Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x07 - Rövidzárlat

2008. november 26. 13:09 - zaphodbb

Abby ül Joe-val az ölében egy repülőtéren, sír a gyerek, sír Abby és ülnek. Aztán 15 órával korábban kezdődik a rész. Meleg van, áramszünet mindenfelé. A globális felmelegedésről vitáznak, Morris szerint a tehénfing a hibás. Egy Smartot vett környezetvédelmileg, ami szerinte egy macamágnes is. Erről a többieknek eszébe jut, hogy mi van Hope-pal, amire Morris közli, hogy szakítottak, kölcsönös volt, bár ő könyörögött hogy ne, de már beletörődött. Ja, beletörődött annyira, hogy azt kívánja, hogy akadna Hope torkán a mojito, höhö. Remélem ez a szakítás meg hogy elhúzott Venezuelába azt jelenti, hogy bamba Hope távozott a sorozatból, mert nagyon irritáló volt a feje. Morettit telefonon keresi a volt felesége a fiukkal kapcsolatban, ő inkább félrevonul a többiektől, úgyhogy ezt se tudjuk meg már megint, hogy mi van.

Morris, Abby és Harold - a gyíkarc gyakornok - a folyosón haladnak, Harold motorosdit játszik, mert kb. négy éves szinten van érzelmileg, kiderül, hogy azért lelkes épp, mert Morris megígérte neki, hogy vezetheti a kocsiját, csakhogy Morris ezt még az előző, régi kocsijára értette, nem a vadiúj macamágnesre. Neela beígéri neki, hogy megszerzi annak a nővérnek a számát, akire Morris régóta pályázik. Erre beadja a derekát természetesen, ám még mondana pár intelmet mielőtt elhúz a gyakornok Neelával az új kocsijában, de Harold már nyomja is a gázt, Morris meg szalad utánuk egészen addig, amíg egy nagy sárga autó ajtaja pont az orra előtt kinyílik, ő meg fejjel visszapattan róla. A kórházban Abby néz ki az ablakon, játszik a reluxával és depis. Jön egy házaspár egy sírós babával rögtön utána Morrist tolják be, aki nagyon ellenkezik, le van szíjazva mert ellenállt, meg gerinctörés gyanús. Tony és Pratt szivatják, hogy CT kell neki meg hogy alá kell írnia a papírokat, hogy saját felelősségre távozik, amitől Morris bebuccan és üvöltözve kirohanna az ajtón, ha épp nem jönne be rajta egy nővérke, amitől Morris megint lefejel egy ajtót.

Tony észreveszi a káplánt, odamegy hozzá, a nő zenészeket szerzett Tonynak, mert azt mondta egyszer, hogy oldani kellene a feszültséget. Tony kicsit lesápad a két kiöregedő hippi láttán. Morris, Sam és Abby gyakornoka várják a mentőket, jön Neela és Harold. Morris idegbeteg fejére és a kérdésre, hogy hol a kocsi, kicsit gyorsítanak a lépteiken és kellő távolságból árulják csak el, hogy a lökhárító egy icipicit sérült. Morrisnak nincs ideje őrjöngeni, mert már szedik elő a betegeket a mentőből, öregek otthonából hoztak hat, a hőségtől kiszáradt embert. Van olyan is aki eszméletvesztős. A kórházban közben zenélnek a zenészek és mindenkinek az agyára mennek. Abby a kisbabát vizsgálja, aki születése óta nagyon sokat sír, a háziorvos reflux tippje nem jött be. Abby Pratthez fordul a baba ügyében, aki majd ha ráér foglalkozik vele. Morris szétizgulja magát, mert ma kell megkapják a vizsgaeredményeket.

Mindenki Tonyt basztatja, hogy küldje már el a zenészeket, csak Franknek tetszik a zene. Megjött a vizsgaeredmény közben, Prattnek sikerült és bár Morris is azt mondja hogy átment, de az arcából ítélve nem egészen így van. Morris a kiszáradt öregekhez be, az eszméletvesztős öreg fickó mellett a szobatársa ül, aki el akarja küldeni az orvosokat, de Morris a kiszáradásnál súlyosabb gondot talál, már tolják is ki. Dubenko, Neela és Harold egy betegnél, Dubenko a betegnek magyarázza,. hogy meg kell műteni, de Harold erőszakos és mindig közbeszól, hogy szerinte máshogy is lehetne és akkor nem kéne operálni. Dubenko beidegesedik, és másnap akar Neelával beszélni Haroldról, most túl erősen fogalmazna.

Az eszméletvesztős öregnek a lázlapja hiányos, amitől Moretti csúnyán néz és felelőst keres. Morris kitalálja, hogy amire gyógyszert kapott a pali eddig, az valami szindróma és hozzá komolyan néz. A kisbabához ugrunk, annyi az új infó, hogy átizzadja a takarót állandóan, evés közben is, de Pratt szerint csak bélgörcs. Abby nem ért vele egyet, szerinte a szívével van gond. Abby végül nem engedi haza őket, ahogy Pratt meghagyta neki, még el akar végezni pár vizsgálatot. Frank a légkondissal, vagyis energiafelelőssel beszél, Sam hívta őket, mert energiatakarékos kórházat akar, ha már ott vannak rögtön flörtölnek is egyet. Mármint Sam és az energiafelelős. Abby indul haza, átadott Prattnek mindent és nem akarja műszak után ünnepelni Prattet és Morrist. Moretti utánamegy és kérdezgeti, hogy mi baja van, nem bírja őt vagy mi. Abbyből kibukik, hogy igen bizony nem bírja Morettit. Jól van, összevesztek, nem túl izgalmas.

Ugrunk az összenépi buliba, mindenki köszönti Prattet és Morrist, Tony és a káplán söröznek és biliárdoznak, Tony elemzi, hogy a káplán nem is káplános, tetoválásai vannak, sört iszik meg lemossa őt biliárdból az asztalról. Dubenko és Neela, Neela próbál Haroldról beszélni vele, Dubenko nem érti miért akarja Neela a szárnya alá venni de egy hónapot ad, hogy megpróbálja kicsit átfaragni. Közben Haroldot épp kidobják mert alkoholt fogyaszt, amit neki még ugye nem szabad. A nővérkék pletykálnak, a légkondis fickó jön oda, a többi nővérke rögtön leveszi az infót, Sam elmagyarázza, hogy ami neki húsz évesen kimaradt, azt most hozza be pasik terén. Abby fut be, szemmel láthatóan túl vidám, Franket ölelgeti, be van rúgva, mindenkinek kalapokat oszt. Megy a pulthoz inni egyet, senki sem érti mi van vele. Moretti is a pultnál ül és magában iszik. Egy kis kínos hallgatás után Moretti próbálja megbeszélni Abbyvel a veszekedésüket, de Abby azt mondja erre, hogy ne flörtöljön vele, amin Moretti elképed, nem vette észre magán hogy flörtölne, mi se rajta.

Pratt lép közbe és beolvas Abbynek, hogy miért nem engedte el a kisbabát, most csipogtatták meg, hogy a szülők haza akarják vinni. Abby Pratt tudta nélkül rendelte a vizsgálatokat, nem is emlékszik rá hogy miket. Vissza akar menni a kórházba de Pratt nem engedi, haza akarja küldeni. Abby visszamegy a kocsmába és csatlakozik Morettihez a pultnál. Beszélgetnek Lukáról, akinek hetek óta itthon kéne lennie. Itt is elmegy az áram, gyertyákat raknak eléjük, amitől romantikus lesz a hangulat. Nemáááár. Pedig de, a következő képen Abby meztelenül ébred egy ágyban, amiről hamar kiderül, hogy Morettié. Hát ez elég szar, szerintem még ha Abby olyan részeg is, hogy bárkivel bármit, de Moretti nem csinált volna ilyet, legalábbis az eddig megismert karakter alapján. A kórházban Pratt beér a babához, kiderül a röntgen alapján, hogy szívbeteg. Morettinél Abby már öltözik is és totál össze van zavarodva. Moretti marasztalná, próbál vele beszélni, de Abby elviharzik. Végülis lehet, hogy nem is történt semmi.

A kórházban a babának közben infarktusa van, a szülők kiborulnak és Prattet szidják, mert haza akarta küldeni őket. Abby lakásán a bébiszitter pánikol, felhívta a rendőrséget is, hogy hol van Abby. Hajnal három van, Abby becsörtet Joe-hoz, kiszedi az ágyból, hogy most mennek apucihoz. Ez nem normális. Miután vezetni nem tud az idegtől, inkább fog egy taxit és már mennek is a reptérre. Joe meg csak sír. Abby a reptéren is előadja az idegösszeomlás sokadik fejezetét, kiabálni kezd az eladó csajjal, aki szívózik vele, úgyhogy nem adnak neki jegyet, hanem elküldik, hogy nyugodjon le, utána jöjjön vissza. Abby leül Joe-val, aki továbbra is ordít.

A kórházban Morris az eszméletvesztős beteghez megy be, a szobatárs ott ül mellette, kissé bunkó, csak böfög valamit a hírre, hogy Morris megmentette a barátja életét és holnapra jól lesz. Nem bízik senkiben akinek diplomája van, de a buzoid recepcióssal jóban van, aki lefordítja a nyögését egy köszönetként. Pratt és Morris végeztek, indulnak kávézni, Morris itt ragadja meg az alkalmat és elmondja, hogy megbukott. Pratt szerint ez nem jelent semmit, neki lehet még egyszer futni. Morris megkéri, hogy maradjon ez köztük és Abbyt dícséri, hogy mennyit segített pedig neki a felkészülésben és most még a babát is megmentette. Abby meg csak sír az áramszünetes repülőtéren ölében Joe-val és bevillannak neki, hogy mi is történt Morettivel, vetkőztetik egymást a flashbackben, úgyhogy úgy tnik mégis szexeltek. Na, ezt nem hittem volna.

Címkék: vészhelyzet
23 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tygger 2008.11.26. 14:08:39

beteg egy rész volt.
de peeeeeeersze minden luka hibája.

Sanpellegrino Chinotto 2008.11.26. 14:51:32

Ez a rész szarabb volt mint az utána következő Grészklinika. (Vagy legalábbis olyanszar!)

tóparti látomás 2008.11.26. 14:59:16

Várható volt az előzmények után, hogy ismét képbe kerül Abby alkoholizmusa bár összejönni pont Morettivel, érdekes ;)
Abby kisfiát sajnálom mert mostanában csak sír és ordít, Luke már betoppanhatna.
Nekem a kis rezidens Harold nagyon furcsa, nem könnyeznék ha távozna.
Muris volt ahogy Frank a zenére táncolt ;))

Tili 2008.11.26. 15:03:54

Nem tetszett ez a resz, az Abby megint iszik szal nem stimmel nekem, marmint az hogy Luka nem hagyna oket ennyire magukra, vannak barataik is akik segithetnenek a kisraccal, a Moretti-s dolog pedig egyenesen hihetetlen, a ficko keraktere nem fekudt volna le Abbyvel ha latja milyen allapotban van. Nem szeretem mikor olyan dolgokat csinaltatnak a karakterekkel amik nem illenek az addig megismert egyenisegukhoz csak hogy csavarjanak a torteneten!

rockjano 2008.11.26. 15:24:51

Luka-nak más dolga volt egy másik filmben gondolom ezért most kicsit erôlködni kell, de majd hazajön.

Abby-t játszó szinésznô viszont jó, nagyon jó.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.11.26. 15:36:15

a színésznő (Maura Tierney) tényleg jól eljátssza ezt az összeomlott idegrendszerű beteg nőt, csak a forgatókönyvírók voltak ennél a résznél faszok, mert Moretti karaktere nem fektette volna le Abbyt. Ez nekem nagyon erősen izzadságszagú és ahogy írod rockjano, erőlködős volt, hogy kihúzzák az időt, amíg Goran/Luka kifilmezi magát máshol.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2008.11.26. 15:46:59

Mi baj volt Hope fejével, szerintem állati jó csaj :)

Kaján Halász 2008.11.26. 16:04:55

Zaphodbb!!!

Azt is írd bele légyszi, hogy amikor Chuny emlegette Green dokit meg Ross dokit, akkor a többieknek fogalmuk se volt, kikről beszél...

Abbynek meg gyakrabban kellene innia, mert olyankor egész jó fej...
Egyébként egyetértek azokkal, akik szerint Moretti nem használta volna ki a helyzetet.

2008.11.26. 16:51:09

Egyetértek: Abbyhez abszolút nem passzol ez a fajta ivás, meg a Morettivel való kokettálás.
De a legnagyobb királyság (a fiúktól nem is várom, hogy észre vegyék ;-):
mindenki izzadt, negyven fok volt, Maurice ingjén hátul hatalmas izzadtság folt, Abbyn meg CSIZMA volt!!!!
Lehet, hogy Moretti nem is feküdt le vele, mert mikor Abby levette, megcsapta a szag, és elájult?

És csak ismételni tudom magam: alkesz még nem voltam, de milyen anya már az, aki hajnal háromkor felkelti a gyerekét, síratja és úgy vár a reptéren órákat, hogy azt sem tudja, mikor tud onnan elindulni valamerre.
Persze, értem én, hogy tenni akart valamit, mert abban látta a kiutat a saját hülyeségeiből, de ez nagyon durva volt.
Az is, hogy a taxis nem akarta elvinni, mert sírt a gyerek... Miért??? És ha orvoshoz viszi? Vagy pontosan: ha indul a gép, akkor olyan mindegy, hogy szegény gyerek üvölt-e vagy sem.

squeegy beckinheim 2008.11.26. 17:02:53

Los Alamuszi nekem is a csizma szúrt szemet elsőre. Az nem érdekelt hogy karakteridegen amit Moretti csinál csak hogy Abby-n csizma van b**dmeg! :)

kamarti 2008.11.26. 17:21:21

sztem a taxisnak nem a gyereksírással volt baja, hanem hogy az ölében utaztatta a gyereket, vagy nem?
Egyébként sztem az tök hihető, tehát életszerű, hogy az ember tolja, tolja, még megment egy gyereket, aztán gyakorlatilag (vagyis látszólag) egyik pillanatról a másikra összezuhan és rikoltoz a reptéren, mint Abby. Van ilyen, és épp azok az anyák hajlamosak, akik nagyon is jók akarnak lenni, lelkiismeretesek stb. (Itt sem volt egy rossz mozdulata, egy hangos szava az ordító ygerek felé, tehát azt a fajta kontrollt abszolút nem vesztette el, ezt sztem nem véletlenül hangsúlyozták). Ráadásul ugyebár mi nézők tudjuk, mióta érik ez az összeomlás. Hát, dramaturgiailag elkelt a Morettivel való összefekvés, mint utolsó csepp, de egyet értek azokkal, akik szerint a karakterébe nemigen fér bele a részeg nőt cipelek haza dolog. Szóval meghagyhatták volna maguknak (meg szegény Abbynak) azt a kiskaput, hogy valójában nem történt semmi.

2008.11.26. 19:09:36

kamarti, ha az ember taxiba ül, akkor ő vigye a gyerekülést?
Mert, gondolom, ha a taxisnak lett volna, akkor tesz ráutaló mozdulatot, hogy helyezze el ott a kedves anyuka a gyereket, de ez csak beszóóót....
(by the way: Abby expresszen kijózanodott a Morettivel való ébredés után. Sötétben ittak, onnan még elmentek Morettihez (aki vagy a másik sarkon lakik, vagy már az sem volt két perc), ott dugtak, idáig olyan részeg volt, hogy azt sem tudta, mi történik vele. Aztán alvás, majd hirtelen ébredés, és hopp, háromra már otthon is van (nyilván ők Moretti szomszédjáék, vagy Chicago nagyon pici város, ahol mindenki a belvárosban lakik egymástól öt percre).
Ja, és szerintem embertelen hajnal háromkor kirakni a babyszetter kiscsajt az utcára, hogy húzzon haza, (vagy...igen ő is a szomszédban lakik és egy perc alatt otthon volt ;-)

eperlekvár 2008.11.26. 21:42:57

- Nekem volt dolgom olyan részeggel aki nem tudta mit csinál majd hipp-hopp magához tért egy sokk hatására...
- a taxis szerintem is a gyerekülés miatt aggódott
- Abby ámokfutása letargikus volt de jól előadta!!!
- Az ugrott most be, hogy Morettinek volt egy telefonja a volt feleségétől a fiával kapcsolatban, lehet, hogy őt is érte valami és esetleg ő is sokat ivott csak rajta nem látszott, tehát úgy feküdt le Abbyvel, hogy nem volt egészen tisztában vele mit tesz így érthető lenne... józan fejjel nem.

2008.11.26. 23:54:31

Nem tudom....még egyszer mondom, ha a taxis a gyerekülés miatt aggódott, akkor annak NÁLA kellett volna lennie, azaz, könnyen megoldható lett volna úgy, hogy aztán ne Abby fogja a gyereket az ölében (csak kiszáll a taxis, kiveszi a gyerekülést a csomagtartóból, mert ugye, azt nem várhatja el, hogy az utas úgy intsen le taxit, hogy az utasnál van gyerekülés...)

Abby, azaz, Tierney jól adta az ámokfutást, más kérdés, hogy tényleg nem értem, hogy miért most esett most vissza így hirtelen, Persze, nyomás, meg minden, de akkor is...

Moretti meg, ha ivott, örülhet, hogy sikerült neki ;-))))

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.11.27. 07:49:18

Zka: Hope-pal az volt a baj, hogy állandóan tátotta a száját, szó szerint mindig nyitva volt a szája, és ez engem rendkívül irritált. Ettől még lehet jó csaj:)

Tényleg, mit mondhatott a volt feleség Morettinek? Ez ésszerű magyarázat, hogy attól kiborult és emiatt tett olyat amit amúgy nem. A taxisnak meg nem értettem mi baja, a gyerekülés a magyar kresz szerint nem kötelező taxiban, hogy ott hogy van azt persze ki tudja, de nem logikus, hogy az utas vigyen magával ülést, mert legtöbbször nem tudja, mikor elindul otthonról, hogy taxiba kell majd valamikor pattannia.

Potykaa 2008.11.27. 15:17:32

Szerintem jó volt ez a rész.
Nem kell ahhoz vmi nagy dogonak történnie, hogy vki kiboruljon.

Szerintem Abby sztorijában, már lehetett sejteni, hogy nem lehet sokái bírni.
Amikor a gyerekének balesete a játszótéren, az már lehet, az utolsó cseppek egyike volt.

Potykaa 2008.11.27. 15:18:06

Ja. Morris autója tényleg összetört? mert lemaradtam róla.

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.11.27. 15:25:46

Potyka: nem láttuk Morris autóját összetörve, csak Neela és harold mondta neki, hogy a lökhárítóban kárt tettek.

whitequeen 2008.11.27. 16:25:34

...és a bárban majdnem végig lement az Under Pressure! :P

A Green-Ross poén tényleg hatalmas volt "ETHEL"-től...!!!!!!!!!!! xDDDDD

mókus 2008.11.27. 17:46:36

zaphod: azt mondta az ex-feleség morettinek, hogy valami baj van a fiúkkal daniel-lel és moretti megígérte, hogy majd beszél a gyerekkel.

yucu 2008.11.28. 14:59:05

nem brian a moretti gyereke, aki múltkor megjelent nála? vagy ez egy másik?

amúgy nekem is sántít ez az egész, a moretti karaktere és az idôkérdés miatt is... éjjel 3-ig mindennel végezni? berúgással, feljutással a kéróra, szexszel, alvással, hazarohanással? nem létezik... ezt még pesten se egyszerû...
azt se hiszem, hogy a moretti kiütötte volna magát, elég józannak tûnt ott a konyhában. na, majd kiderül. még következô részt ennyire sose vártam... :)

tygger 2008.11.28. 15:07:47

ha nagyon várod, népszerű torrent oldalakon megtalálod :)

eperlekvár 2008.11.29. 12:44:25

És az csak most jutott eszembe, hogy Sam meg a főnővér??? Erről lemaradtam... elég fiatalka ilyen pozícióra!
süti beállítások módosítása