Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Battlestar Galactica 3x04 - Exodus 2/2

2008. november 21. 11:00 - Freevo

Adama éppen bejelentette, hogy megmentik az új-capricaiakat, mi mégis kövér Leevel és a nejével foglalkozunk a Pegasuson: az ifjú parancsnok kicsit nehezen viseli, hogy talán soha többé nem látja az apját, de a felesége meggyőzi, hogy ő egyedül is képes lesz az emberiség maradékát elvinni a Földre.

A bolygón Sam azt magyarázza Tigh-nak, hogy ha a felesége sikerrel árulta volna el őket, akkor a cylonok már tudnának az egész menekülési tervről, és kárba veszett volna minden eddigi erőfeszítésük és feláldozott emberéletük. Mindketten tudják, mi a megoldás a problémára, de jobban járnak, ha az ezredes viszi véghez, nem valaki más.

Saul Tigh tökéletesen megérti, mi a teendő. Mikor kettesben maradnak, a felesége megpróbálja az értésére adni, hogy minden csak őérte tett, lefeküdt az egyik cylonnal és odaadta neki a felkelők térképét, csak hogy a férjét mentse. Mégis elfogadja tőle a bögrét, belekortyol, és miközben Saul nyugtatgatja, lassan elalszik. Már nem hallja, hogy a férje azt zokogja, szereti – ő már soha többé nem kel föl.

A cylonok is gyászolnak, mégpedig a kettős vereségük fölött: a rajtaütés az ellenállók találkozási pontján és a foglyok kivégzése sem járt sikerrel. Egyedül Baltar nem bánja a történteket, részegen azt javasolja, pakoljanak össze és távozzanak. Nem is tudja, mennyire rátapintott a lényegre, a következő percben ugyanis robbanások rázzák meg a várost, elpusztítva a kulcsfontosságú létesítményeket: az ellenállók terve működésbe lendült.

Anders emberei a lakosság mentését szervezik a hajókra, ő pedig néhány katonájával fegyvert ragad, hogy a fogdában levőket is kiszabadítsák. Leoben ezalatt feldúltan távozik Starbuck babaházából, miután kitör a lázadás, és leüti Karát, nehogy el akarjon menekülni a felfordulásban. Roslin a nagy rohanás közepette az elnöki különgépet választja a mentőhajójának.

Miközben a Galactica az Új-Caprica körüli zavaró ködben rejtőzik, a vadászgépei útjukra bocsátanak két elterelőszondát, amelyek majd battlestarokként tűnnek majd fel a cylonok érzékelőin. Be is jön a trükk, a közelben parkoló két bázishajó kiereszti a Raidereit, mire a Galactica légicsapata visszavonulót fúj, hadd jöjjenek rá maguktól az átverésre a robotok.

A bázishajók ügybuzgón oda is ugranak a csalikhoz, és beleesnek Adama kelepcéjébe: az öreg kiadja a parancsot az ugrásra, a következő pillanatban pedig a Galactica Új-Caprica légkörében bukkan fel, és szabadesésben zuhanni kezd a felszín felé. A kilövőnyílások a másodperc törtrésze alatt a levegőbe okádják a vadászgépeket, és mielőtt acsatahajó becsapódhatna, egy eget rengető csattanással eltűnik a megdöbbent felkelők szemei elől.

A Viperek nyújtotta fedezékben végre a fegyveres lázadók is megindulnak a hajóik felé, miután beterelték a civileket. Anders a fogdában rátalál az ájult Starbuckra, és elkezdi kicipelni, mire az magához tér, és fejvsztve rohan vissza Kacey-ért, a kislányáért.

A vénséges Galacticát jócskán megviselte a légköri kiruccanás, a hajtóművek leálltak, a műszerek csak vonakodva reagálnak, ennek tetejébe pedig újabb kettő cylon bázishajó érkezik az előzőek mellé. Négy az egy ellen már nem tudnak kitartani elég ideig Adamáék. A legénység veszettül kábeleket kezd el kötözni és számítógépeket próbál szerelni, hogy mentse, ami menthető, de az admirális időben belátja, hogy esélytelenek.Még néhány becsapódást el bír viselni alattuk a csatahajó, de ez már csak arra elég, hogy végső búcsút vegyenek egymástól.

Ekkor bukkan fel a távolban a Pegasus, hogy néhány jól irányzott rakétával darabokra szedje a Galactica köré gyűlt bázishajókat. Adama az egyik pillanatban még átkozza a szófogadatlan fiát, a következőben meg megköszöni, hogy megmentette őket. Lee a civil flottánál hagyta a Vipereit, ezért egyetlen esélye van, hogy győztesen jöjjenek ki a csatából: a kellős közepébe kell navigálnia a hajóját. 

A cylonok belátják, hogy igaza volt Baltarnak, és menekülőre fogják, hátrahagyva D'Annát, hogy mindent a levegőbe röpítsen egy atombombával. Hálából egy helyet felkínálnak az elnöknek is a hajójukon, ám Gaeta közbelép, hogy bosszút álljon azért, hogy Gaius a földbe tiporta Új-Caprica álmát. A férfi csak azzal tudja kimenteni magát, hogy ő az egyetlen, aki meg tudja akadályozni, hogy felrobbantsák a várost.

Kara Leoben társaságában találja Kacey-t, és a férfi csak egy módon hajlandó odaadni neki a kislányt: ha az kimondja, hogy szereti őt, és megcsókolja. Starbuck megteszi, majd egy késsel utoljára kivégzi Leobent, aztán elmenekül a valószínűleg abban a pillanatban megbomló elméjű picivel. 

A Pegasus az utolsó találatait szenvedi el, az összes rendszere felmondta a szolgálatot, ám Lee épp erre készült. A legénységet evakuálják, a magára hagyott hajó pedig nyílegyenesen belecsapódik az egyik megmaradt báziscsillagba. A pusztító erejű ütközésből elszabadul egy landolóöböl, és elsodorja a nem messze lebegő harmadik cylon hajót.

D'Annának még van némi elintéznivalója, mielőtt felrobbantaná a várost, hiszen az orákulum azt jósolta neki, hogy a pusztulás kellős közepén fogja megtalálni az ember-cylon hibrid csecsemőt. A gyermek, akinek a védelmét külön katonák biztosították, valóban ott hever a porban és mocsokban, halott nevelőanyja karjai közt, és miután D'Anna magához veszi, többé esze ágában sincs elpusztítani mindent. Baltar és Six társaságában elhagyják a bolygót.

A menekültek megérkeznek a Galacticára, köztük Starbuckkal is, karjaiban a kis Kacey-vel, ám mielőtt bemutathatná a férjének, megjelenik az igazi édesanya, és hálálkodva veszi áta kisgyermekét, amiért megmentették a cylonoktól. 

Adama a hangárban üdvözli a Pegasusról és a bolygóról érkezetteket, és miután átöleli a fiát, a megtört Tigh felé fordul, akit épp lesegítenek az egyik csapatszállítóból. A boldogságot szinte tapintani lehet körülöttük, az admirális pedig tisztelegve gratulál az első tisztjének, amiért hazahozta az embereket, mire az ezredes annyit felel, hogy nem mindnyájukat. Az örömünneplésben csak Starbuck és Tigh nem vesz részt.

Roslint, aki ismét elfoglalta székén az elnöki különgépen, Tory értesíti Hera baba elvesztéséről. Adama leborotválja a szimbolikus erejű bajszát, majd mosolyogva megy végig a Galactica újra népes folyosóin. A fiai és a lányai hazatértek.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EnigmaDotHu 2008.11.21. 18:40:10

Hú anyám! Tényleg! Az Adama-manőver! Az nem volt semmi... Asszem, ott lettem függő.
Ja, Freevo, nem tudom, hányan vannak, de én a te hogyvoltjaidnak hála kezdtem el nézni a sorozatot, és teljesen oda meg vissza vagyok tőle! Az Öreg a legjobb, de persze minden karakter tartogat valami új meglepetést, ahogy haladok a részekkel.
Köszi!

gio · http://www.napiauto.blog.hu 2009.06.08. 10:49:43

az zseniális volt... így bebaszni a légkörbe a Galacticát :) beteg.
süti beállítások módosítása