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tóparti látomás 2009.01.26. 09:28:01

Imádom ezt a sorozatot.
Örülök, hogy végre itt is felbukkant, csak így tovább és még többet ;))

DocBulywood 2009.01.26. 09:38:07

Mi a halálfa-száért nem lehet pl ezt a sorozatot sem itthon megvenni magyar/angol szinkronnal és magyar/angol felirattal? (Nyelvtanuláshoz jönne jól a kikapcsolhat/választható angol és magyar felirat.)

De azt sem értem, hogy az utána következő Különleges ügyösztályt - Law and Order - sem lehet megvásárolni.

A tököm ki'aszottul tele van azokkal a megvásárolHATÓ DVD-kel, melyeken magyar/angol szinkron és csak magyar felirat van - ez is akkor jön be, amikor angolul nézné az ember, de nem lehet azt a nyavalyás feliratot kikapcsolni, mert így csinálták meg a lemezt. Lásd: Columbo.

Ki a k. anyja az, aki erről gondoskodott és miért???

Llew 2009.01.26. 09:46:09

Ez egy elég gyenge rész volt szerintem, még jó hogy volt a börtönös szál. Jobb lett volna ha Hotch bunyózik egy sort, a válás miatti feszültséget is levezette volna.
Ez a mondat kissé kusza lett:
"még legalább 13 percig nem fog jönni senki, ehhez nekem 5 se kellett, ha kinyírok 2 FBI ügynököt nincs az az isten hogy a jövő héten kivégezzenek…"
Csak random nézem a sorozatot, így a végén nem értetem teljesen a dolgot. Reidnek szeretné ha nem csak kollégák lennének Prentissel?

Onix Titan 2009.01.26. 09:51:43

Johohó, Criminal Minds hogyvolt, királyság :D! Köszi!

kockaspingvin 2009.01.26. 10:19:48

Hm, bocsi a kusza mondatokárt, legközelebb még többször átolvasom hogy kiszűrjem őket. Ried és Prentiss? Ezt miből gondolod? Nekem nem tűnt fel, meg ez mondjuk nem is az a sorozat, a főszereplők eddig soha nem gabalyodtak össze. Pl az első évadban is Gideon elküldi J.J.t emg Riedet randira és aztán nincs is szó róla hogy hogy ment.

kockaspingvin 2009.01.26. 10:23:16

@Llew: Ja, és az csak annyi hogy a rab befenyíti őket, mutat egy képet egy áldozatról (ott vannak az asztalon) hogy ahhoz nem kellet neki 5 perc se, és több mint 13ig még biztos nem jönnek az őrök, mert őrségváltás van vagy cigiznek, vagy valami ilyesmi. És ha megül 2 ügynököt gondolom akkor valami eljárást kell indítaniuk, és akkro nem végezhetik ki amíg annak vége nincs. (Éljen a bürokrácia!)

Sitrep 2009.01.26. 10:27:20

REID az, akárhányszor is irod le rosszul.

Llew 2009.01.26. 10:35:16

@kockaspingvin:
Igen, ezt a részt most pont láttam, de anélkül nem értettem volna a kifogásolt mondatot. Pont az maradt ki belőle, hogy a képen látható gyilkossághoz 5 perc se kellett és most meg van 13.
Ried és Prentiss: nekem úgy tűnt, hogy Ried azért hebeg-habog, mert úgy értette, hogy a mondókával J.J. arra céloz, hogy tetszik neki Preniss, és utóbbinak is olyan volt a tekintete, hogy tudja, hogy bejön okoskának. De akkor ez csak az én benyomásom volt, főleg, hogy az eredetiben nevesítve volt Garcia és Kevin, míg a szinkronban csak a "két szerelmes pár..." mondóka hallható.

Llew 2009.01.26. 10:37:58

@Sitrep:
Ez most a szerzőnek vagy nekem szól? Egyébként mindegy, mert mindenképpen paraszt megnyilvánulás. Ilyen hibára udvariasabban is felhívhatod a figyelmet.

h492019 2009.01.26. 10:50:11

éljen-éljen! kedvenc...

még a végén visszaszokok a hogyvoltra :)

fancs 2009.01.26. 10:52:21

Végre, a legeslegkedvencebb sorozatom (Dexter mellett) a Hogyvoltban! Már nagyon vártam!
Az egyetlen dolog, amit elintézhetnétek, hogy kiadják dvd-n! Ha bárki tud nekem segíteni, hogyan lehetne megszerezni, szóljon.
Előre is kösz.

Thomas Dantes 2009.01.26. 14:47:49

Én azt nem értem..az a vén ember...hogy ölt volna meg puszta kézzel két embert? Ez nekem hülyeség volt,ettől eltekintve remek sorozat

Llew 2009.01.26. 15:31:45

Annyira azért nem bonyolult megölni egy embert, az öreg, meg nem is volt annyira öreg és láthatóan elég jó kondiban volt. Ráadásul csak Hotchtól számíthatott volna igazi ellenállásra.

kockaspingvin 2009.01.26. 17:53:52

@Llew: Jaja, Reid rendesen be volt tojva, majdnem arról raktam be képet, de maradt a bekattant Hotch.

Thomas Dantes 2009.01.26. 20:40:37

Hát, ez oké, és én sem vagyok valami nagydarab, de ha egy ilyen öreg megfenyegetne hogy puszta kézzel megöl,...azért ha nem valami elit katona aki fülével és tud ölni...nem olyan egyszerű ez.

Llew 2009.01.27. 09:15:26

@Thomas Dantes:
A faszi egy többszörös sorozatgyilkos volt, aki ha a fülével nem is tud ölni, de tudhat pár dolgot a gyilkolásról. Ha meg volt az asztalon akár csak egy toll, akkor azzal már elég csúnya dolgokat lehet művelni. Mellesleg Hotch is be volt szarva, max nem mutatta, mert amikor az őrök bejöttek elég gyorsan elhúztak. Az öreg meg tök nyugodt volt, amíg Reid el nem kezdett rizsázni neki, plusz veszteni valója sem volt, ami nagyon veszélyessé tehet egy embert.
Tudom, hogy ez csak film, és nem akarlak becsmérelni, de te is meg én már attól beszartunk volna, ha egy ilyen alak a rács mögül azt mondja, hogy "hú".

Llew 2009.01.27. 09:18:06

többszörös gyilkos vagy sorozatgyilkos, a többszörös sorozatgyilkos az Dexter

squeegy beckinheim 2009.01.27. 13:39:14

a végén J.J. dalban mondta el a többieknek, hogy kevin miért is akar beszélni Rossival és mindenkinek leesett h mire utal csak Reidnek nem mert neki sztem kimaradtak az ovis dalok meg mondókák, ahelyett is Chaucert olvasott

akbar 2009.01.27. 13:59:40

Sziasztok!

Imádom a sorit, persze Reid a kedvencem. Szerintem azért nem értette a szerelmi szálat az előző részben, mert annyira tapsztalatlan, nem érti ezt a dolgot. Szerintem még nővel sem volt....Vélemény?
Amúgy a 4-dik évad nekem sokkal jobban tetszik.Ami nagyon bejön,hogy több Morgan-Reid közös jelenet van.

coco 2012.03.12. 18:50:49

sztem is viszonylag gyenge ez a rész.. de azért a sorozatot bírom:)
Garcia és Reid a legjobbak!!;)

wmitty · http://utanamsracok.blogspot.com 2012.06.29. 16:59:38

- vurstli lesz az

- számomra az egyik legemlékezetesebb sztori volt a sorozatból, az egyik legszívbemarkolóbb
furcsa is, hogy a leírás olyan szenvtelenül adja vissza
süti beállítások módosítása