Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 3x04 - Szépség és a szörnyeteg

2008. november 26. 17:00 - leeann

Oz a vérfarkas napjait éli, így épp a ketrecben van, Willow pedig olvasgat neki A vadon szavából a rács másik oldaláról, de hamarosan érkezik a váltás Xander személyében. Hiába kötik a lelkére, hogy ne aludjon el, sőt még az altatólövedékes fegyvert is megkapja, de amint Xander leteszi a fejét, már alszik is. Buffy és Faith éppen őrjáraton van, ahol kidumálják a fiúügyeket is, így Buffy új fiúja (Scott) is szóba kerül. Míg a lányok trécselnek, az erdő mélyén valami elragad egy fiút. Másnap a suliban ki is derül, hogy a bajba jutott fiú már nincs bajban, mert halott.

Valami széttépte a fiút, ami miatt Giles nagyon morcos, mert kiderül, hogy Xander elaludt őrködés közben és a ketrec ablaka nyitva van. Tehát lehet, hogy Oz is bajban van. Miközben a könyvtárban „ki a hibás?” játékot játszik a csapat, Buffy a kötelező iskola pszichológus-látogatáson van. Semelyik porcikája nem kívánja ezt, de a pszichológus fickó elég jó fej, így a vadász nem távozik azonnal. Mire Buffy a könyvtárba ér, már mennek a találgatások arról, hogy mi történhetett éjszaka. Az esti program is adja magát ezek után.

Buffy körülnéz az erdőben éjjel, a többiek a halottasházba mennek nyomozni, Faith meg Oz-t fogja felügyelni, aminek a farkas nem igazán örül. Willow, Cordi, és Xander a halott fiúról szedeget nyomokat, mint a Sunnydale-i önkéntes helyszínelők, de a legnagyobb meglepetést mégis Buffy kapja az erdőben, amikor egyszer csak Angellel találja szembe magát. Angel furán viselkedik és Buffyra támad, így a vadász láncra veri a vámpírt, aki elég vadállat módjára viselkedik. Buffy a nagy sokk után a könyvtárba megy, és leváltja Faith-t Oz őrzésében.

Reggel, mikor Giles megérkezik, a könyvtárban találja az alvó Buffyt, kezében egy könyvvel a démon dimenziókról. Buffy azt mondja Gilesnak, hogy csak álmodott a volt pasijával, és kikérdezi a könyvtárost, hogy mit tud arról a helyről, ahova Angel került. Giles elmondja, hogy a démon dimenzióban máshogy telik az idő, így aki azt túléli, az hatalmas akarattal rendelkezik, de ha visszatér, akkor csak egy vérengző szörny lesz, és egy csepp emberség sem marad már benne. A nagy beszélgetésnek Will felbukkanása vet véget, és Buffy azonnal a halottszemle eredményeivel rohanja le szegény kis vöröst, mert szeretné tudni, hogy vérfarkas volt, vagy vámpír.

Buffy az új pasijával és annak barátaival ebédel, de gyorsan lerázza őket, mert van némi elintéznivalója. Illetve szeretné látni Angelt, aki marha szarul néz ki. Buffy ugyan próbál beszélni vele vagy hozzá, de Angel csak értelmetlen támadásra képes. Buffy teljesen ki van borulva ettől a helyzettől, és egészen az iskolai pszichológusig szalad, de mikor kisírja neki a bánatát, kiderül, hogy csak egy halott fickóhoz beszélt, mivel a pszichológus nagyon nem él. Közben Scott barátai (egy szerelmespár) egy szertárba vonulnak vissza egy kis etye-petyére, de fura dolog történik.

A fiú megbolondul, furán megváltozik és kiabálni kezd a barátnőjével, majd meg is üti a lányt, aki csak sír és bocsánatért esedezik a szörnnyé változó pasijánál. Valami zöld lötty váltja ki ezt a fiúból, amiről még nem tudjuk, micsoda. A csapat közben kifundálja, hogy a szörnyeteg egy nappal ölő fajta, így se Oz, se Angel nem lehet a keresett rém. Mikor Oz megjelenik a könyvtárban a szokásos bezárásra, közlik vele, hogy nem ő a fenevad, akit keresnek, de akkor meg ki? A csapat összerakja a mozaikdarabokat, és Debbie fiújára terelődik a gyanú, mert Oz észrevette, hogy a lánynak hatalmas monokli éktelenkedik a szeme alatt, ami a szertáros incidens után nem is csoda.

Nem rossz felé kutakodik a csapat, mert Debbie szintén járt a pszichológus fickóhoz, és ismerte az első áldozatot is. Felmerül, hogy a féltékeny a barát a tettes, aki tényleg valami rosszban sántikál a zöld löttynek köszönhetően. A csapat a tettek mezejére is lép, Faith Giles-szal tart, Will Buffyval, Oz pedig magára zárja a ketrecet. A megvert lányra a wc-ben talál rá Buffy és Will, megpróbálnak a lelkére beszélni, de a lány mereven ellenáll. Közben Angel kiszabadul a láncaiból és útnak ered. Persze közben Oz is fura vendéget kap a szörnnyé változó verekedős személyében.

Buffy és Will nem tud hatni a lányra, aki teljesen beleroppant abba, hogy a pasija miatta öl embereket. Közben a szörnnyé változó verekedős kitépi a ketrec ajtaját, és verekedni kezd Ozzal, aki még nem farkas, de mikor eléri az óra az ő idejét, azonnal átváltozik, ami miatt a szabályok is megváltoznak. A könyvtári csete-patéra felfigyel a csapat is, és egy rosszul irányzott lövésnek köszönhetően Giles kapja az altató lövedéket, aminek verekedős következményei lesznek.

Ugyanis Oz kimenekül a könyvtárból, aki után Faith szalad, a szörny fiúval pedig Buffy kezd verekedni. A szörny fiúnak sikerül kimenekülni a suliból, de Oz-t még nagyon kergeti Faith és Willow. Buffy követve a vérnyomokat rátalál a szertárban az ájult Debbie-re és a szörny fiúra, akivel ismét verekedni kezd, közben Faith-nek sikerül kilőni Oz-t, mielőtt kiérne a suliból. Buffy rendületlenül verekszik az őrült fiúval, amikor hirtelen Angel töri be az ajtót, és pár kézlegyintéssel ártalmatlanná teszi a szörny fiút. Buffy nem tud szinte létezni sem a meglepetéstől, főleg mikor a nagydarab vámpír kisfiú módjára sírva omlik a vadász lábai elé.

Buffynak csak potyognak a könnyei. Másnap a suliban kiderül, hogy a szörny fiú valami löttyöt kotyvasztott, hogy macsó legyen, de egy idő után már lötty nélkül is egy szörny lett. Persze mint minden iskolában, itt is rengeteg a szóbeszéd a szörny fiú körül, amit Buffy pasija, Scott nehezen visel, hiszen neki régi barátja volt a fiú. Később Buffy A vadon szavának egy részletét - amit Will olvasott Oznak az elején - fejezi be, persze már Angelre vonatkoztatva, miközben a vámpír az igazak álmát alussza a vadász lábai mellett. A történet, azt hiszem, ezzel nem befejeződik, hanem még csak most kezdődik igazán, hisz ki tudja, milyen lesz Angel ezek után.

Címkék: buffy
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása