Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 2x06 - Dex, Lies, and Videotape

2008. december 17. 10:10 - mg_b

Mivel Dexter még nem tud a kikötőben elhelyezett kamerákról, egyelőre jobban aggasztja a tény, hogy nevelőapja hazudott neki az anyjáról. Újra meg újra lejátssza a hangszalagot, próbálja kideríteni, mit suttoghatott Harry fülébe Laura, aztán meg Lejlának vekeng, hogy az egész életét a Harrytől tanult szabályokra építette, de mi van, ha azok csak Harry lelkiismeret-furdalásából vagy bosszúvágyából fakadtak Laura halála miatt? – Nem tök mindegy, Dexter? Harry szabályai rossz irányba tereltek, de erre most szerencsére rájöttünk, szóval amit eddig tettél, az nem számít, találjuk ki együtt, ki is vagy valójában!

Ez egy nagy meló, Dexter ingerült is miatta egész nap, ami leginkább Doakesnak böki a csőrét, és mialatt Masuka azt próbálja megmagyarázni Lundynak, miért nézeget she-male videókat a neten, Doakes elhatározza, hogy megint elkezdi követni Dextert. Debra szerint ugyanis a bátyja nemhogy egy füves cigit, de még egy füstszűrőset sem szívott el soha életében. Akkor talán nem is függő a fiú… Ennél rosszabb, hogy Lundy is kipécézi magának Dextert, és Masuka helyett őt viszi magával egy állítólagos tetthelyre körülnézni. Dexterről ugyanis azt hallotta, különös érzéke van a sorozatgyilkosokkal kapcsolatban, a tetthelyen pedig természetesen a Mészáros nyomait keresik, mert valaki azt állította, hogy megszökött a Mészáros kezei közül előző este (ami nem rossz teljesítmény annak fényében, hogy Dexter édesdeden aludt otthon).

Lundy és Dexter beszélgetését az elhagyott és rumlis vasúti teherkocsiban természetesen nem lehet visszaadni, de borsódzott a hátunk attól, ahogy mindig ugyanarról beszélve elbeszéltek egymás mellett (Lundy: Lehet, hogy a Mészárosunknak identitászavara van. – Dexter: Teljesen elképzelhető! – Lundy: De nem valószínű.), és ahogy Lundy arcát elnéztük, valószínűleg már fel is vette Dexter a gyanúsítottak egy fős listájára. Aztán eldurran az atombomba: Jut eszembe, mondja Lundy, ott vannak a kamerák. Magának is van egy kis csónakja az egyik kikötőben, nem? Dexter nyel egy nagyot, aztán azt mondja, De igen, és nagyon rég vártunk már egy kis közbiztonság-javulásra a környéken.

Az atombombához képest csak taposóakna, de ugyanezért fájdalmasabb és alattomosabb Rita anyjának kezdeményezése, hogy hívják meg vacsorára Lejlát. Féltékennyé akarja tenni Ritát, és ha kiderülne, hogy még igaza is van, és Dexter kavar Lejlával, hát annál jobb. Az egyetlen kellemetlen pillanattól eltekintve – amikor Lejla majdnem elkottyantja, mi történt Dexter anyjával, ami ugye hétpecsétes titok Rita előtt – az este jól alakul, Rita pedig a végén látszólag őszintén közli, hogy kedveli a csajt, s még egy bűnbánó dugást is felajánl Dexternek. El is húznak Dexter lakásába, és már kerülnek lefelé a ruhák, amikor odatelefonál Lejla, és rámondja a rögzítőre, hogy nagyon élvezte a vacsorát, Rita nagyon kedves buta tyúk, Gale egy szemét házisárkány, az pedig mázli, hogy nem mondta végig Dexter anyjának történetét, hát még akkor mi lett volna, ha megemlíti, hogy együtt töltötték az estét a múltkori kiruccanáskor!

Rita reakcióját el lehet képzelni, ordítva kirohan a lakásból, otthon meg közli az anyjával, hogy igaza volt, a dugásból semmi sem lett, Dexter átverte a palánkon, és rosszabb, mint Paul, mert benne még meg is bízott… Gale nagyon sajnálja, és Rita válla fölött mosolyog. Dexter egyrészt nem érti a dolgot, másrészt szeretné folytatni, szóval Debra a segítségére siet, hogy a ki vagy rúgva asszonynyelven azt jelenti, szaladj utána és csókold meg, és hasonlók, de legalábbis küzdjél érte, bátyó, ezt már megtanulhattad volna az én hisztijeimből. – Nem tudom, azokat sem értettem soha.

Az irodában sem állnak túl jól a dolgok. Bármit próbál is, Dexter nem fér hozzá a kikötői videofelvételekhez, amitől már önmagában is elég ideges, ráadásul Doakes belehallgat Harry és Laura beszélgetésébe, majd szemtől szembe megvádolja Dextert, hogy nem is drogos, hanem csak valami nagyobb mocskot akar leplezni vele. Dexter erre elrohan LaGuerta hadnagyhoz, hogy hivatalos panaszt tegyen Doakesról, Maria viszont kér egy kis időt, hadd beszéljen előbb négyszemközt az őrmesterrel, Dextert meg elküldi, szellőztesse ki a fejét. Dexter ezt úgy értelmezi, hogy vezesse le a feszültséget valahogy, szóval elmegy Lejlához, elkezd ordítozni, hogy tele van a feje érzelmekkel, és hogy az irodában gáz van, meg hogy Rita elhagyta, és hogy mindennek Lejla az oka. Aztán. Jól. Meg. Dugja.

Utána egy darabig úgy tűnik, mindenki nagyon boldog, még Dexter belső hangjai is elhallgatnak, de aztán megcsörgeti Rita: – Beszélnünk kéne! – és a hangok visszatérnek, Dexter pedig egy szerelmi háromszög egyik csúcsán találja magát.

LaGuerta viszont legalább komolyan veszi a dolgát, és beszél Doakes fejével: James, ha így folytatod, véged lesz, mint a botnak, a legutóbbi összeesküvés-elméletedre kettőnk kapcsolata ment rá, erre a mostanira az állásod fog. – De Maria, hidd el, hogy Dexter rejteget valamit! Maria nem hiszi, Doakes monnyonle, ugorjunk. Dexter jobb híján kattint egyet a tűzjelzőn a kapitányságon, és míg a többiek zavartan távoznak az épületből, ő törli a kikötői kamera felvételét, amelyen bizony látszik, mit csinált (mert majd senkinek nem tűnik fel, hogy hiányzik egy darab, he?). Égető probléma ezzel stílusosan megoldva, a többi azonban nehezebb lesz.

Habár… Dexter tulajdonképpen egész könnyen kideríti, ki volt az a krapek, aki a Mészárosnak adta ki magát, és éjszaka el is kapja. A fickó bevallja, hogy már két embert is megölt, és hogy a Mészáros a példaképe, mire Dexter elviszi a vasúti teherkocsira, és egy könnyed csevej után (nem az vagyok, akinek gondolsz, és bocs, de meg kell öljelek) feldarabolja. Nehogy már másoknak is eszébe jusson, hogy utánozni kezdik! A rendőrség örül is nagyon, ez ugyanis remélhetőleg visszariaszt másokat az utánzástól, de ez az öröm semmi Debráéhoz képest. Végig azt gondolja ugyanis, hogy Lundy azért ugráltatja újabban Dextert, mert őt többre tartja nála, amikor azonban Lundy megmondja, hogy csupán azért, mert nem bírja Masuka she-male dolgait, Lundy nyakába ugrik. Lundy meg átöleli. Aztán persze zavartan kerülik egymás tekintetét, de ennek gyanúsan lesz még folyománya.

Zárásként Dexter elmegy Ritához beszélgetni, és elmond neki mindent: hogy az anyját megölték, és biztosan amiatt függő (itt ugye csúsztat egy kicsit); és hogy Lejlával együtt utazott el valóban múltkor, azért, hogy szembenézzen anyja egyik gyilkosával; és hogy AKKOR nem is történt köztük semmi. Az AKKOR hallatán az addig megértő és megdöbbent Rita ismét idegrohamot kap, megint kihajítja Dextert, ő pedig hova megy? Lejlához. Innen folytatjuk legközelebb.

Címkék: dexter
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dallas 2008.12.17. 11:09:28

Jó volt ez a rész (is), örülök, h a nyavajgós és idegesítő Rita kikerült(?) a képből. Kiváncsi vagyok, Dexter, hogyan épít új szabályrendszert.. (ha épít)

Combi a ballibes Ferkófan 2008.12.17. 12:40:59

Dallas Dallas, lesz itt még neked meglepetés nem is kevés :)

báró Csekonics 2008.12.17. 12:43:36

Lejla sokkal jobban 'illik' Dexterhez az tény...
Asszem a kicsi Rita agya menten ledobná az ékszíjat, ha csak sejtené is hogy mit csinál Dex.
(Bár néha Lejlában sem vagyok biztos - mondjuk a múltkori véres visszaérkezés után valószínűleg azért csak sejti, hogy nem heroin van a függőség hátterében.)

Britte 2008.12.17. 12:55:41

Lejla ezerszer jobban illik Dexterhez, mint Rita! :)Ugyanolyan fura. Biztos kiderül még róla valami.

Dallas 2008.12.17. 13:48:37

Combi, én a Viasaton követem a sorozatot, nem töltöttem le előre és nem néztem máshol. Így, remélem is! :)

fancs 2008.12.17. 14:08:17

Én akkor is a Ritának drukkolok, a két gyerek miatt, mert azoknak nagyon szükségük van Dexterre.

vasszűz 2008.12.17. 17:40:55

Nem láttam az elejét, nem volt világos, most akkor látta Lundy a felvételt?
A Rita-szál pedig, amilyen fontos volt, most elég kurtán-furcsán véget ért, szerintem még visszatér.

vasszűz 2008.12.17. 17:42:55

Meg is jegyezte, hogy mintha valaki figyelné a nyomozást (mármint Lundy).
süti beállítások módosítása