Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dexter 2x03 - An Inconvenient Lie

2008. november 26. 11:00 - mg_b

Caroline függőségével nyitunk, ő az egyik kezelt Dexter csoportjában, ahová kedvenc sorozatgyilkosunk Rita utasítására eljár. Tíz perc telt csak el, Dexter viszont már látványosan szenved a terem közepén. Még a fánk sem olyan, mint a kapitányságon, elromlott ez az élet. Lehet, hogy meg kellett volna mondanom az igazat? Rita, sorozatgyilkos vagyok, ne aggódj, hetente írok lehúzó kritikákat a Doktor House-ról. A csaj valószínűleg simán benyelte volna. Bár ez talán nem is olyan biztos, mert Rita – aki már megedződött Paul drogügyein – kihallgatásnak veti alá, és rögtön kéri az újfiú-kitűzőjét, amit az ülés végén osztogatnak. Dexter kénytelen bevallani, hogy idő előtt lelépett, de megígéri, hogy legközelebb végigüli az egészet.

Másnap reggel Doakes gratulál neki, amiért szépen meglépett előle egy sárgánál, de ne aggódjon, este megint a nyomában lesz. A kapitányságon meg összegyűlt az elmúlt tíz év összes eltűntjének hozzátartozója, és mindenki a feldarabolt hullákat akarja látni, hála Pasquale hadnagynak, aki jól odanyilatkozta a tévében, hogy jöjjenek nyugodtan. Nyomozóink persze hüledeznek emiatt, de gyorsan jön az új téma, Lundy ugyanis összeállította a csapatát, és most olvassák a névsort. Doakes ugye nincs benne, Angel viszont igen, no és persze Debra, aki nyilván övön aluli befolyást gyakorolt Lundyra, amikor felrúgta a táskáját. Masuka sajnálkozva közli Dexterrel, hogy vezető szakértőként ő, és nem Dexter kerül be a csapatba. Dexter erre először elég hiteles csalódott ábrázatot ölt, majd kifújja a levegőt: még csak az kéne, hogy nyomoznia kelljen saját maga után!

Amíg Lundy eligazítást tart, Dexter egy bizonyos Roger Hicks nyomába ered, akit két felderítetlen gyilkossággal gyanúsít. Autókereskedő a lelkem, de nem csupán üzletembernek, hanem paranoiásnak is profi, Dexter például kétszer is meglátogatja, de nem sikerül DNS-mintát szereznie tőle az azonosításához. Ráadásul Hicks egy új kocsit is a nyakába sóz, egy soküléses mamamobilt, ahogy LaGuerta mondja. Mi van, Dexter, nősülsz? Hát, ahhoz előbb talán kezelnie kellene a függőségét, de most ugye nagyon nem azon az úton jár.

A terápiás csoportból ugyanis egy igazi végzet asszonya elrángatja magával egy ételbárba, aztán megdicséri, hogy ügyesen hazudott, de egy hatalmas pöcsfej. Dexter csak néz, mire a csaj lenyom egy szöveget belső hangokról, vágyakról és késztetésről, Dexternek pedig torkára fagy a kávé. Először látszik rajta, hogy fél szembenézni a lelke mélyén lakozó démonokkal, mert már az is rémisztő számára, hogy a csaj arcán és tekintetében viszontlátja őket. Gyorsan le is lép azzal a gondolattal, hogy a csaj TUDJA! Ez a program túl veszélyes, le fogok bukni! És elrohan Ritához, hogy NEM AKAROM!! Rita meg erre kiteszi a szűrét, amíg meg nem gondolja magát.

Dexter munkahelyén sem alakulnak valami fényesen a dolgok, mivel Masuka ugyanis kezdeményezi drága barátjának időleges áthelyezését az ő keze alá. Örüljél, nagy fehér testvér, nem komoly feladat ugyan, csak csontokban kell DNS-t elemezned, de így legalább bejuthatsz a sátorba, ami pedig nagy szó. Jöjj! – Jaj, haver, ne már, nem kellett volna. – De igen, gyere, látnod kell! – Masuka, figyelj, kösz, de igazán… – Ne csináld már, Dexter, kell a segítséged! – Puff, mégis nyomozhatok magam után…

Közben Debrának is túl sok a feszültség, nem nagyon bírja az eltűntek rokonainak interjúvolását, ezért hát megkéri Lundyt, hogy rakja ki a csapatból, mert még rendbe kell tennie magát. Lundy erre megkéri, hogy lesz szíves nem futni tovább önmaga elől, hanem használni az ösztöneit és a tapasztalatát, amit a Jegessel való kapcsolatából szerzett. Debra nyel egy nagyot, aztán végzi a munkáját, szemben Pasquale hadnaggyal, aki viszont továbbra sincs a topon a vőlegénye miatt. LaGuerta erre ismét felajánlja neki a segítségét – ez ugye az évad legfölöslegesebb szála, itt nem is foglalkozunk vele ennél többet, van, oszt’ jónapot, akit érdekel az ilyesmi, az nézze a Rosalindát. Annyi csak a fontos, hogy amikor a rendőrkapitány rákérdez a gülüszeműnél, kell-e aggódnia Pasquale miatt, a hadnagy azt feleli, semmi gond nem lesz. Hajh-hajh.

Dexter egy idő után megpróbálja rendezni a dolgokat Ritával – nem sikerül –, meg belebotlik Lundyba, és beszélgetnek kicsit arról, hogy Lundy szerint a Mészárosnak van egy elmélete arról, miért jogosak a gyilkosságai. Lundy szerint viszont csak egy jogcímmel lehet elvenni más életét: ha ártatlan életet mentünk meg vele. Dexter persze hevesen bólogat, aztán elmegy, és kinyírja Hickset – ez sikerül –, a tett jogosságának biztos tudatában. Aztán meg jöhet a csoportterápia.

És milyen egyszerű a megoldás az élet gondjaira: a terápián Doakes lép ki a sötétből, és meglapogatja Dexter vállát: Tudtam én, hogy rejtegetsz valamit, pajti. Most már mindent értek. Sok zsaru járt ott, ahol te. Nem könnyű a dolgod. Maradj tiszta, és ne kerülj az utamba, akkor minden rendben lesz. Dexter ettől felhőtlenül boldog, és rohan is Ritához, legközelebb pedig már a csaj fuvarozza a terápiára. Minden szép, minden jó tehát, csak Debra közben rájön, hogy legalább ketten a Mészáros áldozatai közül büntetett előéletűek voltak, és Dexternek ebből még lehet gondja.

Címkék: dexter
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.11.26. 12:32:31

Azért Rita arcáról is tanulmányt lehetne írni, amikor a rész végén meglátta, ki Dexter szponzora.
Lesz még ebből konfliktus, ha jól sejtem...

Emanuelle 2008.11.26. 16:16:15

Köszi a hogyvoltot, csak ezt az
"odanyilatkozta" szóförmedvényt tudnám feledni...

Emanuelle 2008.11.26. 16:18:01

Az mekkora volt az elején, amikor
Dex morfondírozik az első gyűlésen, miszerint mindeninek van gondja, neki
speciel fogytán a nejlonzsákja és
ragszalagot is venni kéne már..:-))
süti beállítások módosítása