Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x04 – Hagyaték

2008. november 23. 11:30 - Llew

A CSK-1 egy a sötét alagútban mászkál, ami akár a tini nindzsa teknőcök otthona is lehetne, de nem az, mert találnak egy ajtót, ami Teal’c szerint régi goa’uld konstrukció. Odabent pedig a lakókba botlanak, vagyis Daniel majdnem keresztül esik az egyikük meglehetősen jól mumifikálódott holttestén.

A kamrában levő jelek tanúsága szerint ők voltak a Linvris, egy alacsonyabb rangú goa’uldokból álló szövetség, akik kihívták a rendszerurakat. Láthatóan nem sok sikerrel. Daniel talál egy kaviccsal lapozható goa’uld könyvet, de amikor megpróbálja elolvasni, azt érzi, hogy valaki hozzáér, de nincs ott csak ő és a csapat. O’Neill úgy gondolja, hogy a sötétben kukacholttestek között bóklászni szar meló, így meghagyják az egészségügyieknek a továbbiakat.

A bázison öltözőjében Daniel azt hallja, hogy valaki őt szólítja, de amikor a folyosón találkozik Sammel akkor a nő nem tud semmiről, más pedig nincs a környéken. Az eligazításon Fraiser doktornő tájékoztatja a csapatot és a tábornokot, hogy a paraziták hamarabb meghaltak, mint a gazdatestjeik, mert utóbbiakban fellelhető a kukacok felszívódása után hátra maradt fehérje. Viszont pont a kukac tetemek hiánya miatt nem tudja, hogy mi lehetett azok halálának oka, mert a gazdatesteké a zárt ajtókból ítélve az éhhalál.

Daniel szerint a „könyv” valamiféle támadási tervet tartalmaz, de még nem tudja, hogy kell lapozni. Fene a modern technikába ugye, a jó öreg papír könyvekkel nincs ilyen gond. A tábornok elsődleges feladatául a fordítást jelöli ki, majd befejezi a megbeszélést. Éppen akkor tér vissza a CSK-7, de Jackson a goa’uld múmiák képét látja bennük. Este a fordításon dolgozik, amikor is a kapu tárcsázását, majd aktiválódását halja a szekrényéből. Kinyitja és ott van az eseményhorizont. Ilyet én is akarok! Az már sokkal kevésbé tetszetős dolog, hogy a szekrény kapuból az egyik múmia bújik elő és próbálja magával rántani Danielt.

A doki a gyengélkedőn tér magához, ahol Jack egy zacskó infúzióval játszik. Daniel elmeséli a történteket, majd kifejti elméletét. A „könyv” nem támadási tervről szól, hanem valami beszivárgásról, és szerinte a múmiák nem is halottak csak energiává alakultak és őt akarják gazdatestnek. Mivel ez az elgondolás több ponton finoman szólva homályos még O’Neill szerint is, így marad a kettes variáció. Vagyis, hogy Daniel idegösszeroppanást kapott. A bázis agyturkásza és Fraiser doki is ezt az ötletet támogatja, főleg, hogy Jacksonnak korábban is fájt a feje és képeket meg hangokat hallucinál, amik a skizofrénia tankönyvi tünetei. Ráadásul mivel a CSK tagok több mint fele gyakran panaszkodik fejfájásra, leállítják az utazgatást és mindenkit kivizsgálnak, hogy nem e a kapu miatt van az egész. Danielt meg egyelőre gyógyszerezik, de ha rosszabbul lesz, akkor mehet az elmegyógy és intézetbe.

Jack és Daniel sakkozik, miközben azt mondja, hogy normálisnak érzi magát. Ehez képest egy perc múlva a kapu aktiválódását hallja a szekrényből, utána pedig azt látja, amint egy kukac belemászik O’Neillbe, végül elájul. Az ezredes éppen az orvosokat hívja, mikor azt látjuk, hogy valami úgy mászik Daniel fejbőre alatt, ahogy Jerry szokott a szőnyeg alatt. A következő jelentben O’Neillék már a gumiszobában látogatják barátjukat, aki látszólag teljesen bekattant, és most is azt képzeli, hogy az egyik halott goa’uld ott van velük. Teal’c fogja le, amíg az ápolókat hívják és eközben egy fényes kis valami jön ki Daniel füléből, ami Teal’c bőre alá bújik úgy, hogy ő észre se veszi. Jacksont lenyugtatózzák, de eszméletvesztés előtt még Ma’chello hangját hallja.

O’Neillék éppen visszatérnek a bázisra, mikor Teal’c rosszul lesz. Fraiser doki szerint a kukaca haldoklik, de nem tudja miért. Daniel ez alatt azt álmodja, hogy Ma’chello a goa’uldok elleni fegyverekről beszél neki, amik megszabadították a testét uraló parazitától. Ébredés után – a szokásostól nem bolondabbnak tűnve – arról igyekszik meggyőzni az orvosát, hogy meggyógyult, de a halott ember azt mondta, hogy egy idegen organizmus miatt voltam őrült szöveget nem nagyon veszi be az orvos. Végül abban maradnak, hogy ha Teal’c is beteg akkor Daniel beszélhet Jackkel. Így is lesz. Elmondja az ezredesnek a Ma’chello féle goa’uld eltávolító ötletét, aki erre kiviszi a gyogyiból.

A Ma’chellotól elhozott eszközök átnézésekor arra jutnak, hogy a „könyv” leolvasó kavicsa lehet az, amiben a kukacmentesítőt az öreg elrejtette. Carter és Fraiser ki is próbálják egy izolációs kamrában az egyik kavicsot, amiből tíz, fénylő kis meztelen csigaszerűség kerül elő, amik simán keresztül mennek a gumikesztyűn, sőt az üvegen is és belemásznaknak Sambe, Janetbe és Jackbe. Az ezredes és a doktornő a többszörös fertőzés hatására perceken belül hallucinálni kezdenek, de Carternek a benne lévő négy kis izé ellenére semmi baja.

Azok hamarosan ki is potyognak a füléből, Ma’chello hangjának kíséretében. Úgy okoskodnak, hogy a dögök észlelték Carter vérében a Jolinar halála után hátra maradt fehérjét és ezért jöttek ki. Nem kell mást tennie, mint elkülöníteni a véréből a fehérjét és beadni a többieknek. A kettesszámú orvos szerint ez nem lehetséges, illetve hosszadalmas eljárás, de Janet még félig öntudatlanul is megadja az ötletet, amin elindulva aztán Sam a segéd doki segítségével megtalálja a megoldást. A szer működik, mindenki magához tér, így Teal’c is megkapja a maga adagját és ezzel mi is a heti happy endet.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása