Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x09 - A kívánság

2008. december 31. 13:00 - leeann

Buffy, Willow és Xander éppen vadásznak és a sikeres gyilkolászás után leülnek kicsit lelkizni. Most épp nem Buffy szerelmi élete van terítéken, hanem a másik kettő csókjelenete, aminek a közönség nem igazán örült. Erre bizonyíték a közönség egyik fele Cordi, aki minden közös képükről levagdossa Xander-t. Sőt, nemhogy levagdossa, de a képfoszlányokat meg is gyújtja és nem hajlandó beszélni a csalfa fiúval. Másnapra elég fura helyzet alakul ki és a furcsaság nem az, hogy Willow ideges, hogy az ominózus eset óta most fog először találkozni Oz-zal, hanem az, hogy Cordi úgy jelenik meg, mint egy szolidabb domina.

A sleppje is időközben átalakult. A slepp vezére Harmony lett. A lánycsapatba való visszailleszkedés most már nem olyan egyszerű. Cordi kiválása óta lett egy új tag Anya és Harmony visszaélve hatalmával, gúnyolja rendesen a volt vezért. Cordelia simán átkerült a luzer csoportba. Noh, nézzük a másik bűnöst. Oz az eddigi kétmondatos szövegeit visszaváltotta egyszavasokra, ami azt jelenti, hogy őt is megviselte a dolog. Will próbál bocsánatot kérni, de mivel okos fiúval hozta össze a sors, nem megy ez olyan könnyen. Egyszóval senkinek sem fenékig tejfel az első iskolai nap. Azért valakire csak rámosolyog a szerencse, ugyanis a lánycsapat új tagja Anya barátságát ajánlja a száműzött Cordinak.

Később este a Bronze-ban minden csaló és megcsalt próbálja eljátszani, hogy mennyire túl van a másikon. Mondhatnánk, hogy jól megy, de inkább szánalmas. Amíg Xander azt hiszi, hogy bocsánatot nyerhet valaha is, Willow olyan mértékű önostorozásba kezd, hogy már nézni is rossz. Buffy pedig egyszerűen csak próbálja támogatni barátait. Rendben van ez a támogatás, de ettől még a csapat nem rúgja ki a ház oldalát. Buffy, mint nagy testvér, azért odafigyel Cordelia-ra is és a hogyléte felől érdeklődik. Cordi elég undok, de mikor egy vámpír megzavarja a lelkizést, teljes mértékben betelik nála a pohár.

A vámpírnak mondjuk gyorsan annyi lesz, de a csatában Cordi egy halom szemét tetején köt ki, így rájön, hogy minden gondjának oka Buffy. Másnap a suliban Anya odaadja neki féltve őrzött láncát és ráveszi a csalódott lányt, hogy gonoszságot kívánjon. A kívánság a következő képpen hangzik: Buffy Summers bár sohasem jött volna, Sunnydale-be! Anya felölti démoni arcát és közli: „úgy lesz!”. Nos, ez elég érdekes. Cordi kívánsága megvalósult, aminek Ő maga örül, de ki tudja, hogy a város hogyan fogadja ezt. Lassan körvonalazódik, hogy ez egy teljesen másik világ.

Ebben a világban a diákok nem vezethetnek, nem járnak színes ruhákban, Will és Xander halottak és sötétedés előtt fedett helyre kell menniük. Cordelia-nak már nem is tetszik annyira a kívánsága, ugyanis Xander és Will nem halottak, hanem vámpírok és Buffy még csak hírből sem ismeri a várost. Ebben a világban Cordi az, aki menekül és a csaló páros az, aki kergeti. Ebből is látszik: vigyázz, mit kívánsz! Ebben a világban is vannak olyanok, akik harcolnak a vámpírok ellen. Többek közt Gies, Oz és még egy pár tini. Az ő segítségükkel sikerül Cordinak megmenekülnie. A jók bázisa itt is a könyvtár, a rosszaké viszont a Bronze. Itt a vámpírok uralkodnak és az emberek félnek és bujkálnak.

És a vezérük: a Mester, aki a másik világban már két évad óta halott. Azért itt is ismerik Buffy nevét, tudják, hogy ő a vadász, de a vámpírok szerint jobb, ha nem jár erre, mert valami nagy dobásra készülnek. A Mester kiadja a parancsot Cordi megölésére, mert megtudja, hogy a vadászt emlegette. 24 órán belül valami világra szóló haditerv válik valóra. Cordi magához tér a könyvtárban és most épp azt kívánja, bárcsak minden olyan lenne, mint volt. Giles először nem nagyon érti a lányt, de mire újra megkérné, hogy mesélje el honnan tud ennyi mindent, megjelenik Will és Xander.

A vámpírpáros alaposan bevacsorázik Cordelia-ból és Gies nem tud ellenük tenni semmit. A terv kivitelezve minden nehézség nélkül. Gies észre veszi Cordi nyakában Anya láncát, amit levesz és mint jó könyvtáros utána is néz azonnal. Azért ebben a világban is van nappal, amikor a vámpírok kénytelenek fedél alá húzódni. Így Willow egy kis játékkal üti el az időt. A játék az, hogy egy ketrecben a láncra vert Angelt kínozza. Ugyanis ebben a világban Angelt árulónak tartják, mert az emberek védelmére kelt. Közben Giles megtalálja, hogy kié a nyaklánc, amit Cordi viselt.

Anya a megvetett nőknek a védőszentje, vagyis egy bosszúálló démon. Gilesnek kezd értelmessé válni az, amit Cordi mondott és kezd értelmet nyerni egy jobb világ gondolata. De azért a figyelő kutat tovább. Közben megint este lett és Gilest is elkapják a vámpírok, mikor egy csapat embert próbál megmenteni. Már majdnem elragadnák őt, amikor megjelenik két láb és a vámpírok csak úgy repkednek jobbra-balra. A két lábon van test is, sőt fej is, és az arc megtévesztően hasonlít Buffy-éra. Ami azt jelenti, hogy Cordi kívánsága ide vagy oda, Buffy Summers csak eljött Sunnydale-be.

Giles az otthoni könyveiben megtalálta, amit keresett. Konkrétan azt, hogy ha elpusztítja valaki Anya erőközpontját, a kívánság semmissé válik, és minden visszatér a régi kerékvágásba. Az sem egy elhanyagolható tény, hogy az erőközpont megsemmisülésével Anya démonból normális halandóvá válik. Persze az erőközpont mibenléte még nem ismert. Buffy az erőközpont keresése helyett inkább karót szúrna a démonba, de Gies szerint nem ez a legjobb elintézési mód. Ez a Buffy nem az a Buffy. Ez a Buffy egy harcológép, nincsenek barátai, egyedül dolgozik, nem gondolkodik, és felkerekedik a Mester megölésére.

Mivel minden világban összetalálkoznak azok, akik összetartoznak, ezért Baffy és Angel itt is összeakadnak. Angel felvázolja a helyzetet és felajánlja segítségét Buffynak. El is kél a segítség, mert a Mester a gyárban kezdi véghez vinni a nagyszabású tervet. Csinált egy vérlecsapoló gyárat, hogy a vámpíroknak ne kelljen vadászni, csak annyi a teendőjük ezután, hogy begyűjtik az embereket, beteszik a vérlecsapoló gépbe és már lehet is fogyasztani a terméket. Természetesen Giles sem rest közben, megtalálta Anya megidézésének módját.

Közben a gyárban a mester egy fiatal lányon mutatja be, hogy hogyan is működik a gép. Beleteszik a lányt egy fém tepsibe, 8 kar belefúródik a testébe és a karok végén lévő sörcsapra hasonlító nyíláson keresztül pohárba tölthetővé válik a vér. Az első korty természetesen a Mesteré, de Buffy a megjelenésével megzavarja a mulatságot. Miközben Buffy harcol Angel kimenekíti az embereket és indul a tömeg csihi-puhi. Amíg a gyárban harc van, addig Giles és Anya kedélyesen elcsevegnek. Ebben a világban a harc sem olyan, mint a másikban.

Ugyanis Angel meghal, Xandert Buffy öli meg, Willt Oz, és Buffy is vesztésre áll a Mesterrel szemben. Giles hite a másik világban elvezeti őt Anya erőközpontjához, ami meglepő módon a nyakláncában rejlik. Mikor a Mester egy mozdulattal kitöri Buffy nyakát, abban a pillanatban a könyvtáros egy nagy kővel porrá zúzza a nyakláncot. A könyvtáros eszének köszönhetően, mielőtt Buffy élettelenül hullna a földre, visszatérünk a „jó” világba. Mondhatnám, hogy akik meghaltak, itt is halottak, de ez nem olyan fajta mese. Itt mindenki megvan, mindenki él és Anya ember lett.

Címkék: buffy
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n0b4d11 2008.12.31. 14:27:41

ez volt az egyik legérdekesebb rész. És végre láthattuk Willow-t dominajelmezben :D

Engel 2008.12.31. 16:27:57

És milyen jól állt Willown az a szerelés, igen jó volt ez a rész nagyon.
süti beállítások módosítása