Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x08 - Blue

2008. december 11. 13:11 - Tipca

Arra jutottam, hogy engem teljességgel hidegen hagynak az El család ügyes-bajos dolgai, pedig nagyon úgy tűnik, hogy ennek az évadnak ez lesz az átívelő szála. Clark sóvárogva nézegeti az anyja polaroidképét, mikor hirtelen hangokat kezd hallani. Ahelyett, hogy dokihoz menne, kitámolyog a pajtába, ahonnan Zor-El ragyogó fényben úszó kristálya átteleportálja a Magány Erődjébe. Az Erődben, apja intő szavai ellenére, Clark bevágja a mikróba a kristályt, és csakhamar elkészül a Lara-klón a kristályban őrzött félkész DNS-ből. Nagy az örömködés és a halleluja, épp csak azt nem veszik észre, hogy az anyuka nem egyedül érkezett.

Másnap reggelre Clark és Lara haza is ér, Kara is éppen ekkor ébred, szóval folytatódik a dzsembori egészen addig, amíg Kara rá nem döbben, hogy Lara jelenléte azt jelenti, hogy az elveszettnek hitt kristály végig Clarknál volt. Durci mode on. Lois leleplező riportot ír a polgármester nőügyeiről, de Gabrielnek nem nagyon jön be a dolog, tekintve, hogy a kompromittáló fotó egy modern festőművész színpróba-lapjára hasonlít leginkább. Amint az üzlettel végeznek, Lois és Gabriel az iroda berendezésének épségével mit sem törődve, az íróasztalon esnek egymásnak. Chloe éppen rosszkor nyit rájuk, de sikerül úgy visszavonulnia, hogy a párocska észre sem veszi a leleplezést.

Zor-El, miután beugrott Trinity és Neo szabászához, hogy szerezzen egy hosszú bőrkabátot, látogatást tesz a Kent farm pajtájában. Családról regél Karának, boldogságról, meg hogy szeretne ismét jó apja lenni, aztán elküldi őt hidegebb égtájakra, konkrétabban a Magány Erődjébe. Miután ez megvolt, Lionelhez hussan, és „megkéri” őt, mint Jor-El földi helytartóját, hogy ugyan szóljon már pár jó szót az érdekében Kal-Elnek. Lionel nem nagyon akar ráállni, így Zor-El erőszakhoz folyamodna, de az éppen időben érkező Clark egy szép jobbegyenessel kivágja őt az ablakon. Azonban még így sem képes letörölni Zor-El arcáról azt a furcsa mosolyt, mellyel bármikor átvehetné Dóra helyét a Szerencsekerékben – már ha még volna olyan.

Chloe beszól Loisnak a Gabriellel való viszonya miatt, de ez annyira nem érdekes. Eközben Clark elviszi az anyját Oliver Queen lakására, hogy ott biztonságban lesz. A helyszínen már ott van Lana is, akit viszont Kara küldött. Feszült pillanatok, megismerkedés a leendő anyóssal, úgyhogy Lana gyorsan távozik is, mondván, főz egy teát. Mikor kettesben maradnak, Lara átadja Clarknak Jor-El győzelmi gyűrűjét, mely apáról fiúra öröklődik. Clark felhúzza a gyűrűt, amitől tisztára bekékül a szeme. Már csak egy divatosabb séró kellene, és indulhatna egy fiúbanda válogatásán.

Csakhogy Kara nem csak Lanának árulta el Clark és Lara hollétét, hanem az apjának is, így az utcán Zor-El meglepi az unokaöccsét, és próbálja átcsábítani őt az Erő sötét oldalára. Clark nemet mond, így Zor-El levágja a kezét hozzávágja egy kocsihoz, s amíg a fiú a fejéből csordogáló véren ámuldozik, Zor-El elmondja neki, hogy az apja gyűrűjében lévő kék kriptonit megfosztotta a képességeitől. Marha jó, szép színes bolygó lehetett az a Kripton, de azért reméljük, nem megyünk végig az egész szivárványon… (Képregényrajongók! Eredetileg is van ilyen hatású kék kriptonit, vagy ez száz százalékosan a sorozatírók kitalációja?)

Odafent, teatöltés címén, Lana fellocsolja a fél lakást teával, még szerencse, hogy egy időben pincérnő volt. Lara megjegyzi, hogy ő is sötétnek látja Lanát, mi meg csak bólogatni tudunk. Befut Zor-El, és már viszi is északra Larát, de előtte még odasóz egy nagyot Lanának. Clark gyorsan bedobja a nőjét a kórházba, aztán már rohan is Chloéhoz: kellene egy fuvar az Északi-sarkra, de kezdetnek a Kent pajta is megteszi. Ezalatt Lex is fondorlatoskodik, és végre bizonyítást nyer, hogy tényleg közösködik Gabriellel, s bizonyos kényes ügyek miatt szeretné, hogy a férfi szakítson Loisszal. Az Erődben Zor-El a fia halálának lehetőségét belengetve próbálja meghozni Lara kedvét a szexhez, hogy újra benépesítsék a Földet, miután egy rögtönzött napfogyatkozással mindenkit kipusztítanak. Kara kezd rájönni, miféle ember is az apja.

