Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Moonlight 1x06 - B.C.

2009. január 05. 17:00 - Sonrisa

Csak címszavakban fussuk át mindazt, amire emlékeztetnek minket az írók a rész elején: Beth odavan a nyomozásokért Mickkel – Micket lelőtte egy félhülye börtöntöltelék – Beth fontosnak tartja azt, hogy egyszer a vérét áldozta barátjáért – Josh féltékeny – elcsattan az első csók. Ennyi. Beth végtelen undorral az arcán tudósít egy fotózásról, rá van írva, hogy sokkal szívesebben ecsetelné egy szaftos hulla megtalálásának körülményeit a sikártorban. Micket Josef ébreszti fel hűtőládájában, segítségre van szüksége: egy párszáz éves vámpírhölgyet kellene felkutatni. Lola felbukkan, kicsit elszórakozgat Joseffel (aki vevő a dologra), majd nyom nélkül lelép. Csakhogy ezúttal szép kis summát is leemelt egy számláról. Na, nem mintha ez anyagi romlásba döntené Josefet, de itt becsületről, tiszteletről, hírnévről van szó. A divatfotózáson a modell összeesik, roham, majd meghal, még ott a helyszínen. Beth meg is kapta azt, amit hiányolt. Főcím.

Beth az egyik lesírt sminkű modelltől megtudja, hogy az áldozat éjszaka a Valis Klubban járt, ott történhetett valami. Josh is befut, nyomában a rendőrség, nem véletlen történt itt, hanem valami ismeretlen drog szedi áldozatait, a lány a 3. aki túladagolásban halt meg. Eddig. Mick közben ráakadt Lola nyomára. Nem kicsit van meglepve azon, hogy egy nő így kibabrált Joseffel. Azonban kezd érdekessé válni a dolog, ugyanis Lola nem fényűzésre költi a könnyen megszerzett dollárokat, hanem vett belőle 1 tonna ezüstöt. Hoppá. Itt valami készül. Szép volt Josef, ezt jól összehoztad.

Beth tesz egy kiruccanást az emlegetett klubba, de a VIP részlegbe már nem nyer bebocsájtást. Pedig az érdekes dolgok mindig a függöny mögött történnek. Mick közben magánnyomoz, kiderített egy raktárcímet, tesz is egy látogatást. Az a kupac ezüst nem tréfa, itt a vámpírlét forog veszélyben, Josef paranoiája ez egyszer abszolút megalapozott. Az elhagyott épületben kannaszámra löttyök, ezüstnyomok mindenütt, s az egyik hordóban egy aszott hulla. Blöe, Mick kis híján rosszul lesz, de azért arra van ereje, hogy egy sporttáskába begyömöszölje a maradványokat, s elvigye a hullaházba.

A hozzáértők rájönnek, hogy a vámpírt először megbénították ezüsttel, lecsapolták, majd ropogósra sütötték. Az elkövetőnek szüksége van a vámpírvérre. Ez nem gyerekjáték, valaki a saját fajtája ellen támad. Jobb lenne minél előbb Lola nyomára bukkanni. Beth is tesz egy kört a hullaháznál, őt a modell érdekli, pontosabban a keze. Egy chipet halászott ki a bőre alól a kórboncnok, ez kell tehát ahhoz, hogy valaki átlépje a VIP-terem küszöbét. Egyik pillanatban le is nyúlja a cuccot, már csak találni kellene valakit, aki beülteti neki. Ekkor botlik a folyosón Mickbe, mindketten zavarban vannak, a sors most is befigyel.

Bethnek szüksége lenne egy állatorvosra, aki beülteti neki a mikrochipet. Mick meglepetten néz, először is a vámpírok és az állatok nem jönnek ki jól egymással, másodszor pedig milyen klub az, ahová állatorvoshoz kell menned először, hogy bemehess. Miután kiderül, miről van szó, készséggel vállalja a „beavatkozást” (esküszöm még élvezi is, hogy azzal a 20 centis tűvel riogathatja a riportert). A csók-témát pedig felejtsék el, mintha meg sem történt volna – szól a megállapodás. MSJ egyébként elkíséri Bethet a partira, érzése szerint ott van Lola.

Beth igazán kitett magáért, lassított felvételen közelít, még Mick szeme is megakad rajta. A lány szóvá is teszi, hogy amíg neki 2 órán át tartott, hogy így nézzen ki, addig vámpírunk semmit nem tett az ügy érdekében. Hiába, ő mindig szalonképes, az állandó lazaság a vámpírság átka. Mick az ablakon át, Beth az ajtón keresztül jut be, ezúttal már a VIP-terembe is, ahol azért látják, hogy valami nem stimmel, ugyanis a mikrochip névreszóló, s Beth nem igazán hasonlít az elhunyt modellre. A bulin ezüsttálcán kínálnak egy „Fekete Kristály” nevű szürkefényű port, díszes üvegcsékben. Talán ez lesz, amit keresünk.

Lola veszi kézbe az ügyeket, tud róla, hogy valami cheat van a chippel. Ám szemet huny felette, ha a drogot helyben kipróbálja Beth. Épp időben érkezik Mick, mint a lovag, a „megmentésére”. Lola rögtön levágja, hogy gyendéd szálak húzódnak meg kettejük között. S kacéran vázolja a „Fekete Kristály” lényegét: megtapasztalhatja a vámpírság lényegét, előnyét, az éjszaka hatalmát és varázsát egy rövid időre, anélkül, hogy át kellene változnia. Csábító ajánlat.

A rendőrség bukkan fel a partin, oszlik a tömeg, a beszélgetésnek vége. Jön Josh is, aki eléggé rossznéven veszi, hogy a rajtaütés helyszínén össszefut barátnőjével és a gyűlölt magánnyomozóval. Vissza is él a helyzettel, Mick őrizetbe kerül, tesz egy kirándulást az örsön. Beth és Josh között mosolyszünet.

Josef nem repes az örömtől, mikor megtudja, hogy Lola mire költi a zöldhasúit. A vámpírvér a legújabb drog. Kis adalék a sztorihoz, hogy Lola nem lopta a pénzt, szépen kérte Joseftől, és meg is kapta. A szerelem már csak ilyen. Bolonddá és vakká tesz. Micknek kell előbb leállítania a nőt, mert ha a rendőrség akad nyomára, nem kell sok, s vámpírokkal lesznek tele a börtönök. Beth közben kutat egy kicsit drogtémában, a kísértésnek pedig nem tud ellenállni, így megkóstolja a gyöngyházfényű port. A hatás nem marad el.

A rendőrség zsákutcába jutott, lecsukták ugyan az ajtónálló emberkét, de jobb ötletük nem lévén, bedrótozzák, s visszaküldik a darázsfészekbe. Ezután láthatjuk Lola boszorkánykonyháját, kádakban tehetetlen vámpírok áznak. Gond nélkül áldozza fel az üzlet reményében segítőjét is. Beth szexi ruhában (fehérnemű?), vörös kabátban kopogtat Micknél, aki szóhoz sem jut megdöbbenésében. Mi sem. Beth kissé kivetkőzött magából, s az emeletre invitálja Micket. Akin látszik, hogy habozik egy pillanatig, de a következő jelenetben láthatjuk, hogy nem élt vissza helyzettel, s a hideg vízzel próbálja meg észhez téríteni a lányt, aki mindeközben az átváltoztatásáért könyörög. (szerintem tökéletes jelenetek ezek, Fauxliage – Let it go dallamai passzolnak hozzá)

Mindig eljön a másnap reggel, amikor szembesülhetünk tetteink következményével, Beth a kanapén ébred, egy szál ingben. Megnyugszik, mikor kiderül, hogy Mick úriember volt. Elmeséli, hogy milyen furán érezte magát, olyan dolgokat tapasztalt, amit eddig még soha. Mick emlékezteti a lányt arra, hogy előző nap még azt állította, hogy a vadmacskás énje az igazi. MSJ szerint a drog megadja a vámpírlét előnyeit, a hátrányaitól mentesen. Beth szerint nem lehet rossz, erre Mick megint előjön a szokásos nyávogással, több mint 80 éve vámpír, de még mindig nem képes elfogadni, s hiányzik neki a halandóság.

Beth tartozik egy bazi nagy bocsánatkéréssel Joshnak, aki ezt el is fogadja. Másodpercekkel később pedig ismét előbújik belőle a vérbeli riporter, miután megneszelte a rendőrség titkos akcióját – riasztja is Micket, ha nem akarja, hogy a zsaruk olyat találjanak, ami kínos kérdéseket eredményezne, jobb ha siet. Menőzünk egy sort, futunk az éjszakában, St.John fél kézzel intézi el a tagokat a droglaborban. Majd jön a felismerés, hogy Lolát abszolút hidegen hagyja az, hogy alapanyagnak vámpírtársait használja fel, szó szerint.

Mick megpróbál egy „szentbeszéddel” hatni rá, de a nő ügyesen hárít, vad csetepatéba torkollik a pátoszos érvelés. Lola tényleg nem adja magát könnyen, ám végül elbukik, s az egyik tartályban végzi. Mick jobbnak látja eltüntetni a nyomokat, erre kézenfekvő megoldásnak tűnik levegőbe repíteni a raktárt. Minden a tűz martaléka lesz, a rendőrök pedig páholyból nézik az egészet. Egy kósza pillanatig Beth aggódó arcát nézhetjük, aki azt hitte, hogy barátja is bentégett. Szerencsére nem. Josh és Beth kapcsolata úgy néz ki, megint sínen van, bár Josh szemében látni lehet, hogy azért nincs 100%-ig megnyugodva. Teljesen jogosan mellesleg.

Josef megrökönyödéssel veszi tudomásul, hogy Lola nincs többé. Mint utóbb kiderül, valószínűleg már több mint 500 éves volt. Ez már önmagában is tiszteletet parancsol. Láthatta a különböző történelmi korokat. Sőt, ő maga volt a történelem. A halhatatlanság az ember agyára megy egy idő után. Josef sem épp mai gyerek, ezért is érintik érzékenyen a történtek. Utolsó képkockákon pedig láthatjuk, ahogyan Beth eltöpreng azon, amit a drog hatása alatt tapasztalt, s ahelyett, hogy kidobná a fiolát, elteszi a ruhásfiók mélyére.

A végére pedig két bónuszkép, egyiken Mick extracoolvagány rockzenére közelít (a zenét mindenki képzelje hozzá), a másikon pedig így fest egy ezüsttel megbénított, lecsapolt, majd kicsit megpörkölt (mondjuk úgy elemi szén állapotig) vámpír:

Címkék: moonlight
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása