Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x07 - A fejvadász

2008. december 06. 16:00 - the black ball

Mászkálunk az erdőben, mert állítólag kukacok lőtték le az egyik UAV-t, amit átküldtünk. Viszont sehol senki. Ellenben Daniel sikeresen lefejel egy vörös erőteret. O’Neill egy sortűzzel bizonyítja azon tételét, miszerint nem az erdő van kizárva, hanem ők be. Erre megjelenik egy sisakos fickó nagy fegyverrel. Öregem, Boba Fett elsírná magát szégyenében. Közli, hogy csak az ő fegyvere tud átlőni a pajzson, ezt azzal demonstrálja, hogy szétlövi a Teal’c-től 10 centire lévő mamutfenyőt. Jaffa barátunk ezt gonosz nézéssel viszonozza.

A fickó szerint ő Aris Boch, a galaxis legnagyobb fejvadásza. Szerintünk meg koppintás vagy a Star Wars-ból. Mi nem ismerjük őt, de ő ismer minket. Ez sosem vezet jóra. Szépen lefegyverez mindenkit, valamint a kaput is megbuzerálja. Beterel minket egy álcázott goa’uld teherhajóba, aztán elmegy. Mivel a kapu nem működik, Jack szerint lopjuk el a hajót, aztán ebédre otthon is vagyunk. Carter kiábrándítja, hogy még a fénysebesség kétszeresével is 10 évbe telne az út.

Később visszajön a fejvadászunk, vállán egy lőtt sebbel. Meglepően valami sárga izé folyik ki belőle. Hm. Nem is tetszik embernek lenni? Carterrel elláttatja a sebét. Aris azért van ezen a bolygón, hogy elfogjon egy Kel’tar nevű goa’uldot Sokarnak. Azokra vadászik, akik értékesek valakinek. Aztán begyűjti a jutalmat. Daniel megkérdi, hogy ők mennyit érnek.

Nos. Teal’c a jackpot, minden rendszerúr feni rá a fogát. Aztán jön Carter, mivel birtokolja Jolinar emlékeit. A harmadik Jack, aki sok kukacnak okozott altáji fájdalmat. Daniel meg... Nos ő úgy egy napi kaját ér. Viszont Kel’tar kétszer annyit ér, mint az egész CSK-1. Szóval ha segítünk neki elkapni, szabadon távozhatunk. Oké. Jack és Daniel megy vele. Útközben Aris iszik valami kék löttyöt, és elmondja a tervet: megadjuk magunkat a kukacnak. Ez nem valami jó terv. Ad nekünk egy zatet, mert bízik bennünk. Persze O’Neill lezatolja.

Visszamennek a hajóhoz, Aris meg röhög, mert átverte őket. Próbálják kinyitni a hajó rakterét, de Jack észrevesz egy kedves szerkezetet, ami visszaszámlál. Besétál Aris, blöfföl egy jót, hogy felrobbantja saját magával a hajót. Elmondja, hogy a zat nem hat rá, és ez csak egy kis móka volt, hogy megizzadjanak. Most pedig mindenki mehet vele kukacot fogni. Útközben elmondja, hogy a népének a fizikai felépítése meggátolja az egyesülést a kukacokkal. Carter szerint ez tök jó. Aris szerint nem, mert ezért majdnem kiirtották a világát. Ezt a fejvadászosdit pedig azért csinálja, mert a fia Sokar naqahdah-bányájában robotol. Egyszer talán kiválthatja.

Carter marad biztosítékként, a többiek mehetnek. Megkérdezzük Teal’cet, hogy képes egy kukac több irányból lőni. Aszongya Tak. Tac'n'ktel? - kérdi Jack. Dehogy. Tacluchnatagamuntoron. Szóval Tak. Hőérzékelős a drága, fáklyát dobunk, előjönnek, lezatoljuk őket. Füstbombát dobunk Kel’tar bácsi barlangjába, aki véresen előmászik onnan. Ő is ismer minket, kezd egy kicsit bosszantó lenni. Viszont nem Kel’tarnak hívják, hanem Korrának. És nem is goa’uld, hanem tok’ra. Remek. Közben Carter rájön, hogy Aris naqahdah GPS-szel követni tudja a többieket. Aztán megint kék löttyöt iszik.

A többiek rájönnek, miért Cartert tartotta magánál Aris: Sam képes felismerni Korrát. Korra amúgy kém volt Sokar berkeiben, de az rájött, úgyhogy ellopta a teherhajót, amit most Aris be akar cserélni valamire - velünk együtt.  Aris közben kifejti Carternek, hogy szerinte tok’ra és goa’uld egykutya, utálja mindkettőt. Aztán megint kék lötty, mert remegni kezd a keze. Korra mond pár érdekes dolgot Aris-ről: nincs fia, az egészet egy roshna nevű anyagért csinálja (kék lötty), amire a kukacok szoktatták rá a népét. Nélküle bizony új legjobb fejvadász után kéne néznie a galaxisnak. Itt hagyjuk a goa’uld cuccokat, mivel Aris be tudja mérni őket, aztán elmegyünk Carterért.

Aris rájön a trükkre, úgyhogy elkábítja Cartert és lelép. Jack odakúszik hozzá, erre Aris felbukkan a teherhajóval. Game over. A többiek visszamennek az erdőbe. Nem sokáig lesznek külön, Aris hamar begyűjti őket. Szabadon távozhatunk, elvégre megvan a zsákmány. De Korra nem engedheti, hogy elvigyék Sokarhoz, mert akkor mindent kiszed belőle. Harapni próbálna, de Aris elkábítja. Méreg volt a fogában. Aris nem érti, miért törődik egyik goa’uld a másikkal. Carter közli, hogy a tok’rák ilyenek. Ezért kell elengednie. De akkor is kell valaki helyette, mivel Sokar már pályára állt a hajójával. Teal’c feláldozza magát.

Megkapjuk a tárcsázó hiányzó darabját, és nehéz szívvel otthagyjuk Teal’cet. Az említett a hajón Aris-szel dumálgat: Aris nem tudta, hogy a tok’rák jófiúk, de szerinte még így se győzhetik le a goa’uldokat. Teal’c szerint pedig de, és inkább azok közé áll, akik megpróbálják. Ezután már csak azt látják a többiek, hogy a teherhajó szétrobban, és két mentőkabin zuhan lefelé. Aris átállt, azt mondta Sokarnak, hogy valami meghibásodott, aztán felrobbantotta a hajót. Ad egy adag roshnát Carternek, hátha megtalálja az ellenszerét, és elárulja Danielnek, hogy valójában sokkal többet ér, amiért rájött a kapu titkára. Aztán elbúcsúzunk, a viszontlátásra.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tikobaba 2008.12.06. 20:21:16

Hú, ez jó rlsz lehetett!

Moleman 2008.12.14. 17:04:26

Nagyon kemény :) Most láttam, télleg, gratula! :) Szóval Tak :D
süti beállítások módosítása