Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x11 - Múlt és jelen

2008. december 20. 14:00 - the black ball

Ez a rész, ez... Ez olyan borzasztóan unalmas és fárasztó, hogy az leírhatatlan. Ez, áhh... Inkább tájékoztató jellegű hogyvolt következik. Elérkezünk egy bolygóra, ahol a kapu egy raktárban senyved. Megjelenik egy bácsi (Orner) meg egy néni (néni), akik jól megijednek, aztán közlik, hogy a Vorlix óta semmire sem emlékeznek. A Vorlix egy éve volt. Elvisznek minket az ideiglenes kormány egyik tagjához. Közben büszkélkednek, hogy azóta nem láttak gyerekeket, és az öregek is csak fotókon léteznek. Szóval a 20 éveseké a világ. A kormányból az egészségügyi miniszter, Ke’ra fogad minket. Jól ért a kémiai meg orvosi dolgokhoz.

Éjjelente a fellelt könyveket bújja, hogy valamit megtudjon a Vorlix előtti időkről. Daniel ráhajt, végül is már nincs asszony, akire várjon. Megemlítjük neki a csillagkaput, hogy egy másik világról jöttünk. Ke’ra már olvasott róla valamelyik jegyzetben. Mellesleg egy női látogató jött ide a kapun keresztül. Gyorsan kikeresi, hogy ki is volt az. Egy kedves, szeretnivaló, bájos öregasszony: Linea. Úgy bizony. A világok gyilkosa.

Azért azt hinné a naiv, hogy egy világgyilkos szintű karakterrel jobban eljátszanak az írók, de nem, mi érjük csak be a kukacokkal. Na szóval Linea egy itteni rovarirtó szerben (!) megtalálta az örökélet titkát. (Mekkora hülyeség ez már...) Felajánljuk a segítségünket, a Földön kivizsgáljuk Ornert. Ke’ra segít.

Meg is van a hiba, valami szer az agyukban gátolja az emlékezést, nekiállunk ellenszert keresni. Daniel és Ke’ra közben körutazást tesznek egymás szájában, Carterben meg fölreppen az ötlet, hogy Linea sikerrel járt, és mindenkit megfiatalított - saját magát is. Ezért nincsenek öregek. Gyerekek meg azért, mert a rovarirtó kihatott a kisfickókra ott a lábaik között. Természetesen Ke’ra lesz a gyanúsított, elvégre túl jó kémiából.

DNS-teszt jön, beigazolódik, hogy ő Linea, óvatosabbak leszünk. Ke’ra is megtudja, hogy ki volt valójában, nem tetszik neki, ő jólány. Közben megtaláljuk az ellenszert, beadjuk Ornernek, visszajönnek az emlékei. Ke’ra is be akarja adni magának, de időben cselekszünk. Végül aztán, hogy kompromisszumot kössünk, újra átejtjük Ke’ra-t a Vorlixon, aki újra elfelejti minden eddigi emlékét, aztán hazamegy Ornerékkel. Huh. Soha többé ezt a részt!

Címkék: csillagkapu
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.12.21. 13:07:51

Szerintem nem olyan vészes ez a rész, vannak rosszabbak is. A következő két epizód viszont mindenképpen kárpótol érte.
süti beállítások módosítása