Mialatt sötétségbe borul a Föld, és szerte a világon hétköznapi emberek fedezik fel különleges képességeiket, hogy aztán egy másik sorozatban kezdjenek önálló életet, Clark köszörűvel akarja leszedni a gyűrűt, de az nem akar lejönni. Lois és Gabriel megbeszélik, hogy nem helyénvaló a kapcsolatuk, és szakítanak, aztán smárolnak. Az Északi-sarkon Lara előhúzza Jor-El dugitőrjét, amiből mindig tart otthon, és elhatározza, hogy amint alkalma adódik, végez Zor-Ellel. Kara nem hagyja, nem szeretné elveszíteni Larát, így átvállalja a gyilkos szerepét. Majdnem sikerrel is jár, ám az apja az utolsó pillanatban elkapja, és kis híján megöli, mikor beállít Clark egy maréknyi kriptonittal, és megmenti a napot – szó szerint.

Bár a kristályt kivette a mikróból, Zor-El csak nem akar megpusztulni, sőt mi több, a lányára veti magát, és végezni akar vele. Lara szerint Clark csak úgy vethet véget ennek az egésznek, ha eltöri a kristályt. Clark kéreti magát egy kicsit, de aztán megteszi, amit kell, mire Zor-El, Lara és a kék gyűrű köddé válnak, ahogy Kara is. Utóbbi Detroitban ébred, a kocsiút kellős közepén, zuhogó esőben, és fogalma sincs, hogy ki ő. Később a pajtában Lana arról sápítozik Clarknak, hogy attól fél, tisztára meggonoszul, mert már most mindenki tök sötétnek nézi. Clark elnézően mosolyog, és nem árulja el a barátnőjének, hogy nem feltétlenül úgy értik a dolgot.

Gabriel és Lois egy jól megrendezett jelenettel elhitetik Chloéval, hogy szakítottak, de közben meg nem is. Gabriel ezután Lexhez meg, és felrója neki, amiért a kopasz folyamatosan lehallgatja őt. Lex szerint ez csak az ő érdekében van, mert ha Lionel megtudja a titkukat, akkor lesz aztán nemulass! És hogy mi ez a titok? Hát az, hogy Grant Gabriel, a Daily Planet új szerkesztője, nem más, mint Julian Luthor, Lex rég elfeledett öccse! Hűha, micsoda váratlan fordulat! Napfogyatkozás, elveszettnek hitt öcsike, amnéziás szuperhős… valahonnan olyan ismerős ez az egész… Clark visszamegy az Erődbe, hogy számon kérje apját Kara eltűnésének ügyében, de a fater is bepipult egy kicsit az újabb engedetlenség miatt, és megfenyegeti Clarkot, hogy ez nem marad következmény nélkül.

Címkék: smallville
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.12.11. 20:48:28

"Mialatt sötétségbe borul a Föld, és szerte a világon hétköznapi emberek fedezik fel különleges képességeiket, hogy aztán egy másik sorozatban kezdjenek önálló életet" - Hősök igaz?:)
"Clark gyorsan bedobja a nőjét a kórházba"- Lana ebben az évadban még nem is volt eddig kórházban.. hogy bírta ki? a fél 6.évadot ott töltötte. Azért kíváncsi vagyok mit hoznak ki ebből a "Kara amnéziás" szálból.

vorti 2008.12.11. 21:17:10

"Képregényrajongók! Eredetileg is van ilyen hatású kék kriptonit, vagy ez száz százalékosan a sorozatírók kitalációja?"

Nos, nem vagyok képregényrajongó, de én úgy hallottam, hogy a kék kő Bizarrot gyengíti, Clarkot meg erősíti eredetileg (amolyan fordított zöld kr.). Az itteninek úgy néz ki semmi köze ehhez...
Én speciel szeretem a színes kriptonitokat, bár a lila-fehér kockás mondjuk már túlzás lenne... :D

Ja, és a Smallville-történelem eddigi legbakisabb epizódját láthattunk! :D

Tipca 2008.12.11. 22:00:30

Desperatefan14: igen, Hősök. :) jé, tényleg, előző évben Lana szinte a kórházban lakott. veszélyes az élet Luthorként. :P
Don Gatto: aha. de lehet, hogy az az azúrkék kriptonit, ez meg az égkék :D legbakisabb? ezen mit értesz?

vorti 2008.12.15. 21:03:38

Bakik alatt értem pl.:

- mikor Clark megjelenik az erődben a kriptoittal, Kara ráérősen odébbsompolyog, Zor-El meg háttalszalad egy "kristályágynak" majd vicsorogva lefekszik, kis idő múlva majdhogynem lepöcköli magáról a követ, majd leszáll a kristálytömbről épp amerre a kő esett(!), és támad :D
- Zor-El, Lara eltűntek, mivel a kristályból jöttek, Kara nem, mégis eltűnt... :S
- a kristályban Lara (+Zor-El) DNS-e volt. Mióta tartalmaz a DNS egy gyűrűt? :D (A ruhát megértem, a korhatár miatt XD)
- Oké, hogy Clark ereje elszállt a gyűrűtől, de anélkül sem olyan gyenge srác ő, legalábbis annyira semmikép nem, hogy ne tudna levenni egy fránya gyűrűt... :D
- Oliver lakása, mint Hotel Krypton XD
- Kara elég hamar túltette magát rajta, hogy Clark gyakorlatilag lenyúlta a kristályát. Oké, elterelték a figyelmét, de akkoris... :)
- stb... :D

Nem mondom, hogy a többi részben nincsenek ilyesmik, de ezek most kivételesen nagyon szúrták a szemem... :)
süti beállítások módosítása