Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x18 – I Am God

2009. január 18. 14:00 - foxglove (törölt)

Elég szokatlan epizód, hallucinációkkal, álmokkal és szellemekkel, de hát egy ilyen cím után nem is lehet mást várni. Kezdésnek rögtön Veronica álmába csöppenünk (amit mellesleg fényes nappal, az iskolában és óra közben álmodik). Veronica azon a bizonyos buszon ül, mellette csuromvizes áldozatok, köztük egy lány, I love Dick pólóban.

Az álmot az egyik tanerő szakítja félbe, Veronicának jelenése van az iskolai tanácsadónőnél, mert sem az óra alatti alvást nem díjazzák, sem azt, hogy letépkedte az iskola tanulóinak fényképeit a falról, meg egyébként is antiszociális biztos. Kicsit olyan érzése van az embernek, hogy lemaradt egy-két részről (mi ez az álom és milyen fényképek?), de azért van a tanácsadónő, hogy Veronica szép lassan mindent elmagyarázzon neki (és nekünk).

Kezdjük ott, hogy Veronica újabban úgy érzi, hogy az áldozatok kísértetei mindenáron szeretnének valamit mondani neki. De mivel Jennifer Love Hewitt jelenleg nem tartózkodik a közelben, elég komoly kommunikációs problémák merültek fel. Veronica szép sorban kirakosgatja a kísértetek fényképeit. Cervando. Betina. Rhonda – a lány, aki pont a robbanás pillanatában telefonált a barátnőjének. Aztán ott van még Marcos (Kátrány Kapitány), Peter (Mizz P, a melegoldal lelkes fórumozója), és végül, de nem utolsósorban: Meg. Az egyre szürreálisabbá váló álomban a Baby on Board pólót viselő Meg kísérti Veronicát. Valamiért egy Lucky nevű srácról akar beszélni, a Mannings család ismerőséről, aki azonkívül, hogy megjárta az iraki háborút, remekül tud idézni a Bibliából; mellesleg Neptune High öregdiák, jelenleg pedig az iskola gondnoka és a „Logan-félék” nagy cimborája. „És azt gondoltad róla, hogy ijesztő”, teszi hozzá Veronica, hiszen mindezt valójában Meg egyik titkos emailjéből tudja.

Tanácsadónő ezek után kezd furcsán nézni Veronicára, pedig közel sincs vége. Veronica elmeséli, hogy Rhonda nem egy, hanem két hangposta üzenetet hagyott a barátnőjének, egyet a mobilon és egyet az otthoni telefonon. Utóbbi eléggé hasonlít a már hallotthoz, azzal az aprócska eltéréssel, hogy Veronica a háttérben Dick Casablancas hangját fedezi fel, ami már csak azért is furcsa, mert nem Dick nem volt a buszon. Persze erre is van magyarázat, Dick hangja felvételről szólt, amit Betina játszott le az egész társaság előtt. Veronica a busz maradványai között talált rá a CD-re, és még valamire: valaki azt firkálta az egyik üléstámlára, hogy Isten vagyok, körülötte 9 sírkővel. Isten, akinek hatalmában áll végezni bárkivel? A sírkövek pedig a 8 áldozatot jelölik, +1 fenntartott helyet Veronicának?

Meg emailjeiből szavaiból kiindulva Veronica Logannál kezdi a Lucky utáni nyomozást. A miheztartás végett azzal indít, hogy semmit nem aludt előző éjjel. Logan ezt annak könyveli el, hogy biztosan róla fantáziált, de ezzel végül is semmi gond, hiszen néha még ő is éjszakákon keresztül csak magára tud gondolni. Egyébként, visszatérve a kiinduló témához, Luckyval Veronica is találkozott már; igaz, elég intim körülmények között (Lucky éppen szexelgetés közben zavarta meg őt és Logant), szóval nem csoda, ha nem emlékszik rá. Logan készségesen felfrissíti a memóriáját, különösen a szexelgetés részre tér ki előszeretettel.

Loganre ezután a Neptune High egy újabb zseniális projectje vár. A feladat, amit a fizikatanár Mr. Wu ad ki, egyszerű: a pároknak egy szerkezetet kell építeni, aminek elvileg meg kell védenie az egyre magasabbra elért tojásokat az összetöréstől. (Remélhetőleg nem azokat, amiket gyerekükként neveltek fel anno.) A győztes felmentést kap az év végi záróvizsga alól. Dicknek sikerül annyira felbosszantania Mr. Wu-t, hogy büntetésből különválasztja őt Logantől. „Istenem, nem tudom, hogy el tudlak-e engedni”- sóhajt Dick szomorúan, mélyen Logan szemébe nézve. Mielőtt Logan válaszolhatna, Dick lágyan a szájára teszi az ujját: „Csitt! Nem rajtam múlik. Wu kényszerít.” Végül Dick elég hamar túlteszi magát a bánatán, amikor kiderül, hogy egy Angie nevű, dekoratív külsejű lány lesz a partnere (mondanom sem kell, hogy az öröm nem kölcsönös). De legalább az egyik fél elégedett; nem úgy, mint Logan és Wallace esetében, ők ugyanis egymásnak jutottak.

Persze Veronica azért van, hogy az ilyen pillanatokban kicsit aláaknázza Dick szórakozását. Dick is sejti, hogy ez fog következni, de Veronica kis üzetenének (I know who you did last summer) nem lehet ellenállni. Ahogy már az üzenetből is nyilvánvaló, Veronica Betináról szeretne hallani. Dick vállat von, Betina csak egy szexpartner volt, semmi több, nem erre a hódítására a legbüszkébb, de „néha nem a legszebb ló kell, hanem amelyik hagyja, hogy a szőrén üld meg.” Egyébként is, semmi kockázat nem volt ebben, Betina szedte a gyógyszert, és ő igazán nem bánt rosszul vele. Veronica megpróbálja felvilágosítani ennek ellenkezőjéről, de aztán feladja. A Dick és a többi ember között fennálló örökös kommunikációs szakadék miatt inkább Betina egyik barátnőjéhez fordul. Maureen elmeséli, hogy 1. Dick Casablancas egy sátán ivadéka, 2. Betina szándékosan teherbe akart esni Dicktől. Nem csoda, hogy Veronicának újabb rémálma lesz. Betina pólóján az I love Dick alatt már világosan látszik a Casablancas folytatás, enyhítve valamicskét a nem kicsit kétértelmű első változaton. „Mik ezek a pólók? Máshogy nem tudsz bennünket megkülönböztetni?” kérdezi Betina a már amúgy is bűntudatos Veronicától. Mintegy végszóra, Peter jelenik meg panaszkodni a flitteres, szivárványos trikója miatt. Meg ezalatt meredten bámul maga elé, aztán monoton hangon bejelenti, hogy fontos mondanivalója van. Sajnos nem tudjuk meg, mi lehet az, mert eljött a zuhanás ideje. Veronica felriad az álomból, a fülhallgatójában szóló rádiófelvételen Kátrány kapitányék Logan Echollst osztják éppen.

Logan és Wallace összeeszkábáltak egy védőszerkezetet, ami 1 méter magasságból megóvja a tojást. Logan egy kis személyeskedést is megengedve arról kérdezi Wallacet, hogy miért nem kedveli. Hát nem is tudom, feleli Wallace, talán azért, mert amikor a legutóbb beszéltek, éppen Veronica fényszóróit verte ki egy feszítővassal. Ó, az előjáték…- nosztalgiázik Logan. A kettes viszont megvan, mindkét fél célja maradéktalanul teljesült. Dick nem ilyen szerencsés, a társa, Angie kiszórta a versenyből. Időközben az is kiderül, hogy Angiet és Veronicát is felvették a Stanford Egyetemre, a különbség csak annyi, hogy Angie elhappolta Veronica elől a Kane-ösztöndíjat, méghozzá elég igazságtalan módon, egy fizetős kurzus teljesítésével kapta meg a döntő pluszpontokat. Angie sincs elragadtatva attól, hogy esetleg Veronicával kell együtt járnia az egyetemre, de hát valakinek a focicsapatot is szórakoztatnia kell. Ezt hallva Logan és Wallace úgy döntenek, hogy megnehezítik egy kicsit Angie dolgát, és tovább folytatják a versenyt.

Veronica közben kitartóan nyomoz az áldozatok után. A következő Rhonda, aki Wallace elmondása alapján a húgával, Natalievel együtt igazi csóró proli ribanc volt. Natalie vadonatúj Corvettjéből ítélve viszont a csóró előtag újabban már elhagyható. Mars-apuka (aki mellesleg bőszen randizgat ezalatt, érdekesnél érdekesebb hölgyekkel) kideríti, hogy Rhondáék családja, teljes titoktartással övezve, 2 millió dollárt nyert egy perben, méghozzá Woody Goodmantől. Másnap Veronica ebédszünetben belopózik az igazgatói irodába, hogy hozzáférjen a tanulók aktáihoz, de mivel Clemmons igazgató is akkor bonyolítana le egy tárgyalást, éppenséggel Mars-apukával, a szekrényben köt ki. Kivételesen nem Veronicáról van szó, hanem arról, hogy a Neptune Highban érdekes módon elszaporodtak a „generalizált szorongással” kezelt diákok, akiket különleges elbánás illet meg: hosszabb határidők, rugalmas dolgozatírás, ilyesmi. Persze mindegyiküknek ugyanaz az orvosa. Mars-apuka megígéri, hogy dolgozik az ügyön, aztán venné is a kabátját – a szekrényből. Ahonnan egy szem leánygyermeke adja elő neki a kabátot, személyesen.

De hogy folytassuk a sort, Peter aktája Mr. Wuhoz vezet. Peter vonzódott az ázsiai férfiakhoz, az aktában szerepelt Mr. Wu neve, szóval egyszerű: viszonyuk volt. Ráadásul Peter a fórumokon megírta, hogy egy óriási leleplezésre készül. Mr. Wu azonban mély sóhajjal felvilágosítja Veronicát, hogy „nem minden jól öltözött, kellemes modorú, részletekre odafigyelő férfi meleg. A legtöbbjük csak… ázsiai.” Veronica elkullog, egyenesen egy újabb hallucinációs álomba, ahol Peter már várja. Veronica közli vele, hogy még ha viszonya is lett volna a tanárral, ez lenne a nagy leleplezés? Peter sejtelmesen mosolyogva azt feleli, hogy rossz kérdéseket tesz fel. Inkább arról kéne elgondolkodnia, hogy mit keresett ő a buszon, miért ment volna egy baseball stadionba? Cervando a következő jelölt, akinek az aktája szerint az egyik legemlékezetesebb húzása az volt, hogy egy alkalommal falhoz nyomva megfenyegette Cassidy Casablancast. Cassidy elmeséli, hogy emlékszik ő vissza erre az esetre: Dick bunkó volt Cervandóval, és ő inkább a kisöccsén akarta elverni a port.

A tojáshajigáló verseny folytatását az egyszemélyessé redukálódott Angie-csapat nyeri, Wallacéknak most nem jött össze (habár nem sokon múlott). Angie boldog, és úgy dönt, hogy a következő dolgozatot nem írja meg, majd a szorongására hivatkozik. Amivel nem számolt, hogy Mars-apuka randijai közben meghozták az eredményt: sikerült kifognia azt a nőt, aki annak a bizonyos, nagyvonalú orvosnak az asszisztense. 1000 dollárért bárkinél megállapítható a generalizált szorongás. Clemmons igazgató bejelenti, hogy mostantól nincs kivételezés, úgyhogy Angie kénytelen mégis dolgozatot írni, mint a többiek.

Veronica újabb álomba merülne, amikor Mr. Wu a táblához hívja. Amint elkezdi megoldani az egyenletet, újra a buszon találja magát, ezúttal Cervandóval. Cervando elkéri a krétát Veronicától, és egy ábrát kezd rajzolni a busz ablakára. Ahhoz, hogy valaki az egész buszt elintézze – magyarázza – látnia kellett, mikor érünk a szirthez. Vagyis közel kellett haladnia a buszhoz. Szerinted Weevil tette – suttogja Veronica döbbenten. Isten vagyok – vonja meg a vállát válaszul Cervando, miközben oda nem illő zene szüremlik be az álomba. Újra az osztályteremben vagyunk, Veronica Cervando utolsó szavait vési fel hatalmas betűkkel a táblára, a többiek nagy derültségére. Szerencsére ez is csak az álom része, amiből Veronica végül felriad, és egy számítógéphez ugrik. Úgy tűnik, legalább egy dolgot közöltek az álmok: az Isten vagyok csak egy Wannabes dal, aminek a borítója véletlenségből egy kaszás-figurát és 9 sírkövet ábrázol, szóval a baleset szempontjából az egésznek semmi jelentősége sincs.

Mire Veronica valamennyire fellélegezhetne, Mars-apuka újabb nyugtalanító hírt közöl. Megtudta, hogy Richard Casablancas nagy összegű biztosítást kötött a fiaira, akik így többet érnek holtan, mint élve. És az álmok is folytatódnak, végül Marcos is megjelenik. Mialatt a fiú azt ecseteli, hogy szerinte Veronica miatt történt a baleset, megcsörren a telefonja. A tied – mondja, és átnyújta, anélkül, hogy felvenné. Közeledik a robbanás, Veronica megpillant maga mellett egy táskát, benne a robbanószerkezettel, és a telefon csak csöng tovább.

Címkék: veronica mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása