Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Vészhelyzet 14x06 - Próbatétel

2008. november 19. 17:00 - zaphodbb

A kórházban kezdünk, Abby az öltözőben bénázik a szekrényével. Frank lép be, figyelmezteti Abbyt, hogy ma addig nem mehet betegek közé, amíg az elmaradt dokumentációját meg nem írja, de a falnak beszél, Abby feltartóztathatatlanul tör utat magának. Pratt mellé szegődik, egy agresszív véres fickót hoznak, aki őrjöng erősen, vele kezdenek foglalkozni. Neela és a gyakornoka is megy valahová a kórházban, Harold tanácsot kér Neelától, hogy hogyan vigye a gimis barátnőjét a bálba, aztán kiböki, hogy szűz is, ezen a téren is szeretne felvilágosítást. Neela ledöbben, hogy miért pont tőle és egyáltalán, ne már. Az agresszív véres beteg közben vergődik tovább, próbálják lefogni, a sok kis rezidens körbeállja és tátja a száját, közbejön Moretti, aki közli, hogy kész van az értékelésekkel, amitől elsápad az összes rezidens, mert eddig szó sem volt róla, hogy Moretti értékelné őket. Az agresszív véres már annyira bevadul, hogy még Sam is hiába kiabál rá, kitépi a testéből egy marha nagy üvegdarabot és hozzávágja a füstjelzőhöz, amiből elkezd ömleni a víz. Jól kezdődik ez a nap is.

Neela és a gyakornoka is megérkezik az agresszív beteghez, már felmostak és mindenki megszárította a haját is. Harold, miután körültekintően megkérdezi Neelát, hogy a leszedált beteg ugye nem hallja őket, előkap egy műanyag vaginát a köpenyéből, hogy mégis hol a g pont. Neela nem bír elég rondán nézni, hogy tegye már el. A pultnál a rezidensek Abbynek hőzöngenek Moretti értékelései miatt, mindegyiket lehúzta. Samet Alex iskolájából keresték már kétszer is, ettől ideges lesz, de ezt csak azért tették bele, hogy emlékeztessenek minket, hogy van neki gyereke. Abby próbál beszélni Morettivel, hogy ne vegye már el a rezidensek önbizalmát, de ez Moretti szerint inkább gőg amit le kell törni és ez a jó taktika, de aztán inkább nem magyarázkodik csak legyint.

Tony a váróba van ma beosztva, Moretti ezt legalább egyszer mindenkivel megjátssza. Egy fekete csaj emós beütéssel reklamál hangosan, hogy neki nagyon fáj a feje. Tony beviszi magával és átadja Samnek. A kis csaj tök bunkó, flegmán és szenvtelenül beszél mindenkivel. Morris tűnik fel a színen, neki épp otthon kellene aludnia a nagy vizsga előtt, ezért cserélt ma műszakot Pratt-tel. De Morris nem tud aludni, fel van pörögve, készülni akar a vizsgára a cimbijével. Abby is megnézi a fejfájásos fekete csajt, de nincs komoly baj, a csaj CT -t akar. Abby próbálja megmagyarázni neki, hogy ez nem így megy, amire a csajnak annyi a válasza, hogy akkor majd az apja kifizeti, aki kőgazdag. Sam csatlakozik hozzájuk, a csaj által adott számon nem a szülei, hanem egy videotéka jelentkezik, ő nem akarja, hogy felhívják apát, anya meghalt, apa nem foglalkozik vele úgysem.

Tony könyörög Morettinek, hogy ne a váróban kelljen melóznia, közbejön Brian, Moretti fia, akivel a múltkor beszélt telefonon, de Moretti épphogy üdvözölni tudja csak, mert el kell mennie egy beteggel, akit most hoznak, aki nem más, mint a zsenigyerek, rosszabbul van. Neelát még mindig a gyakornok zaklatja a szex kérdéseivel, hogy kell-e síkosító meg ilyenek, Neela próbálja hárítani, de Haroldnak nincs más akihez fordulhatna. Morettihez jön egy szőke dokinő, aki egy hónapig visz majd pár műszakot. Frank egyből udvarolni kezd, de rosszul áll neki a bájgúnár szerep. Josh, a zsenigyerek alig kap levegőt, Tony és Pratt van vele. A szőke dokinő jön be, Prattet elküldi, hogy menjen tanulni, ő majd tartja helyette a frontot. A pultnál a fekete csaj most már Prattnek magyaráz, hogy de rosszul van, közben meg egy számítógépnél ül, hogy találjon magának valakit, aki nem szarja le magasról az ő sirámait. Moretti beszaratja Prattet, hogy ráhagyta a szőke dokinőre a beteget, de persze csak viccelt. Brian jön közbe, Moretti bemutatja Prattnek. Elhangzik a nagy kérdés, hogy miért nem iskolában van. A fiú boldog szülinapot kíván és egy könyvet mutat fel, ami szerinte nemcsak könyv, hanem egy egész gondolkodásmód. Kissé megszállottnak és zavartnak tűnik, Moretti el is távolítja gyorsan a helyszínről, hazaviszi magával.

Tony konzultál egy gyermek ideggyógyásszal Josh-ról, aki szerint a fiú tüdőgyulladása miatt, kifáradtak a légzést segítő izmok, lélegeztetőgépre kell tenni. Josh jégkását kíván, amit nem szabadna, de Tony megengedi neki. A srác, mikor kimegy anya és Sam, közli, hogy nem akarja hogy gépre tegyék. Kiugrunk a folyosóra, ahol Abby és a szőke dokinő egy betegről konzultál, Abby AA-s mentora is ott áll nem messze, kínosan mosolyognak egymásra. A szőke dokinő is megvizsgálja a fekete csajt, aki még mindig bunkó és csak a számítógép kérdés érdekli, a telefonján is wapolni akarna.

Pratt és Morris a pihenőben tanulni készülnek, Morris energiaitallal és kabala sípolós manóval vagy mijaszösszel készült, amit Pratt leszól. Neela hozza be hozzájuk Haroldot, hogy segítsenek már neki, mert ő nem bír. Abby és az AA-s mentor végre beszél is, rákérdez, hogy jár-e gyűlésre, mert nem látta arrafelé. Kiderül, hogy Abby olyan helyre akart menni, ahol nem ismerik. Tonyékra váltás, Josh biztos benne, hogy sose jön le a gépről, ha most ráteszik. Közben a baseball kesztyűjét és a labdáját szorongatja és arra kéri Tonyt, hogy ne mondja meg az anyjának, hogy ő nem akar gépre kerülni. Úgy kell kinéznie, mintha Tony döntene így, hogy ne kerüljön lélegeztetőre. Tony a szőke dokinővel beszéli meg a dolgot, aki beleegyezik. A fekete csajt Frank rajtakapja, hogy netezik a gépén, amitől bepöccen. Sam felhívta a csaj apját, amin a lány beidegesedik.

Moretti lakása, a fia szakot váltott, ami nem dobja fel apát. Rákérdez, hogy mégis miért jött ide, mire a fia felidéz egy szép gyerekkori élményt, amikor lék horgászni vitte az apja és azért, jött hogy megköszönje. Moretti nem ért semmit, de mosolyog. Josh és anya, Sam kezdeni akarja az intubálást, Tony és a szőke dokinő jön be, hogy új információ merült fel és aszerint nem lehet intubálni. Sam felháborodik, anya is ellenkezik, de őt leinti Josh. Abby és Neela az új rezidenseket beszélik ki, benyitnak Morrisékhoz a pihenőbe, ahol zaftos történetekkel szórakoztatja Morris a többieket, majd ledönt egy energiaitalt. Morris és Pratt, Harold elmondása alapján, hasznos infókat adtak a szexről, de még maradtak kérdései Neelához is, akinek kurvára elege van már a témából.

