Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 7x06 - Lara

2008. november 24. 14:56 - Tipca

Végre részletesebben is láthatjuk, hogy nézett ki a Kripton az ostrom idején, bár sok néznivaló nincs rajta. Olyan, mint Clark kérója az Északi-sarkon, csak vörösebb. Zor-El átadja lányának, Karának az ominózus kristályt, és elküldi a bolygóról, aztán rájövünk, hogy ezt Kara csak egy flashback képében látta újra.

Chloe és Clark kiszedik Jimmyből, hogy Kara a kormány nyomába eredt, miután a múltkor Lois videójának elemzéséből arra jutottak, hogy feltehetően az áll az eltűnt kristály mögött. Így aztán Clark rögtön Lionelhez szalad, s miután lefutják a szokásos tiszteletköröket, rögtön a tárgyra tér: kéne egy Washington-közeli kapcsolat. Lionel azonban lehűti, nem ilyen egyszerű a dolog, az a siló nem egyszerűen a kormány tulajdona, hanem a Nemzetbiztonsági Hivatalé, ami jóval keményebb dió.

A morcos már vizsgálgatja is a kristályt, mindenféle rózsaszín lézerekkel bombázza, és az eredmény meglepő(?): a kristály anyagának hét százaléka ismeretlen a Földön. Épp mikor elteszik a kristályt, Lex sétál be a szigorúan őrzött bázis még szigorúbban őrzött laboratóriumának ajtaján, de ezen ne akadjunk fel, elvégre ez a Smallville, ahol mindenki úgy sétál ki-be más emberek házába, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. A kopasz ismét fenyegetőzik: megtudom, mi folyik itt, még ha beledöglesz is, te morcos!

Kara ismét megcsillogtatja sokoldalúságát, beül egy bárba, ahol „véletlenül” éppen a kristályon dolgozó egyik tudósba botlik. Egy kis flört, egy kis etyepetye kilátásba helyezése után kiszedi a fickóból, hogy valóban a kristályon dolgozik, megszerzi a belépőkártyáját, aztán szépen faképnél hagyja. Betör a laborba, ám a kristály nincs a helyén. Felháborodva hussan vissza a fickóhoz, és felkeni a falra, ám mielőtt tettlegességgé fajulna a dolog, Clark közbelép. Ám ő sem bírja sokáig feltartani Karát, egy rövid vita után az először olyan pofont ad Clarknak, hogy a fal adja a másikat, aztán elrepül.

Chloe elmegy a meteorfertőzötteket támogató Ízisz alapítványhoz, és legnagyobb meglepetésére Lanát találja a főnöki székben. Az ex-Mrs. Luthor megkéri, hogy ha lehet, inkább egyelőre még ne avassák be a dologba Clarkot. Kara éppen a Nemzetbiztonsági Hivatal szerverét töri fel, mikor Jimmy betoppan, és miután gyorsan megnyugtatja a fiút, hogy megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket a lebukás elkerülése érdekében, együtt kiderítik, hogy a kristály eltűnéséhez valahogy Lexnek is köze van.

Kara, Jimmyt faképnél hagyva, szalad is a Luthor kastélyba, az irodában megtalálja Lex széfjét, ám mielőtt feltörhetné, érkezik a morcos, markában egy kriptonittal töltött bilinccsel. Lex is befut, és miután minden fenyegetése hatástalan (vannak kamerák – a morcos kikapcsolta őket, jönnek az őrök – ugyan már, őrök a kastélyban?), az ügynök leteríti egy kábító lövedékkel, és kisétál a zsákmányával. Mivel Lana még mindig bőszen kémkedik a volt férje után, kemény munkával sikerül visszakapcsolnia a kamerákat, és meglátja Karát Lex irodájában. Rögtön értesíti Clarkot, aki máris rohan a helyszínre, és kiszedi Lexből, hogy a morcos egy virginiai laborba vitte Karát.

Ez valóban így történt, és a morcos már javában vallatja Karát egy hatásos kriptonitkoktél segítségével. Kiderül, hogy Kara először még Clark megszületése előtt járt a Földön, ahová unokatestvére anyját, Larát követte. (Jó ég, már megint egy L!) Kara és Lara nagyon jóban voltak, annak ellenére, hogy Jor-El és Zor-El ki nem állhatták egymást. Lara azért jött a Földre – azon is belül Kenték pajtájába –, hogy megnézze, hol fog felnőni a fia. A házba is bemerészkedtek, és Kara készített egy polaroid képet Laráról, amit az asszony elrejtett Martha fényképének hátuljába. Az idillt Zor-El rontotta el, amikor szó szerint ajtóstul tört a házba. Eközben Clark is megérkezik a laborba, ám rögtön rosszul lesz a tömérdek kriptonittól. Azonban még ez sem állíthatja meg a morcos elgyepálásában. Próbálja levenni Karáról az emlékezőgépet, de csak azt éri el, hogy ő is belép az álomba.

Kiderül, hogy Zor-El és Lara régebben együtt voltak, de aztán a nő megismerte Jor-Elt, és inkább őt választotta. Zor-El, hogy a szerelme mindig megmaradjon neki, az asszony tudta nélkül, a kristályba rejtette Lara DNS-ét, hogy ha eljön az idő, ismét maga mellett tudhassa. Kara kihallgatta ezt a beszélgetést, s mikor ezt az apja észrevette, kitörölte az emlékeit, ezért nem rémlett neki ez a régi útja a Földre. Ezalatt Kara szíve megáll a kriptonittúladagolás miatt, és a morcos is mozgolódni kezd, de előbbit Clark egy jól irányzott ütéssel, utóbbit pedig a frissen érkezett Lionel egy jól irányzott pisztolylövéssel oldja meg.

Otthon Clark megtalálja Lara fényképét Martháé mögött, Kara pedig elmereng azon, hogy eddig istenként tisztelte apját, most viszont már nem annyira. Clark biztosítja, hogy Zor-El a maga módján biztosan szerette, még ha egy mocskos szemétláda volt is. Kara úgy dönt, hogy feledi a múltat, és inkább a földi élete felé fordul. Lex-Lionel szópárbaj következik, megy az oda-vissza mocskolódás és gúnyolódás, gyanúsítás és tagadás, szemétkedés és ironizálás. Ahogy szokott.

Kara bocsánatot kér Jimmytől, amiért legutóbb úgy faképnél hagyta, aztán, engesztelésül, ebédelni hívja. Chloe figyelmezteti Jimmyt, hogy nem érdemes Karával kezdenie, mert a végén megégeti magát. Jimmy nem egészen érti a dolgot, elvégre Chloe úgy beszél az egészről, mintha Kara egy másik bolygóról jött volna, vagy ilyesmi. Chloe kényszeredetten mosolyog, Kara és Jimmy pedig távozik. Clark a nagy – nincs több álca és hazugság hadművelet keretében – megmutatja Lanának az anyja fotóját, és a kristályt, amit ki tudja, honnan szerzett meg.

Címkék: smallville
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.12.06. 00:52:50

Nem lesz új hogyvolt? Pedig kíváncsi vagyok hogyan vélekedsz a mostani Lana központi részől.:)
süti beállítások módosítása