Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x13 - Hero

2009. január 20. 11:07 - Tipca

Jimmy bulizni viszi Karát egy rágóüzemben megtartott koncertre. Szól a zene, Kara próbál emlékezni, míg Jimmy elmegy neki a kedvenc koktéljáért. Eközben a háttérben egy régi kedves szereplő is ott téblábol, Pete Ross, aki valami mindenes szerűség a bulin, mert a szervezőknek próbál rágót szerezni. Talál is a gyárrészen egy felnyitott dobozt, így kölcsön vesz belőle egy csomagot, épp csak az nem tűnik fel neki, hogy a rágó kriptonit-zölden ragyog, és a zene is sejtelmes lesz, mikor a szájába teszi. Hát nincs ennek se füle, se szeme?

Jimmy visszatér az itallal, de a távolból annyira tetszik neki a bulizó Kara, hogy úgy dönt, készít róla egy fotót a telefonjával. Azonban éppen, mikor elkattan a kép, a lány fölötti állvány leszakad, és leesik egy hatalmas erősítő. Szegény Karának ennyi is volna földi pályafutása, ha Pete nem nyúlna előre, és el nem rántaná őt jó tíz méter távolságból. Kara megszeppenve köszöni meg az életmentést, Pete hitetlenkedve mered a saját kezére, Jimmy pedig elégedetten nézegeti a mentőakciót megörökítő fényképet.

Mikor Clark a melegvíz miatt morgolódva lemegy a konyhába, Lionelt találja az asztalnál, aki figyelmezteti őt, hogy Lex mostanában meglehetősen sokat találkozgat Karával. Felmerül, hogy Karát talán vissza kéne vinni az Erődbe, hogy visszanyerje az emlékezetét, de Clark, érthető módon – nem rajong annyira ezért az ötletért, tekintve, hogy legutóbb, mikor tanácsot kért Jor-Eltől, az bebörtönözte őt. Lionel jobbra el, Pete balról be, és elcsodálkozik azon, hogy mi minden változott a sorozatban, mióta ő elment. Új főcím, új szereplők meg minden.

Lex az előző részben látott játékkatonát nézegeti, majd elmereng az íróasztala mögött festettüveg ablakon látható Luthor címeren, benne a „V” betűvel, ami ugyan eddig szerintem nem volt ott, de most már igen. Az elmélkedést Kara szakítja félbe, aki betoppan, és az asztalra dobva a saját aktáját kijelenti, hogy ez a Kara Kent nem ő, nem ugrik be neki semmi az aktáról. Különben is, mi az, hogy sehol egy orvosi jelentés és fogászati karton? Mindenki szokott beteg lenni. Lex somolyog, majd előjön kedvenc témájával, a titokzatos kriptoni szimbólumokkal.

Pete és Clark egy nosztalgikus kosármeccs közben kitárgyalják, hogy Pete-nek annak idején Clark titka miatt fel kellett hagynia az addigi életével, most meg már tud róla Chloe, Lana, de még Lionel is. Végül Pete beavatja Clarkot a saját titkába, hogy gumiszerűen nyúlik a teste, de Clark rögtön vissza akarja csinálni, mivel az eddigi meteormutánsokkal nem volt túl sok szerencséje, ha a vérmérsékletről és a helyes döntéshozatalról volt szó. A jelek már Pete-en is mutatkoznak, kiakad, amiért Clark nem örül neki, és megfenyegeti, hogy ha a hőskarrierje útjába áll, akkor nem csak a gumiemberkedésről hull le a lepel.

Jimmy boldogan újságolja Chloénak, hogy találkozott egy meteorfertőzött hőssel, aki hajlandó neki interjút adni, aztán megmutatja neki a képet. Chloe nem nagyon örül Pete újonnan jött szereplési vágyának, de azért megkéri Jimmyt, hadd dolgozza át egy kicsit az interjút. Dolgozni azonban már nem tud, ugyanis a gépe reggel óta rendetlenkedik, és rájön, hogy azért, mert Lex az irodájából végig megfigyeli azt. Beviharzik Lexhez, aki azonban kidobja, mint macskát szarni, mondván, ha nem tetszik, lehet menni az Inkvizítorhoz.

Clark gyárlátogatásra indul a rágógumi-gyárba, és a koncertek helyszínén Jimmybe botlik, de hiába próbálja őt lebeszélni a cikkről, a fiú hajthatatlan. Miután egyedül marad, Clark egyszer csak rosszul lesz, és egy ládát félrelökve egy hatalmas repedésre talál az elraktározott rágósdobozok alatt, melyben folyékony kriptonit csordogál. Pete Chloét is meglátogatja a Planetben. A lány próbálja jobb belátásra bírni az interjúval kapcsolatban, de Pete mindenképpen a címlapra akar kerülni, mert szerinte a hősöknek nem szabadna az árnyékban rejtőzködni.

Kara Clark ládájából szeretne kideríteni valamit, hátha talál benne valami nyomot, de Lana rányit, úgyhogy jön a kérdezősködés és a könyörgés. „Ha szerintetek Lex az, aki hazudik, akkor mondjátok el az igazat, és győzzetek meg.” Fasza, eddig sem bírtam nagyon Karát, de ezzel a nyavalygással… Jöhetnek a kövek! Pete eközben betör Lex irodájába, és vírussal kitöröl mindent a kopasz gépéről, pedig igazán tudhatná, hogy Lex irodája meglehetősen forgalmas hely szokott lenni. Először Jimmy állít be, de ahogy meglátja, mi folyik az asztalnál, elbújik, aztán maga Lex toppan be. Megzsarolja Pete-et, hogy ha neki dolgozik, akkor segíthet Chloén, és nem tudja meg a világ, hogy a lány is meteorfertőzött.

Clark elmeséli Chloénak, mit talált a rágóüzemben, és hogy megsemmisítette a fertőzött szállítmányt, ám a beszélgetést nem tudják befejezni, ugyanis a Planetben elszabadul a pokol, minden számítógép vírusos lett. Chloe éppen rájön, hogy valószínűleg Pete keze van a dologban, mikor Jimmy érkezik a hírrel: Pete Lionel irodájába indult, hogy ellopjon valamit az öreg széfjéből. Clark el is hussan a Luthor művekbe, ahol Pete már Lionel széfjében turkál. Jön a szentbeszéd, a kriptonit hat az ítélőképességedre, nem így kell hősnek lenni, blablabla. Pete is megunja, először megmutatja Clarknak, hogy az elveszettnek hitt karkötő végig Lionelnél volt, a Luthorok mindenkire csak a bajt hozzák, és az lesz a legjobb, ha a világ megszabadul Lextől. Mielőtt távozna, Pete egy kriptonitot tesz Clark mellkasára.

A találkozó a rágóüzemben lett megbeszélve, de Pete nem viszi el a karkötőt, inkább fojtogatni kezdi Lexet, de ő is bebiztosította magát, és egy nagydarab fickó elkapja Pete-et, majd egy székhez kötözi. Lex azt akarja tudni, hol van a karkötő, de Pete hallgat, nem úgy, mikor a fickó kezdi kitekerni a karját, ami, mivel a rágó kiesett Pete szájából, már nem olyan rugalmas, mint volt. Lionel az irodájában megtalálja Clarkot, és leveszi róla a kriptonitot. Clark egy csúnya pillantást követően a gyárba hussan, gyorsan kiüti a kétajtósat meg a kopaszt, aztán kiszabadítja Pete-et.

Jön a szokásos, rész végi összeborulás, Pete bocsánatot kér Clarktól, Clark Pete-től, Pete Chloétól, Jimmy Chloétól, ez utóbbi kettő azt is megbeszélik, hogy talán volna értelme feléleszteni a kapcsolatukat. Egy zenés montázs keretében Clark elrejti a pajtában Kara karkötőjét, Lex pedig az ablakon látható „V” betűn, és a körülötte látható csillagokon mereng, míg meg nem jelenik egy nő, aki információkat hozott azokról a csillagokról. Utoljára 1989. október 7-én álltak ilyen elrendezésben, vagyis az első meteoreső napján. És ez még nem semmi, de hogy mégis mi, azt nem tudjuk meg, ugyanis Kara toppan be az irodába. Eldöntötte, hogy többé nem bízik me Clarkban és Lanában, és szeretne beköltözni a kastélyba. Lex csak somolyog, úgyhogy tudható, mi a válasz.

Címkék: smallville
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2009.01.21. 20:20:53

Egyre jobban nem bírom Lexet... Az a V betű mit jelent? Lehet csak nekem nem esik le... :)

vorti 2009.01.21. 22:34:01

@Desperatefan14: Nyugalom, a következő részekből kiderül a V betű rejtélye, és hogy honnan emlékszik Lex a katonára, viszont az titok marad, hogy került úgy a V az ablakra, mintha mindig is ott lett volna... :D

Amennyire vacak volt ez a rész, annyira lesz jó a következő. ;) Nem szabad kihagyni. :)

Tipca 2009.01.27. 16:21:12

A V-ről nekem rögtön a Veritas jutott eszembe, amit az előző részben Lionel említett Lex emlékeiben, de a következő részben tényleg kiderül, hogy mi az.

DON GATTO: Ahányszor kitörték már azt az ablakot, csoda, hogy egyáltalán ott van. :D
süti beállítások módosítása