Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x06 - Csokit, vagy csalunk

2008. december 10. 14:00 - leeann

Buffy és Giles a temetőben van, és nem vadásznak, hanem a főiskolai felvételi tesztre gyakorolnak. Jó persze, ha már arra jár egy élőhalott, muszáj egy kicsit vadászni is, ami még mindig könnyebb Buffy számára, mint a teszt. Mivel éjszaka van, a sötét erők sem alszanak, sőt a polgármester és a vámpír szárnysegédje nagyon is éber, és valami rosszban sántikálnak. A polgármester egyik szekrénye ugyanis különféle rituális kellékeket tartalmaz, és ez nem biztos, hogy egy irodában szükséges. Másnap a csapat fő témája a vizsgák és a tesztek, de mikor az ebédlőbe érnek, az igazgatóval és sok-sok csokival találják szemben magukat.

A csokikat el kell adni, hogy a zenekarnak gyűjtsenek. Buffy is visz haza pár kilót, aminek egyik felét a kedves mamára sózza rá - akinél tesz egy erőtlen kísérletet, hogy autót kaphasson - a másik felét pedig Giles-ra, akivel kicsit gyakorol a könyvtárban, majd lelép, mondván anyuci várja otthon. Persze nem haza megy, hanem kedvenc vámpírját látogatja meg, aki már egyre jobb színben van, de még nem az igazi. Buffy hozott egy kis sötétvörös elemózsiát a vámpírnak, Angel pedig Scott felől érdeklődik, aki már nem a vadász pasija.

Mikor a vadász hazaér, Joyce és Giles már várja, és nem túl boldogok, mivel mindkettőjüknek hazudott a kis szöszi. Némi leteremtés után Giles és Joyce csokievés közben próbálja kitalálni, hogy mit tegyenek a renitens szöszivel. Másnap a suliban Giles nem jelenik meg az órán, és Buffy aggódni kezd, így suli után irány Giles lakása. Mikor Buffy odaér, a mamája is ott van, és a két felnőtt igencsak furán viselkedik. Engedékenyek lettek, Joyce megengedi Buffynak, hogy elvigye a kocsiját, és minden olyan fura velük, de első körben ez az engedékenység mégis valahogy tetszik Buffynak.

Miután Buffy elmegy, Joyce és Giles még furábban kezd viselkedni, isznak, dohányoznak. Szóval a felnőttekkel sincs minden rendben, és ez minden jel szerint a csokinak köszönhető. Ugyanis mikor Will és Buffy a Bronze-ba ér, az összes felnőtt tanár, sőt még az igazgató is ott tombol, mint a tinik. Buffy és Will rájön, hogy valami nincs rendben. A fura csokik mögött régi jó ismerősünk, Ethan áll, persze a szárnysegéd vámpírral karöltve. Buffy, Will és Oz még mindig azt próbálja kitalálni, hogy mitől hülyültek meg a felnőttek, akik közül hamarosan meghalnak páran a vámpír szerint.

Oké, tehát a felnőttek úgy viselkednek, mint a gyerekek, és ez nem túl barátságos, így az egyetlen esélynek Giles tűnik, akiről a tinik is azt gondolják, hogy elég harcos fiatal lehetett. Ebben nem is tévednek, mert Joyce és Giles éppen most tört be egy kirakatot, sőt Giles leszerel egy fegyveres rendőrt is, akinek a stukkerját el is teszi. Buffyék ütköznek is egyet, amikor Buffynak gyanús lesz valami. Mindenki az utcán van, és a vámpírok sehol, pedig a vacsora tálalva van. Buffy rájön, hogy a csoki lehet a bűnös.

Will és Oz utánanéz a csokinak, Buffy pedig megnézi, hol osztogatják. Természetesen Joyce és Giles is a csokiosztó helyen van, és éppen smárolnak. Buffy a meglepődés után kiosztja anyut és a könyvtárost, majd betör a gyárba, ahol Ethan éppen telefonál. Közben a csapat másik része próbál valamit kiokoskodni a könyvtárban. Itt álljunk csak meg! Will és Xander minden pici pillanatban próbál lopva egymáshoz érni van egymásra nézni. Úgy látszik, nem múlt el nyomtalanul az a bál előtti csók. Közben a csokigyárban Buffy és Giles Ethant kergeti.

Ethan menekülni próbál, de Buffy nagyon gyorsan rátalál. Buffy és Giles próbálja kikérdezni Ethant, aki egy ütés után mindent bevall, mert marha bátor ember amúgy, hiába játssza a gonoszat. Kiderül, hogy amíg az emberek meghülyülnek a csokitól, valami démon és valami áldozat van a dologban. A vámpírok viszont már készülnek valamire, mert a kórházban a csecsemő osztályról elvisznek néhány gyereket. Sőt miután megvan a démon neve, Oz meg is találja az egyik könyvben.

Larconis egy olyan démon, aki 30 évente követeli az áldozatot. Ez egy rituális evés, és most több mint 30 évet vártak, így nagy a baj, mert a démonnak kopog a szeme. A démon ebédje: újszülöttek. Buffy, Joyce, Snider és Giles a kórházba megy, de a kisbabáknak már hűlt helye. Giles agya azért így is mocorog, mert eszébe jutott, hogy a démon a csatornában él. Buffy az igazgatót hazaküldi, de a mama és Giles vele megy a csatornába vadászni. A rituálén már ott vannak a babák és a polgármester is, így ideje a nagybelépőnek. Megérkezik Buffy és a két felnőtt. A démon egy bazi nagy kígyó, amit Buffy sikeresen elpusztít.

A szárnysegéd vámpír viszont kihívja Buffyt egy alkalmasabb időben. A polgármester nem boldog, hogy keresztülhúzták a tervét. Másnap a suliban minden kezd visszatérni a rendes kerékvágásba. Snider igazgató undok, mint mindig, és a csapatot befogja társadalmi munkára. Giles is visszaváltozott, és éppen Buffy vizsgáiról megy a nagy diskurzus, majd megérkezik Joyce is, aki még mindig nem tudja, hogy igazából mi is lett az autójával. Mikor viszont Giles közelébe ér, a két felnőtt annyira zavarban érzi magát, hogy tuti nem csak némi csínytevés történt közöttük.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása