Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Pletykafészek 1x01 - Újra otthon

2008. december 29. 09:00 - szucsitg

Rövid ismertetés. Tinisorozat, Josh Schwartz, OC-feeling. A lényegen túl vagyunk, jöhet a sztori. :)

Serena (S) ül a vonaton, vágyakozóan kitekint. Megérkezik, és persze egyből kiszúrja valaki. Megy is a hír+kép a Gossip Girlnek (GG – pletykacica?! bleh...) (akiről persze nem lehet tudni, hogy kicsoda, de nem véletlenül vagyunk sorozatfüggők, Kristen Bell hangját egyből felismerjük. Lebukott. – a magyar hangot nem minősítem inkább...) Szóval S visszatér, de miért?! Nem koliban kéne lennie? Ajjaj, mi lesz itt. Oh, és máris újabb szereplők a képernyőn, Dan (D) es Jenny (J), meg persze az apjuk. Épp visszatértek az anyjuktól, csak nem elváltak a szülők? Nem baj, klisé lesz még elég. És persze, D-nek tetszik S, le sem tagadhatná, a kivert kutya szemei elárulják. És mire itt tartunk a sztoriban, már a fél Upper East Side(UES) tudja, hogy S visszatért. Jött MMS-ben. Ilyet én is kérnék, de sorozatos hírekkel.

És mi mást csinálnának épp a gazdagok, persze hogy party-t adnak. Megismerkedünk Blairrel (B) és Nate-tel (N), egy pár. Apja, hogy másképp lenne, cseszteti hogy hova menjen egyetemre. Dartmouth-ra, persze, hogy nem oda szeretne. Majd B megmenti. De szegény srácnak egyből választani kell, egy spangli haverjával Chuckkal (C) vagy egy kis hancur a csajával. Ő meg szépen sorba rakja az élvezeteket, előbb a nő, aztán a lazulás. Rajta is van B-n a vadmacska fehérnemű, de hopp S beállít, N ugrik (csak nem kavartak korábban?), nem lesz ebből dugás. Ezt elcseszted, fiam. De így már cigi sem… szar nap. S-t marasztalnák, de csak beköszönni jött, így már lép is. Rosszul érzi magát. Ez nem volt szép dolog…

Következő jelenet, S kórházban, oh, de csak látogatni jött, még sincs szarul. A nővér közli vele, hogy már a látogatási idő véget ért, de ő családtag. Jah, hogy akkor mások a szabályok... Reggel van, elaludt, öccse keltegeti, ő meg, mint minden 1 évre eltűnt nővérke, egyből bocsánatkéréssel indít. De a családnak valószínűleg egy fodrásza van, mert mindenki szőke. Gyanús ez. S reggelizne, de hát az anyuka nem engedi, kroaszánt fognak enni es kész. Rögtön kiderül, hogy az öcsi, Eric (E, lassan elfogy az abc), titokban van korházban, a végén még ugrana pár party meghívás.

De Jenny és Dan is reggelizni készül, közben a kis J borítékokat készít, pedig biztos nem fizet jól kint sem. Közben kiderült, hogy a fater (Rufus, R) valami híres letűnt zenész. Arra is fény derül, hogy J nem is pénzért borítékol, hanem valami hiperszuper buli lesz, amin persze mindenki megjelenik, Kiss on the lips (Csókos száj), nem is hangzik elsőre rosszul. Csak abban kell bízni, hogy koedukált. És micsoda jutalom, J is kap egy meghívót. Én meg nem?! Pedig Taylor Momsen cuki, csak még fiatal.

Serena megy haza reggel, suli előtt, de ráér. És perszehogy Nate várja. Hogy vagy, viszajöttél. Jah, de nem miattad, válaszolja S. Látod N, dugni kellett volna, amikor még lehetett. De szarul mehet ezeknek a srácoknak, busszal mennek suliba. Sehol egy sofőr, vagy legalább apuci Ferrarija, vagy Aston Martinja... A csajok meg a lépcsőn ülnek és megy a pletyka, meg a meghívó osztogatás, Jenny megkapja a jussát, örüljünk. S bemutatkozik J-nek, de hát a kiscsaj mindent tud (csak nem ő is odavan Kristenért(GG)?! Mondom én, hogy nem lehet nem szeretni). S meg bulizni akar menni (csak nem elvonón volt egy évig?), de hát Blair közli, hogy nincs meghívva. Ilyen egy BFF-t... Este tali, persze, csak pasizok, nem baj, N vár, S lerendezte. Catfight rulz. Legközelebb legyen egy kis iszap is, úgy látványosabb.

Rufus plakátolja a letűnt híres együttesét, fia meg oltja, hogy májszpész, meg blog, nem egyszerűbb? De Dan kap egy sms-t, vészhelyzet van, gyere azonnal. S közben Ericet szökteti, D meg odaér J-hez, kérdezi mi történt, hát szegény nem tudja eldönteni, hogy jól áll-e a piros ruci, D meg nem érti, hogy hol a vészhelyzet, szerintem keddenként a tv-ben, de J rögtön megmagyarázza, ez egy divatügyi vészhelyzet. Jaaa, hát persze hogy jól néz ki a hugi, amivel csak egyet tudok érteni. De hát szegény családból van, nincs a ruhára pénze, majd megvarrja. Megjelenik S, erre D elbújik. Hol hagyta ez a srác a tökeit... J csinált meghívót S-nek, aki hálája jeléül elmondja, hogy jobban nézne ki feketében a ruha. Még szerencse, hogy összefutottak.

Chuck és Nate a parkban, épp jointot szívnak, megtudjuk, hogy jó a cucc, meg hogy kéne belőle N-nek is mert úgy néz ki végre dugnak B-vel, anyuci nem lesz otthon. C inkább az apja viagráját ajánlja, jó fej ez a srác. De N jobban járna a fűvel, kicsit feszült, mert már mióta járnak B-vel, de csak szűz még az iskola ügyeletes jócsaja. Váltunk, épp iszogat Serena és Blair, megtudjuk legalább miért van ennyi szingli New York-ban, az anyját elhagyta az apja... egy másik pasiért. Azt is megtudtuk, hogy S csak úgy eltűnt, és nem szólt B-nek. Lehet meg kellene nevelni ezt a csajt, az etikettet nem ismeri, az fix. De megvolt a békülés, szeretik egymást nagyon. Erre S kiissza a martinis poharat, fiatalkorúakat alkohollal kiszolgálni?!

J épp varrja a ruháját, közben megbeszéli a bátyóval, hogy szerelmes S-be, de hát nem is nagyon beszéltek. Sebaj, S kedves lány, biztos megoldják. S még mindig iszik, Chuck megjelenik, de a fű szóba sem kerül, lehet előbb szívott egyet, azért nem. Nah, úgy néz ki, hogy a kaja közös téma, erre ugrott egyből S. De csak éhes. B hazaért, gyertyafényes ággyal várja N-t, de a srác közli hogy most nem, mert valamit el kell mondania. Csak nem impotens, és otthon maradt a Viagra?

Serena épp majszol, úgy néz ki, hogy a lányokhoz is a gyomrukon át vezet az út. Chuck egyből rá is mászna, de S-nek nem tetszik a dolog, C persze közli: tudja miért ment el, de Blairnek ezt nem kellene, mármint hogy mi történt tavaly az egyik esküvőn. Flessbekk: S ittas, nem kicsit, N fogdossa a lábát, S leül a bárpultra, közben kinyitnak még egy pezsgősüveget, N es S csókolóznak. Flessbekk vége. Ja, hogy ezt N meséli. B kérdezi, hogy akkor ennyi volt? Flessbekk megint: már miért lett volna? C meg a páholyból nézi. Vége. De ezt már Chuck mesélte így. S-nek nem kellett volna a legjobb barátnőjének pasijával kavarnia, mert így C-nak igaza van, nem sok a különbség kettejük között. Max annyi, hogy S nem akar C-től semmit, nem úgy mint fordítva. Közben persze flessbekk, ahogy S újra átéli az átfűtött éjszakát, Blair kiborul, mert ő tudta mindig hogy volt valami. S lelöki C-t, B meg sír, ki van borulva, és ahogy menekül S, perszehogy Danbe fut bele, és perszehogy S taskája kiborul, és ott hagyja a mobilját. VeraMars persze bejelenti, sírni nem kell, nem mintha megtettük volna, és készüljünk a Kiss on the lips-partyra. Meghívó nélkül?! Nate versenyt fut az apjával, a fiatalabb nyer, a végén pedig bevallja, hogy szakított B-vel, az apja kiborul, hogy ez nem lehet, hisz óvodás koruk óta járnak. Szegény srác, nem csodálom, hogy változatosságra vágyott, és a barnát lecserélte, ha csak egy éjszakára is, szőkére. Aztán persze kiderül, nem is a szerelemről van szó, hanem az apja akar B anyjával egy zsíros üzletet nyélbe ütni. Kell a pénz, lehet Viagrára.

Máris egy hotelban vagyunk, Dan a képen, épp a portásnak akarja elmagyarázni, hogy megtalálta S telefonját, visszaszeretné juttatni, de a csaj nem ismeri őt... D ezt meg hogy gondoltad? Rosszabb vagy, mint egy grouppie. És ezen nem segít a Hamupipőke elmesélése sem... Főleg, hogy sem herceg nem vagy, sem, ahogy a recepciós mondja, angyali herceg. És Serena persze emlékszik D-re, mikor a portás odahívja, tegnapról ugye, kérdezi (miket álmodik ittasan ez a lány...), D ezen nagyon meglepődik, lehet sok Hősöket nézett és láthatatlannak képzeli magát. Nagy örömködés, megjön közben S anyja, hozta a ruhát a party-ra, mert ő látta a meghívót ám, de megtudjuk S nem megy, mert programja van D-vel (nagyon nyomul a csaj, lesz itt még kufirc, főleg ha kábeles lenne...). Szegény srác, nem elég hogy titokban szerelmes a szöszibe, de még őt hívják el randira... Nem baj, legalább nem fogják részeken át húzni ezt a szálat. És mégis hova? Mennek Dan apja híres letűnt együttesének koncertjére. Micsoda program! De nekem gyanús S anyjának a tekintete, ő már tud valamit. A jelenet végére egy érdekes párbeszéd, S kijelenti gyorsan, hogy ő ezt most randinak hiszi, amit furcsál a srác, mert nem ismerik egymást, amire is érkezik a bölcs válasz, lehet rosszabb, mint egy olyannal, akit ismer?! Jóhogy. Látszik S, hogy nem szoktál randizni.

Nate próbálkozik Blairnél, nem, nem fog többet beszélni vele (Serenával), úgy fog tenni mintha nem is létezne, és persze ezt el is hisszük... B-nek tetszik az ötlet, ofkórsz, bevallja hogy túlreagálta, igen a műhiszti szerintünk is sok volt, N-nek úgy sincsenek már érzései S felé. Végülis, csak egy éjszaka volt. Valami galériában vagyunk, eléggé lepukkant, úgy tűnik falfestékre már nem telik a sok festmény mellé. Ja, hogy ez itt a szegény családé, Rufus, a tulaj (Jenny és Dan apja), és ki más állítana be, mint S anyja, Lily (L). Ahogy annak lennie kell, ez a két ember már ismeri egymást régóta, de a csipkelődés arra utal, hogy nem szépen váltak el. R megtudja, hogy a fia kivel randizik, erre persze L egyből gyanút fog: a feleség elment, a fiú belekeveredik a családba, R egyből vissza akarja szerezni, vagy csak L nyomul, mert nem esik messze az alma a fájától. Kis beszélgetés egymás életéről, de minket ez nagyon nem érdekel.

Kicsi J már ki is csípte magát, megy a várva várt partyra, és természetesen fekete ruhát varrt magának, szerencsére S kisegítette, mi lett volna, ha mégis pirosba megy?! B anyjára váltunk, aki éppen azt taglalja, hogy nem elég elegáns a lánya, lehet, hogy nem tudja, hogy milyen buliba megy. De mi már szerencsére látjuk az odavezető utat, limuzin, pezsgő, es ünneplés, ahogy az UES-on szokás. Dan közben felcsípi a randiját, S jól néz ki, csak ne tűnne 27-nek, amikor 18. Chuck valószínűleg elszívta már az adagját, egyből rámozdul J-re, nem változik a kis kujon. De hiába minden udvariassági forma a bemutatkozásnál, felesleges, J mindenkit ismer. C előveszi a jó modorát, ami nincs is neki, kis J pedig egyből elolvad, ahogy kedvesen rámosolyog. Persze mi tudjuk, hogy ennek nem lesz jó vége, C már rég kitalálta a koreográfiát az éjszakához.

S és D megérkezik a koncert helyszínére, Rufus majdnem lebuktatja magát, hogy ismeri a lányt, de itt szerencsére mindenki síkhülye, így ez fel sem tűnik a szereplőknek. Az apuka eltűnik, S ismét elkezd nyomulni, első randin bemutatsz az apádnak, D meg töketlen, még mindig nem fogja fel, hogy ez a csaj akar tőle valamit, mert visszakérdez, hogy randi?! Igen az, bazmeg. C közben meggyőzi kicsi J-t, hogy túl hangos a klubban, csöndesebb hely kellene (mihez? beszélgetni? na ne vicceljünk.). Felmennek a tetőre, C egyből lesmárolja J-t, aztán mintha úriember lenne, bocsánatot kér, hogy túl las... akarom mondani, gyorsan halad. Elölről kezdik az ismerkedést, de nem a klubban, inkább maradnak a tetőn, és isznak egy kis pezsgőt. C ért a dolgához, az tuti. Nicsak, kicsi J mégsem olyan butus, írja is az sms-t gyorsan a bátyusnak, de mielőtt megkapná D, végre rájön, hogy S hívta el őt, és ezt ki is mondja. Csak nem alkoholban oldódik? Meg is jött az sms: „segíts. vészhelyzet. kellesz. j”. Igaza is van, negyed 10kor még korán van az erotikához. És jött még egy: „911 tutira, kérlek. ismered chuckot?” D-nek el kell rohannia, S pedig vele tart, mivel ismeri C-t. Jobban is, mint kellene.

Megérkeznek a buliba, persze J sehol, már miért is lenne, a tetőn van. De alighogy belépett az ajtón Serena, már egyből körsms, itt van S, pedig vazze, csak fel kéne nézni. B berág, hisz meg sem volt hívva, rohanna is kidobni, de Nate megállítja, hogy de ezt azért mégsem kéne... Előbb meg tudomást sem akart venni róla, mondom akar valamit a srác még. De hogy ne legyen feltűnő, elsétál S előtt csak úgy, nem is köszön neki. S-nek támadt egy fantasztikus ötlete, fel kéne menni a tetőre. Rajtakapják a kujont, amint épp Jennyt próbálná „elcsábítani”. Magyarázkodik, hogy ez egy party meg mit keres itt meg amúgy is kicsoda D. Ő pedig ismét elmondja, hogy egy osztályba járnak, lehet tényleg láthatatlan a srác, de akkor meg sorozatot tévesztett. És testvéri alapon gyorsan be is húz egyet Chucknak. Ne fájjon az öklöd, ha már nagyfiú akartál lenni, S is még villám tempóban elmondja a magáét. Mennek is a buliból gyorsan, és megtörténik a csoda, D megfogja S kezét. Blair kiakad, hogy ennek a csajnak minden pasi összejön. És az öklével együtt úgy néz ki, hogy D megtalálta a tökeit is, elhívja S-t egy második randira. Szép volt. De S azt mondja, hogy majd taxiban megbeszélik, de a sunyi mosolya elárulja, hogy nem fognak itt megállapodni. És ahogy a taxi elindul, a takarás mögött N issza a sörét. B ezt nézi, megjelenik mögötte C. Majd megbeszélik, hogy az előbbi nem akarja többet látni, míg az utóbbi bízik benne, hogy még fogja Serenát. Mit tervezel Chucky boy?

A végén meg csak összejött D-nek az este, két jócsajjal ül egy taxiban, ráadásul középen. És már csak annyi teendőnk maradt, hogy VeraMars zárómondatait meghallgassuk. Ő legalább tudja, hogy S ezt elcseszte, mert hétfőn suli és be kell mennie. A következő hogyvoltig, maradjon ez zárásnak: you know you love me. xoxo, Gossip Girl (tudjátok, hogy imádtok: pletykacica)

Megjegyzés: a hogyvolt az angol részek alapján készült, a fordítással megpróbálom egyeztetni, de sok jót nem ígér.

Címkék: pletykafészek
21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rexter 2008.12.29. 09:55:08

ize. mindez egy resz ?:) a feleig eljutottam az olvasasban aztan arra jutottam h inkabb egyszer megnezem jocsajok e, megnezem az osszes meztelen, felmeztelen, bikinis pucsitasaikat mindenfele magazinokban, aztan csokolom :)

SzocsO 2008.12.29. 10:21:48

Hubazmeg, te ezt végignézted? Még elolvasni is fárasztó volt az első öt mondatot. Bár az már abból is kiderült, hogy ennek semmi értelme : )

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.12.29. 10:50:51

Ne bántsátok, pilotról hogyvoltot írni baromi nehéz. Minden mozdulatnak, szónak jelentése lehet a későbbiekre. Ha most nem írja le részletesen, azt kockáztatja, hogy a későbbi hogyvoltok érthetetlenek lesznek.

Engem csak a nevek rövidítése zavart, de ha nem rövidített volna, még több karakter lenne a poszt :)

YZ 2008.12.29. 11:32:24

A rövidítés tényleg zavaró, én legalábbis az első bekezdés végén az MMS-nél azt kerestem, hogy kinek a rövidítése ez...

gulyaszoli · http://tapirwar.tumblr.com 2008.12.29. 12:12:00

@Percy: bakker én is, és mire rájöttem eltelt néhány másodperc :) persze ezt most betudom annak, hogy első munkanap van.

Mikor lesz már szerda...

Llew 2008.12.29. 12:16:33

Az MMS-t még megfejetettem, de a BFF-et nem tudom dekódolni.

devilh 2008.12.29. 12:25:25

Ez mi ez? Elolvastam az első bekezdést, de egy mukkot sem értek. Ehhh. Biztos túl öreg vagyok már. :)

stirlitz2 2008.12.29. 13:00:09

BFF= Best Friends Forever

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.12.29. 13:01:51

Stirlitz2: ezt tudtam, de akkor meg alig illik a szövegkörnyezetbe. 'Ilyen egy .... -t', ebbe valami pejoratív illene.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.12.29. 13:03:05

OFF: ezt a radart hogy lehet eltakarítani? Utálom, hogy mindig ki kell kattintani a checkboxot.

stirlitz2 2008.12.29. 13:08:02

ha láttad a sorozatot, akkor tudod, hogy ez illik a környezetbe.

_mindent_ rövidítve mondanak.

candyperfumegirl 2008.12.29. 14:48:18

Meg is lepődtem, de egész nézhető volt ez a Pilot, legalábbis nem rühelltem benne mindenkit elsőre. :)

Hogyvolttal kapcsolatban, ha nem nagy kérés, anynit lehetne kérni, hogy ne csak a kezdőbetűiken nevezd a karaktereket? Baromi nehéz ennyi szereplőt fejben tartani egy nézés után, de csak betűkből meg végképp nem lehet követni, hogy ki kicsoda.

szucsitg 2008.12.29. 19:12:20

ígérem a következő hogyvótba több nevet írok, meg valszeg rövidebb is lesz, mint ez. de azért elég gyakran kiírtam a neveket, de sajnálom, ha kicsit követhetetlen lett.

remélem azért a poénok átjöttek:P

amúgy meg a sorozat elég sok rövidítést használ, amit a cool jó részt nem vett figyelembe, de a fordítás is jócskán lyukas volt. a címeknél viszont nagyon úgy tűnik, h nem veszik át a valós szándékot... de ezt majd jövő héten.

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.12.29. 19:33:22

tetszik a hogyvolt, a serena-randira-hívja-dant-rész egy picit kusza lett nekem (én mondjuk láttam, nem tudom, h nemnézőnek milyen), de amúgy klassz.

(ps.: "igen a műhiszti szerintünk is sok volt" - nemááár, a pasija alegjobb barátnőjével feküdt le, tök igaza volt)

kiara_vm · http://kiaravm.tumblr.com 2008.12.29. 19:42:52

Köszi a HV-t! szerintem jól sikerült!
Muszáj volt hosszúra írni, hiszen mindennek jelentősége lesz később...

Cirmoscica · http://www.doktorhouse.hu 2008.12.30. 16:33:22

Én végigolvastam. Láttam már angolul, meg magyarul is az epi-t. Tetszett a hogyvolt is, meg a sorozat is bejön.

szucsitg 2008.12.30. 18:09:42

kardigán: sztem nate csak annyit mondott, h csókoloztak.

és köszönöm az értékelését mindenkinek.:)

KiWiSaGe 2008.12.30. 18:52:16

Az én problémám csupán annyi a sorozattal, hogy a könyvben azért S nem volt ilyen jó kis lány (aki öngyilkos kisöccse miatt jött haza), hanem elég nagy kurva volt a magán suliba nagyon, érezhető volt, hogy itt S akarják pozitív főszereplőnek beállítani B meg lesz a gonosz ribi.

VeronicaMars 2009.01.02. 13:28:59

@KiWiSaGe:
szerintem azért egy kicsit árnyaltabb lesz ez később. Az első részekben, még tényleg így tűnhet, de azért később szerintem már nem tűnik ennyire "pozitívnak"

Köszi a HV-t!

remir22 2009.01.10. 10:21:03

Nagyon jó sorozat tényleg,és az összefoglaló is jól sikerült.Sajnos csak az első részt láttam,mert nincs Cool-unk itthon :( Valaki meg tudná mondani,hogy honnan lehet letölteni?Vagy esetleg el tudná küldeni?köszönöm előre is!

Márton Anikó · http://naturkosar.blog.hu 2009.03.05. 13:48:04

én ennek a sorozatnak a könysorozatát olvasom(Bad Girl), ami sokkal jobb... Már ott is belezavarodtam a névrövídítésekbe, a sorozatban valahogy még nehezebb követni :O xD amúgy a karaktereket szerintem nemigen találták el... viszont Chucknak találó lett a karaktere :D
süti beállítások módosítása