Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Twin Peaks 2x12 - The Black Widow

2008. november 28. 09:00 - Médiageci

Bobby érkezik Ben irodájába, miután Ben végül üzent neki, hogy fogadja. Ben valóban átrendezte a szobát, mindent egy kupacba állított: kanapét az íróasztalra, arra székeket, lámpát, névtáblát és kitömött rókát. Félig becsavarodva a falnál kuporog, és az egyensúlyról tart előadást Bobbynak, melynek illusztrációjaként az installációját feltornyozta. Most már hajlandó alkalmazni a srácot, ad neki egy próbafeladatot: Hanket kell megfigyelnie és fotóznia. Bobby távozásakor a szálloda folyosóján elszáguld Lana, hisztérikusan szirénázva.

Cooper egy ingatlanközvetítővel tárgyal, komolyan fontolgatja, hogy letelepszik Twin Peaksben. Pénzfeldobással döntene két ház között, de az érme egy félretett ingatlan, a Döglött Kutya Farm aktájára esik. Az ingatlanos nő szerint a farm rejtélyes, senki nem lakott ott hosszú ideig. Ez Coopert felvillanyozza, meg akarja nézni. Közben Dick érkezik az őrsre Lucyhoz és Andyhez. Egy nő hívta össze őket a kis Nicky ügyében, akit hivatalosan Dick patronál, de már az egész társaság egy kis családdá kovácsolódott össze. A hölgy fontosnak érzi, hogy tájékoztassa őket a kölyök balszerencsékkel és tragédiákkal tarkított előéletéről (nem, nem Lemony Snicket utalás, a könyvsorozat évekkel később indult), többek között arról, hogy a szülei titokzatos körülmények között hunytak el.

Kiderül, hogy mi volt a szállodában a nagy riadalom. Az öreg Dougie maghalt a nászéjszakáján. A doki ránézésre szívrohamot állapít meg. A holttest körül különféle erotikus könyvek és segédeszközök hevernek. Befut a polgármester is, gyászolja a bátyját, és átkozza a mohóságát. Kifelé menet rátámad az ifjú özvegyre is, aki gyakorlatilag Dougie halálát okozta, még ha nem is állt szándékában. Miután magukra maradnak, a nő könnyek között, magát okolva mesél Sólyomnak arról, hogy el van átkozva, bajt hoz mindenkire, sok barátja szenvedett már balesetet. Sólyom felajánlja a segítségét, mivel az átkok megtörésében is van rutinja. Lazán az ajtónak támaszkodva flörtöl a nővel, amíg Andy ki nem nyitja az ajtót, amin Sólyom viccesen bezuhan.

Az iskolában az edző hosszú polgárjogi szónoklattal győzködi a birkózócsapatot, hogy fogadják be Nadine-t, annak ellenére, hogy nő. A rátermettsége bizonyításához Nadine kihívja a csapat legjobbját, a körzeti bajnok Mike-ot. Miközben egymást kerülgetik, Mike próbálja elmagyarázni a fogásokat, és ígéri, hogy nem lesz túl kemény. Nadine egy randit próbál Mike-ból kicsikarni, az emberfeletti erejével lazán dobálja erre-arra, végül két vállra fekteti. Kicsivel később, a zúzódásai miatt bicegő Mike tanácsot kér Donnától. Nem tudja, hogy mit kezdjen Nadine-nel, aki amellett, hogy az anyja lehetne, még el is kalapálta csapat előtt. Donna szerint a kapcsolat talán nem is lenne rossz Mike számára. A srác arra kéri Donnát, hogy terjessze, hogy még mindig együtt járnak, ebben azonban a lány nem vesz rész.

Folytatódik James külön bejáratú története is. A srác csavarokat válogat, amikor Malcolm (aki Evelyn bátyjaként és egyben a család sofőrjeként mutatkozik be) is elkezdi győzködni, hogy a húga által tönkrevágott oldsmobile-t pofozza helyre. Majd beavatja James-t abba, hogy bár a házasság óta nekik anyagilag jól megy a soruk, de a főnöke hetente agyba-főbe veri a húgát, aki ilyen módokon, mint a kocsi tönkretétele, áll bosszút. Ezért lenne fontos, hogy a járgány rendben legyen, a nő talán megúszhatna egy újabb ruházást.

Cooper és az ingatlanos megérkeznek a Döglött Kutya Farmra. A nő hosszan ecsetel egy ősi legendát, mely szerint a döglött kutya magához vonzza a világ legjobb és legrosszabb embereit, és csak a legtisztább szívű nem fordul vissza, mert ő átérzi az állat fájdalmát. Cooper friss keréknyomokat vesz észre a sárban, pedig a nő szerint idén nem járt itt senki. Az ajtót nyitva találják, az asztalon egy zacskót, a csapban kokainnak látszó csecsemőtápszert, az egyik széken pedig kokainmaradványokat találnak. Cooper megállapítja, hogy a házat pár órája is használták, nyilván drogügylet lebonyolítására.

Dick és Nicky piknikezni indultak, de az autó egyik kereke defektet kapott az úton. Dick használati utasítást böngész, szerencsétlenkedik, nem megy neki a kerékcsere. Nicky az autóban játszik, dudálással, kormányforgatással és egyebekkel idegesíti párfogóját. Dick kiparancsolja a srácot a kocsiból, aki bocsánatot kér, majd hamiskás mosollyal félreáll. Egyszer csak kirepül a kerék a helyéről, a kocsi megdől, és kis híján Dickre borul. Nicky aggódva szalad Dickhez. Dick arcára kiül, hogy a korábban hallottak és az eset miatt kezd parázni.

Cooper a seriff irodájában a légierő egy ezredesével találkozik, aki Briggs eltűnéséről faggatja. Furcsamód rákérdez, hogy Cooper látott-e baglyokat aznap éjjel. Igen, látott. A seriff kéri az ezredest, hogy avassa be őket, amennyire lehet. Ezt-azt már tudnak, például az űrből jött „Cooper” és „a baglyok nem azok, amiknek látszanak” üzeneteket már ismerik. Az ezredes elmondja, hogy valóban az űrt fürkészik (mint Jodie Foster a Kapcsolatban), de az emlegetett üzeneteket a Földről (meg is mutatja a térképen, hogy honnan) sugározták, a kérdés az, hogy kinek és hova. Cooper rákérdez, hogy ez összefügghet-e a Fehér Barlanggal, az ezredes azonban erre nem válaszolhat, viszont elmondja, hogy Briggs a világ legjobb pilótája, a tudása felbecsülhetetlen, ezért az eltűnéséhez képest „a hidegháború csak múló gyermekbetegség”.

James szereli az autót, Evelyn megkörnyékezi. Söröznek, közben James megemlíti, hogy Malcolm mindent elmondott a verésekről. Evelyn retteg a férjétől, nem akar beszélni a dologról. Csőröznek, és James azt javasolja a nőnek, hogy lépjen le. Ekkor érkezik meg a gazdag és brutális férj. Evelyn azzal zárja a beszélgetést, hogy „annyira azért nem rossz, mint amilyennek látszik”.

Bobby érkezik a szállodába egy borítékkal. Audrey elkapja a folyosón, gratulál neki, hogy sikerült munkát szereznie. Bobby fel van dobva, hogy megoldotta a feladatot, Audrey pedig felajánlja neki a további segítségét. Egymásra is mozdulnak, Bobby megpróbálja megcsókolni a lányt, aki pajkosan, de sokat ígérően kitér. Amint Bobby belép Ben irodájába, Audrey is benyit a rejtekajtón, ahonnan leskelődni szokott. Az irodában most egy terepasztal áll, mellette egy déli zászló. A déli egyenruhába bújt Ben apró katonákat pakol egy dombra, és közli, hogy a gettysburgi csata első napját rekonstruálja. Aztán megnézi Bobby képeit, elégedett velük. Mint kiderül, Hanket egy új bűnözői csoporttal kapta le a srác. Ben kifizeti Bobbyt, és várja vissza további munkákra.

Catherine és Pete pazar lakomához készülődnek, pezsgővel ünnepelnek, Pete Yeatst szaval. Ez után képbe kerül a szobalánynak öltöztetett Josie is, Catherine csicskáztatja és alázza. Pete valamennyire védi Josie-t, még mindig nehezen hiszi el a gaztetteit, ezért Catherine emlékezteti rájuk. Végül Catherine furfangos eszére is koccintanak, amivel felülkerekedtek Josie és Ben cselszövésein.

Cooper egy napilapot olvas, és a diktafonjára beszél. Kiderül, hogy miért nem került eddig szóba az első sakklépése: mert csak most jelent meg a hirdetések között, tehát Earle az előző részben befutott második lépését Cooper első lépésének megismerése előtt tette. Hősünk emellett a letelepedést és a családalapítást fontolgatja, ugyanakkor azon is elmélázik, hogy ha nem tudja bizonyítani az ártatlanságát, könnyen rács mögé kerülhet. Ekkor érkezik Audrey az elcsent borítékkal. Most láthatjuk is, hogy mi van a képeken: Hank, Earnie, a lovasrendőr és Jean Renault a Döglött Kutya Farmon. Cooper megköszöni, hogy ezzel a bizonyítékkal Audrey megmentette az életét. Denise is befut, Audrey először kamillázik, kicsit féltékeny, de amikor Denise férfihangon szólal meg, képbe kerül. Cooper kap egy nagy csókot a távozó lánytól. A két ügynök ez után összefoglalja a helyzetet. A képek tanúsága szerint a fent említett személyek összejátszanak, beleértve a Coopert vádló lovasrendőrt is. A kanadai rendőrség kokainját nyúlták le, azzal vonták ki Cooper is a képletből – ha a házban és a kocsiban talált anyagot Denise azonosnak találja, Cooper tiszta. Denise távozóban még Audreyra utalva céloz rá, hogy bár női ruhában jár, ettől még nem lett meleg, ő is a nőkre bukik.

Ed pitét lapátol magába a bisztróban, Norma csatlakozik hozzá. Nem nagyon beszéltek az óta, hogy Hank kiszabadult, és Nadine becsavarodott. Nosztalgiáznak egy sort, hogy már gyerekkorukban tervezték a közös életüket, aztán hogy kisiklott minden, és elrepült több évtized. Mindketten bánják a dolgot, és Norma felveti, hogy még nem késő, újrakezdhetnék. Ekkor változik a kamera fókusza, és meglátjuk, hogy Hank lesi a párost a konyhából.

Este ázottan esik be Dick az őrsre, suttogva előadja a teóriáját Andynek: szerinte a kis Nicky maga az ördög, vagy legalábbis gyilkos. Lucy hallgatózik. Andy fejében, egy buborékban megjelenik az ördögjelmezes Nicky. Dick szerint ki kell nyomozniuk, hogy mi történt Nicky szüleivel. Szintén az őrsön a doki a seriff és a polgármester elé tárja Dougie boncolási jegyzőkönyvét. Jól sejtette, az öreg szívrohamban halt meg, így Lana teljesen tisztázódott. A polgármester még a boszorkányság felől érdeklődik, de a doki szerint az nem mutatható ki a boncolásból. Az öreg ennek ellenére ragaszkodik hozzá, hogy a seriff emeljen vádat, mert „az a nő megölte őt a szexszel”. A doki már majdnem röhög a háttérben, a seriff is kínban van, hogy hogyan szerelje le a makacs elöljárót. Végül a polgármester hajlandó távozni, de cifra káromkodásokkal fűszerezve esküszik, hogy bepereli Lanát, és nem hagyja, hogy a nő rátegye a kezét a bátyja pénzére.

Ekkor látjuk, hogy Lana és Sólyom meghúzták magukat az egyik szobában, csak egy kis whiskyért bújnak elő. A folyosón mindenki tátott szájjal, megrökönyödve nézi Lanát, mint egy jelenést, Dick szavalni kezd: „Ő tudja a módját, hogy hogyan izzon a fáklya. Még nekifeszül az éj orcájának, mint lármás párbaj a szerecsen fülének. Túl pazar szépségre az ifjúnak, túl drágára kebelének.” Vagy valami ilyesmi, végül kórusban mondják, nehezen érthető, és ezt a Rómeó és Júlia fordítást sem ismerem. Kicsit később kiürül a folyosó, és Lucy keresi a kollégákat egy telefon miatt, de még a hangosbeszélőre sem válaszol senki. Végül megtalálja az összes férfit a seriff irodájában, a pikáns anekdotákat mesélő Lana körül, aki a férfigyűrűt szirénként babonázta meg. Mégiscsak lehet valami abban a boszorkányság elméletben.

Denise megkörnyékezi a bisztróban falatozó Earnie-t. Nem kertel, megmutatja neki a fényképeket és a DEA igazolványát, majd rúzsozás közben közli vele, hogy ha nem működik együtt a rendőrséggel, visszakerül a börtönbe, ugyanis csak feltételesen van szabadlábon. Earnie belemegy a dologba, vágás után már mindent bevall Denise-nek és Coopernek, annyival megfejelve, hogy magát mentegeti. Azt állítja, hogy megverték, fegyverrel fenyegették és kényszerítették, hogy adjon el négy kiló kokaint, amire még nem talált vevőt. Denise azt eszeli ki, hogy ő játssza el Earnie leendő vevőjét, így tetten is érheti a bandát.

James nagy lármára ébred a garázs feletti kis szobájában. A hangokból ítélve Evelyn és a férje veszekednek, a férj ismét agyalja az asszonyt. Malcolm szokásához híven piával a kezében csatlakozik Jameshez. Kibukik belőle, hogy az első ilyen este bosszút esküdött, de a húga lebeszélte róla. Már négy éve tart a dolog. Végül megfogadja, hogy egyszer még megöli a sógorát. Eközben Bobby hazaér, és vigasztalja az apja eltűnése miatt bánatos anyját. Elmeséli neki azt a családias beszélgetést, ami a 2x01-ben közte és az apja között folyt az őrnagy álmáról (sajnos a dupla epizódból ezt is ki kellett vágnom). Egyszer csak kialszik a lámpa (vihar van), és hirtelen megjelenik a szobában a pilótaruhás őrnagy. Visszatért.

Címkék: twin peaks
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása