Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x10 - Kárpótlás

2009. január 07. 13:00 - leeann

Buffyéknál megint időutazás van. Romániában vagyunk 1838-ban. Angel éppen egy Daniel nevű fiatal fickót egzecíroztat valami kártyaadóság miatt. Hamarosan visszatérünk a jelenbe, ahol Angel álmából ébred, vagyis az időutazás csak álom volt, de megtörtént álom. Ha egy vámpír nem tud aludni, elszalad a karácsonyi vásárba egy kicsit körülnézni, ahol Buffy-ra akad, és egy megrázó hatást keltő régi ismerősbe, Daniel-be.

A tiniknek suli van, és a csapat fő témája Angel, valamint a karácsony. Persze a két sértett fél még mindig sértett. Cordi folyamatosan szekálja Xandert, Oz pedig kibékül a kis vörös boszival. Másnap este Buffy ismét a karácsonyi forgatagban jár-kel, de már nem Angellel, hanem anyucival, aki azt javasolja, hogy hívják meg Faith-t is karácsonyra. A fenyőfavásár kellős közepén Buffy jó pár kipusztult fára lesz figyelmes, ami valami sötétnek is lehet az előjele. Mondanám, hogy nincs igaza, de igen, a föld alatt valami nagyon gonosz készül, amit Angel is megérez.

Buffy elmegy Faith-hez és meg is hívja őt, de a másik vadász nagy bulira hivatkozva lemondja a karácsonyi hepajt. Közben Angel annyira nem tud aludni, hogy elmegy Giles-hoz, aki a velük történtek után is beinvitálja a vámpírt, bár egy nyílpuskával a kezében. Angel elmeséli, hogy milyen álmai vannak, és Giles-tól próbálja megtudni, hogy miért kellett visszajönnie a földre. Giles mögött egyszer csak feltűnik a halott tanárnő, amitől Angel ismét kiborul, a könyvtáros pedig nem tudja mire vélni a vámpír fura viselkedését.

Megint visszatérünk a múltba, ahol Angelt megint vacsora közben zavarjuk meg, ami újra Angel álma, sőt Buffyt is köszönhetjük az álomban. Ha mindez nem lenne elég, Buffy is ezt álmodja. Itt tényleg valami sötét munkálkodik, ugyanis Angel már ébren is látja Jennyt, sőt beszélget is vele. Jenny hirtelen Daniellé válik, majd a könyvtárban találjuk magunkat, ahol Buffy és Giles próbálja kitalálni, hogy mi is történik a vámpírral. Hamarosan Xander is csatlakozik a kutató csoporthoz, amiből Will sem tud kimaradni, így újra együtt a nagy csapat.

A nagy kutatás közben a lányok azért kitárgyalják a fiú ügyeket is, miközben Angelt az áldozatai kínozzák lelkileg. Konkrétan szembesítik a múlt bűneivel, amit néha képekben is látunk. Amíg Angel szenved, a csapat már itt-ott az igazak álmát alussza. Buffy álma többeknek tetszene, mert ő éppen szeretkezik Angellel, persze a vámpír is ezt álmodja, aztán a nagy lepedőgyűrögetés végén Angel megharapja Buffyt, így mindkettő felriad.

Angelnek még mindig a halott tanárnő magyaráz, de már azt kéri Angeltől, hogy ölje meg Buffyt. Közben Giles megtalálja, hogy ki hozta vissza Angelt, a neve ELSŐ. Valószínűleg ő tartja markában Angelt, ugyanis Buffy álmodott az ELSŐ hírnökeivel. A hírnökök papok, akik az ELSŐ-t szolgálják. Buffy és Xander elmegy a démon törzshelyre, és kikérdezik a mindkét csapatban focizó, vagyis a totál kétszínű csapost,aki beszámol arról, hogy a lent élők is éreznek valamit, mert sokan menekülnek.

Közben Will nagyon pirosban fogadja Oz-t, aki elméletileg csak videózni jött át, de vöröske készül valamire, mert nagyon sejtelmesen beszél Oz-hoz, sőt közli vele, hogy szexelhetnének, ami a fiút is meglepi alaposan. Oz úgy dönt, hogy nem fogadja el a szexre való felkérést, mert úgy érzi, hogy Will ezt csak bizonygatásból csinálná, és nem azért, mert igazán akarja. Közben Buffy és Joyce a fát díszítik, amikor Faith betoppan hozzájuk. Buffy elszalad az ajándékokért, amikor a konyha felől Angel is megérkezik.

Mondhatnánk, hogy Isten hozott, meg a lábad, de Angel nagyon nincs vicces hangulatában, mert a halott Jenny, aki - mint kiderült - az ELSŐ álnéven fut a történelemkönyvekben, folyamatosan hergeli a vámpírt. Angel ahelyett, hogy hallgatna az ELSŐ-re, és megharapná Buffyt, kirohan az ajtón és közli a szöszi vadásszal, hogy hagyja őt békén, majd kiugrik az ablakon. A karácsonyi muri ezzel véget is ér. Buffy Faith-t Joyce-nál hagyja, hogy őrködjön, ő pedig Giles-hoz rohan, hogy tegyenek valamit, mert gáz van.

Angel visszamegy a búvóhelyére, ahol az ELSŐ továbbra is Angelnek sutyorog, de Angel inkább a napfelkeltét választja, minthogy ártson Buffynak. Közben a könyvtárban Giles talál valamit a hírnökökről, amiből Buffy rájön, hogy az elpusztult fenyőfák alatt kuporognak. A vadász ás, majd mikor lejut a föld alá, kezdődik a csihi-puhi. Az ELSŐ is megjelenik és összeszólalkozik Buffyval, majd elmondja neki, hogy Angel hamarosan meghal, mert azt választotta. Buffy szalad a búvóhelyre, de Angel nincs ott, majd felszalad a hegyre, ahova először esik a nap sugara, amikor felkel.

Angel ott áll, mint egy szobor, és meg akar halni. Buffy szeretné, ha elbújna a kedvenc pasija, de ő nem akar többet bujkálni, mert a kísértés marha nagy, és mindennél jobban akarja Buffyt. A vadász folyamatosan győzködi a vámpírt, aki marha pipa a világra, és menni akar, majd civakodnak a szerelmesek, ami jelen esetben egy-két pofont jelent. Angel menne, Buffy marasztalja, és bevallják egymásnak, hogy nem igazán tudnak egymás nélkül élni. A nagy drámai „hagyj meghalni büszkén” kontra „nem mert az az erős, aki marad” szópárbajt a havazás szakítja félbe, Sunnydale-ben ugyanis a hó ritka, mint a fehér holló. A napfelkelte elmarad, vagyis még az égiek is azt akarják, hogy Angel fejezze be a dolgát, amiért itt van.

Címkék: buffy
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lusi 2009.01.08. 18:46:00

szeretem ezt a részt:)
süti beállítások módosítása