Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x05 - Fejlődési görbe

2008. november 29. 15:00 - the black ball

Daniel azték játszóházat fedezett fel egy bolygón, természetesen befogott maga mellé pár helyi gyereket, mit neki etika meg törvény, izzadjanak csak a kultúráért. Jack is beugrik: izé, Jackson, tudod, mi a rabszolgaság ellen küzdünk, ha rémlik. De Daniel szerint itt ez a szokás, burjánzik a gyerekmunka, hát aztán. Felbukkan egy Kalan nevű fickó, örül, hogy kapcsolatban leszünk egymással, stb. Teal’c elmond nekik mindent a kukacokról, mi meg cserébe kapunk tőlük kölcsön egy naqahdah-reaktort, hogy buzerálhassuk.

Otthon Carter nyála csorog a szerkezetre, pedig semmit sem konyít hozzá. Megkéri Kalant, hogy tanítsa már meg, hogy működik. Kalannak új ez a szó, ej-ej, valaki kerülte régen azt a bizonyos intézményt. Na de majd az őt kísérő 11 éves kiscsaj, Merrin elmagyarázza. Daniel közben perverz módon végigfogdossa a padlót, amikor jön Kalan a fiával, Tominnal. Megkéri Teal’cet, hogy meséljen neki a kukacokról, amíg elugrik Daniellel várost nézni. Teal’c bácsi rövid, tanári pályafutása ezzel kezdetét veszi.

Merrin vérét először lecsapoljuk kissé általános eljárás okán. De még így is sikerül finoman lehülyéznie Jacket, amiért nem tudós. De ő legalább szórakozott fiatalon. Merrinnek új ez a szó. Hm. Sebaj, játszanak a reaktorral. Jön Fraiser, és közli, hogy nanitok vannak a testében. Rengeteg. Nem kellemesek az emlékeink róluk. Merrin szerint nem ártalmasak, mindenkiben benne vannak, ők így tanulnak. Aztán az Averium után szétosztják a nanitokat, hogy mindenkié legyen a tudás. Nem mondom, jobb, mint a szájhagyomány.

Amúgy Merrin egy Urrone, ők sokkal több nanitot kapnak, mert többet és hamarabb kell tanulniuk. Miután Teal’c bácsi elregélte kukacos kalandjait, Tomin közli az apjával, hogy át akar esni az Averiumon. Mivel így a többiek elkezdhetnek dolgozni a kukacproblémán. Merrin megcsodálja Carter lila dísznövényét, aztán le kéne rajzolnia a reaktort, mert Sam sajnos még mindig hülye hozzá. De Merrin nem tud rajzolni. Még sohase tette. Carter gyorsan firkál egy skiccet magáról. Mestermű:

Teal’c bácsi remek munkát végezhetett, mert Kalan már a második tanítványt hozza, hogy meséljen neki a kukacokról többet. Teal’c bácsi szerint Tominnak kéne mondania, elvégre ő már járatos a témában. Kalan közli, hogy ő már átesett az Averiumon, átadta a tudását. Teal’cet ez nem érdekli, azonnal látni akarja Tomint. Legyen. Tomin bambán bámul maga elé, nem ismeri fel hőn szeretett tanárát. Szétosztották a nanitjait és nem kaphat újakat. Daniel szerint taníthatnák a hagyományos módon, de Kalan ismét értetlenkedik. Fraiser otthon közli, hogy mivel a nanitjai tanultak Tomin helyett, ő most egy csecsemő szintjén vegetál. Ha Merrin visszamegy, vele is ez történik.

Persze Merrin szerint ez jó dolog, megtiszteltetés, stb. O’Neill lehetőséget kér Hammondtól, hogy meggyőzze Merrint, hogy érdemes élni, meg ilyen hősies dolgok. Jack Charlie óta úgy látszik megszállottja lett a gyerekek megmentésének, ami logikus. Kap két napot. Daniel Kalant győzködi, de nincs eredmény. Kalan mondja, hogy Merrin 10 éve tanulmányozza a naqahdah technológiát, nélküle még ennyi időbe telne, mire egy másik Urrone eljutna idáig. Carter közben végre összetákolt egy saját reaktort, sikerül is neki egy szép nagy energialökést generálni, amit a bázis vijjogva fogad.

Kalan eljött Merrinért, amit Jack nem néz jó szemmel, úgyhogy úgy dönt, a mai napba még belefér egy jó kis emberrablás, szóval felviszi Merrint a felszínre. Sőt egyenesen egy iskolába viszi. Beülteti egy rajzórára. Elsőre szépen lefesti a naqahdah reaktort, ami nem éppen a legjobb választás így civilben, szóval Jack szerint inkább fesse le Carter szobanövényét. Kapunk egy szép portrét Jackről is.

Merrin hiányolja a lila színt, de Jack szerint lehet piros is. Merrin szerint viszont nem. De O’Neill szerint nem kell ugyanolyannak lennie, csak fessen egy rohadt virágot. Sőt fessen egy egész kertet. Az ezredes kezd kissé becsavarodni. Miután Merrin végzett, megköszöni Jacknek, hogy megtanította festeni, de az Averiumon így is át akar esni. Jack ad neki egy doboz zsírkrétát otthonra, aztán elmennek.

Hammond szerint O’Neill a kis akciója miatt hadbíróság elé nézhet, de szerinte Merrin egy pár órára gyerek lehetett, szóval vállalja. Sírunk. Pár nap múlva Kalan üzen nekünk, hogy azonnal menjünk el hozzájuk. Meglepődve tapasztaljuk, hogy mindenki ugróiskolázik, labdázik és rajzol a falra. Még az Urronék is, ami furcsa, mert ők nem kaphatnak tudtommal új nanitokat. Habár talán működött a hagyományos módszer. Ülj a valagadra és tanulj! Mindenesetre Merrin ezeket tanulta nálunk. Jack odamegy hozzá, és mivel Merrin „leépült”, újra megismerkedik vele. És ezzel megkaptuk az ultimate hepiendet.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása