Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x15 – A visszatérés

2008. november 25. 14:00 - foxglove (törölt)

Egy elhagyatott épületben vagyunk, limlomok, kacatok, összetört játékbabák, a díszletes a szokásosnál kreatívabb kedvében lehetett. Angel benyit egy sötét szobába, felkapcsolja a lámpát, és még ő is meglepődik a szeme elé táruló rengeteg… kecskétől. (Elég szürreális jelenet.) Átvág a kecskéken, és egy újabb szobába nyit, ahol két férfi éppen a Hogyan barkácsoljunk házilag áldozati szertartást?-kézikönyvet tanulmányozza. A két dilettánst a Wolfram és Hart bízta meg, fogalmuk sincs, mit és miért csinálnak, úgyhogy Angel elereszti őket.

Ééés a háromszemű kislány visszatért! A csapatnak az előző rész óta sikerült kikúrálnia a kis Stephanie-t, elvileg most következne a hálálkodás és a fizetség bezsebelése. Erről viszont most nincs szó, az aggódó anyuka közben úgy döntött, hogy a lányának sohasem volt efféle rendellenessége, plusz démonok márpedig nincsenek, úgyhogy ő nem fog fizetni egy vasat sem. Cordy emlékezteti, hogy az a harmadik szem gyakorlatilag már kacsintani is képes volt, de hasztalan az erőfeszítése. Wesley, aki valószínűleg a sérülése miatt mindent próbál nagylelkűen kezelni, csak legyint, hadd menjenek, Gunn viszont annyira felbőszült, hogy időre inkább a régi bandájával akar lógni.

Wolfram és Hart. Lilah megint nehezen viseli a munkahelyi stresszt, Lindsey pedig megint le sem szarja. Lilah szavaiból megtudjuk, hogy pár nap múlva közeleg a cég nagy, 75 évenként tartott értékelése, amitől az összes alkalmazott beparázott. Kampányszerű fekete mágia-űzésbe kezdtek, az egyik kollega például a saját elsőszülöttjét áldozta fel. A seggnyaló. Lilah bosszankodik, hogy neki miért nincs ilyenkor gyereke. De ami ennél is aggasztóbb, a legszembetűnőbb baklövéseik, Dru és Darla még mindig szabadon kószálhatnak valahol a városban. Lindsey megnyugtatja, hogy ez kizárt, azt a tüzet egészen biztosan nem élték túl. Persze hazudik, mint a vízfolyás, mert valójában Darla otthon várja őt, és pár heget leszámítva egész jó állapotban van.

Az elszaporodó fekete mágia és a Wolfram és Hart közti kapcsolat már Angelnek is feltűnt, és újra Kate-től kér segítséget. Kate-nek viszont most esze ágában sincs együttműködni, pár nap múlva egy kivizsgáláson kell részt vennie, az előző rész zombi idéző rendőrkapitánya ugyanis azzal vádolja, hogy rászabadított egy dühöngő pszichopatát (=Angel), aki fizikailag is bántalmazta. Kate aggódik, mert a munka az élete, és ha emiatt kirúgnák, azt nem tudná elviselni. Ezenkívül beérett benne a gyanú, hogy Angelnek köze volt a Holland féle borospince-mészárláshoz, szóval segítségről szó sem lehet.

Így aztán Angel Lorne-nál köt ki. A karaoke bár hemzseg az W&H-ügyvédektől. Angel már nagyon szeretné tudni, hogy mi folyik itt. Lorne nem szívesen, de mesél Angelnek a 75 éves értékelésről, és arról, hogy az ügyvédek nem is az eredménytől félnek annyira, hanem az értékelőktől. Akik ördögiek. Sötétek. És könyörtelenek. Angel várja a folytatást, de nincs folytatás. Na jó, még valami: a Gonosz Háza és a Sötétség Gyűrűje; nem tudni mik ezek, de valami fontosnak kell lenniük. Köszönjük Lorne, ismét sokat segítettél. Mivel az ügyvédek kezdik kiéhezett tekintettel méregetni Angelt, ideje menni.

