Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 2x11 - Left Turn Ahead

2009. január 21. 09:10 - mg_b

Akarsz beszélni róla? – Ez Doakes első kérdése, miután Dexter rádöbben, hogy az apja a gyilkosságai miatt ölte meg magát. – Add ki magadból a haragot, ember!, folytatja Doakes, Dexter pedig hanyatt vágja magát egy asztalon, mint egy pszichiáter díványán, és elkezdik a lélekelemzést: vállalnod kell a felelősséget, Morgan, lásd be, hogy amivé lettél, az elpusztít körülötted mindenkit és mindent, szóval add fel magad! Add fel magad, rendben? De csörög a telefon, és Dextert visszarángatja egy orvos Miamiba, mert Lejla kórházban van, és Dextert adta meg, mint értesítendőt. Jöjjön azonnal, mert nagyon súlyos a helyzet! Dexter meg, amilyen hülye, rögtön odarohan.

Kiderül, hogy jobb is, hogy ment, mert Lejla előadta a ’jaj, de nagy kurva voltam, meg is erőszakoltak’-számot, de nagyon kedvesen azt mondja, hogy ha Dexter visszafogadja, akkor nem jelenti fel Angelt. Ajánlom is, kislány, mert baj lesz, gondolja Dexter, de a csaj lerendezését egyelőre elhalasztja, inkább elmegy inni Angellel, bátorításként is, no meg mert talán az ő feje is kitisztul. De csak arra jut, hogy Doakesnak igaza van, lám, szegény Angel élete is el lesz cseszve őmiatta.

Ezen gondolkozik akkor is, amikor a kapitányságon összetrombitálják a népet, mert megtalálták azt a táskát, amit Dexter az előző epizódban dobott vízbe egy mólónál. Lundy szerint nem szabad forrófejűnek lenni, a nyakára küldött FBI-os megmondóember szerint viszont igenis kell, mert Lundy vezetése alatt láthatóan nem sokat haladtak. A nyom ráadásul félreérthetetlen: Dexter jó előre gondoskodott róla, hogy a táskában lévő kések tele legyenek Doakes ujjlenyomataival, szóval most már mindenki biztos benne, hogy valóban Doakes a Mészáros. Csak hát mi lesz, ha elfogják? Évekig húzódik majd a tárgyalás, közben meg Doakes végig Dexterre mutogat majd. Hogy viseli majd ezt Debra, Rita, meg a gyerekek?

Mielőtt Dexter végiggondolná mindezt, beállít két nyomozó az irodába, hogy akkor ők most nemi erőszak vádjával letartóztatnák Angelt. Angel le is adja a jelvényét meg a fegyverét, és követi is őket valamelyik felső emeletre kihallgatásra, a többiek meg csak bámulnak, hogy ez meg mi a franc volt? Dexter talán életében először lelkiismeret-furdalást érez, és többé-kevésbé elhatározza, hogy visszatér a Jimenez-viskóba, és megöli Doakes őrmestert, mert az lesz a legjobb mindenkinek.

Doakes ezzel olyannyira nem ért egyet, hogy míg Dexter Miamiban tétovázik, ő megszökik a viskóból. A nádasban megbúvó krokodilokat ügyesen kikerüli, aztán belefut két motorcsónakos fazonba: szevasztok, srácok, most szöktem a viskóból, segítsetek már, zsaru vagyok Miamiból! – Zsaru?, kérdi az egyik srác, és mosolyog, a másik meg előrántja a pisztolyát, és leüti a golyófejűt. Dexter arra ér vissza a viskóhoz, hogy puskával tartják sakkban az őrmestert, közben pedig lopják Jimenez kokainját.

Dexter az egyik fickót elintézi a viskóban, a másikat meg Doakes segítségével, aki eltereli a srác figyelmét, Dexter meg lelövi. Aztán az őrmester megköszöni a segítségét, mire Dexter rászegezi a pisztolyát, és azt mondja: Hát, ez most fura… Utána irány vissza a viskóba, Doakes a ketrecbe, Dexter meg leül elé, és elmondja, hogy azon gondolkodik, hogy feladja magát.

Ez bátor döntés, Morgan. Ez kurva bátor döntés, bólogat Doakes. – És milyen megkönnyebbülés!, mondja Dexter. Végre nyugalmat találhatnék. Nincs több menekülés… de mit érezne Rita? – Morgan, figyelj, együtt csináljuk, bíztatja Doakes. Gyere, menjünk! – Nem, őrmester, nekem még kell egy nap, hogy mindent elintézzek. Köszönöm a beszélgetést, nagyon élveztem. És bocs a ketrec miatt, de majd jövök. – És otthagyja a golyófejűt.

Ezután úgy dönt, Debrával kezdi a sort, neki vallja be először: Hugi, én vagyok a Mészáros, mit szólsz? De erre egyelőre nem kerül sort, mert Debra Angellel és Masukával sörözik, nincs ideje Dexter önmarcangolására. Oké, gondolja Dexter, és elmegy Lejlához, végül is tök mindegy, kivel kezdi: Lejla, pattanj le Angelről, és vond vissza a feljelentést, hiszen mindketten tudjuk, hogy nem erőszakolt meg, hanem csak ráfogtad. Lejla nem igazán érti a dolgot: elutazol, Dexter? Mondjuk úgy, hogy holnaptól nem leszek a közelben.

A kapitányságon LaGuerta közben mindent elkövet, hogy tisztára mossa az ő drága őrmesterét. Közli a kapitánnyal, hogy kivesz egy szabadnapot, mert utána akar járni Doakes néhány dolgának, aztán le is lép Haitire, találkozni azzal a pasassal, akitől Doakes az általa végül soha át nem adott vérminták elemzését kérte. A pasas beszél LaGuertának ezekről, LaGuerta pedig telefonál Lundynak, aki szerint valóban érdekes kérdés, hogy ha Doakes a Mészáros, akkor miért akarta megvizsgáltatni a vérmintákat, szóval hajrá, hadnagy, járjon a dolog végére, nekem meg hagyja befejeznem az ebédemet!

Dexter közben végrendelkezik, aláíratja az elfogadó papírokat Debrával, aztán elhívja magához estére, mert beszélniük kell. Addig is elviszi hajókázni Ritát meg a kölyköket, legyen még egy utolsó szép emlékük róla, mielőtt villamosszékbe kerül, ha majd feladja magát. Félreértés ne essék, mindenkinek ködösít, hogy miért ilyen felszabadult, még nem mondja meg az igazat, szóval szép és jó is minden, mindenki vidám. Olyan békés, gondolja Dexter, és azt mondja: Rita, sajnálom, hogy nem vagyok tökéletes pasi. Tessék, átírattam a furgont a nevedre, neked meg a gyerekeknek. Nagyon szeretlek titeket.

Mindez rettentő romantikus, másutt viszont felpörögnek az események. Először is Lejla a hajókázás alatt betör Dexter kocsijába, kilopja belőle a GPS-t, és kinézi belőle a Jimenez-viskó címét. Amilyen agyafúrt, rögtön arra gondol, Dexter biztosan oda akar visszavonulni a világ elől. De mielőtt elindulhatna, hogy odaérjen még Dexter előtt, felkeresi őt Debra, aki közben nyomozott kicsit utána, és megtudta, hogy több, mint két éve illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban. Szóval pakolj össze és húzz innen, és hagyd békén Angelt meg a bátyámat! Lejla úgy tesz, mintha megijedne, aztán lelép a Jimenez-viskóba.

Csakhogy oda az FBI is elindul, mert kaptak egy bejelentést, hogy Doakes pár napja a környéken kért útbaigazítást. Igaz, ők nem egyenesen a viskóhoz indulnak, de azért a közelbe, ahonnan a bezárt Doakes már csak egy lépés…

Dexter közben vacsorát készít, és végigpörgeti magában párszor, mit reagál majd Debra, amikor elmondja neki, hogy ő a Mészáros. Legvalószínűbb, hogy nem hisz majd neki, de az is lehet, hogy elbőgi magát, vagy egyszerűen csak pisztolyt ránt, és főbe lövi.

Debra megérkezik, rámosolyog Dexterre, aztán nekilátnak a vacsorának, és közben arról beszélgetnek, hogy Debra mindig Dexterben lelte meg a támaszt, és nem is tudná, mihez kezdene nélküle – Dexter pedig rájön, hogy rettentő önző dolog lenne, ha feladná magát. Így amikor Debra rákérdez, hogy mit is akartál elmondani nekem, bátyó?, azt feleli, semmit, hugi, semmi fontosat igazából. És arra gondol, hogy nagyon jó az a terv, amit kigondolt Doakes ellen – hogy mindenkivel elhiteti, Doakes a Mészáros –, szóval most már tartja magát ahhoz.

Csakhogy megszólal Debra telefonja. Azt mondják neki, megtalálták Doakes kocsiját, az őrmestert pedig bekerítették. Tényleg?, hebegi Dexter, és az jut eszébe, mi lesz, ha megtalálják a golyófejűt a ketrecben… aztán ugrunk. Doakes megérkező kocsi hangját hallja a ketrecben, Lejla meg kezében a GPS-szel megáll a viskó előtt. Megérkezés a célhoz – mondja a GPS, Lejla meg felsétál a tornácra viskó ajtajához, és azt kérdi: Van valaki odabent?

És legközelebb már végjáték.

Címkék: dexter
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Britte 2009.01.21. 11:42:54

Remélem Dexter kinyírja azt a hülye ribanc Lejlát! :)
Imádom ezt a sorozatot. Legszívesebben egész nap ezt nézném!

Prophet 2009.01.21. 12:12:59

Lejlából mondjuk kinézném, hogy maga próbálja megoldani Dexter problémáit. Egyedüli tanú Doakes, hát elrendezi. Végül is Dex az igazi lelki társa...

báró Csekonics 2009.01.21. 12:26:47

Prophet - csak tippelek, de mivel szerintem Lejla szinte 100%-ig átlát a 'Dexter-álcán' lehetséges...
És így nem Dexter ölné meg Doakes-ot, mégsem lenne gyanúsított belőle.

rattenfanger 2009.01.21. 12:37:11

@Britte: Ez kb. a 6. résztől kódolva van, hogy ki kell nyírni :)

Dallas 2009.01.21. 14:23:46

Az se lenne rossz poén, h Leilát és Doakesot együtt kapnák el és ültetnék le. Milyet röhögnék.. Dexnek mindekkő ellen van alibije.. Csak hát ugye a GPS-t kellene eltüntetni Dex újlenyomataival, illetve azt továbbra sem értem, ha megtalálnák a Golyófejűt és Dexre vallana, hogyan magyarázná ki a lábonlövést? Azt nem tudja eltüntetni, bár ebben a részben már nem is bicegett.. :)

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2009.01.22. 01:45:52

Amikor elképzeli hogy hogyan reagálna hugi a hírre az haláli volt. :)

csibra 2009.01.23. 15:35:35

Elég szegényes fantáziára vallott volna, ha egy krokó eszi meg Dókszot, de szerencsére nem így történt. Megtehetném, hogy megnézem angolul az utolsó részt, de úgy döntöttem kibírom keddig :)

Micimedwe 2009.01.24. 00:44:10

Csibragé te egy jellem vagy.

Prophet 2009.01.24. 02:47:28

Mi itt mind jellemek és egyéniségek vagyunk! :D

Llew 2009.01.31. 21:36:13

Azért az elég béna húzás volt a forgatókönyv íróktól, ahogy Lejla lenyúlta a GPS-t. Viszont Masuka beszólásáért az eligazítás elnézem nekik.
süti beállítások módosítása