Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 2x08 - Morning Comes

2009. január 03. 14:35 - mg_b

Kicsit kaotikusan kezdünk. Dexter a húga és Lejla között próbálja megtalálni a semleges megfigyelő pozíciót (várható egy kis sárcsata a csajok közt, mert Lejla Dexteréknél dekkol a lakástűz óta, Debra viszont ki nem állhatja), Rita meg a kölykök közt próbál rendet tenni a saját háza portáján, de nem sok sikerrel, két gyerekhez legalább három szülő kell. Lehet, hogy hiba volt kitenni Dexter és Gale szűrét rögtön egymás után? Ennek ellenére, amikor Dexter betoppan, hogy visszaadja Codynak a sárkányzombi figurát, amit a srác trükkösen a táskájába dugott, Rita elküldi a fenébe. Ne csináld már, Dexter, anélkül is elég nehéz, hogy látlak. Maradj tőlünk távol, jó?

Lundy ezalatt az irodában bejelenti, hogy vizsgálat indul, felforgatnak minden ügyet, minden nyavalyás poros aktát, és egyáltalán, kő kövön nem marad ebben a rohadt irodában, amíg meg nem találjuk a Mészárost! – de mindezt persze savanyú arccal, kissé letörten, épp csak mormolva az orra alatt. Angel értetlenkedik is, hogy mit képzel ez a Lundy az elnyűtt öltönyével, talán őket gyanúsítja? Hogy egyikük a Mészáros? Te mit szólsz ehhez, Dexter?

Dexter még a kávét is kiönti ijedtében, aztán ő is megkapja a házi feladatát: van néhány régi ügye, amit Lundy szeretne átnézni, szóval gondolkozzon el rajtuk, aztán feleltetés lesz. Az ügynök úr még a kényszerpihenőre küldött Doakesot is berendeli, Maria rohan is, hogy előtte még beszélgessen a golyófejűvel. Doakes azt feleli, nem akar ő bemenni Lundyhoz vagy a rendőrséghez, más karriert tervez magának, lehet, folytatja az apja vállalkozását. Ez egy nem túl érdekes jelenet, de azt azért mosolyogva halljuk, hogy Doakes édesapja mészárosként dolgozott. Mé-szár-ros-ként. Értjük?

Dexter közben Lejlázik, együtt takarítják a kiégett lakást, és arról társalognak, vajon miért szívózik Lejlával a biztosító, mert természetesen nem akarnak fizetni neki. Dexter szerint ennek lehet valami köze ahhoz, hogy láthatóan több ponton keletkezett a tűz, ami szándékos gyújtogatásra utal, az pedig – milyen fura! – passzolna Lejla gyújtogatós múltjához. De ezt nem osztja meg Lejlával, van elég baja anélkül is, hogy a csaj dolgait piszkálná. Akár Lejla okozta a tüzet, akár nem, most, amikor már az ő irodájában folyik a nyomozás, nem vállalhat kockázatot…

Ezt aztán mi is átérezzük, amikor Lundy leül beszélgetni Dexterrel, és a konzervatív öregúrból átkapcsol szürkezakós terminátor üzemmódba. Dexter Morgan, maga a Mészáros… négy áldozatának ügyével is foglalkozott. Itt van rögtön az első: maga elcseszte a vérnyomelemzést, ami a legfontosabb bizonyíték lett volna, a gyilkost meg elengedte az esküdtszék. Maga a legjobb szakember, akit ismerek. Mondja csak: miért csinálta? – Dexter nem tud jobbat, azt mondja, túl volt terhelve, meg kánikula tombolt Miamiban. És úgy izzad, mintha még most is tartana.

Ezután megpróbálja leszerelni Lejlát, legalább egy estére, és azt találja ki, hogy bowlingozni megy a haverokkal. Lejlát viszont nem lehet ilyen könnyen lerázni, rátukmálja magát Dexterre, és bevágódik a srácoknál (Angel meg Masuka, meg valami statisztarendőr). A bowlingról kijövet aztán Dextert megtámadja Jimenez, a vénember, aki feldarabolta a lányát, és akit pár epizóddal ezelőtt Dexter felkeresett, de életben hagyott. Dexter épphogy elkerüli a kést, Jimenez meg elmenekül, de ez végre észhez téríti. Meg kell ölnie Jimenezt, ez már nem kérdés, és helyre kell rakni a dolgait, újra fel kell építenie a falakat maga köré, különben előbb-utóbb Jimenez, Lundy vagy valaki elkapja!

Dexter el is megy Jimenezért, amíg Lundy Doakesot vizsgáztatja. A Mészáros négy áldozatának ügyén is dolgozott, őrmester, és egyikben sem tudta elérni, hogy ítélet is legyen. Van magyarázata erre? Persze, tudom, az egyik Dexter Morgan bénasága miatt bukott el… – Dexter?, csillan fel Doakes szeme, és elborítja agyát a vörös köd. Végeztünk itt, uram? – kérdi. – Nem, őrmester. – De igen – vágja rá Doakes, és lelép, Lundy meg csak bámul utána.

Hogy Doakes hova rohan Lundytól, azt mindenki kitalálhatja, előbb azonban nézzünk egy másik szálat: Dexter késő éjjelig keresi Jimenezt, Lejla meg Dextert, de csak Debrát találja. Persze marják egymást, mint két feltüzelt szuka, és amikor Lejla megkérdi, hol van Dexter, mert azt mondta, sokáig dolgozik majd, Debra azt mondja, hidd el, drága, nem dolgozni ment. Lejlának leesik az a csinos álla, aztán kocsiba vágja magát, és irány Ritáék háza.

Doakes meg ugyanekkor Dexternél jár, pontosabban betör hozzá, és felforgatja a lakást. És mit talál? A vérmintákból álló trófeagyűjteményt, amellyel mindent – mindent – rá lehet bizonyítani Dexterre. Persze még nem száz százalékig biztos abban, hogy ez az is, aminek látszik, de azért elviszi magával.

Dexter közben kinyírja Jimenezt, de ez most csak mellékszál. Lundy, Debra és Angel ugyanis egy kocsi után nyomoznak a nyilvántartásban, amelyet valószínűleg a Mészáros használt 2002 áprilisában. Kis kutakodás, és meg is van: 2002 áprilisában elfogtak egy drogdílert, annak a kocsija volt. Elvileg az ő kapitányságuk lezárt raktárában tartották a kocsit ugyanakkor, amikor egy szemtanú viszont másutt, egy Mészáros-gyilkosság színhelyén látta. Azaz: valaki – aki csakis rendőrségi alkalmazott lehetett – besétált a raktárba, kivitte a kocsit, megölte az áldozatot, aztán visszahozta a kocsit. Azaz: a Mészáros valóban rendőr. Ráadásul a kapitányságról. De ez egyelőre maradjon hármuk titka.

A Lejla-kísérlet pedig hivatalosan is lezárva – határozza el Dexter, miután kiderül, hogy Lejla ellopta a kulcsát Rita házához, ráadásul még Jimenezt is ő hívta Miamiba. Szó szerint gyilkos hangon közli Lejlával, hogy ha még egyszer manipulálni próbálja őt, egyáltalán, ha csak a közelébe merészkedik neki vagy Ritának és a gyerekeknek, akkor kicsinálja. Oké, de akkor most összejönnek-e Ritával újra, vagy sem? Legközelebb kiderül.

Címkék: dexter
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cuebler 2009.01.03. 16:45:52

doakes apja hentesként dolgozott. hen-tes-ként. értjük? (legalábbis a szinkronos verzióban)

Pancs 2009.01.03. 17:38:39

Kissé zavaros lett ez a HV: kinek a lányát darabolta fel Jimenez? :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.03. 18:11:02

jól érzem, hogy egyre jobban eltérneka könyves verziótól?

Pancs 2009.01.03. 21:01:22

Jól!
A második évadnak semmi köze nincs a könyvhöz, de a harmadiknak se sok...

martiniorange 2009.01.04. 21:32:49

"statisztarendőr" :)))))
Azért az is említésre méltó, hogy Lundy apó vacsorakészítés közben elpicsázta Debrát. :D
Itt letöltés nélkül meg lehet nézni ezt az epizódot online, ha valaki lemaradt róla:
www.megavideo.com/?v=5IS02G9O
(lesz felugró reklámablak...)

Gabba 2009.01.05. 09:18:55

@Pancs: annyiban igaz, hogy Jimenez Dexter mamáját darabolta fel, aki viszont az anyja lánya volt... :)

Prophet 2009.01.05. 10:21:18

Az egy zseniális kép volt, amikor Dexter abban a véres köpenyben üldögélt a sarokban, összezuhanva, miután feldarabolta Jimenezt (aki Dex anyját vágta szét). Mint a melóban megfáradt jómunkás...

Viszont már tűkön ülök, mi lesz ebből a Doakes-féle felfedezésből Rádásul Lundy is nyomoz, de én inkább a golyófejűtől tartok! Már csak egy nap...

Llew 2009.01.12. 10:44:10

Hát kicsit összecsapottnak érzem a hogyvoltot. A Debra-Lundy randi tényleg kimaradt. És a Lila betör Ritáékhoz is kaphatott volna egy mondattal többet.

Dexter nagyon alkalomhoz illő volt a láncfűrésszel Jimenez esetében.Mikor kapunk új hv-t?

Llew 2009.01.12. 10:46:12

szamárfül/murci:
Már az első évad is kb. a közepétől eltér a könyvtől.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.12. 22:29:57

aham.. köszi.

más: help! lemaradatm az itt ezután köv. részről - ami jan.6-án volt a viasaton... vki nem tudja, hol lehet legalább részleteket megnézni? vagy megszerezni? egy függő nemkapta meg az adagját! :)

Llew 2009.01.13. 10:07:40

ha adsz egy email címet írok pár ötletet, mert itt nem igazán szeretik ha a warezről megy a téma
süti beállítások módosítása