Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x15 – The Quick and the Wed

2008. december 07. 14:00 - foxglove (törölt)

Lamb seriffnek jó napja van: Mars-apuka tálcán nyújtja neki a bizonyítékokat Terrence Cook ellen. Lamb seriff persze úgy tesz, mintha ő tenne szívességet, de azért csak lefoglalja azt a robbanószert a hangárból (ami egyébként egyezik a buszmerényletnél használttal). Lamb nyolc rendbeli gyilkosság vádjával letartóztatási parancsot rendel el Cook ellen, akinek időközben nyoma veszett.

A Neptune Grandben Logan és Dick a tévét figyelik, amiben a „Hollywoodi Akták” trailere azt ígéri, hogy az Aaron Echolls különkiadásból rövidesen megtudhatják a nézők az igazságot arról, hogyan vált Aaron kóristafiúból liliomtipró gyilkossá. De szóba kerül az összes eddig Echolls-botrány is: a megcsalások, Lynn öngyilkossága, Trina álbetegsége, Logan hajléktalan meccsei és a Felix-gyilkosság. Hannah anyjának, aki szintén nézi a műsort, csak egy kérdése van a lányához: és te EZZEL jársz? Hannah válaszul inkább hallgatásba burkolózik, én megértem.

Dick elismerő pillantásai ellenére Logan is kínosan érzi magát. Egy riporter azt a kérdést teszi fel az apjának, hogy most is azt állítja-e, hogy ártatlan. Aaron Echolls mélyen a kamerába néz, és rezzenéstelen arccal kijelenti, hogy soha, de soha nem bántotta Lilly Kane-t. Különben is: nincs felvétel, nincs bizonyíték. Jobb lenne, ha inkább Duncan Kane-t szednék elő, azzal a fiúval nagyon nem stimmel valami. Hozzáteszem, mindezt annyira meggyőzően adja elő, hogy nem csodálom, amiért annak idején nem egy VM ősnéző bevette a meséjét, és a második évad végére komolyan kezdték megkérdőjelezni Aaron bűnösségét.

Veronica is meredten bámulja a képernyőt a kávézóban, Jane hangja téríti magához. Jane nővére, Heidi leánybúcsút tart éppen, vagy, ahogy ők nevezik, bacchanáliát. A kávézó az első állomás. Heidi beházasodik Neptune egyik leggazdagabb családjába, ezt meg kell ünnepelni. Nem mintha Heidinek ürügy kellene az ünnepléshez, nem az az otthonülő típus. A leánybúcsú tízpróbából kettő már kipipálva: 1. Pajzán dal éneklése nyilvánosan, 2. Kidumálni egy pasit a gatyájából. A folytatás viszont eléggé durván sikerülhetett, mert másnap Jane azzal keresi meg Veronicát, hogy a nővére eltűnt.

Jane finoman arra is rámutat, hogy Heidi gyakorlatilag bármekkora őrültségre képes, szóval a szökevény mennyasszony szerepe gyanúsan rávallana, csakhogy 3 nap múlva esküvő, úgyhogy nem ártana előkeríteni. Heidi hajlamait a „spontán” dolgokra a barátnői is megerősítik. Az előző barátjának a nevét Heidi egy hét után a fenekére tetováltatta, hogy aztán 2 hét múlva le is vetesse. Az estéről nem sok mondanivalójuk van, csak annyi, hogy volt egy gyanús alak az egyik bárban, aki Heidi szerint követte őt, és az egyik csajnak eltűnt a mobilja. Elvileg léteznek fényképek is a buliról, de a fényképezőgép Heidinél van.

Kis kitérő Cassidyre. A Főnix Birtoktröszt szépen jövedelmez, hála Cassidy éles eszének és Kendall nagy melleinek. Kendall kicsit sértve is érzi magát, hogy neki csak a dekoltázs szerepe jutott. „Eszedbe jutott már, hogy talán okos vagyok, és a kívánatos csomagolással csak elaltatom az ellenségeim gyanúját?”- kérdezi a fiútól. Már hogyne jutott volna eszébe, ez a Főnix Birtoktröszt lényege. Kendall nem elégedett a válasszal, és célozgatni kezd arra, hogy ezentúl vele is számolni kell ám, végül is minden az ő nevén van. Cassidy válaszul egy utánozhatatlan, sokezer wattos vigyorral jutalmazza, hát persze Kendall, próbálkozz csak.

És hogy milyen az, amikor Kendall próbálkozik, azt rögtön egy elég ijesztő példán keresztül megláthatjuk. Az eddigi egyik legbizarrabb páros, Kendall és Aaron Echolls egymásra találásának lehetünk szemtanúi. Kendallnak pénz kell, Aaron Echollsnak meg egy szívesség. Kendall ezt úgy értelmezi, hogy egy cicivillantás elég lesz, de Aaron, bármennyire is tetszik neki a látvány, nem éri be ezzel. Mielőtt Kendall megszabadulna az összes ruhájától, Aaron előrukkol a lényeggel: Kendallnak be kell jutnia Logan fia hotelszobájába. Talán menni fog, somolyog Kendall.

Logan tárgyalása 2 hónap múlva esedékes, és ahogy Cliff is próbálja rávezetni, nem túl jók az esélyei. Ha elfogadják az ügyész vádalkuját, legjobb esetben is 4 évet kaphat. Cliff szerint el kellene fogadniuk, mert olyan szemtanúval szemben, mint egy elismert plasztikai sebész, esély nincs rá, hogy az esküdtek felmentsék. Logan viszont nem alkuszik, inkább tovább folytatja az offenzívát dr. Griffith ellen, a lányán keresztül. Például, elkezdi pedzegetni Hannahnál a szex-témát, majd a randijukon az ex-Mrs. Griffith levelezőprogramját használva küld egy levelet a volt férjnek, miszerint a nő a lányuk szobájában óvszereket talált. Logannek, ahogy arra már Veronica is felhívta a figyelmét, újabb mélységekbe sikerült lesüllyednie. (Persze ezt pusztán a féltékenység mondatta vele, Logan szerint.) Hannah anyja is tisztán látja a lényeget, és megpróbálja rávezetni a lányát, hogy Logan csak ki akarja használni, persze semmit sem ér vele, Hannah a fejébe vette, hogy Logant rajta kívül senki nem ismeri igazán, és valójában egy földre szállt angyal, stb. Ez már önmagában egy magas szintje a hülyeségnek naivságnak, de lehet fokozni, Hannah a randi végén felajánlja Logannek, hogy szexeljenek. Logan természetesen „beleegyezik”.

Vissza a szökevény mennyasszonyhoz. Veronica megtalálja Heidi üresen álló autóját, az autóban pedig a fényképezőgépet. Jane az egyik képen kiszúrja azt a fickót, aki állítólag Heidit követte. Az illető feje ugyan lemaradt a képről, de a pasas jellegzetes bowlingpólója elvezeteti Veronicát a bowlingpályára, egyenesen… Vinnie Van Lowe-hoz. Vinnie bőszen tagad, de felesleges; az ő Heidi körüli tevékenységének csak egy oka lehetett, mégpedig az, hogy a vőlegény családja nem akart zsákbamacskát venni.

Veronica néhány másodperc erejéig tanácstalan, egészen addig, amíg eszébe nem jut, hogy be kellene kapcsolni Heidi szobájában a faxot. A fax memóriájából kiderül, hogy előző este Heidinek az XLR8 nevű rockzenekar koncertj-szórólapját küldték el, ami annak a bizonyos exbarátnak, Nicknek az együttese, akinek a nevét Heidi a fenekére tetováltatta. A szórólapon a koncert helyén és idején kívül egy kézzel írott üzenet is szerepel Nicktől, méghozzá az, hogy az ex találkozni akar Heidivel. Veronica a turnébuszban valóban rátalál a párra, de Heidi bizonygatni kezdi, hogy a helyzet nem az, aminek látszik; és a vicces az, hogy tényleg nem az. Heidi előző éjjel Vinnie Van Lowe manipulációiban részesülhetett: Vinnie először Hedi barátnője nevében küldött sms-t arról, hogy a vőlegénye megcsalta (az eltűnt, helyesebben: ellopott mobilról), aztán Nick nevében faxot küldött neki.

Esküvő. Paul, a vőlegény egymagában álldogál a pappal szemben, de valahogy nem tűnik túl nyugtalannak. Heidi végre felbukkan, átvágtat a parkon, bocs a késésért, akkor essünk is neki. Most jött el annak az ideje, hogy a vőlegény nyugtalankodjon. Kétségbeesésében gyakorlatilag lekurvázza a mennyasszonyt az oltár előtt, de Hediről leperegnek a sértések. Az egész történet célja az volt, hogy Heidi szakítson Paullal, és véletlenül sem fordítva, utóbbi esetben nem járna vissza a méregdrága gyémánt eljegyzési gyűrű vőlegényéknek. Így viszont Hedinek minden joga megvan ahhoz, hogy megtartsa a gyűrűt, kárpótlásul az elpocsékolt évekért.

Minden jó, ha a vége jó, az esküvő lefújva, gyűrű megmarad, és Heidi meg sem áll Nickkel Los Angelesig. Vinnie pedig még a lopott telefont is visszaadja. Mars-apukát viszont csak nem hagyja nyugodni a Cook-ügy, ennyire egyszerű nem lehet semmi. Terrence szerelője, aki havonta egyszer átnézi a járgányokat, elmondja neki, hogy egy hónappal ezelőtt nyoma sem volt semmiféle robbanószereknek a hangárban, és annak meg végképp nincs semmi értelme, hogy egy potenciális elkövető éppen akkor rejtse el a bűnjeleket, amikor egy újabb szerviz lenne esedékes. Mars-apuka a felfedezéssel Lamb seriffhez siet. Seriffünk megveregeti a vállát, hogy ez mind szép és jó, csakhogy Terrence Cook jelenleg éppen a kórházban van, mivel Ms. Dumas apja rálőtt, amikor rajtakapta Terrence-t betörni a házukba.

Neptune Grand. Logan próbálja feldolgozni, hogy Kendall éppen a Főnix Birtoktröszt előnyeiről tart neki előadást. Felöltözve. Gyanús ez nagyon. Kendall bájosan mosolyogva a mosdóba vonul, és Duncan zuhanyzójából elemel egy-két hajszálat (maradjunk a hajszálnál), aztán ugyanazzal a bájos mosollyal távozik. Aaron Echolls terve szépen halad. Az Echollsok szerencsés időszakukat élik, mert Loganhez közben újabb látogató érkezik, dr. Griffith. A doki azért jött, hogy kapituláljon: még a vallomását is képes visszavonni azért, hogy eltávolítsa Logant a lánya közeléből. Logan rábólint, végül is ez volt a cél, hurrá, de valami ezzel az egésszel mégiscsak nagyon el lehet cseszve, mert ahelyett, hogy pezsgővel ünnepelné az eredményt, Logan Veronicát keresi meg azzal, hogy azt hiszem, valami szörnyűséget tettem, segítened kell.

Címkék: veronica mars
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VeronicaMars 2008.12.07. 23:14:18

hú, nekem sosem volt igazán tiszta, hogy mit is csinált most Kendall? (mármint logannél)
De a többi rész alapján sem. Bár gondolom spoileres lenne nekem elmagyarázni :)
nem baj, majd a figyelek a többi HV-nál is :)

foxglove (törölt) 2008.12.09. 10:36:03

Kendallról lesz még szó bőven.

KiWiSaGe 2008.12.12. 21:49:00

Végül is annyira nem mivel ezt az évadot már 2x leadták.
De szerintem a későbbiekben kiderül
süti beállítások módosítása