Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kaliforgia 2x10 - In Utero

2008. december 18. 11:54 - WUTM

Hát kérem, eljött ez is, a legrosszabb rész a sorozat történetében. Borzalmas, szenvelgős 26 perc, kínos visszaemlékezéses jelenetekkel, amikben a 48 éves Duchovny egy körszakáll segítségével próbálja eljátszani, hogy 34 éves. Ehhez még ő is kevés…

A rendelőben Hank ismét széttett lábbal ül az orvos előtt, mint tíz résszel ezelőtt a vazektómiánál, csak most Karen is jelen van és fogja a kezét. A dokit az orvosi véleményezés helyett jobban érdekli, hogy min dolgozik mostanában a híres író, aztán tűt szúrna belé mintavétel céljából, de mivel ekkora hírességgel ül szemben, megengedi neki, hogy előbb igyon valami erőset.

Visszaemlékezés 1. Karen a tv előtt sír, mert meghalt Kurt Cobain, vagyis 1994. április 5-ét írunk. Van más oka is sírni Karennek, mert hogy terhes. Ha-ha, szóval Cobain el, Becca meg be, csodás, jó cserét csinált a világ. Aztán az eddig alvó Hank felébred, és mindjárt megvakulok, mert egy ostoba körszakállt hegesztettek neki a fejére, ez mutatja, hogy mennyire alter, meg laza, meg grunge, na meg fiatal. A Heart-Shaped Box dallamaira megtörténik a terhesteszt, és kimutatja Beccát. Én itt inkább elmennék Nirvanát hallgatni, de Körszakáll Hank igyekszik rávenni Lilatincses Karent, hogy egy negyedik tesztet is végezzen el. Ám Karent meggyőzte a három pozitív eredmény.

A megfogant gyermeken és Cobain halálán felül még az is problémát jelent, hogy Körszakáll Hanknek modell barátnője van, Lilatincses Karennek pedig zenész pasija. Ráadásul K. Hank felteszi azt a nagyon kedves kérdést L. Karennek, hogy biztos-e, hogy övé a gyerek. Csak egy megsemmisítő pillantást kap, de ebből kiérti az igent.

Vissza a jelenbe. Az orvos az észlelt csomó lehetséges okai között megemlíti a szifiliszt is. Karen szerint inkább legyen rák, és ezzel elérkeztünk a Visszaemlékezés 2-höz. Körszakáll Hank és Lilatincses Karen a lehetőségeket vitatják meg. Wow, Karennek van kék hajtincse is, ez biztos nagyon menő volt 94-ben. K. Hank elnézést kér, amiért felcsinálta L. Karent, de L. Karen kedves és megbocsátja K. Hanknek, hogy nem használt óvszert. K. Hank filozofikus kedvében van, és kijelenti, lehet, hogy 10 év múlva L. Karen lesz élete nagy szerelme. Ezzel vissza is ugrunk a jelenbe.

Karen és Hank egy ágyban, na de vajon miért? Nincsenek is együtt, ahogy ezt Hank meg is jegyzi. Nehéz ezt követni. Hank különben idegesen nézi a néma telefont, mert az orvos ma fogja hívni az eredménnyel. Karennel ismét sorba veszik a lehetséges betegségeket. Épp amikor a szifilisz szóba kerül ismét, Becca oldalog be a szobába. Ő sem érti, miért vannak egy ágyban a szülei, rá is kérdez, hogy most mi van, megint összejöttek vagy valami nagyon rossz dolog történik. Karen és Hank jó szülőkhöz méltóan mindent tagadnak, Becca sértődötten hazugnak nevezi őket (hát jah, a lázadó Cobain szelleme!) és elvonul. Jön helyette a Visszaemlékezés 3.

Lilatincses Karen úgy dönt, hogy nem tartja meg a gyereket, Körszakáll Hank pedig nem ellenkezik. Szerintem a haja sem az igazi ennek a Körszakáll Hanknek, valami csapnivaló parókát adtak rá Duchovnyra, de esküszöm, hogy nem emlékszem arra, hogy ilyen haj divatos lett volna 94-ben. Ám igazából ez már nem ront az összhatáson. Vissza L. Karenhez, aki soha többet nem akar K. Hankkel találkozni, az egész kapcsolatuk a párjuk megcsalásával és egy abortusszal kezdődik, ebből semmi jó nem sülhet ki. K. Hanknek nem tetszik az ötlet. Vissza a jelenbe.

Hank az internetet bújja, diagnózist keresve, és már rá is jött, hogy bubópestise van. Karen felajánlja, hogy inkább lefekszik vele, csak ezt hagyja abba, Hank viszont visszautasítja az ajánlatot, szinte hihetetlen. Sőt, még tovább megy, inkább beszélgetne Karennel, arról a bizonyos kijelentéséről, hogy Ashby jól csókol. Hank tudni akarja, mi folyik, kell-e aggódnia, Karen viszont nagyon helyesen lepattintja Hanket, mivel nincsenek is együtt, semmi köze hozzá. Aztán persze jön a menetrendszerinti Visszaemlékezés, szám szerint a negyedik. Szerencsére ez rövid, csak azt látjuk, hogy miközben Lilatincses Karen alszik, Körszakáll Hank meztelen felsőtesttel (szép munka, Duchovny!) az írógépéhez ül, és gépelni kezd.

A jelenben Charlie próbál meg egy bárban életkedvet csiholni Hankbe, és arra emlékezteti barátját, hogy milyen jót mulatott azon, amikor neki volt bőrkinövése, és napokig várt az eredményre. Hank viszont tényleg kivan, az sem érdekli, hogy egy csaj vadul szemez vele, inkább azon búslakodik, hogy rossz apa volt és élete szerelmét is hagyta elmenni pár kóbor numera kedvéért. Bezzeg Charlie-ék milyen jól megvannak együtt. Charlie már nem annyira biztos ebben, és azt pedzegeti, hogy mi lenne, ha Daisy-vel folytatná az életét. Hank erről hallani sem akar, ráadásul a mobilja is csörög, de nem az orvos az, hanem Ashby. Vele nem akar Hank beszélni, inkább jön a Visszaemlékezés 5, amiben azt látjuk, hogy amíg Körszakáll Hank elment zuhanyozni (erről nincs felvétel sajna), Lilatincses Karen titokban beleolvasott K. Hank irományába, ami nem más, mint egy levél L. Karennek. Mielőtt K. Hank visszaért volna a szobába, L. Karen gyorsan visszaszaladt az ágyba, és úgy tett, mint aki alszik. De az arcán látszott, hogy tetszett neki, amit olvasott.

A jelenben Ashby dörömböl Karen ajtaján, napok óta nem tud semmit Hankről, csak nincs valami baj? Karen nem avatja be a részletekbe, inkább arról kezd beszélni, hogy Hank megtudta tőle, hogy Ashby meg akarta őt csókolni, és most ez zavarja az írót. (Közben vegyük azt észre, hogy itt most egy angol és egy skót származású színész beszélget, amerikai akcentussal. Szép. És az Ashby-t játszó színész volt az X-aktákban is, és a második mozifilmben, na az volt még olyan rossz, mint ez a rész, nem csoda, hogy nem emlékszem rá. És Natasha McElhone-nak vasárnap volt a 37-ik születésnapja, viszont már túl van élete tragédiáján, ugyanis idén májusban, amikor a harmadik gyermekével volt terhes, meghalt szívrohamban a férje. Ez mekkora szopás már. Viszont totál nem látszik a sorozatban, hogy a színésznő terhes lett volna bármikor is, mikor forgatták ezeket a részeket? A gyerek különben októberben megszületett. Ez a rész annyira rossz, hogy bármi másról hajlandó vagyok írni. Például mi van most a Duchovny házaspárral, tudja valaki? Remélem, a Golden Globe odaítélői nem ezt a részt nézik meg, mert akkor nem nyer sem a sorozat, sem David. Na mindegy, már csak 10 perc van hátra a részből.) Karen bevallja Asbynek, hogy a volt pasijára emlékezteti, arra a zenész fickóra, akit Hankkel csalt meg. De a nosztalgiázásra nincs sok idő, mert betoppan Hank, és amint meglátja Ashbyt, meg akarja verni, az viszont ezt nem annyira szeretné, ezért egy eszement kergetőzés és gyümölcsdobigálás veszi kezdetét. Hank épp elkapja Ashbyt, de annak akkora szerencséje van, hogy az orvos pont ekkor telefonál. Mire Hank a készülékhez ér, az orvos már leteszi, de legalább Ashby megmenekül a veréstől.

Charlie-nak sincs túl jó napja. A bárban Marcyval beszél telefonon, úgy tűnik, a feleség hazajöhet a rehabról, de házi feladatként a 12 lépéses gyógyulásos módszert kell csinálgatnia, Charlie nem túl boldog, amikor leteszi a telefont. Viszont rögtön ezután Daisy bukkan fel, de ez sem jelent túl jó híreket a kopasz számára: a csaj elköltözik tőlük, és már pornózni sincs kedve többet. De így legalább Charlie volt az utolsó, akivel a kamera előtt szeretkezett, ez aztán a vigasz! Abban azért megegyeznek, hogy továbbra is tartják a kapcsolatot, aztán Charlie megkérdezi, hogy megnézheti-e az új lakást, de ehhez minek csókolózni?

Ashby bocsánatot kér, amiért megcsókolta Karent, Hank bocsánatot kér, amiért megcsókolta Janie-t, így aztán egálban vannak, Ashby békével távozhat. Hank felteszi a kérdést Karennek, mi lenne, ha csak egy hónapja lenne az életből. Karen Beccával akarná tölteni az időt, talán egy kis Hanket is belepréselne, pár napig. Hank viszont Karent akarná maga mellett, hogy az utolsó dolog, amit az életben lát, az Karen szeme legyen. Ez nagyon szép, meg minden, de Karen nem olvad bele Hank karjaiba, túl sok ilyet hallott már, és meg is mondja Hanknek, hogy az a baja, hogy nem tudja eldönteni, mit akar: a családjával is akar lenni, meg folyton becsajozó, független pasi is akar lenni. Végszóra csöng a telefon, az orvos az, Hanknek nincs semmi baja, jóindulatú a cucc. Karen és Hank összeölelkeznek, ez el is vezet minket a Visszaemlékezés 6-hoz. Van még hova fokozni a kínt, Körszakáll Hank és Lilatincs Karen az utcán sétálnak, mindketten kalap, a látvány szörnyű, tényleg ez lett volna 94-ben? Na mindegy, a lényeg, hogy K. Hank és L. Karen elbúcsúznak, örökre elválnak, L. Karen megy abortuszra, K. Hank meg ki tudja hova. Egyik sem boldog, de ezt beszélték meg.

L. Karen átmegy az úttesten, K. Hank pedig bedobja a postaládába a levelet, amit Karennek írt. L. Karen ezt a túloldalról kifigyeli, és amikor látja, hogy K. Hank meglépte a lépést, odakiált neki, hogy menjenek együtt a Cobain-virrasztásra. Miközben mennek, Hank előadásában halljuk a levelet, ami egy nagyon megírt szerelmes levél, és amit majd a Hank Moody múzeumban is kiállíthatnak, olyan rendben van. A levél mondatai közben a Pearl Jam Nothing Man-je szól, és látjuk a múlt képeit peregni, ahogy Karen egyre terhesebb, és boldogan élnek Hankkel együtt, a képsorozat végére pedig visszaérünk a jelenbe, ahol Becca is csatlakozik az öleléshez, és végre egyszer egy rész végén pillanatnyi boldogságban válunk el Hanktől.

Címkék: kaliforgia
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gömbpanda · http://korcsmacska.blog.hu/ 2008.12.18. 14:33:35

Szerintem jó rész volt, kedvenc sorozatom kár h nem hosszabbak a részek vagy lehetne több rész egy évadban.

pipboy2000 2008.12.19. 10:03:43

Szerintem is a legszarabb rész, vagy 3szor kellett nekifussak ennek a huszonvalahány percnek. A hogyvolt nagyon jó, jót röhögtem az elkalandozásodon. Ha élőben találkoznék vkivel olyan kalapban mint K. Hank, biztos hogy szó nélkül pofán basznám, nem értem hogy a készítők miért akarják elbaszni a 2 szezon alatt felépített image - ét.

tiktaktiktak 2008.12.19. 15:38:31

nekem nem tűnik olyan rossznak ez a rész, köszönet a hogyvoltírónak
'94 - körszakáll alap, a kalap viszont túlzásnak tűnik
a grunge zenei aláfestés pedig biztos rendben van, már nagyon várom, hogy elkezdje vetíteni az éjcsbíó
süti beállítások módosítása