Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 2x09 - Resistance is Futile

2009. január 13. 11:55 - mg_b

A nyitójelenetet látni kell, ahogy Dexter Lejláról vitatkozik Debrával, közben pedig mindenki döbbenten bámulja az irodában, mert Jimenez hulláját húzza maga után. Persze álmodik, elszenderedett Rita háza előtt. A szöszke ébreszti: Mit csinálsz itt, Dexter? Még csak át sem öltöztél. – Távol akartam tartani Lejlát, csak elaludtam, feleli, utána pedig érzelmes vallomást tesz arról, mennyire hiányzik neki Rita, és hogy Lejla élete egyik legnagyobb hibája volt. Rita megértőn bólogat, de azt mondja, ez nem változtat azon, hogy megcsaltál.

Távozóban aztán Dexter észreveszi, hogy követik, méghozzá ezúttal nem Doakes: arra gondol, hogy rosszul sült el az interjú Lundyval a múltkor, és biztosan rákerült a gyanúsítottak listájára. Nos, abban mi is biztosak lehetünk, hogy nem Doakes az, mivel egy vágókép szerint ő épp elutazni készül, viszont azt is tudjuk, hogy Lundynak kisebb dolga is nagyobb annál, hogy Dexterrel foglalkozzon: épp Debrával hentereg az ágyban. Utána jöhet az ilyenkor szokásos párbeszéd: izé, oké, összejöttünk, de hogyan tovább? Lundy szerint közhírré kellene tenni, mindenki őt fogja irigyelni, meg bizonyíthatná, hogy öregember nem vénember. Debra szerint ez nem jó ötlet, mi lesz, ha azt mondják, kivételezel velem? Hát legfeljebb igazuk lesz.

De mielőtt lezárnák a vitát, Lundyt kirángatja az ágyból egy telefon, és hirtelen nagyon izgatott lesz, indul is az irodába. Dexter is befut: látja a zsongást a „kaptárban”, a kapitányság tele van szövetségi ügynökökkel, a rendőrök meg tétlenségre vannak kárhoztatva. Nem kérdés, hogy van egy gyanúsított, de kicsoda? Attól tart, hogy ő, és ebben csak megerősíti, hogy az irodájában három FBI-os specialista nyüzsög talpalatnyi helyen, átvizsgálják az aktáit, a számítógépét, mindent. Le is pereg szemei előtt egy gyerekkorában látott villamosszékes kivégzés, amire apja elvitte. Rá is ez vár…?

Doakes közben Haitin jár, Port-au-Prince-ben, és egy régi haverját próbálja rábeszélni, hogy segítsen neki elemezni néhány vérmintát. Nem megy olyan egyszerűen, mint szeretné, és tovább is tart majd a vártnál – meg nincsenek is nála, elrejtette őket jól –, de azért Dexter felett ott lebeg a bárd, hiszen nyilván a tőle ellopott trófeagyűjteményről van szó. De ez semmi ahhoz képest, hogy Lejla belibeg a kapitányságra, és elhívatja magát italozni Angellel és a többiekkel. Esze ágában sincs békén hagyni Dextert, sőt, még finoman meg is fenyegeti, hogy jobb, ha vele tart, mert ki tudja, részegen milyen titkokat árulna el róla „akaratlanul”.

A női mosdóban Dexter megpróbál a lelkére beszélni, Lejla viszont tíz körömmel ragaszkodik hozzá: ismerem a maszkodat, Dexter, és én vagyok az egyetlen, aki átláthatok rajta, összetartozunk, és ezt te is tudod. Dexter meg arra gondol, hogy nem élhet együtt vele, de nem is ölheti meg, elmenni pedig nem fog magától… ahogy a szövetségiek sem, akik ott koslatnak a nyomában. Erről aztán eszébe jut valami, és hazarohan megnézni a trófeáit – de hűlt helyüket találja. És már kopognak is a szövetségiek, hogy magukkal vigyék. Az egyik be is szól adóvevőn: Megvan.

Látványos, ahogy bevezetik Lundyhoz és a kapitányhoz, akik előtt az asztalon ott van a dobozka a vérmintákkal. Biztos hallotta, hogy van egy gyanúsítottunk – mondja a kapitány, és átnyújt neki egy csomag gumikesztyűt. Vegye fel! Dexter értetlenül néz, de felhúzza, és kinyitja a dobozt. Mi ez?, kérdi a kapitány. – Trófeák, feleli Dexter, aztán megkérdi: Most mi lesz? És akkor megmondják neki, hogy elemeznie kell a vérmintákat, amelyeket Doakes kocsijában találtak, miután átkutatták, meghallva, hogy elhagyta az államot. Doakes?, kérdezi Dexter. – Ja, ő az első számú gyanúsított a Mészáros-ügyben, mert erőszakos természet, és mészáros volt az apja.

A kapitányságon mindenki meg van döbbenve. Bejelentik a hírt, Debra biztosítja Dextert, hogy akár a saját életével is megvédi Doakestól, ha az az őrült rátörne, Dexter meg amiatt aggódik, hogyan érheti el, hogy ha Doakes előkerül, akkor a kapitányságon ne az őrmesternek higgyenek, hanem neki. Ennek érdekében első körben letörli az ujjlenyomatait a dobozkáról, utána pedig nekilát a vérminták elemzésének. Az apjától ugyan azt tanulta, hogy ártatlanokat nem szabad bajba sodornia, de az apja azt is mondta, hogy a saját épsége mindenek előtt.

Doakes közben felhívja LaGuertát, és közli, hogy nem ő volt. LaGuerta hisz neki, és hívja, hogy jöjjön haza, jelentkezzen a kapitányságon kihallgatásra, de erre Doakes kikapcsolja a mobilját, és még az akkuját is eldobja. Két másik apró dolog: Angel megkérdi Dextert, ráhajthat-e Lejlára: Lejla egy természeti katasztrófa, de ha gondolod, hajrá, feleli neki Dexter; ő maga pedig szövetségi védelmet kap, FBI-os ügynökök őrködnek az ajtajánál. Így aztán meg kell szöknie az ablakon át, hiszen még nem tűntette el Jimenez holttestét.

Jimenez a helyén van, Dexter rendben feldarabolja, aztán kiviszi a csónakjához – és felbukkan Doakes. Jézus Mária, Dexter, te vagy a Mészáros bazmeg! Jézus Mária! – Ezt már mondta,őrmester, feleli Dexter keserűen, aztán hagyja, hogy Doakes bilincsbe verje. Utána viszont rátámad, lövés dörren, beleesnek a vízbe, bunyó és harc, Dexter a bilincs láncával kezdi fojtogatni a golyófejűt. Dokaes elveszti az eszméletét, Dexter kivergődik a partra. Csakhogy Doakes eltalálta a combját. Na, ezt hogy fogja kimagyarázni a szövetségieknek?

Doakes meg Jimenez viskójának ketreckamrájából üvöltözik utána, hogy: Elfognod nem elég, meg kell ölnöd, Morgan!

Címkék: dexter
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.13. 12:51:52

és éppen ezt a részt hagytam ki... de asszem infarktust is kaptam volna! :P

Gabba 2009.01.13. 13:23:08

A 2. szezon eddigi legjobb része volt sztem, szerencsére ma este folyt.köv.!

Llew 2009.01.13. 14:15:06

A "most mi lesz?" jelenetben azért Dexter elég érdekesen nézett. Én úgy értelmeztem doaks még külhonban van, szóval tökre ledöbbentem, amikor Doakes megjelent a stégen. Mondjuk kicsit fura volt, hogy sokszorosan kihangsúlyozott szuper katona léter Dexter bilincsben és meglőve is simán lenyomta.
Kiváncsi leszek a folytatásra, mert nagyon úgy néz ki, hogy Doaksnek ártatlanul is hullania kell, de akkor ki fog a jövőben motherfuckolni?
Azt beírhattad volna, hogy GPS jeladóval követte Dexter hajóját, mert az Everglades közepén nem bukkanhat csak úgy fel, mintha a sarkon fordulna be.

Tarfful 2009.01.13. 18:10:43

Én ezen a részen beszartam. Többször feltettem magamnak a kérdést, hogy "Ebből hogy fog kimászni?" Már párszor sikerült neki, de most megint itt tartunk. És még van hátra 3 rész, ááááááá! Meddig bírják ezt még fokozni?

rattenfanger 2009.01.13. 18:14:39

Na igen, elég mókás, ahogy lenyomja Dex a fél mázsával nehezebb ex-kommandós csőrmestert bilincsben.
Amúgy ez a 2. évad a legjobb a 3-ból.

Valakinek nincs 5lete arra, hogy Leila mi a lótőgyért hívta Jimenezt Dex öcsi nyakára? Valami elkerülte a figyelmemet tuti.

csibra 2009.01.13. 18:20:23

Azért hívta rá, mert újra úgy akart vele együtt lenni, mint amikor először találkozott vele. Legalábbis ezt mondta.

Lencse. 2009.01.13. 19:42:18

Amúgy mindig úgy nézzük ezt, hogy "ááá, úgysem kapják el", de tulajdonképpen miért ne? A Remény rabjai, vagy a Pillangó is milyen jó filmek, a Dexterből is lehetne egy fasza börtönsorozat. :)

rattenfanger 2009.01.13. 19:46:45

@csibra: Úgy értem mi lehetett a valódi oka vagy értelme. Tök logikátlan volt felhívnia.

Prophet 2009.01.13. 19:47:25

Az ujjlenyomat törölgetős részt lehet én értettem félre... angolul néztem. Nem arról volt szó, hogy az esetleges, Doakes után maradó nyomokat tünteti el? Azontúl el tudom képzelni, hogy lenyomja. Bunyóztak már, beszélt az Aikidos v. milyen múltjáról...

rattenfanger 2009.01.13. 19:52:28

@Lencse.: A 2. évad szerintem pont abban nagyon jó, hogy soxor elhitetik velünk, hogy vége, elkapják.
A 3.-at már úgy néztem végig, hogy esélytelen elkapni a csávót és tuképpen az nem is annyira arra van kihegyezve.

rattenfanger 2009.01.13. 19:55:21

@Prophet: Azért nem egy a súlycsoportjuk :)

Lencse. 2009.01.13. 19:56:30

Ja, és Doakes bácsi sakkozni tanult, amíg Dexter karatézott, mi? :D
Tényleg vicces volt, ahogy Dex lenyomta, feljebb van egy pár súlycsoporttal azért. (Meg Doakes jobban tette volna, ha nem szarozik, hanem galuskává lövi a térdét még a stégen) Dehát Hollywoodon nem mindig kell számonkérni a logikát. :)

Onix Titan 2009.01.13. 20:22:25

@rattenfanger: Az, hogy Dexter megint Jiminez hatása alá kerüljön, csak úgy, mint amikor elutaztak, és Lillánál sírta ki magát. Lilla biztos erre izgul, érzelmi vámpír vagy valami.

Lencse. 2009.01.13. 20:36:31

Doakes az első éved elején még egész jól elkezdett barátkozni Debrával, azóta olyan kis antiszociális lett szegény. Gondolom, ezután sem lesz majd a társaság közepe. :D

Prophet 2009.01.13. 22:07:05

@Lencse.:

Ez legyen az utolsó logikai baki! De ha majd lesz Dexter gyűjtögetős kártya, akkor kiderül, ki az erősebb!:D

Llew 2009.01.14. 10:09:37

Igazából nem is az a bajom, hogy Dexter lenyomta az őrmestert, mert elhinném róla. Hanem az, hogy a tapasztalt kommandós, hagyta magát beszopatni abban a ne jöjjön közelebb helyzetben. Béna volt. Egy rendes bunyónak jobban örültem volna.
@Lencse.:
a miért ne kapnák el+börtönsori gondolathoz.
Engem kicsit zavar, hogy a korábban hideg fejű, logikus Dexter itt a második évadban tényleg eléggé szétcsúszott és durván sokat bakizik nem egyszer igen közel kerülve a lebukáshoz. Nekem már megfordult a fejemben, hogy vajon a Criminal minds profilozói eltudnák e kapni? Mondjuk az furcsa, hogy Dexter nem foglalkozik pszichológiával. Pedig indokolt lenne, hogy megértse magát.
Érdekes börtönfilm lenne, mert vagy hamar a siralomházba->villamos székbe kerülne, vagy pedig kapnánk egy unalmas sztorit, mert a sitten senki nem merne belekötni a sokszoros darabolós, nyugodtan mosolygós Dexterbe.

toto92 2009.01.14. 20:12:03

Csak kétszer hittem azt, hogy most lesz vége az évadnak abban a pillanatban :)

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2009.05.19. 09:40:47

dexter ju-jitsuzott. ha gyerekkora óta műveli (és miért is ne), legyűrheti dox-ot...
tartalmaz ütést, rúgást, csavarásokat, földharcot...
kemény...
süti beállítások módosítása