Angel visszavonul a lakásába könyveket bújni, de hamar rá kell jönnie, hogy a.) a készlete hagy kivetnivalót b.) mennyivel könnyebb volt, amikor volt egy ex-Figyelője. Ezért átcsörtet a csapat irodájába, és egyetlen árva szó nélkül elkezdi begyűjteni Wes ritkaságait. Wes ellenkezni próbál, hogy oda belépés csak alkalmazottaknak. Ebben a mondatban gyakorlatilag minden benne van, a sértettség, a megsebzettség, minden. És most muszáj bevallanom, hogy ez a rész annyira sűrű és feszes, hogy tökéletesen kárpótol az előző részek kínszenvedéseiért. Cordy kikapja Angel kezéből, amit elvett, azt nem viheti el, mert éppen olvassa, ellenben ott van a Sárga Oldalak, az az övé lehet. Angel elhajítja a Sárga Oldalakat, Cordy kezdi felidegesíteni, vagy nem is tudom mit csinálni, mert abban a fizikai közelségben és állapotban elég nehéz megítélni, hogy miről is szól ez a történet kettejük között. Még Wes is felkel a székéből, és rákiált Cordyra, hogy adja már oda neki azt a rohadt könyvet. A szempárbaj megtörik Angel és Cordy között, Cordy hozzávágja a könyvet. Angel elviharzik. Cordy, beigazolva hogy elég kétértelmű volt ez a jelenet, egyből a szexuális szokásain keresztül kezdi el ostorozni Angelt. Wes megviselten félbeszakítja, jobb lenne, ha inkább most mentőt hívna, mert ahogy a vérfolt is jelzi a pulóverén, felszakadtak a varratai.

Kate tárgyalása rosszul alakul. A szemére vetik, hogy elszigetelte magát a társaitól, és morbid vonzódás alakult ki benne a bizarr és sötét esetek iránt. A bírái úgy gondolják, hogy nem tudott megbirkózni az apja halálával, és mivel ez rontja a teljesítményét… kénytelenek kirúgni. De felajánlanak neki egy ingyenes pszichológiai kezelést, kárpótlásul. Hurrá. Miközben Kate leadja a fegyverét és a jelvényét, az egyik fickó búcsúzóul odaveti neki, hogy még szerencse, hogy az apjának ezt nem kellett megérnie. Kate hazamegy, és elkezd inni, sokat.

Angel abból a bizonyos könyvből sem találta meg, amit keresett, ezért az 2x02-ben bemutatott Denver nevű könyvesbolti eladóhoz fordul, akit még 1952-ben ismert meg. Denverből már öreg bácsika lett, de rögtön felismeri a vámpírt. A találkozásuk napja megváltoztatta az életét. „Egy vámpír betoppan az irodába azzal, hogy meg akarja menteni az emberiséget egy démontól. Arra gondoltam, ha ez megtörténik, mégis van jóság ezen a világon.” Ó. Angel félvállról odaveti neki, hogy valójában átengedte a démonnak az embereket, és hagyta, hogy mindenkivel végezzen. Szegény bácsi. Szerinte a W&H mozgatója, a megtestesült gonosz egy Kleynach démon, aki a birtokában levő gyűrű – a Sötétség Gyűrűje – segítségével szabadon jár-kel a dimenziók között, például a Gonosz Házába is. A démont elpusztítani csak egyféleképpen lehet: egy különleges, a Fény által megáldott kesztyűvel, ami egészen véletlenül Denver tulajdonában van. Denver még mindig a bajnokának hiszi Angelt, ezért ünnepélyesen átnyújtja neki a kesztyűt, csakhogy a fekete bőrruhás, nagyon is egészséges Darla pont ezt a pillanatot választja, hogy átszúrja egy karddal – amiből még Angelnek is jut bőven. És a kesztyűt is magával viszi, természetesen.

Wes Virginia karjaiban gyógyulgat, hosszasan beszélgetnek arról, hogy Virginia mennyire szereti West és mennyire aggódik érte, aztán teljesen váratlanul szakít vele. Nagyszerű, ennél depressziósabb már nem is lehetne ez rész. (De lehet. Sokkal, de sokkal depressziósabb.) Wes szarul van, testileg-lelkieleg, és felhívja Cordyt az irodában, hogy másnap inkább nem menne be dolgozni. Azt tanácsolja a lánynak, hogy ő azért rúgjon ki ma a hámból, mire Cordy bevallja, hogy Wesen kívül egy barátja sincs, akivel ezt megtehetné. Wes elcsukló hangon bíztatja, hogy egyszer azért majd minden jóra fordul. Remek. Ahogy Cordy leteszi a telefont, újra megcsörren. Mrs. Sharp az, a háromszemű kislány édesanyja, aki nem volt hajlandó fizetni. Most viszont felajánlja, ha Cordy azonnal odamegy, akkor kitölt neki egy csekket. Naná, hogy csapda, a nő a háta mögött álló fehér-vörös démonnak engedelmeskedik, aki ezután egyből kitekeri Mrs. Sharp nyakát.

Angel a sérülése ellenére tovább folytatja az egyszemélyes háborúját. Lilah túszul ejtésével bejut a W&H-ba, ahol már mindenki összegyűlt a nagy eseményre. Darla is tömegben van, fekete parókával álcázza magát, bár a vörös ruha, mint védjegy simán felismerhetővé teszi. Angel letépi róla a parókát, és az arcába löttyint egy adag szenteltvizet. Angel és Darla egymásra támadnak, senki nem tud közbeavatkozni, Lilah halkan szurkol, hogy valaki döfje le a kurvát. Lindsey leüti Lilah-t. Végre valami vicces is. Egy biztonsági őr már-már tényleg ledöfné Darlát, de Lindsey közbeavatkozik és megmenti a nőt. Megint. A Kleynach közben megidéződött, Angel, már a kesztyűben (ami mellesleg kurva jól áll neki), torkon ragadja a démont és kivetődik vele az ablakon, le a többszáz emeletnyi mélységbe.

Amikor Angel magához tér az utcán, már csak a gyűrűt találja maga mellett. Mély levegőt vesz, és felhúzza. Irány a Gonosz háza. Ahogy felhúzza az ujjára, kinyílik a W&H liftajtaja. Angel döbbenten veszi tudomásul, hogy Holland Manners áll benne, tapsol és gratulál neki. Holland barátian beinvitálja Angelt a liftbe, és felajánlja, hogy elkalauzolja a Gonosz Házába, majd benyomja a Le gombot. Az út alatt arról érdeklődik, hogy mik Angel távlati tervei, azonkívül, hogy el akarja pusztítani a W&H-t. Angel közli vele, hogy leszarja a távlati terveket. Holland megdicséri, hogy milyen nemes tőle, hogy meg akarja akadályozni az apokalipszist, habár, sajnálatos módon mindig jönni fog egy újabb. Angel kezd elbizonytalanodni. Mielőtt megérkeznének, Holland még elmondja, hogy a W&H mindig is létezett, az idők kezdete óta, és a világ nem létezhet nélkülük. Csak velük. A lift megáll, az ajtó kinyílik, és Angel megérkezik a Gonosz Házába: oda, ahonnan elindult, Los Angeles utcájára. Angel kezéből kiesik a kesztyű. Minden ugyanaz, csak Angel kezdi el másként látni a dolgokat, meglátja az eredendő gonoszt az emberekben. Sőt, már kizárólag azt látja.

Angel nyomorult állapotban hazatér, és egy üzenetet talál a rögzítőjén Kate-től. Kate közben bevett egy rakás gyógyszert is az italra, és ez tulajdonképpen a búcsúüzenete, amelyben elmondja, hogy leginkább Angelt hibáztatja minden szarért, ami történt vele. Angel még arra sem veszi a fáradtságot, hogy végighallgassa az üzenetet. Remek, ismét. Darla várja a szobájában. „Ezt akarod?” kérdezi tőle Angel, és fáradtan a földre dobja a gyűrűt. Darla mohón utánakap, de Angel a falhoz rántja és csókolgatni kezdi: „De az is lehet, hogy ezt akarod.” Darla dühösen eltaszítja magától, nem akarja, hogy Anngel csak játszadozzon vele. Angel meggyőzi, hogy ez nem így van. Darla kacarászni kezd, mire Angel úgy hozzávágja az ajtóhoz, hogy betörik az üveg. Ez lenne az előjáték, gondolom. Érdekes személy lehet, aki ezt a részt megírta. Még több csókolózás és még kevesebb ruha, és végül megtörténik az elkerülhetetlen. Érett ez már egy ideje.

Darla és Angel egymás mellet alszanak. Az éjszaka közepén Angel felriad, fájdalomtól eltorzult arccal, remegve. Angelus vagy Angel, ez itt a kérdés.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása