Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x10 - Persona

2008. december 22. 12:43 - Tipca

Gyors összefoglalóval nyitunk az előző részek történéseiből, van itt Luthor kézbe került Planet és klónozott öcsike, megsemmisített kék kriptonit gyűrű és elveszett Kara, időkapszulában talált kriptoni segélykérő jelvény és higanyembereset játszó Milton Fine, Lanát ölelgető Bizarro és jégbörtönbe zárt Clark, szóval csupa móka és kacagás. Reggel van, Bizarro tisztára belehabarodott Lanába, és legszívesebben megállás nélkül bagzana, csak hát Lana kelni akar, így elhúzza a sötétítőfüggönyt. Bizarro kis híján lebukik a pléhpofájával, de még időben rá tudja beszélni Lanát, hogy napozás helyett inkább még dugjanak egyet. Mivé lett ez a sorozat?!

Gabriel – azaz Julian Luthor-klón – érkezik a papához, és mindenről beszámol neki. Lionel, miután gyorsan túlteszi magát, hogy a rég meghalt fia visszatért, máris a közös karácsonyt meg apák napját tervezgeti. Lana furcsa halálesetekről szóló rendőrségi jelentéseket olvasgat kávé és fánk mellé. Egészségére, fene a gusztusát! Rájön, hogy az összes áldozatból hiányoznak a fém ásványi anyagok, csakúgy mint az előző részben látott nőből. Brainiac tehát tovább szedi áldozatait. Közli az eredményeket Clarkkal, aztán büszkén meséli neki, hogy a találomra szétszórt hullák helyzetéből háromszögeléssel kiderítette, hogy hol van a gyilkos. Lana, Lana, túl sok Helyszínelőket és Gyilkos számokat nézel, te lány!

De hoppá, lehet, hogy mégsem olyan hülye ez a Lana? Bizarro elhussan a nyomornegyedbe – mert hiszen hova máshova mutatnának a háromszögek –, ahol egy csomó lángoló kuka és ujjatlan kesztyű gazdája körében rábukkan a kissé lepusztult állapotban lévő Fine-ra, aki többek között patkányok kiszipolyozásával tölti temérdek szabadidejét. Brainiac persze rögtön rájön, hogy Bizarro nem Kal-El, és azonnal viccelődni kezd vele, hogy a káros napfény ellen használjon naptejet és szalmakalapot. Bizarro azonban nincs túl vicces kedvében, és kiszedi Fine-ból, hogy egy szintén a Földön ragadt kriptoni tudós, bizonyos Dax-Ur segíthet rajta, csak egy kis jeladót kell megtalálnia Bizarrónak, és meglesz Dax-Ur is.

Bizarro szalad is Chloéhoz, hogy megtudja, hol találhatná meg Dax-Ur jeladóját. Miután Chloe kimondja azt, ami egy ideje mindannyiunk fejében ott motoszkál – konkrétan, hogy a Föld egyfajta kriptoni Hawaiiként funkcionált –, megjegyzi, hogy pont olyan jelvényt találtak Karával a szépségverseny után, amilyet most Clark/Bizarro keres. Bizarro úgy tesz, mint aki tudja, miről van szó, de azért kissé durván rákérdez, hogy akkor hol is van az a jelvény? Lionel érkezik a Luthor kastélyba, Lex pedig mintha már legalább fél napja várta volna az ajtó fölötti korlátnál, úgy köszönti. Lehet, hogy így is volt, ugyanis kiderül, hogy Lex hívatta ide az apját, mert rájött, hogy Gabriel meglátogatta Lionelt, és szeretné tudni, hogy mit akart. Lionel homályosan egyértelmű megjegyzéseket tesz rá, hogy Gabriel valójában Julian, és Lex klónozta, aztán mikor a kopasz megunja a játszadozást, és rákérdez, Lionel a torkának ugrik, hogy ez nem volt ám szép, kisfiam, ejnye-ejnye!

Lana hazatér a vásárlásból, és Chloét már a házban találja. Chloe rákérdez, hogy nem tapasztalt-e Clarknál valami furcsaságot, mert ő bizony igen. Lana megjegyzi, hogy ő is, mostanában Clark sokkal nyíltabb, őszintébb és jobb az ágyban, mint valaha, egyszóval egy igazi férfiideál vált belőle. Befut az említett Adonisz is, és azt hiszi, Chloe azért jött és azért olyan ideges, mert megtudta, hogy ő és Lana úgy tervezik, elhagyják Smallville-t és világkörüli útra indulnak. Chloe megszeppenve elszalad, Lana pedig ötletet ad Bizarrónak: lehet, hogy azért nem találja meg a jelvényt, mert Kara elvitte az Erődbe.

Több se kell Bizarrónak, már repül is az Északi-sarkra, de Jor-El is tudja, hogy ő igazából egy fantom, és elzavarja. Naná, hogy tudja, hiszen az igazi Kal-Elt ő maga zárt be jégbörtönébe, amiért legutóbb nem engedelmeskedett a parancsának. Bezzeg most, hogy baj van, kiolvasztja, és akcióba küldi. Clark hazahussan, ahol meggyőzi Lanát, hogy akivel az elmúlt hetekben ágyba bújt, az nem ő volt, de erről majd később beszélnek, előbb biztonságba kell helyeznie őt. Természetesen Bizarro mindezt végighallgatja a pajtából, így rohan Brainiachoz, aki azt javasolja, ha annyira kell Bizarrónak Lana, akkor váljanak külön. Ő majd eltéríti Clarkot, Bizarro pedig tud törődni mindenki szívszerelmével, Lana Langgel. Azt azonban Bizarro már nem látja, hogy mikor hátat fordít neki, Fine elégedetten vigyorog.

Lionel a tükörben nézegeti magát, és láthatóan elégedett azzal, amit lát. Befut Clark (emlékeztek még? Kék póló és piros dzseki az Clark, piros póló és kék dzseki az Bizarro!), és a segítségét kéri. Lanát elvitte Oliver kéglijébe, de kéne valami módszer, amivel elpusztíthatja Bizarrót. Kék kriptonit kell hozzá, csakhogy az nem terem ám minden bokorban. Lionel is Dax-Ur felkutatását javasolja Clarknak, csak a jelvény kellene hozzá, és hogy azzal a kezében kimondja a tudós nevét. Clark távoztával Lionel beszáll a liftbe, és csakhamar visszaváltozik Milton Fine-ná. Clark Chloéhoz hussan, mert az egész jeladósdival csak az a baj, hogy Clark tényleg nem találja a jelvényt. Chloe nem nagyon hisz neki, ám mikor Clark direkt beáll egy ablakon beszűrődő fénycsóvába és nem lesz baja, megnyugszik. Kiderül, hogy Chloe vette magához a jelvényt, mikor Clark/Bizarro furcsán kezdett viselkedni. Clark megteszi a szükséges lépéseket, és hatalmas fényeffektek kíséretében köddé válik, ami Fine figyelmét sem kerüli el.

Valami sivatagos helyen bukkan fel újra, ahol az első embertől megkérdezi, hogy nem tudja-e véletlen, hol van Dax-Ur. Ahogy az már a filmekben lenni szokott, természetesen éppen Dax-Urnak teszi fel a kérdést. Kiderül, hogy Dax-Ur mostanra emberként él, felesége és gyereke van, hála a karkötőjébe épített kék kriptonitnak. Annak idején ő építette Brainiacot, de mikor rádöbbent, hogy a találmánya világok pusztulását hozhatja, önkéntes száműzetésre érkezett a Földre, hogy a sárga nap kriptoni kristályokra tett hatását tanulmányozza. A napfény azonban csak rá volt hatással, de mikor találkozott a feleségével, egy pillanat alatt kész volt minden hatalmáról lemondani. Clark megkérdezi, van-e még kék kriptonitja, mire Dax-Ur visszakérdez: hogy hívják a lányt?

Apropó lány, Lanához betoppan Bizarro, és próbálja elhitetni vele, hogy ő Clark, de az ablakon tükröződő képe lebuktatja. Lana SMS-t akar írni, de megmutatkozik Clark/Bizarro legújabb képessége: elektronikus püttyögésekből képes SMS-t olvasni, még mielőtt elküldték volna. Lana szaladna, de ugyan mire gondolt? Bizarro eléje hussan, és próbál rámutatni, hogy akivel az elmúlt hetekben minden eddiginél boldogabb volt, az nem Clark volt, hanem ő, Bizarro. Szereti Lanát, és azt akarja, hogy vele tartson, lehetőleg minél messzebb Smallville-től. Gyerünk, Lana, menj!

Az az idióta Clark megint rosszkor jön és közbeszól, Bizarro fel is keni a falra, s közben az egész lakást szétzúzzák. Nem irigylem szerencsétlen Olivert, elmegy hősködni, s mire visszajön, a lakása kész romhalmaz lesz. A kék kriptonit Lanához kerül, aki kész volna elpusztítani Bizarrót, ám az megint mézes-mázoskodni kezd, és úgy tűnik, ez alkalommal sikerül meggyőznie Lanát, mert az bevallja, hogy az utóbbi időben valóban sokkal boldogabb volt, mint eddig bármikor. És nem Clarkkal, hanem Bizarróval. Bizarro elégedetten mosolyog, Clarknak majd a szíve szakad meg, de kiderül, hogy ez csak álca, és Lana Bizarro kezébe teszi a kék kriptonitot, ami, mivel éppen ellenkezőleg hat, mint Clarkra, olyan szinten feltölti erővel Bizarrót, hogy az nem bírja tovább, és felrobban, de előtte még egyszer, utoljára szerelmet vall Lanának.

A sivatagban újabb látogató érkezik Dax-Urhoz, méghozzá Fine, akinek végig az volt a terve, hogy Bizarróval vagy Clarkkal, ugyan mindegy, de megtaláltassa a kriptoni tudóst, mert az ő agyában vannak a teljes helyrehozásához szükséges információk. Dax-Ur semmit nem mond, de erre Brainiacnak nincs is szüksége, ujjaiból csápokat növeszt, és szépen kiszipkázza az infókat a tudós agyából. Lex meglátogatja Gabrielt a Planetben, de csak azért, hogy közölje vele, ki van rúgva. Felajánl neki egy másik szerkesztő posztot, Londonban, de Gabriel köszöni, nem kér belőle. Így legalább lesz elég ideje kitapasztalni, milyen is igazán Luthornak lenni, hiszen gyakorlatilag ennek a családnak teremtetett. Sértegeti még egy sort a kopaszt, aztán távozik.

A végére egy zenés montázs. Lionel és Julian/Gabriel elégedetten lépnek ki egy étterem ajtaján, készek mindent megbocsátani egymásnak, és Lionel boldogan fogadja el fiának a klóngyermeket, ám az élet(?) közbeszól, és egy tolvaj először kirabolja az apa-fia párost, majd több lövéssel végez Gabriellel. Ezután SMS-t küld Lexnek, hogy kész a meló, aki elejti a telefont, majd kitántorog a zuhogó esőbe, és elkeseredetten üvölti bánatát az éterbe. Ezalatt a Kent farmon Clark töprengve és szomorúan mered a Lanával közös ágyukra, melyben a barátnője hetekig más férfival hempergett, bevallása szerint boldogan, Lana pedig a háttérből figyeli őt könnyeivel küszködve. Végül lefekszenek, de érezhető, hogy a kapcsolatuk már sosem lesz olyan, mint amilyen volt.

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vorti 2008.12.24. 23:25:30

Szeretem ezt a részt. :) A két Clark harcából a nevető harmadik Brainy kerül ki győztesen. :D Mondanom sem kell, fog majd kavarni rendesen. XD Csak Kara hiányzik már nagyon... :(
süti beállítások módosítása