Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x06 - Torn

2008. december 05. 11:00 - Freevo

Baltar talán eddigi legszebb álmát alussza, egy tengerparton van a bikinis Sixszel, aki figyelmezteti, hogy ideje minél többet megtudnia a cylonokról, amíg teheti, mert később még sok hasznát fogja venni. Miután felébred, a férfi elé ultimátumot tűz a lelki társa hús-vér alteregója és Xena: vagy mindent elmond a mitikus Földről, vagy megválnak tőle. Szerencsére a tudós a rengeteg ráérő idejében az elnöksége alatt pont a bolygó keresésével foglalkozott, szóval máris hajlandó kielégíteni a cylonok hirtelen támadt kíváncsiságát a témában.

A Galacticán Apollo két dolgot veszített el, mióta nem láttuk: úgy húsz kiló súlyfelesleget, valamint a címzetes parancsnoki rangját, így újra a légicsapat vezetőjeként szidhatja Starbuckot, aki még a gyakorlatozást se bírja ki anélkül, hogy tönkre ne tenne egy vadászgépet. A szerencsétlen nő még bele se szokhatott a jó öreg ülésébe, máris megvonják tőle a repülési jogát.

Baltar egykori jobb keze, Gaeta hadnagy az admirálisnak és a régi-új elnökasszonynak magyarázza lelkesen, mi mindenre jött rá a tudós a Földdel kapcsolatban. Megvan a következő úticéljuk, egy kék és egy vörös pulzár egy oroszlánfej alakú csillagködben, csak azt nem tudják, hogy Baltar fejből emlékszik ezekre az adatokra, és máris az ellenséget pumpálja tele velük.

A valódi Six éppen azt magyarázza a szerelmének, hogy a cylonok sosem unják meg a bázishajók unalmas enteriőrjét, ugyanis képesek kivetíteni, odaképzelni egészen más tájakat, ő például rendszerint úgy csinál, mintha egy erdőben sétálna. Baltar rögtön kapcsol, hogy ez pont olyan, mint az ő élményei a képzeletbeli barátnőjével, így el is kottyantja a kérdést: vajon ő maga is egy cylon?

A Galactica pihenőjében Sharon épp kikéri magának, hogy ő nem Boomer, mire a férje, Helo kitalálja, hogy akkor adjanak neki saját hívójelet. Hot Dog bekiabálja, hogy Athena, mivel ő az egyetlen, aki látta az eredeti sorozatot, így mostantól nekünk is könnyű lesz megkülönböztetni egymástól a doppelgängereket.

Nincs sok idő az ünneplésre, megjelenik a morcos és állás nélküli Tigh, hogy a Galacticát ellepő menekültekről panaszkodjon. Hamarosan el is jut odáig a beszélgetés, hogy az új-capricaiak meg az űrben maradtak egymásnak kérkednek, melyiknek volt szarabb a cylon megszállás alatt. Starbuck és Tigh nagyon egyetértenek, ők aztán keményen megfizettek az ellenségnek.

Karának nem elég, hogy betett, hogy megint nem repülhet, de kínozzák még a bolygóról maradt emlékek is: a Galactica turistái között van az édesanyjával a kis Kacey, akit a lányának hitt, és a gyermek folyamatosan látni akarja őt. Starbuckot még az se hatja meg, hogy a pici zabálnivalóan mondogatja, hogy "Kara Kara Kara Kara", jól elküldi mindkettőt a fenébe.

Gaius elkezdi összerakni a dolgokat, kiokosítja, hogy hogyan is lehetne ő cylon: jól tudja, hogy tizenkét cylon modell létezik, de akárhogy is számolgatja, ő csak hetet ismer. Six csak annyit mer neki válaszolni, hogy a másik ötről, az utolsó ötről nem beszélhet, nem szabad neki olyat. Sőt, úgy néz ki, még ő maga sem ismerné fel őket.

Ekkor jön a hír, hogy a Baltar koordinátáira küldött cylon bázishajó utasai megfertőződtek valamilyen ismeretlen vírustól, ami hatással van a repülőgépeikre és a robotjaikra is, sőt, a halottaiknak letöltődni se szabad, különben viszik magukkal a ragályt, és továbbterjesztik más hajókon is. Egyedül Baltar tud biztonságosan átmenni a karantén alá vont fedélzetre, hogy kivizsgálja, mégis honnan ered a pestis.

Odaát talál is a rengeteg hulla meg félhulla között egy jókora fémhengert, ami pont úgy néz ki, mint egy szovjet műhold, csak nincs ráírva semmi. A kolóniaiak nem építhették, a cylonok meg csak nem olyan hülyék, hogy magukat fertőzzék meg, tehát ez csakis földi gyártmány lehet. A tizenharmadik törzs olyan előrelátó volt, hogy néhány ezer éve leraktak ide egy bacilusokkal teli szerkentyűt, hátha egy robotikus faj pont erre jár, és jól megfertőzhetik őket.

Nagyjából erre a következtetésre jut az egyik haldokló Six is, és azzal vádolja Gaiust, hogy azért küldte őket ide, hogy beleessenek a csapdába, mire a riadt férfi hirtelen felindulásból elkövetve emberöli a nőt. Gyorsan visszatér a másik hajóra, de a Szputnyikról egy szót se szól senkinek, nehogy azt higgyék, tényleg szándékosan csalta őket tőrbe.

Sajnos az általa készített fotókról a cylonok gondolatolvasó iPhone-kijelzőin hamar előkerül a műhold, de a gondoskodó Caprica-Six magában tartja a titkot, tartva a hátát Baltarnak. Magukra kell hát hagyni a fertőzött testvéreket, amit egyedül a bázishajót kormányzó, vastag porszívócsövekre kötött, latex úszósapkás hibrid kifogásol, de neki meg nincs joga szavazni, mert nem igazi humanoid.

Adama admirális belátja, hogy a Starbuck és Tigh által szült műbalhéra egyetlen megoldás van, ha beveti a szúróstekintet-lelkifröccs kombinációt, és tart mindkettejüknek egy patetikus beszédet. Majdnem be is jön a dolog, Kara sértődött kislányként vonul ki a nagyjelenet után, majd bűnbánóan levágja a hosszú haját, Tigh azonban bejelenti, hogy ő már nem fog megváltozni, egyszemű alkoholista akar maradni, és kész, úgyhogy rá aztán ne számítson senki. Starbuck végül újra összebarátkozik Kacey-vel, Tigh pedig a viszkisüveggel.

Az utolsó képsorokban még Racetrack és az imént felkent Athena odaugranak egy Raptorral a Gaeta által meghatározott koordinátákhoz, és meg is találják a pulzárokat meg a csillagködöt. Örülni azonban nincs már idejük, mert beúszik a látótérbe a vírusfertőzött bázishajó, mire Athena halandzsázik valamint a szentírásból, Racetrack meg fejvesztve navigálja vissza a hajót a Galacticához.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chico 2008.12.05. 17:33:30

hali, lécci áruljátok el, hogy most épp melyik csatornán, és mikor megy magyarul a sorozat! Lécc-lécci!!! Nem vagyok egy tölteögető mágus, csak azért.

damogran_ 2008.12.05. 18:01:15

chico 2008.12.05. 17:33:30

Szerintem sehol nem megy. Csak akkor nem tudni miért pont most mesélik el ennek a résznek a tartalmát.. :-/
Inkább töltsd le! :-)

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2008.12.05. 19:01:56

Figyeljetek, az internet az egy olyan dolog, hogy amit beleírok, az ott lesz egy meg kettő meg három év múlva is. Azért most meséljük el ezeknek az epizódoknak a tartalmát, mert gyakorlatilag csak matematikai esélye van annak, hogy valamelyik csatorna még a mi életünkben leadja őket Magyarországon. Ha meg mégis leadják, és ti lemaradtok róla, akkor csak be kell írni a hogyvoltblog keresőjébe a címét, és minden oké.
Szerintem van egy csomó olyan sorozat a blogon, amit nem úgy követnek, ahogy a magyar tévében megy, ennek inkább örülni lehetne, amilyen kiszámíthatatlanok a magyar tévéadók.

enavantdada 2008.12.06. 09:57:00

Igy van,sajnos egy tv csatorna sem adja jó ideje a BSG-t,csak letölteni tudod.A Tv2 pedig nem is fogja műsorra tüzni újra.

Modal 2009.06.19. 23:59:50

Hehe. Számolgatva szerintem erre a kommentre egy hónapra kezdtél el újra a vetítést. Azért a tv2-n is vannak még csodák. (Bár a 11-órás kezdéssel nem tudom mit akarhattak)

Italo Balbo 2010.02.27. 18:48:04

És lám, hamarosan el is érkezik a tv2 ehhez a részhez :) Kár, hogy így az axn sci-fi nem tudja adni
süti beállítások módosítása