Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x17 – Plan B

2009. január 11. 14:00 - foxglove (törölt)

…Ééés a személy, aki az esszépályázatot nyerte… aki egy hétig Woody Goodman gyakornoka lehet… aki felrobbanthat egy stadiont… Logan Echolls. Logan álszerényen pislog. Veronica gyanakodva beleolvas ebbe a bizonyos esszébe, és a gyanúja nem is volt alaptalan: a szöveg nagy része a Szelíd motorosokból származik, méghozzá egy az egyben átemelve. Hát ha valami, akkor ez Loganre vall.

Ha már szelíd motorosok, Weevil az iskolaudvaron flashbackel a régi szép időkről. A flashben Felix barátjával arról beszélgetnek, hogy kinek milyen tervei vannak a jövőre nézve. Weevil nemes egyszerűséggel csak le akar érettségizni, ennyivel tartozik a nagymamájának. Felix hasonlóképpen nem túl nagyratörő: munka (sofőr meló, kis furgonnal), feleség, gyerekek. Weevil szerint ehhez először is egy komoly barátnő kellene, ami tudomása szerint nincs és nem is volt. Felix sejtelmesen hallgat. A jelenben Weevilben megérik az elhatározás: ha tényleg Thumper ölte meg Felixet, akkor bűnhődnie kell. Először is nem ártana bizonyítékkal is alátámasztani a teóriát, és persze itt jön a képbe Veronica.

Szerencsére Veronica a szokásosnál is könnyebben kapható, Weevilnek elég csak a kíváncsiságára apellálni. Most megint báli szezon van a Neptune Highban, ezúttal a Sadie Hawkins bál, ahol a lányok kérhetik fel a partnerüket, csak hát ehhez partner is kellene persze, szóval ez az időszak amúgy is üresjárat Veronica életében. Nem úgy, mint a Wallace-Jane, Mac-Cassidy pároknál, akik turbékolnak, mint a galambok. A felszínen. Valójában Wallace sajnos megint kezd rájönni, hogy Jackie milyen álomnő. Macéknél egészen más gondok vannak, Mac szeretné már a következő szintre (értsd: szex) léptetni a kapcsolatukat. A baj az, hogy Cassidyben viszont furcsa módon egyáltalán nincs ilyen igény, hm.

Visszatérve Felix ügyéhez, Weevil elmeséli Veronicának, hogy Thumper zsarolja őt egy felvétellel, amin egy parkolóban pépesre veri kaszkadőr Curlyt, egészen addig, amíg bele nem villogtat egy autó a szemébe. Weevil szerint annak idején többen is kaptak egy névtelen hívást, miszerint Curly szabotálta a buszt a Fitzpatrickek megbízásából, akik így akartak példát statuálni Cervando ügyében. Vagyis, ő ezzel csak megmentette Curly életét (a többi motoros nem érte volna be egy veréssel), de mivel a fickó azóta halott, nehéz lenne mindezt kimagyarázni a seriffék előtt.

Veronica tesz egy próbát Logannél (bocsánat: a tiszteletbeli helyettes tanácsosnál), hátha a segítségével megtalálhatja az igazi szemtanút a hídról. Logan hatáskörébe sajnos ilyen jelentéktelen apróságok már nem tartoznak bele („Ne azt kérdezd, hogy Logan mit tehet érted. Hanem, hogy te mit tehetsz Loganért!”), de azért félvállról odaveti, hogy a szemtanú egy halszállító kamiont vezetett, és valószínűleg felismerné az illetőt. Woody Goodman egyébként szintén izgatottan várja a közös munkát a gyakornokkal, már be is rendelte a fotósokat is ehhez az alkalomhoz (kell a jó sajtó az önkormányzatosítás miatti negatív visszhangok miatt). Az öröme egészen addig tart, amíg fény nem derül a gyakornok kilétére. Megjegyzés a titkárnőnek: fotósokat lemondani. Ennek ellenére megkezdődik a hivatalos beiktatási procedúra, az eskütétel (Logan úgy tesz, mintha megégetné a kezét a Biblia, ami vicces, mert az írók ezek szerint a jövőbe láttak). Woody Goodman 4 órás találkozója, azaz Keith Mars szabályos sokkot kap, amikor Logant a polgármesteri hivatalban találja, iratokat rendezgetve. Woody megmenti Mars-apukát a szívinfarktustól, és az irodájában arra kéri, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Terrence Cookot felmentsék a vádak alól. Logan szakítja félbe a beszélgetést, talált valamit a beérkezett levelek között, ami talán őket is érdekelheti. Egy DVD-n található felvételt, amit valaki titokban Woody Goodman otthonában vett fel. Mars-apuka megígéri, hogy utánajár a dolognak.

Estére Veronica már meg is találta a kérdéses személyt, az igazi tanút, így Logannel együtt tanúlesre mennek. Logan szerint a filmekben szexibb a zsarules, ezzel lehet azért vitatkozni. Veronica vigasztalásul megemlíti, hogy mindazok után, ami Hannah-val történt, Logan már hivatalosan is rosszfiúnak számít. Pacsi. Közben megjelenik a feltételezett tanú, Logan be is azonosítja, sőt a fickó maga sem tagadja, hogy ő volt az, aki a hídon rátalált Loganre és a holttestre. De mivel felesége és egy ötéves kislánya van, és erősen motoroskörnyéken lakik, ebből vallomás bizony nem lesz. Főleg nem egy gazdag, fehér híresség fiának a kedvéért.

Weevil sem örül a fejleményeknek, de ott van még Molly Fitzpatrick, rajta keresztül csak megtudhatnak valamit. Weevil Molly orra alá lök egy kis játékteherautót, ami Felixet szimbolizálná elvileg (Felix jövőképére utalva). Ezután elég kemény osztásban részesíti a lányt: Felix miatta halt meg, és ez őt még csak nem is érdekli. Molly kikéri magának, ő szerette Felixet. Nem, ÉN szerettem őt, mondja Weevil, nem is mondja, üvölti. Molly megszeppen, és a Stixben rákérdez a Fitzpatrick család férfitagjainál arra, hogy mi is a helyzet tulajdonképpen Felix halálával. Kedves nagybátyjai ezt eléggé zokon veszik, és a maguk finom modorában közlik vele, hogy örülnie kéne, hogy az a kukoricazabáló meghalt, és ha Molly apja nem ülne éppen börtönben, ő maga végzett volna vele.

Liam szavai egyenesen a Weeviltől kapott játékautóig (tipikus Veronica-húzás) vándorolnak, onnan Veronica laptopjára, ahonnan pedig egy kazettán a seriffhivatalba, Lamb seriff dolgos kezeibe. Persze, mondanom sem kell, Lamb seriffet egyáltalán nem érdekli, hogy Veronica Mars mivel állt éppen elő. Főleg nem olyasvalami, amihez az aljanépnek (=Weevil) is köze van. Akkor jöhet a B terv, mondja Weevil.

Logan eközben továbbra is a tiszteletbeli helyettes tanácsos szerepkörben tetszeleg, és úgy tűnik, a polgármester is kezd megbékélni a helyzettel. Kicsit talán túlságosan is. Ráveszi a fiút, hogy segédkezzen neki az edzésénél, és valahogy odáig jutnak a dolgok, hogy a következő pillanatban Woody Logan bicepszét stíröli, sőt jó alaposan meg is tapogatja. Ezzel még Logant is sikerül zavarba hoznia. De vannak más furcsa dolgok a polgármesterrel kapcsolatban. Mars-apuka kilogikázta, hogy a titokzatos felvétel jóval az önkormányzatosítási tervek bejelentése előtt készült, vagyis az illetőnek nyilván egészen más oka volt arra, hogy ráijesszen Woodyra. Woody ártatlanul pislog, neki nincs tudomása arról, hogy bárkinek is beletaposott volna a lelkivilágába. Pár nappal később eszébe jut, hogy biztos a család pszicho kertésze volt, akit néhány hónappal ezelőtt kirúgtak. Aha. Mars-apukának sem stimmel valami ezzel az egész sztorival kapcsolatban, és bár Woody nyomatékos kérésére visszaadja a DVD-felvételt, újra tanulmányozni kezdi a saját gépén levő másolatot.

Sadie Hawkins bál. Az előző Neptune-bálok ismeretében valószínűleg már senkinek sincsenek illúziói, hogy az este zökkenőmentesen fog lezajlani. Jackie szívjóságból meghívta partnernek az iskola bohócát, mert ő ennyire jó fej (borzasztóan karakteridegen), és ez Wallace-nak annyira imponál, hogy a parkolóban hirtelen felindulásból megcsókolja Jackiet – ami persze rögtön Jane fülébe jut, de Wallace megkéri, hogy könyvelje el egy „gyenge pillanatának”, úgyhogy a lány hajlandó fátylat borítani az esetre. Mac a fiúkérő est jegyében szó szerint szobára vinné Cassidyt, de a fiú reakciója több, mint kiábrándító: izé, bocs, de nem. Ha van ellenszer Loganre, akkor az Gia, fél perc alatt sikerül az őrületbe kergetnie Logant. Gia pszichológusost akar játszani, először Logant analizálja („Te menekülsz az igazság elől. Szerintem a szarkazmusoddal és a dühös viselkedéseddel szándékosan távol tartod magadtól az embereket.”) aztán azt akarja hallani, hogy mi Logan véleménye róla. De őszintén. Logan vérben forgó szemekkel hozzákészül a válaszhoz, de Veronica, a helyzetet mentendő, a táncparkettre rángatja. Logan egy szokásos szarkasztikus megjegyzéssel elkomolytalankodná a helyzetet, Veronica pedig igyekszik kimérten viselkedni, de aztán mind a ketten feladják, és megint működésbe lépett a chemistry, de nagyon.

Ez volt a romantika-rész, innentől durvulás. Veronica mégis rávette a szemtanút, hogy tegyen vallomást a seriffhivatalban, és a leírásából beigazolódik, hogy Thumper ölte meg Felixet. Lamb seriff végre komolyan veszi az ügyet, és körözést ad ki Thumper ellen, de közben Weevil már működésbe léptette azt a bizonyos B tervét. Thumper éppen úton van a Fitzpatrickekhez a drogpénzzel, amikor a sötétben egy titokzatos támadó (=Weevil) kirabolja. Thumper így kénytelen a pénz nélkül az írek elé járulni, persze támadásnak semmi nyoma, viszont a pénzes boríték érdekes módon előkerül, méghozzá Thumper motorjának benzintankja mögül. Thumper, ebből már nem jössz ki jól. Az írek meg nem olyanok, hogy ezt csak úgy annyiban hagynák. A következő jelenetben annyit láthatunk, hogy Danny és Liam vidáman (de tényleg, vidáman) valamilyen épületben egy piszoárhoz kötözik, majd magára hagyják Thumpert. Kintről kürtszó hallatszik, ez nem sok jót ígér.

Másnap a Neptune Highban még mindenki az előző este utóhatásai alatt áll. Wallace végül úgy dönt, hogy Jackie-t választja, ezért szakít Jane-nel. A dolog szépséghibája, hogy Jackie viszont nem akar tőle semmit, mert az már túlságosan aláásná a hírnevét. Mac megpróbálja megbeszélni Cassidyvel a történteket, tudni szeretné, hogy ez amiatt van-e, hogy a fiú nem találja elég vonzónak. Cassidy borzasztóan kényelmetlenül érzi magát, szinte könyörög, hogy fejezzék be a beszélgetést. Mac minden szavával csak ront a helyzeten, és végül, amikor szóba hozza, hogy beszélgetett erről Veronicával is, Cassidy végleg elveszíti a nyugalmát. Nem csináltál semmi rosszat – egészen idáig – mondja Macnek, és ha ezzel esetleg nem lenne elég egyértelmű a szakítás, búcsúzóul még hozzáteszi: „Good luck getting laid.”

Eljött az ideje a stadion felrobbantásának. Az építésvezető értesíti Woodyt, hogy találtak ugyan egy motort az épületben, de odabenn egészen biztosan nem lehet senki, mert a figyelmeztető kürtöt már tucatszor megfújták. Hát, akkor annak a motornak annyi, mondja Woody, és Logan a megadott jelre lenyomja kart. A Shark Stadion, benne Thumperrel, felrobban.

Címkék: veronica mars
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drn 2009.01.11. 17:26:45

Nem kekeckedésből de ha jól emlékszem Jackie egy fogyatékos fiút hív el a bálba, nem? Ez meg tényleg távol áll tőle.

foxglove (törölt) 2009.01.11. 17:48:20

De igen, igazad van, bohóc csak abban az értelemben, hogy a többiek pont a fogyatékossága miatt szórakoznak rajta. A terjedelem miatt nem akartam már belemenni ebbe, de jogos.

kla 2009.01.11. 20:14:16

A rész zéróképe is nagyon ütős, Weevillel a gyóntatófülkében. (Gondolom a Bronxi mesére utal)
süti beállítások módosítása