Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x19 - Új alapok

2009. január 17. 16:00 - the black ball

Egy Nyan nevű fickó és egy néni régészeti feltárásokat végez éppen, történetesen egy szép nagy kőgyűrűt tanulmányoznak, ami kiáll a hegyből. A néni szerint biztos asztronómiai számításokat végezhettek vele régen. Erre maga a kőgyűrű cáfol rá, amikor is elkezd világítani az egyik kis jel a hétből. Aztán a második. Aztán a harmadik. Aztán elkezd remegni. Aztán kigyullad a hetedik is, és bumm, egy rohadt nagy kék valami tör ki belőle, aztán esztétikus, wc-öblítő színű tóként hullámzik benne tovább. Természetesen mi tárcsáztuk ezt a világot otthonról, pontosabban Carter freeware vaktárcsázója, ami arra hivatott, hogy folyamatosan próbálkozzon azokon a címeken, amelyeken korábban nem jött létre kapcsolat.

Ez az első találat, nagy az öröm. Odaát az a Nyan nagyon bátor, rögtön belenyúlkál az eseményhorizontba, aztán rendesen összehugyozza magát ijedtében, amikor kiront belőle egy MALP. Daniel - a gimnáziumi éveiért megtorlásul - elkezd dumálni hozzájuk a MALP-on át, hogy kifacsarja belőlük a maradék adrenalint is. Végül bevallja, hogy egy másik bolygóról beszél hozzá, mert az biztos hihető. A néni szerint ez biztos valami trükk, persze nem valami Uri Geller féle, mert ezt még el is hisszük. Nyan persze meginvitál minket, erre a csaj elrohan jelenteni valakiknek. Nyan ordít, hogy ne tegye, mert meg fogják ölni azt, aki átjön. Ismét remek kilátások.

Mivel tárcsázót nem láttunk, viszünk magunkkal egy naqahdah-reaktort, mert azt már futószalagon gyártunk. Átmegyünk, Nyan csodálkozik, hogy emberek vagyunk, aztán olyat szól, hogy igaz a legenda. Van a bolygón két kontinens, az egyik az Optrica, a másik a Bedrosia. Az optricaiak szerint a népüket a Járaton keresztül hozta ide egy idegen faj. Aztán 2000 éve volt egy nagy vulkanikus időszak, ami eltűntette a Járatot. A bedrosiaiak szerint az élet itt kezdődött a bolygón.

Éppen ezért jó ideje háborúznak egymással. Jacknek ez elég is, bekötteti Carterrel a reaktort. Nyan közli, hogy a frontvonal messze van innen. Ennek ellenére három űrkomp közeledik felénk. A reaktor még üzemképes, ráadásul a kompok valami erőpajzsot vonnak körénk. Kicsit fejlettebbek nálunk. Teal’c és Nyan elmenekül, a többieket meg elkábítja a mező. Teal’c próbálja levadászni az erdőben a katonákat, amikor egy meglepi, és szemen lövi a kábító fegyverrel. Persze az meg a botfegyverből kap egy nyalást, ami kivételesen Juniorra is kihat valahogy. A többieket egy Rigar nevű főkatona, Bruce Campbell gonosz ikertestvére vallatja, aki szerint optricai kémek vagyunk, és karantén alá helyezi a területet.

Nyan megtalálja Teal’c-et, aki ideiglenesen megvakult. Már örülünk, hogy kommandózva lekaszál majd mindenkit, mint Rutger Hauer a Vak végzetben, de nem, Teal’c vakon korhatárra való tekintet nélkül nézhető. Egy barlangba bújnak, ahol Nyan elmeséli, hogy Nefertum alkotta őket, akárcsak a bolygót. Teal’c kissé nyűgös a látásos dolog miatt, és közli, hogy Nefertum csak egy hülye kukac volt, aki rabszolgaként tartotta fogva Nyan népét. Szóval az optricaiaknak van igaza. Nyan elmegy valami gyógyeszközért, Teal’c meg lefejeli a falat.

A többiek egy kockabörtönbe kerülnek, ők is előadják a kukacos sztorit, de Rigar nem fogadja olyan jól, mint Nyan. Az említett akkor tér vissza a barlangba, amikor Teal’c a hasában turkál. Szóval ő nem ember. Beszél neki Juniorról, hogy megsérült, úgyhogy napokig is eltarthat, amíg meggyógyítja magát. Danielt elráncigálják a kapuhoz, ahol a Teal’c által kinyírt katona fekszik. Rigar agresszív, tudni akarja, hol van a negyedik, aki ezt tette. Daniel mindent tagad, aztán odaviszik az utólag kiásott tárcsázóhoz, hogy mondja el, mi az. Nem teszi. Nyan közli, hogy ő tudós: ha igaza van valamiben az ugyanolyan izgalmas, mint amikor rájön, hogy téved.

Teal’c szerint úgy beszél, mint Daniel, úgyhogy engedi neki, hogy a hozott szerkezettel helyrehozza a látását. Rigar ezalatt bepöccen, lezatolja Jacket és Cartert, akiket folyamatosan ráz a kockaketrec. Rigar szép lassan kikapcsolja, mert a kapu újra elkezdett világítani. Hammond az, hiányolja a fiait. Átszól rádión, Rigar meg még mindig nem emészti meg ezt a Járat dolgot, és kilövi a MALP-ot. Hív egy kompot, hogy védettebb helyre vigyék a csapatot. Teal’c látása már olyan jó, hogy vastagkeretes szemüveget is kaphat. Ad Nyannek egy zatot, és rálőnek az érkező kompra, ami ezért leszáll. Elintézik a katonákat, aztán elviszik egy körre a gépet.

Olyan jól megy a vezetése, hogy két helyen is bele tudunk csapódni a földbe, de legalább becsusszanunk a erőtéren. Nyan kirohan, és úgy tesz, mintha menekülne a bizonyos negyedik tagtól. Aztán Teal’c elkezdi szórni az áldást, de csak kábít. Hm. Furcsa, pedig ez a rész még a Showtime-on ment. Nyan kiszabadítja a többieket, Daniel rohan tárcsázni. Rigar leszedi Nyant, mi meg mindenki mást.

O’Neill lezatolja a rohadékot, aztán Nyannel együtt hazamegyünk. Otthont Teal’c rendbe jön, Nyan meg politikai menekültként itt maradhat a Földön, mint Daniel asszisztense. Persze róla se hallunk többet a büdös életben, és azt se tudjuk meg, hogy végül eltussolták-e a kaput odaát. A következő rész meg ennél is jobb lesz.

Címkék: csillagkapu
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korxi 2009.01.17. 19:15:43

Sok olyan van hogy valahol megismerkednek valakikkel, megbeszélik hogy haverok leszünk meg cserélünk kutúrát, stb, aztán sose hallunk többet felőlük.

Amúgy black ball meg Liew, húrva jók ezek a csillagkapus hogyvoltok. Én már láttam az összes létező SG részt, de ezt a blogot csak nemrég fedeztem fel, elég jókat szoktam röhögni rajtuk. Remélem sokáig folytatjátok.

the black ball 2009.01.18. 12:30:36

Köszönjük.

"aztán sose hallunk többet felőlük"
Az jó, hogy nem említenek meg minden második nomád falvat, ahol jártak, de legalább a fejlett/érdekes világok szóba jöhetnének.
süti beállítások módosítása