Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x09 - Gemini

2008. december 15. 14:23 - Tipca

Lois és Gabriel – aki, mint tudjuk, egyben Julian Luthor – éppen kamatyoláshoz készülődnek, mikor kiderül, hogy Lois tényleg munka miatt hurcolta le pasiját a raktárba, ugyanis szeretné tudni, hogy nem csak azért kapta-e meg az áhított Luthor-vezércikket, mert a főnökkel kavar. Gabriel biztosítja, ilyesmiről szó sincs, a nagy „leleplezés” azért lett az övé, mert Lex kimondottan őt akarta a feladatra. Lois köpni-nyelni nem tud ezt hallva, hát még, amikor az irodába visszatérve megcsörren egy mobil az asztalán, és egy ismeretlen hang azt mondja, bombát szerelt Chloéra, és ha nem hallgatja meg, hogy milyen mocsokságokat tud Lexről, fel is robbantja.

Lois, miközben nagyban pötyög a klaviatúrán, mintha az állítólag a Luthor művekből szökött, gyorsan öregedő klón, Adrian szavait írná le, e-mailben próbálja figyelmeztetni a mellette tébláboló Chloét, de az ismeretlen erre is gondolt, és levágta Lois gépét a hálózatról. Lois körbenéz, hátha meglátja, ki az, aki telefonon beszél, és figyeli is őt, mert Adrian szavaiból világosan látszik, hogy ő is ott van az irodában. Észre is vesz egy postást, de miután leüti, és amolyan Jack Baueresen beleordít a képébe, hogy „Hatástalanítsd a bombát!”, kiderül, hogy téves riasztás volt. A postás megszeppenve távozik, de pár pillanattal később visszatántorog az eldugott raktárba, hátában egy ollóval. Ismét csörög a telefon, és látjuk, amint Adrien alig két méternyire Chloétól figyelmezteti Loist, hogy most már aztán üljön le a seggére, és kezdjen hozzá a cikkhez, különben irgum-burgum.

Clark, miután hetekig kutatott Kara után, feladja, és hazatér, ahol Lana rögtön a nyakába ugrik, mondván, gondolkodott, és az lesz a legjobb, ha leáll a Lex után való kutakodással. Clark azonban másként gondolja, és megkéri a lányt, hogy adjon át mindent, amit a kopaszról gyűjtött, és fingassák ki együtt Lexet. Elmennek az Íziszhez, ahol Clark kiselőadást tart arról, hogy ő a felelős, amiért Lana ilyen sötét lett, meg hogy Lex gonosz, és börtönben van a helye. Beszéd közben megakad a szeme egy Scion projekt feliratú dosszién, mely, mint kiderül, a kriptonitbörtönbe zárt trutyi titkosabbik neve, és Lana még rengeteget tud róla mesélni.

Lois kémesdit játszik, filctollal pöttyökből kirajzolja egy borítékra, hogy „Bomba van nálad!”, aztán a postáskisasszonnyal átküldeti a karnyújtásnyira ülő Chloénak a csomagot. Remélhetőleg Chloe nem színvak, és el tudja olvasni a babos könyv ábráit idéző üzenetet. Ez azonban még várat magára, ugyanis a lány éppen indulóban van, hogy beköszönjön Clarknak, így nem igazán nézegeti a küldeményt. Eközben Lana elviszi Clarkot egy titkos kórterembe, ahol az előző rész végén látott, befeketedő szemű nő fekszik, akire eszméletlenül bukkantak egy sikátorban. Valami az összes ásványi anyagot kiszívta a szervezetéből, aztán távozott, s ő azóta is egy furcsa, idegen nyelven mormol, amit senki nem ért. Mint kiderül, nem véletlen, ugyanis a nyelv a kriptoni, így Clark gyorsan jegyzetelni is kezd.

Chloe liftbe száll, ám az utolsó pillanatban befut Jimmy is. Kényelmetlen feszengéssel fogynak az emeletek, így, hogy elüsse az időt, a lány alaposabban is szemügyre veszi a csomagot, és felfedezi Lois figyelmeztetését. Éppen megdöbbenne, mikor hirtelen két emelet között leáll a lift, és Jimmy meg ő bent ragadnak egy bombával. Loisnak is feltűnik a liften a „Nem működik” tábla, de még mielőtt bármit is tehetne, megjelenik Adrian, és a cikkét követeli. Chloe kiborítja a táskáját, hogy megtalálják a bombát, Jimmyt azonban pillanatnyilag jobban érdekli a féltve őrzött közös fotójuk, mely a táskából esik ki. Chloe kikapja a kezéből, így aztán Jimmy is kutatni kezd, és csakhamar megakad a szeme egy kis ajándékcsomagon, melyet Chloe nem sokkal korábban kapott egy titkos Mikulástól. A kis dobozban egy szép nagy adag C4 van.

Adrian elolvassa a cikket, Lois pedig követeli, hogy a férfi eressze el Chloét, de az még nem hajlandó, először Loisnak rá kell vennie Lexet, hogy mindent ismerjen be. A liftben alig van térerő, de az első adandó alkalommal Chloe inkább Clarknak telefonál, nem a rendőrségnek, amin Jimmy egy kicsit kiakad. Szerencsére sikerül lenyugtatni annyival, hogy a titkos üzenet alapján a merénylő a közelben van, és az kissé feltűnő lenne, ha egy csapat bombaszakértő masírozna be az ajtón.

Loisra kamera kerül, fülébe pedig fülhallgató, így kell bemennie Gabriel irodájába, ahol Lex már várja őt, hogy elkészüljön az előre megbeszélt interjú. Lois, Adrian utasításai szerint, gyorsan a tárgyra tér, a Gemini projektről és a klónokról beszél, majd fegyvert fog Gabrielre, úgy követeli a választ Lextől. A kopasz, mikor a lány épp nem néz oda, felkap egy kis szobrot, és leüti vele a lányt, ám Adrian is megérkezik, és a nem létező emlékekkel hozakodik elő, melyek egyben Gabrielé, azaz Juliané is. Kiderül, hogy Gabriel is csak egy klón, annyi különbséggel, hogy ő jobban sikerült, mint Adrian. Lex mellbe lövi a férfit, s az, miután megnyomta a detonátor gombját, meghal.

A liftben a bomba nem robban fel(!), hanem csak bekapcsol egy időzítő, és egy perctől kezd el visszafelé számolni(!!). A kétségbeesett Chloe bevallja Jimmynek, hogy azért szakított vele, mert kiderült róla, hogy meteormutáns. Jimmy válasza erre az, hogy megcsókolja a lányt. Ezalatt Lana és Clark is megérkeznek a Planetbe, hogy Chloe segítségét kérjék a kriptoni nyelven beszélő nő kódjának lefordításában. Mivel nem találják sehol a lányt, Lana leül Lois gépéhez (azt ne kérdezzétek, miért, és miért pont oda), és megtalálja az üzenetet a bombáról, amelyet Lois nem tudott elküldeni. Clark fülelni kezd, meghallja az időzítő pittyegését, átszáguld az épületen, feltépi a liftajtót, és elhajítja a bombát a Daily Planet tetejéről, mindezt olyan gyorsan, hogy senki nem veszi észre.

Lois magához tér, de semmi öröme nincs benne, Lex csupa rossz hírrel köszönti: Adrien megszökött, más írja meg az interjút, ráadásul vezetőségi csere is történt a Planetnél, mivel a kopasz úgy vélte, egy újság pont megfelelő ajándék lenne magának karácsonyra. Lois megesküszik, hogy lebuktatja Lexet, de bizonyíték híján ő maga sem hiszi el igazán a dolgot. Chloe és Jimmy most, hogy már nincsenek közvetlen életveszélyben, leülnek megbeszélni a dolgot, és Chloe begyógyítja Jimmy sebes ujját. Szent a béke, már szólnak is a harangok. Nem úgy a Luthor tesóknál, Gabriel ugyanis még mindig dühös amiatt, hogy ő csak egy klón, állítson bármit is Lex az ellenkezőjéről. Meg lehet érteni.

Gabriel Lextől rögtön Loishoz indul, hogy elmondja a lánynak, a kopasz kifejezetten azt akarja, hogy Lois a Planetnél maradjon, és hogy mindenkinek az lenne a legjobb, ha szakítanának, ezúttal valóban. Szegény Lois, nem irigylem, először Oliver, most Gabriel/Julian… Másnapra Chloe már készen is van a kódfejtéssel. Kiderül, hogy a nő által újra és újra ismételgetett üzenet nem más, mint egy számítógépes hibakód, mintha egy rendszer újra és újra fel szeretne állni, s habár egyelőre nem sikerül neki, egyre közelebb jut hozzá. Clark és Chloe rájön, hogy ez csak egyet jelenthet: Milton Fine vissza akar térni. Lana és Clark között megint nagy a boldogság, mosolyognak, puszilkóznak, ölelkeznek, közben „Clarknak” pedig be-bevillan a pléhpofája. Bizarro’s back! Az igazi Clark meg a Magány erődjének frigójában végezte.

Címkék: smallville
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.12.15. 20:27:29

Azt hittem a Bizzaro szállal végeztünk.. Persze amilyen hirtelen eltűnt gondolhattam volna hogy visszajön. Az meg olyan idegesítő hogy direkt nem mutatták mi van Kara-val...

vorti 2008.12.15. 20:46:07

Az utolsó pár 10 másodperc rendesen odabasz! :D
Bár ezek után kicsit nehéz megemészteni, miért szeret bele egy (újabb) szuper-sorozatgyilkos Lanába... :) :S

Sikerült Karácsony környékén vetíteni a karácsonyi részt, gondolom csak véletlenül... :D Egyik személyes kedvencem! ;)
süti beállítások módosítása