Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 3x03 - Tiszta játszma

2008. november 22. 17:00 - the black ball

Éppen instant ünnepséget tartunk a kaputeremben. Mindenkinek hízik a mája, hogy egy külsős bürokrata róluk beszél, ráadásul tiszteletreméltóan (ritka az ilyen). Nem mellesleg Carter századosból Carter őrnagy lesz így hirtelenjében, mert megérdemli már. O’Neill kezdi el méltatni Samet, amikor is harántcsíkolt fényeffekt következtében eltűnik a teremből. Csak úgy. A mondatát Föld körüli pályán fejezi be - értsd: egy rohadt nagy űrhajóra kerül. Aztán megjelenik kedvenc szürke barátunk, Thor. Azt hinné a naiv néző, hogy egy drabális méretű, hűdekurvajó asgardos résszel áll szemben. Persze nem így van. De attól még jó.

Ugyanis Thor közli, hogy a múltkori Hathor-ügy kiborította az isteni vécét kukacéknál. A rendszerurak angolosan „pain in the ass” érzést táplálnak felénk, és hajlandóak párszáz anyahajót szerény bolygónkra irányítani. Ezért jött Thor: segíteni. Jack kimondhatatlan lázban ég, hogy az Asgard flotta a szemei előtt fogja ledarálni le a rendszerurakat. De persze ennél Thor jobbat tud: megpróbálja elintézni, hogy a Föld védett bolygó legyen.

Hammond futja a tiszteletköröket, megbízhatóak a szürkék vagy sem, ilyesmi. Megjelenik Thor, közli, hogy kukacék benne vannak, ráadásul Jacket akarják szóvivőnek. Szóval majd három rendszerúr érkezik négy nap múlva a Földre. Az első függöny mögött Cronus, a görög kukac, Apófisz ellensége található. Ő száműzte Sokarist. Remek. A második függöny mögött nem más van, mint Yu. (-Yu. -Me? -Yu is the name of the goa’uld...) Kínai császárként éldegélt, dinasztiát alapított, ritka nagy köcsög volt, de mégis jó fej. (-Thank you.) Végül a harmadik függöny mögött a hírhedt Nirrti lapul, aki sikeresen kiirtotta Cassandra bolygóját anno. Szép bizottság.

Hammond Teal’cet akarja közvetítőnek, ami nem tetszik neki, így szekuritis lesz. Majd Daniel közvetít. A szabályok szerint nem lehet nálunk fegyver, ami Teal’cnek nehezére esik, és kapunk egy használati útmutatót goa’uld béketárgyalásokhoz. Na, végül megjön mindhárom kukac, elszállásoljuk őket. Még 5 perce sincsenek itt, de Teal’c már a tudomásukra adja, hogy ne szarozzanak vele, vagy jubileumi féregirtást fog tartani. Különösen Cronus piszkálja chulaki barátunkat. Amúgy az affér a szállásokon lévő kamerákból eredt, leszedjük őket.

Teal’c elmondja Danielnek, hogy az apja Cronus első jaffája volt. Egy megnyerhetetlen harcba küldte, és a kudarc miatt kinyírta, majd a családját a Chulakra száműzte. Teal’c ott bosszút esküdött, így került Apófiszhoz. Carter se nagyon boldog, mert emlékei szerint Cronus ölette meg Jolinart. Nos, összeértek a szálak, tárgyalhatunk. Kukacék átmennek goa’uld nyelvbe, amit Jack szóvá tesz, így azok besértődnek, mert a szavukba vágott. Na, 10 másodperces volt a tárgyalás. Jack nem érti, hogy engedhették az asgardok ilyen szintre fejlődni a kukacokat. Thor közli, hogy nem büszkék rá, de az ő galaxisukban egy sokkal rosszabb ellenség garázdálkodik. Vajon kik lehetnek azok?

Mindenesetre kell az egyezmény, mert így kukacok fognak minket megvédeni más kukacoktól. Főleg Sokaristól. Mert ha ő lenne a főkukac, akkor minden, értsd minden erejét ránk küldené. Thor ad nekünk egy asgard walkie-talkie-t, hogy szóljunk, amikor abbahagyták kukacék a duzzogást. Daniel ír egy bocsánatkérő levelet, úgyhogy folytathatjuk. Az egyezmény szerint a Föld nem fejlődhet veszélyesen magas szintre. Hogy mi a veszélyes, azt kukacék állapítják meg. Ráadásul le kell zárni a csillagkaput. Mindkettőt. Hát ez nem éppen egy leányálom.

O’Neill elmegy Thorhoz tanácsért. De nem kap. Az elnök beleegyezik a megállapodásba. Huh. Daniel megy közölni a döntést, amikor riadót fújnak. Cronus és Teal’c vérben tocsogva fekszik Cronus szállásán. Tael’c, Teal’c...  Őt rendbe teszi a kukac, de Cronus más helyzet. A gazdateste haldoklik. A felvételek szerint csak Teal’c ment be Cronushoz, szóval elég egyértelmű a helyzet. Na mindegy, Cronust meg kell menteni, vagy nekünk annyi. Talán Yu és Nirrti tud segíteni rajta. Odaadjuk az utóbbinak a mi goa’uld gyógy karkötőnket, vagy mit. Nirrti szerint ez nem segít, szarkofágra van szüksége, el akarnak menni. Ja és persze megfizetünk ezért, blabla.

Thor szerint el kell őket engedni. Szerintünk meg nem. Sőt előkapjuk a jó öreg, tiltott fegyvereket is. Kapálózunk a melaszban. Teal’c végre magához tér. Szerinte Cronus hívatta őt, de amikor odaért, letagadta. Teal’c el akart menni, de egy láthatatlan valami leütötte. Hm. Re’tu nem lehetett. Viszont Hathor is képes volt eltűnni. Carter kipróbál valamit. Megpróbálja használni a gyógyító cuccot Cronuson. Nagy nehezen sikerül neki. Ráadásul meg is gyógyítja Cronust! Aki köszöni szépen, de attól még elpusztít minket. Jack szerint valamelyik kukac volt, segíthet kideríteni. Cserébe viszont kérünk valamit.

Nirrti hazudott, mert meg lehetett gyógyítani Cronust. Blöffölünk egyet. Meggyanúsítjuk, hogy csak ő tud láthatatlanná válni. Erre kiakad. Közöljük, hogy a tokrák elmondták, hogy a re’tuk ellen kísérletezte ki a technológiát. Erre meg Yu akad ki, amiért Nirrti nem osztotta meg velük. Buli van. Yu nekiesik Nirrtinek, az meg eltűnik, és lelép. De mivel van olyan re’tu elleni fegyverünk, hamar megtaláljuk, és leszereljük a nénit. Hurrá. Cserébe meglesz az egyezmény, és a kapukat is megtarthatjuk. Kukacék hazamennek, de közlik, hogy ha goa’uld bolygóra merészkedünk, ott nem fognak megvédeni minket. Zárásként pedig Thor is lelép.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása