Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x09 - Váratlan fordulat

2008. december 11. 10:00 - zaphodbb

Tony lakásán kezdünk, Sarah könyörög, hogy hadd rendezzen bulit ma este a barátnőivel otthon, kisebb alkudozás után Tony belemegy, sőt még hoz majd nekik pizzát meg kölcsönöz filmet is nekik. Váltunk Abbyre, aki marékszám veszi be a gyógyszereket, gondolom másnapos megint. A háttérben halljuk, hogy Luka öccse magyarázza, hogy Abby sokat dolgozott, biztos fáradt. Aztán mikor Abby kimegy a fürdőből, Nico magyarázkodik neki, hogy bocs hogy lefoglalja Lukát ennyire és megkéri hogy beszélgessenek valamikor egy nagyot, mert meg szeretné ismerni őt, mert az a nő nagyon lehet, aki Lukát ilyen boldoggá teszi. Abby zavarba jön és elhúz dolgozni.

A kórházban mindenki a nagyfőnököt várja, fejetlenség van, Sam undok, Morris ideges, senki se tudja hova kapjon. Jön a nagyfőnök és közli, hogy Moretti nem tér vissza az osztályra. Felállítanak egy bizottságot, akik majd kiválasztják az utódját. A szőke dokinő azonban közbeszól, hogy most azonnal kell valakit kinevezni, mert így káoszba fullad a sürgősségi. A nagyfőnök erre kijelöli az ideiglenes vezetőt, aki nem más, mint a szőke dokinő. Mindenki, Pratt is, Prattre gondolt, de nem, úgyhogy most leesett állal állnak és néznek.

Morris és Abby gyakornoka Abbyvel együtt szidják a szőke dokinőt, hogy miért is ő a vezető, mikor fingja sincs hogyan is működnek itt a dolgok. Mentő hoz egy konzervgyári balesetest, akinek bekapta a kezét a gép. A szőke dokinő a nagyfőnökhöz megy reklamálni, nem akar osztályvezető lenni, nem való neki, de a nagyfőnök nem enged. Dubenko, Neela és Harold műtenek, közben bluest hallgatnak és zenékről beszélgetnek. Dubenkot elcsipogják, amitől Neela kicsit bepánikol, mert így Harolddal kell párban műtenie. A pultnál a szőke dokinő megy oda Pratthez szabadkozni, hogy ő nem is sejtette, de együtt milyen jól gatyába tudnák rázni az osztályt, Prattre akar támaszkodni. Pratt belemegy, de a fogát húzzák. Egyedül Frank örül a szőke dokinőnek, mert neki nem esik nehezére engedelmeskedni egy nőnek. Persze amikor Sam rászól, hogy megint rá kéne kérdezni a CT-re, akkor felháborodik, hogy mit dirigál neki, höhö.

Újabb sérültet hoznak, aki a konzervgyári fickónak a kezét próbálta kiszabadítani a gépből, takarítónő a gyárban és nem beszélni angol jól, majd Csuni fordít. A konzerves sérülthöz megérkezik a családja is, végignézik, ahogy spriccel a kezéből a vér. Morris küzd hogy elállítsa a vérzést, közben a szőke dokinő beszólogat neki, kritizálja mindent lépését. Morris agya kezd bedurranni. Dubenko is megérkezik, már tolná is a műtőbe a fickót, minél előbb annál nagyobb az esélye a pasinak. Előtte még a feleségnek alá kéne írnia a beelegyező nyiltakozatot, ami akár az amputációt is engedélyezi, ha más megoldás nem marad. A fickó fia azonban begőzöl, hogy mijazhogy az apjának akár le is vághatják a kezét, az a "jöttment" takarítónő, aki mellesleg az apját próbálta menteni, megússza egy karcolással. Morris agya megint robbanni készül, de Dubenko leinti. Ez teljesen hülye, még magyarázni is kezdi az aléló apjának, hogy majd ő második orvosi véleményt kér és nem engedi, hogy levágjanak belőle egy centit is.

A takarítónőt Tony varrja össze, rendben lesz. A szőke dokinő kérdezi ki, hogy mi történt. Elmeséli, hogy segítségért kiabált a fickó, ő megnyomta a piros gombot, amivel leállította a gépet és aztán kiszedte a férfi kezét. Mindenki el van ájulva milyen rendes volt ez tőle. És tényleg. Megérkezik a takarítónő fia is, akinek nem kell fordítani, mert egyetemre jár és anya büszke rá. Tonynak cseng a telefonja, Sarah basztatja a pizsi parti miatt, de Tony még mindig nem retteg a rá váró feladattól. Morris a telefonon lóg a pultnál, hogy a nagyfőnököt leráncigálja egy második véleményre a konzervgyári fickóhoz, aztán lerakja a telefont hirtelen és Sam után száguld, mert megtudta, hogy Samnek erőbemutatót kell tartania valami légigyakorlat m iatt. Morris rácuppan a témára, megmutatja rögtön neki milyen izmai vannak, amit ő fegyvernek titulál, de Pratt szerint csak vizipisztoly maximum. Morris segíteni akar Samnek edzeni még fittnesz golyszit is szerzett neki, de Sam enyhe undorral elutasítja.

Pratt depizik a vezetői poszt miatt, Morris megy utána sétálni vele egy kört és beszélgetni. Prat nem érzi hogy komolyan vennék, már évek óta vár erre. Morris nem tud tanácsot adni, csak annyit mond, hogy kilépni csak nem fog Pratt bosszúból, amire Pratt tűnődő fejet vág, ajaj. Morrist elhívják, a konzerves fickó összeomlik épp. A fickó fia üvöltözik az ablakon keresztül a takarítónőnek, valami kavar van a fejében, mert a nőt teszi felelőssé apa keze miatt. Dubenko menti meg a fickót, de ez csak ideiglenes, műteni kéne, de anya nem tud dönteni, a fia meg erőszakos és a második orvosi véleményre várnak, nem engedi addig. Esszüje, de ezt már biztos mondtam. A szőke dokinő meg az egész fejetlenség alatt csak basztatni tudja Morrist, amitől Morrisnak már lila a feje és kihívja a nőt egy beszélgetésre. Leüvölti a fejét, hogy ne kívülről dumáljon bele és kritizálja őt folyton, hogy mit csinál a betegével, hanem mondjuk inkább együtt is működhetnének. A nő nagyon irritálóan reagál, lepattintja Morrist egy lapozzunk dumával, amire minimum a szájába kéne lépni, de Morris feje csak lilább lesz és megy utána, hogy még nem fejezte be.

Tony egy kisfiút lát el, az arcán kell összevarrni, karatézás közben sérült meg. Az apja közben azt magyarázza Tonynak, hogy puhány ez a kölök, nem úgy mint a bátyja, milyen szimpatikus ember. Harold és Neela továbbra is a műtőben, Neela Haroldot kérdezgeti a bálról, de Harold nem beszél nőügyekről, mert ő úriember. Tony érzéstelenítőt akar adni a gyereknek a varrás előtt, de az nem engedi, mert bizonyítani akar az apjának. Kis hülye, nem tudja még, hogy szarni kéne az öregre, nem lesz ennek jó vége. Luka benéz a kórházba, Frank kérdezgeti az apjáról, örülnek neki. Arra tolják ki épp a takarítónőt, akinek nincsenek táppénzes papírjai, mert feketén dolgozik a gyárban. Erre ráharap a konzerves fickó debil fia, és üvöltözni kezd velük, hogy húzzanak vissza Mexikóba, meg hogy bűnözők és tenni fog róla, hogy a nő börtönben végezze meg ilyenek. Tök beteg. A takarítónő fia bebuccan, próbál vele vitázni, de esélytelen ezzel az elvakult rasszista pöccsel szemben, úgyhogy marad a testi erőszak, leteperi a földre. Sajnos Luka erős és leszedi róla mielőtt jól bemoshatna neki, pedig ez jól esett volna nekünk is.

A konzerves fiára rendész vigyáz, vissza akar menni az apjához. Szerinte mindenki láthatta, hogy a latino támadt rá. Dönteni kell, hogy kiküldik a rendőrrel a fickót a váróba terejszteni a rasszista igét vagy visszamehet az apjához. A szőke dokinőé a döntés, de előbb megkérdezi a kéznél lévőket, Morrist, Prattet és Samet, hogy mi a véleményük. Morris az egyetlen, aki visszaengedné az apjához és ráállítana egy rendészt, Pratt és Sam kivágná, mint macskát szarni. A szőke dokinő most nyalni akar Morrisnak, úgyhogy mellette dönt és visszaengedi a fickót az apjához. Morris is megy utána, de előbb még visszaszól, hogy tett valamit Sam szekrényébe, amitől tuti felpumpálja majd magát. Luka is ott van és nem ért semmit, jópofiznak egy kört, Pratt-tel, aztán elmennek kávézni az orvosiba. A szőke dokinő odamegy Frankhez és pénzt csúsztat od neki, hogy ebből vegyen egy halom fánkot az egész osztálynak. Frank álla leesik és földre szállt angyalnak nevezi a nőt.

Tony a kissrác apjához lép oda, elmondja neki, hogy nem kér érzéstelenítőt a gyerek és ez kegyetlenség amit csinál a fiával. Apa szarik rá mit mond Tony, csak varrja már össze a gyereket, szerinte jól teszi a fiú hogy végre férfiként viselkedik. Luka és Pratt dumálnak az orvosiban a főnök kérdéskörről, Prattből kibukik, hogy megy és megvalósítja az álmait, ajánló levelet kér Lukától. Ehelyett Luka tanácsot ad, hogy ne kullogjon el, hanem hívja fel magára a figyelmet, tegyen olyat amitől majd érdmesnek tartják a vezetői posztra. A konzerves fickónál már a nagyfőnök vizsgálódik, az a véleménye, hogy ha nem távolítják el az elhalt végtagot (amit akkor még, mikor Dubenko műteni akarta, gondolom volt esély megmenteni), akkor meghal apa. Anya a sarkára áll, hogy ő bizony aláírja, vághatnak, de a fia tovább őrjöng, hogy na azt nem. De nem érted, hogy akkor meghal bazdmeg?! Kirohan, Tonyt halljuk közben vitázni Sarah-val, hogy ne hívogassa már a partijával. Samnek önti ki a szívét és közben megkéri, hogy a porlasztóba készítsen össze érzlésteleínőt, így a gyerek nem tudja meg, hogy érzéstelenítve van és büszke lesz, hogy kibírta. Sam segít neki egy kis rábeszélésre.

Neela és Harold végzett a műtéttel, a beteg közli Harolddal, hogy ő is emlékszik a saját báljára és hajrá csődör. Ettől Harold lehervad, mert a csaj a sakk klub elnökével ment el a bálból, nem vele és szerinte ő örökre szűz marad. Neela próbál belé lelket önteni, de nem sikerül, Harold maga alá zuhan. A gyerekhez ugrunk, Sam odatartja az orrához az érzéstelenítőt, amiről azt mondja, hogy az orrát szárítja. Aztán Tony elkezdi varrni, a gyerek megrájön, hogy ez nem is fáj egy kicsit se és kivirul. Apa ettől boldog, mert idióta, mindenki heppi. Abby és Luka összefutnak, Luka elmeséli, hogy Joe és az öccse otthon díszítik a fát, novemberben, mert az öccse szeretné a karácsonyt is náluk tölteni. Jól összebalhéznak azon, hogy Abby milyen savanyú és nem örül az öcsinek, Abby szerint meg ő itt volt hagyva hogy megbirkózzon mindennel, mialatt Luka jót bulizott az öccsével (a haldokló apja mellett, aha). Aztán a vitát kint folytatják a kórház előtt, mert a liftajtó előtt kezték el, amiből bizony emberek jöttek elő, többek között Abby gyakornoka. A vége az egésznek az, hogy Luka szállodába fogja küldeni az öccsét és kurva ideges Abbyre.

Mentőben hoznak egy összevert fickót, akiről hamar kiderül, hogy a konzerves takarítónő fia, az utcán nekiesett baseball ütővel valaki, na tippeljünk, hogy ki. Se pulzus, se semmi, úgy tűnik meghal a fickó. Dubenko abba akarja hagyni az élesztést, de a szőke dokinő még próbálkozni akar, hogy lássa a mama, hogy mindent megtesznek. Sam átmegy a másik vizsgálóba valami szettért, ahol a konzerves pali van és a fiának mondja épp, hogy mekkora hülyeséget csinált, az ő hibája volt ami történt és ha a takarítónő nem segít akkor ő már nem élne. A fia vitázik vele, hogy de neki azt mondták, hogy a takarítónő a hibás és ő már elintézte az egészet, de végül hisz apának és igen kétségbeesett fejjel néz, miközben apa kérdezgeti, hogy mit csinált. Sam gyilkos pillantásokat lövellve visszamegy a takarítónő fiához és szól, hogy hívjanak rendészt. A szőke dokinő nem akarja feladni, Sam még maszírozza a fiút, de már nincs esély, meghal. A másik szobából a konzerves fia bámul át, anya meg sír szegény. Hát így segítsen az ember.

Tony lakásán megy a parti, sok kis tinicsaj pletyózik a többi sok kis tinicsajról, akik épp nincsenek jelen. Megérkezik Tony, aki be akar kapcsolódni a buliba, filmet nézni velük meg énekelgetni, de Sarah félrehívja, hogy menjen már, hagyja őket békén. Aztán mikor lelép, tovább csacsognak, izgi. Abby és Neela futnak össze a kórházban, Neela Morettiről kérdezgeti, amitől Abby zavarba jön, hogy mégis honnan tudna ő több infót róla. Aztán megkérdezi, hogy beugorhat el pár cuccáért Neelához, így hogy Neela ma éjszakás. Sam és a szőke dokinő az öltözőben a takarítónőről beszélgetnek. A légimentős gyakorlatra terelődik a szó, mert Morris Sam szekrényébe súlyzókat tett. Kisétálnak, arra hozzák épp a konzerves fickó fiát bilincsbe verve. Aztán vége szakad a csevejnek, a szőke dokinő valami szobát keres és Dubenko mutatja meg neki merre menjen.

Váltunk Abbyre, aki elment Neela lakására, de nem a cuccaiért ahogy mondta, hanem leül a kanapéra s tölt magának vodkát. Fasza. A kórházban Dubenko elkísérte a szőke dokinőt a szobába, ami innentől az irodája lesz. Dubenko ünnepelni akar a nővel, átmenne hozzá főzni. A szőke nő őszintén akar beszélni, elmondja, hogy ő rugalmas a kapcsoltok terén, ha valakivel akkor azzal van, ha nem akkor nem. Ez magvas gondolat volt. Kötetlenül és szex alapon akarna Dubenkoval lenni. Dubenko szava eláll, és elhívja másnap estére vacsorázni. A szőke dokinő kezd vetkőzni, hogy mire várnának, dugjanak most. Dubenko ledöbben és a jógáról kezd beszélni, miközben a nő letépi róla az ingét és ledönti az asztalra. Dubenko is bevadul és széttépi ő is a nő blózát. Na, ezt nem hittem volna azért Dubenkoról.

Abby érkezik haza részegen mint a csap. Luka megvárta ébren és kérdőre vonja, hogy mégis hol volt hajnal kettőig. Luka már a kórházat is hívta, tudja, hogy korán eljött. Abby felhozza, hogy nem tudta elérni Lukát, mikor Joe megsérült. Luka közli, hogy ebből most nem kér, amire Abby felkapja a vizet, hogy Luka nem tartja be az ígéretét, hogy vele lesz jóban rosszban, de Luka nem hajlandó most vitázni. A végén kiböki túlordítva Abbyt, hogy ma meghalt az apja. Abby összeszégyelli magát és jól teszi, észhez térhetne már, mert kezd unalmas lenni.

Címkék: vészhelyzet
10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.12.11. 11:02:21

Volt pár dolog amit nem értek, illetve szerintem hülyeség. Honnan a rákból tudta a rasszista pöcs, hol hol laknak a takarító nőék. Mert a bunyó után egy időre lefogták az őrök, utána meg faterhoz ment vissza a vizsgálóba. A nő, meg a fia meg már ha jól emlékszem nem voltak ott, mert a őt már a bunyó előtt is hazaengedték volna. Tehát nem hiszem, hogy követe őket hazáig, Chicago meg elég nagy.
Ami meg hülyeség, az az, hogy Luka nem vágta le hajnal kettőkor, hogy Abby picsa részeg mikor haza ér. Plusz ha kapott egy telefont, hogy meghalt az apja, akkor a tesója miért nem volt ott. Vagy csak felhívta, hogy szevasz öcskös, milyen a hotel, ja és meghalt apánk.

Az új főnök néni idegesítő, mondjuk már az Inavasionba se bírtam a fejét.
Most akkor minden férfiból csődört csinálnak? Kezdődött Morris macsósodásával aztán múltkor Moretti a korábbi személyiségétől nem várhatóan lefeküdt Abbyvel, most meg a szende kis Dubenko is akcióba lendült. A végén még Frank is megdönt valakit.

fancs 2008.12.11. 11:13:30

A régebbi évadok (Green, Ross, Hathaway, Carter, Benton, Corday) messze lekörözték ezeket az új részeket. Már semmi újat nem tudnak kitalálni, szenvedés az egész. Maradok a dvd-jeimnél.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2008.12.11. 11:50:36

Nna, én most Abby pártját fogom. Nem akart házasságot, nem akart gyereket, mert tudta, hogy többszörösen is sérült, terhelt családból származik.
Luka meg pótolni akarta az űrt, amit a felesége meg a gyerekei halála teremtettek.
És egyedül hagyta a sérült, beteg lelkű épphogyvegetálok asszonyát a bajban.
Egy ilyen személyiségnél az a minimum, hogy visszaesik az alkoholizmusba.

Az epizód végénél már-már ordítottam, hogy Luka miért nem veszi észre, hogy Abby ivott??!! Mert szvsz itt még visszafordítható lett volna a folyamat.

Ja, és az, hogy bejelentés nélkül beállított a tesókával nálam minimum zárcserét jelentett volna, oszt alhatnak mindketten szállodában...

Luka túl jó fej. Abby élethűen hozta a figurát...

gmarisk 2008.12.11. 12:03:54

Az "énekelgetni" mondat és szitu nagyon Gilmore-os volt ;-)
jó kis rész volt, bár Abby észhez térhetne... ilyen faszit így átverni... ááhhhh

eperlekvár 2008.12.11. 12:25:03

én úgy éreztem, hogy most Abby kicsit messzire ment. mindig ő és ő és ő..
igaz amit kekecke írt de ott van Luka oldala. Egyedül Amerikában és akkor hazament a családjához pár hónapra (mennyi idő is lehetett vajon??? az új szöszi csaj 1 hónapja jött - ezt mondta futtában Abby és Luka még előtte ment el...) Abby pedig teljesen kikészül?!?!
Ne már!!!

Ez a Dubenko tényleg érdekes volt... nem neki volt vmi operációja és félt, hogy elveszti a férfiasságát és akkor fűzte Abbyt????

Llew 2008.12.11. 12:36:07

Igen, neki volt. De nem Neelat fűzte? Vagy azt már műtét után, hogy "harcképes" maradt?

Ez az egész Luka sokáig elment Abby otthon szerencsétlenkedett egy szar helyzet. Nyílván Lukanak ki kellett maradnia Goran Visnjic egyéb elfoglaltságai miatt, de ezt a szenvedős vonalat nézve szerencsésebb lett volna, ha addig inkább Maura Tierny-t is leépítik pár mondván, hogy ő is elment Lukaval megismerni a családját.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.12.11. 13:15:08

Én meg azon tűnődtem, hogy amekkora pöcs volt Moretti az elején, annyira megkedveltem mostanra, erre meg kiírják. Már nem is tudok mást mondani, mint hogy nabazmeg. Szerintem nem volt el Luka olyan nagyon sokáig egyébként, mert november van a sorozatban, szeptemberben ment el. No meg Joe se nőtt nagyra, azóta se fut-szalad, úgyhogy nem ment el fél évre az apja. Jó, értem én, hogy Abby labilisabb idegzetű mint egy átlag ember, de azért ez súlyos, hogy ennyi idő alatt összeomlott.

Llew 2008.12.11. 13:56:54

Az volt a gáz, hogy eredetileg pár hétre ment volna haza Luka, aztán meg lett belőle vagy három hónap úgy, hogy közben alig kereste Abbyt és a mikor jössz kérdésre többször is a még maradok pár hétig volt a válasz.
Morettit annyira nem volt köcsög, én is megkedveltem, de a végén az Abbys dolog miatt nem volt szimpi. Annyira nem fog hiányozni, gondoltam, hogy egy ekkora név nem marad sokáig.

tza13 2008.12.11. 15:22:16

régebbi évadok (Green, Ross, Hathaway, Carter, Benton, Corday) messze lekörözték ezeket az új részeket. Már semmi újat nem tudnak kitalálni, szenvedés az egész.

Egyetértek!

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2008.12.11. 18:33:56

Szerintem is azt kellett volna csinálni, hogy Abby is elmegy Horvátországba, aztán most mindketten visszatérnek.:) Vagy - azt hiszem, ezt írtad is Zaphodbb -, hogy a repülőtéren kiderül, hogy nem is történt semmi Moretti és közte. Ez a "mindenért Lukát hibáztatom, de nem mondok el neki semmit" nagyon szörnyű..
süti beállítások módosítása