Sam és Tony üvöltöznek egymással, mert Sam intubálni akarja Josh-t és telefonálni akar etikai tanácsért, Tony befenyíti hogy ne hisztizzen, hanem húzzon morfinért, mire Sam kiszáguld. Az étvágytalan nő, aki Abby és a rezidense betege volt perforálódott, mert nem vették észre, hogy fáj a hasa, Abby mindent ráhagyott a rezidensre, ezért történt a baj. Pratt ezt nem is hagyja szó nélkül, beszól Abbynek rendesen. A fekete csajért érkezett egy nő, nem apa, hanem annak a meghatalmazottja. Samet kéri meg a szőke dokinő, hogy keressen valamit neki a számítógépen a pultnál, amire megtalálja a fekete csaj chat ablakát, amiben azt taglalja, hogy nincs értelme élni, beszedett egy csomó váliumot és megy a vonat elé ugrani. Sam rohan a vonathoz és megmenti, naná. A következő képen már a csaj az asztalon van, beszondázzák, gyomormosás, fincsaaaa. Abby dokumentál, Pratt megy oda hozzá lelkizni, a rezidensek feletti állandó kontroll fontosságára hívja fel a figyelmét. Abby ki van borulva, kidobta a bébicsőszét, hiányzik Luka és különben is. Pratt szabadnapot ajánl neki, de ő beéri azzal, hogy előbb menjen el ma.

 Abby rezidense végzett a perforálttal, a szőke dokinő kérdezgeti, orvosi nyelven beszélnek, de mindenben benne van, hogy Morris mást mondott erre a betegre meg arra meg amarra. A szőke dokinő felhúzza magát és beront a pihenőbe beolvasni Morrisnak aki épp alszik. Felriadva közli a dokinővel, hogy figna sincs ki ő és miről beszél de neki rohannia kell vizsgázni. Sam a fekete csajnál, lelkizik neki, amire a csaj rögön megnyílik. Naja, mert az már csak így szokott lenni. Anyukája meghalt, apja újranősült, a gonosz mostoha rávette, hogy hagyja ott a lányát és menjen New Yorkba. Pratt pakolászik, indulni készül ő is vizsgázni, kidobálja a szemetet, köztük a kabala sípoló manót is. De az ajtóból visszafordul és mégis magához veszi és sípolva távozik vele. A káplán nő jön a zsenigyerekhez, de anya nem akar imádkozni, zsenigyerek meg már alig kap levegőt. A káplán megfogja Josh kezét, és marad, Tony nehéz szívvel távozik.

Záróképek jönnek, Abby tipródik egy bolt előtt a piás üvegekkel szemezget. Brian magyaráz Morettinek nagyon, aki elég szomorúnak tűnik, Abby megy az utcán tele papírzacskóval, bement a boltba ezek szerint, de nem tudjuk mi van a zacskóban. Fekete csak alszik, Sam fogja a kezét, Tony áll az ajtajuk előtt és a zsenigyerek baseballkesztyűjével dobálja a labdát.

Címkék: vészhelyzet
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spdf smd (törölt) 2008.11.19. 18:57:00

Remélem Abby nem vett piát! És nemtom mér, de engem egyre jobban idegesít Neela rezidense. egyáltalán nem illik az a gyökér feje a sorozatba.

Jó vlt a hogyvolt!

squeegy beckinheim 2008.11.19. 20:19:20

az öngyilkos csaj szerepel a grace klinikában is és ott is heather volt a neve :)

2008.11.19. 20:32:05

Nem értettem, mivel ment be az emos csaj a klinikára? Volt vm betegsége, vagy ez csak az uccsó segélykiáltás volt?

Abby kínjait meg k..ra unom: az előző részben cselesen bemutatják, hogy ahelyett, hogy hazamenne inni, mintha elgondolkozna az AA-s mentor dokinő szavain, megfordul és jókedvűen, mint aki helyes döntést hozott, elüget az AA-ba.
Erre most belengetik, hogy mégsem biztos, hogy ott volt, mert minek menne olyan helyre, ahol nem ismerik (amúgy is ANONYM alkoholisták a neve a csapatnak, nem?) És ezt megtámogatva jön a záróképek tipródása: szemez az üvegekkel, majd zacskóval a kezében húz el.
a verzió: valóban vett piát
b verzió: mint a múltkori rész végén történteket, majd ezt is jól megcáfolják a következőben, és csak kenyeret meg vajat vett (????)
Amúgy meg bírom a kínjait, már bocs: kirúgta a bébisuttyerét, de nem kell ám hazasietnie a kisgyerekéhez, sőt, ha hazaér, nyilván nem gond, hogy Joeval kettesben marad, ő meg eszméletlenre issza magát. Jó, egy durva alkesznak ezek nyilván nem eldöntendő kérdések, de Abby azért még nem az...

Gates kishaverját meg jó hamar kivégezték szegényt.

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2008.11.19. 21:38:27

Ez az, amit én sem értettem már a múlt héten sem: Abby kirúgta a bébicsőszt és egész éjjel bent van a kórházban, akkor ki van Joe-val? Meg különben is, ez egy éjszakai műszak volt, nem? Akkor meg minek volt mindenki bent?

eperlekvár 2008.11.20. 11:50:30

A múlt rész végén én nem láttam hová ment be Abby olyan sötét volt... akár haza is mehetett. Én sem egészen értem miért nem rohan ezerrel a gyerekéhez de biztos más ez vkinél aki alkoholista.

A végén tetszett a zene, viszont ez a Heather szál.. annyira tudtam mi lesz a vége.. lehet, hogy túl sok filmet néztem már életemben :)

Neela rezidense tényleg nagyon idétlen !!!

Ulyxes029 2008.11.20. 13:10:43

Bár nem teljes figyelemmel néztem, de Abby a végén nem abba a templomba ment be, amit az egykori mentora emlegetett, hogy ott éjjel-nappal van AA ülés, és ott nem ismerik.

Viszont az a jelenet, amikor Sam rohant, hogy megmentse a lányt, nekem tetszett legalábbis a hangulata.

2008.11.20. 14:28:10

Asszem, tényleg a következő részben leszünk (esetleg) csak okosabbak:
mert, ha valóban csak egy ismeretlen AA-s klubba ment, akkor most nem pia volt a szatyorban, vagy egyszerűen csak eldöntötte az előző részben, hogy vidáman vedelni fog, meg majd egyedül kontrollálja, és akkor valóban nézhette addig a piát, míg meg is vette.

Egyébként ez a család-gyerek szál nekem örök kín a sorozatban: egyszerűen nem fogom fel ésszel, hogy olyan tempó mellett, amit bemutatnak, hogyan él bárki is családban, nevel gyereket a sorozatban. Jó, Green doki elvált, de aztán újraházasodott, és Elizabeth a sebészség mellett simán lemendzselt egy szülést, gyereknevelést, Green halála után még egyedül is! Vagy Sam, aki persze küzd, meg a fia sem piskóta (tehát itt legalább a hatások látszanak), de ő is olyan simán nevelt eddig gyereket, hogy ihaj.
Vagy csak én vagyok, voltam tehetségtelen anya, aki még a magyar viszonyok közt is folyton rohan valahová, vagy tehetségtelen munkavállaló, akinek -bár nem orvos ügyeletekkel- az édes gyereke mindig belekavar valamibe?

butatót 2008.11.20. 16:38:30

Elsiklunk a lényeg mellett:
Kiderült végül is, hogy hol van a G-pont? Engem is érdekelne :)

eperlekvár 2008.11.20. 21:46:00

Los Alamuszi: ha a mi életünk lenne megfilmesítve nekünk is jobban menne :D

zaphodbb · http://gyermekszoba.blog.hu 2008.11.21. 07:37:19

no igen, ez számomra is kérdés volt, hogy mi van Joe-val addig amíg ő dolgozik, ha nincs bébiszittere? Biztos van szomszéd néni akit áthívott vagy Joe már önellátó:)

És nem Los Alamuszi nem voltál tehetségtelen anya, az én édes két gyermekemmel is egy permanens ámokfutás az élet:))

fajro 2008.11.21. 19:06:24

Többször emlegetnek olyasmit - nem csak ebben a sorozatban, hanem más kórházosban is - hogy van a kórháznak (vagy munkahelynek) saját bölcsije/ovija, sztem ez lehet a megoldás.

Meg hát Amerikában amúgy is nagyobb hagyománya van ennek a saját óvoda dolognak, simán elképzelhető.

2008.11.22. 12:16:11

Itt nem csak emlegették, hanem (na, bajban vagyok a nevekkel: CArter feka mentora volt, volt egy süketnéma kisgyereke, a sorozatba meg nem jön vissza, csak rendezni a nagy búcsú évadra..)
Na, az a süketnéma kiskölyök járt a bölcsibe, de, ha jól rémil, Elizabeth kislánya is.
Na, de Abby gyerek nélkül és ráérősen mendegélt haza...
süti beállítások módosítása