Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 2x07 - That Night, A Forest Grew

2008. december 28. 12:43 - mg_b

Emlékszünk még az első évadra, amikor Dexter zavarba jött, ha ágyba kellett bújnia Ritával? Folyton csak nyavalygott, hogy nem erőssége a szex, a kis generális sem nagyon ugrál, meg egyáltalán. Hát, az a Dexter már a múlté, ahogy a Ritával való kapcsolata is. Fülledt erotikával nyitunk, Dexter Lejlával hempereg az ágyban, nem is egyszer mindent belead, miközben Rita otthon próbálja túltenni magát a szakításon. Anyja egy rinocérosz együttérzésével próbál segíteni ebben, ki az ágyból, hülye tyúk, hogy nézel ki, mit fognak szólni a gyerekek?!

Dexter önmagára találásával egy időben a Mészáros utáni nyomozás új fordulatot vesz, amikor a kapitányságra megérkezik egy harminckét oldalas levél magától a sorozatgyilkostól, és persze mindenki rászabadul. Dexter kajánul figyeli a homályos idézeteket fejtegető kollégáit: ő maga küldte a levelet, hogy összezavarja a népet, és végre kézbe vegye a dolgok irányítását. Ez annyira jól sikerül, hogy napokra hátráltatja a nyomozást, a zsaruk egymás után állítják fel a teóriákat, milyen személyiség lehet a levélíró, de persze minden elméletre van a levélben cáfolat is, szóval ez holtvágány.

Csakhogy Doakes megint ott ólálkodik Dexter körül. Most a Laura Moser-aktát keresi, ki akarja deríteni, mi az a sötét folt Dexter múltjában, amire a múltkor meghallgatott hangszalag utalt. Az irattáros ugye Dexter apjának régi barátja, szól is a fiúnak rögtön, hogy gáz lesz, no meg ő sem akarja elveszteni az állását, mert ugye Harry kérésére eltűntette az aktát. Dexter meg is teszi a szükséges lépéseket: egy friss gyilkossági ügyben hazudik a bizonyítékokról Doakesnak, aki ezek után napokig nyaggat egy ártatlant, olyan elszántan, hogy az már LaGuertának is feltűnik.

Vannak bizonyítékaink?, kérdi LaGuerta. – Vannak, csak Dexter még nem adta oda írásban a jelentését, feleli Doakes, ami igaz is. Dexter azonban közli a hadnaggyal, hogy dehogynem adta oda Doakesnek, ott van az őrmester asztalán (ja, mert épp most tette oda). Csakhogy főnök, azok épphogy a pasas ártatlanságát bizonyítják! LaGuerta erre begorombul, és a sárga földig lehordja Doakesot.

Viszont golyófej sem most jött a falvédőről, és rögtön vágja, hogy Dexter akarja félreállítani ezzel a húzással. Be is sétál Dexter szobájába: mi van, köcsög, végre vissza mertél vágni nekem? Vissza ám, de annyira, hogy Dexter le is fejeli rögtön, aztán kisétál a szobájából, a kávézgató rendőrök közé. Doakes ráront és elkapja, üti-vágja, még meg is rúgná, de addigra elrángatják a vérző fejű Dextertől. A többiek szemszögéből ő kezdte az egészet, úgyhogy LaGuerta rögtön fel is függeszti, és vizsgálatot kezdeményez ellene, Doakesot pedig kivezetik az épületből. De az arckifejezése alapján nem úgy tűnik, hogy utoljára próbált keresztbetenni Dexternek.

A többiről csak röviden. Lundy és Debra már az epizód elejétől nyíltan flörtölnek a Mészáros áldozatairól készült fényképek felett – fura ízlésük van –, aminek az lesz a vége, hogy Debra kihajítja a fiúját, Lundyt meg lesmárolja egy padon a tenger mellett. A folytatás egyelőre függőben. Ritáéknál ugyanekkor Gale, a drága anyuka, diktatórikus módszerekkel irányítja a családot: mire Rita hazaér esténként, a gyerekeknek már el kell menniük lefeküdni, anyátok helyett anyátok leszek, te meg, lányom, kussolsz.

Rita először nem nagyon érti, mi hozta ki ezt az anyjából, de aztán kinyomozza, hogy Gale-t majdnem egy éve kirúgták a tanári állásából. Gale persze visszabeszél, mire Rita beszól neki: fogd be a pofád, itt nem fogsz tanárnőt játszani! Holnap pedig első dolgod összepakolni és hazautazni, és küldhetsz lapokat születésnapra meg ünnepekre, de ennyi! Világos voltam? – Ha ezt akarod, lányom. Ha ezt kell feláldoznom azért, hogy végre a saját lábadra állj, akkor így lesz. – Fogd már be, hülye tyúk!

Ezek után csillan egy kis remény arra, hogy rendeződjön Rita és Dexter kapcsolata, mivel a kis Cody elhívja Dextert egy iskolai előadásra, afféle lelki támasznak, Ritának meg nincs szíve távol tartani őt a sráctól. Hősünk oda meg vissza van Lejláért, de Codyval még jobban érzi magát – ne gondoljunk semmi rosszra –, ám mikor indulna Ritáékkal fagylaltozni, Lejla telefonál, hogy leégett a lakása. Dexter rohan is hozzá azonnal, de miközben vigasztalja Lejlát, felsejlik benne a gondolat, hogy ez a tűzeset talán nem véletlenül most történt; és igaza is van, mert bár ő nem tudja, de mi láttuk, hogy Lejla saját maga gyújtotta fel a kéróját. Számító egy boszorkány, és nem kérdés, hogy ő akkor most kavarja.

Mindez azonban semmi ahhoz képest, hogy Lundy isteni sugallatra, a harminckét oldalas szöveg nyomán rájön, hogy a Mészáros ismeri a rendőrség módszereit, és láthatóan pontosan olyan levelet írt, amivel megtévesztheti és megzavarhatja a nyomozást. A Mészáros tehát: rendőr. Vagy legalábbis rendőri háttere van. Dexter, szorul a hurok, nem kellett volna megírni azt a levelet!

Címkék: dexter
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarfful 2008.12.27. 19:42:24

Vártam már, hogy mikor fog Dexter végre kicseszni Doakes-szal, igen örvendtem, amikor megtörtént.
Lilától már előre parázok, hogy miket fog még művelni ezek után.
És Debra beszólása fenomenélis volt: "Most meg akarod dugni vagy fel akarod gyújtani?" :D

McCartman 2008.12.28. 14:41:50

'de miközben vigasztalja Lejlát, felsejlik benne a gondolat, hogy ez a tűzeset talán nem véletlenül most történt'
hogyan?miért?
ezt nem értettem , a jelenet végén ránéz a lámpára és konstatálja , hogy megjavították.. ebből?:S

Prophet 2008.12.28. 17:56:42

Utóbbin én is gondolkodtam. Azt hittem először, hogy majd a szar vezetékekre fogja a dolgot, és eztán szúr szemet Dexternek a lámpa. Amúgy csak nekem tűnt fel, vagy most mintha sokkal több közelebbit mutattak volna Dexter arcából? Olyan elégedett, geci mosolyokat, amikor hülyére vesz mindenkit...

Lejla meg kíváncsi vagyok mit rejteget. Rudy Ex-barátnője? Titkosügynök? Egy domináns alkat, szeret irányítani. "Majd megszokod szívem" típus.

Lesz itt még izgalom, úgy érzem.. Lundy, Doakes...

csibra 2008.12.28. 20:57:04

Szerintem Dexter nagyon jól csinálta, hogy Lilát választotta Rita helyett. Sokkal vadítóbb nő, és kevesebb embernek fog hiányozni ha Dexter asztalán végzi :)

Prophet 2008.12.29. 12:09:12

A vadítás, meg pezsgés miatt én is őt válaszanám. De morális kérdés: egy ilyen izgalmas nőt válasszon az embert, vagy a másikat, a gyerekekkel, akik felnéznek rá, stb..

Tarfful 2008.12.30. 23:19:34

Nekem Lila inkább ijesztő. Legalábbis a mai epizód után mindenképp. Dexter eddig hogy nem vette észre, hogy a csaj nem 100-as?

báró Csekonics 2008.12.31. 13:13:40

Dexter-fejjel gondolkodva mindenképp Rita a nyerő - jobb álca, mint egy különc-vadóc csajszi aki inkább csak plusz ráirányítja a figyelmet.
Bár Lejla tényleg 'vagányabb' csaj.
süti beállítások módosítása